Skip til hoved indholdet
Corona: Tiltag og konsekvenser Siden opdateres løbende...

Har du brug for sygepleje

Sygepleje ydes efter lægehenvisning fra enten din egen læge eller fra sygehuset.

I sygeplejen har vi fokus på at styrke din hverdag. Dvs. at vi målrettet arbejder på, at du, så længe det er muligt, selv kan f.eks. dryppe dine øjne, tage din medicin, tage støttestrømper af og på og klare kateter og stomipleje.

Sygeplejersken vil sammen med dig og din læge løbende vurdere behandlingen. Formålet er, at du til enhver tid får den sygepleje/behandling du har behov for, samt får støtte til igen at kunne takle din nye situation og eventuelt klare dig selv igen.

Alle borgere med ophold i kommunen og uanset alder, kan få hjælp fra sygeplejen. Sygepleje kan foregå i sygeplejeklinikken eller i dit eget hjem.

Du kan få sygepleje efter henvisning fra din læge, eller sygehuset.

Hvis du er syg i eget hjem og har brug for akut sygepleje, skal du kontakte din egen læge eller vagtlæge, som derefter retter henvendelse til sygeplejen.

Sygepleje er ofte en del af et længerevarende behandlingsforløb, f.eks. sårbehandling og assistance til medicinadministration, men kan også gives ved akut opstået sygdom.

Vi giver også sygepleje til døende borgere, der ønsker at dø i eget hjem.

Du kan bevilliges sygepleje efter behov eller ordination til f.eks.:

• forebyggende sundhedsoplysning og rådgivning
  • medicin
  • efterbehandling efter indlæggelse/lægebesøg
  • pleje ved alvorlig sygdom
  • smertebehandling
  • psykisk pleje og omsorg
  • sondemad
  • sårbehandling
  • undersøgelser og/eller behandlinger.

Hvis du skal på ferie og du i forvejen modtager hjælp fra sygeplejen i din hjemkommune, skal du bede den sygeplejerske du modtager behandlingen af, om at kontakte den kommune du skal opholde dig i. Så sikrer sygeplejersken for, at du også modtager hjælpen der.

Hvis du får behov for sygepleje når du er på ferie eller andet ophold skal du kontakte den kommune du opholder dig i, så sørger de for at du får hjælpen.

Sygeplejen i Kolding Kommune er opdelt i 2 sygeplejegrupper:

• Sygeplejen S1 som omfatter Kolding Nord, Vamdrup, Lunderskov og Jordrup.
  • Sygeplejen S2 som omfatter Kolding Syd, Midtbyen, Christiansfeld og Bjert.

Brug vejkortet og skriv navnet på din vej i søgefeltet øverst til venstre, husk at efterfølge med postnummeret på din by, da der søges i hele Danmark.

Klik på den farvede linje på din vej, og læs telefonnumre til hjemmehjælp, sygepleje og demenskonsulenter.

Vejkort - find min sygeplejegruppe

Palliation

Har du svær sygdom, kan palliationssygeplejersken komme på hjemmebesøg og du og dine pårørende kan få støtte, rådgivning og vejledning i lindring af smerter.

Er du terminal kan du få tilbud om aflastning på Vesterløkke, hvor der er 2 gæstepladser, samt tilhørende dagcentertilbud.

Sorgstøtte

Sygeplejen tilbyder sorgstøtte efter dødsfald af nær pårørende ca. 3 gange det første år. Sygeplejersken vurderer også om der evt. er brug for henvisning til yderligere sorgforløb ved f.eks. Kræftens bekæmpelse, pårørendeguiden på Sundhedscentret, eller egen læge.

Kontakt til sygeplejen

Sygeplejen S1