Skip til hoved indholdet
Corona: Tiltag og konsekvenser Siden opdateres løbende...

Har du problemer med inkontinens?

Hvad er inkontinens?

Inkontinens betyder, at man har svært ved at holde på urin og/eller afføring i en mindre eller større grad.

Oplever du i din hverdag:

• At du ikke kan hold på urin, luft eller afføring?
  • At du drypper i bukserne ved hop, hoste, nys, når du rejser dig eller anden fysisk aktivitet?
  • At du har problemer med at nå toilettet i tide?
  • At du er oppe for at tisse mange gange om natten?
  • At du har efterdryp?
  • Ændret vandladningsmønster?

Oplever du nogle af ovenstående problematikker, er det vigtigt at blive udredt. Inkontinens er et symptom, og derfor er udredning vigtig for at finde årsagen.
Syv ud af ti med inkontinens kan hjælpes ved hjælp af udredning og fx træning af bækkenbunden. Det er aldrig for sent, selv en 90-årig kan hjælpes.

Hvem kan du kontakte?

Hvis du oplever nogle af ovenstående problematikker, bør du kontakte egen læge til udredning for din inkontinens.

I Kolding Kommune har vi et kontinensteam, bestående af tre sygeplejersker og to fysioterapeuter.
Kontinensteamet holder til i Sundhedscentret og har en inkontinensklinik, hvor vi gratis kan tilbyde at udrede for inkontinens ved hjælp af samtaler og enkle undersøgelser:

• Væske/vandladningsskema
  • Undersøgelse af bækkenbund og træningsprogram
  • Skanning af blæren
  • Rådgivning om livsstil, vaner og sexualitet

Kontinensteamet hjælper også borgere med stomi, i forhold til produktvalg, kostråd, skifteprocedure og teknikker med mere.

Kontinensteamet kan kontaktes på tlf.: 79 79 67 05.
Åbningstider: Mandag, onsdag og fredag fra kl. 8.00 til 15.00.

Hvis du er udredt og har brug for bevilling til inkontinensprodukter eller stomiprodukter, skal du sende en digital ansøgning. Der skal bruges Nem-Id til ansøgningsskemaet.

Når Kontinensteamet har modtaget din digitale ansøgning vil vi kontakte dig.

Kontaktoplysning til Kontinensteamet

Kontinenssygeplejerske Susanne Selmer Andersen