Skip til hoved indholdet

Tour de France 2022

Foto: A.S.O

Tour de France kommer til Danmark i 2022, og Kolding Kommune lægger asfalt til en del af den ca. 180 km lange etape fra Vejle til Sønderborg. Kom og vær med når verdens største cykelløb rammer Danmark.

Søndag den 3. juli kommer tourfeltet gennem Kolding Kommune, og det vil vi gerne fejre sammen med foreninger, virksomheder, borgere og frivillige i hele kommunen.

Du behøver ikke have fulgt meget med i Tour de France for at vide, at en stor del af dét, som gør touren til noget særligt, er de mange sjove, skæve og skøre indslag langs ruten. Det er alt fra broer klædt i gul eller store solsikkemarker til lokale der står med håndmalede skilte, gule, prikkede eller grønne t-shirts og franske flag.

Du eller din forening eller virksomhed behøver med andre ord ikke kaste jer over store projekter for at støtte op.

Læs mere om Grand Depárt Copenhague 2022.

Den 3. etape af Tour de France 2022 starter i Vejle og slutter i Sønderborg. Undervejs går turen gennem Vester Nebel og via Egtvedvej ankommer rytterne til Kolding.

I Kolding kører rytterne ind gennem byen ad Vejlevej og Ndr. Ringvej, og de kører blandt andet forbi Slotssøen, Koldinghus og Syddansk Universitet inden de forlader byen igen ad Skamlingsvejen.

Turen går derefter gennem blandt andet Rebæk, Bjert og Sjølund og videre til Hejlsminde. Ved Hejlsminde Strand køres etapens 2. stigning.

Fra Hejlsminde går turen til verdensarvsbyen Christiansfeld, hvor der er indlagt en pointspurt.

Få overblik over 3. etape

På kort over 3. etape i Kolding Kommune kan du se ruten i detaljer.

Bliv frivillig til Tour de France i Kolding Kommune og kom med i forreste række! Vi har brug for dig og 200 andre Tour de France-officials til at skabe en god og sikker ”tour” gennem Kolding Kommune.

Som frivillig Tour de France-official har du en unik mulighed for at komme helt tæt på både ryttere og reklamekaravane.

Kolding Kommune er i dialog med lokale foreninger, som gerne vil være hjælpe til ved Tour de France 2022. Men du behøver ikke være med i en forening, for at blive frivillig. 

Læs mere om, hvordan du bliver frivillig.

Hvis du har spørgsmål vedrørende frivillige, kan du kontakte koordinator ved Kolding Kommune, Peter Ginnerskov på fpete@kolding.dk 

OBS: Frivillige skal være fyldt 18 år og tale godt dansk.

Når den 3. etape af Tour de France 2022 afvikles den 3. juli, vil det betyde en del ændringer for trafikken i Kolding Kommune.

Hele ruten vil være spærret af i op til fire timer, og en del tilkørselsveje vil også blive berørt, lige som busdriften vil blive omlagt.

Der vil blive åbnet for normal trafik hurtigst muligt efter at tour-kortegen har passeret. Man skal dog regne med, at det vil tage tid at åbne for trafikken igen.

Kolding Kommune kender endnu ikke det fulde omfang af trafikomlægningerne, men vil informere om det både her på siden og i pressen. Du kan dog allerede nu orientere dig om rutens forløb på vores kort over 3. etape af Tour de France 2022.

Uanset om du interesserer dig for Tour de France eller ej, så har du sikkert set dem: De udklædte og farverige cykel-fans, får med pelsen farvet gul, bygningerne udsmykket med bjergprikker, store cykel-billeder lavet af traktorer, eller ’Vive le tour’ skrevet med blomster. Udsmykning og land-art er noget af det, som er med til at gøre Tour de France til en fest for alle.

Land-art kan være alt fra store udsmykning på fodboldbaner og marker til gule cykler i forhaven. Det kan også være gymnastikopvisninger med gymnaster i gult, korsang eller klassisk musik omgivet af franske flag, gule blomster på virksomhedens tag eller en stor samling både på vandet. Kun fantasien sætter grænser, og alle kan være med.

Kommer det så i tv?

Vil din forening eller virksomhed gerne lave et land-art projekt, som - måske - bliver filmet og vist for millioner af seere, så er der et par ting, du skal være opmærksom på.

Land art med temaerne landbrug, cykling, Tour de France og Danmark-Frankrig har stor sandsynlighed for at blive vist på tv. Det kan f.eks. være tekster som Vive le Tour eller Bienvenue au Danemark. Udsmykning med danske og franske flag og Tour de France-farverne gul, grøn og hvid med røde prikker vil også være attraktivt at filme. Derimod vil land art med politiske budskaber og store virksomhedslogoer ikke blive vist på TV.

Bliv inspireret

Læs mere om land art og lad dig inspirere.

Fortæl os om din ide

Vi vil forud for Tour de France gøre Tv-producerne opmærksomme på, at der vil være land art forskellige steder på ruten, hvilket øger chancen for at blive vist i TV. Der er derfor en rigtig god ide, hvis I giver os besked på kria@kolding.dk om jeres planer, så vi kan formidle det videre.

Har du spørgsmål eller kommentarer om Tour de France?

Kultur og Event

Projektleder Kristina Ladager
Nytorv 11
6000 Kolding
Tlf. 79 79 17 36