Skip til hoved indholdet

Kunsten i Kolding Kommune

Kolding Kommune har et enestående udvalg af offentlige kunstværker af prominente danske og internationale kunstnere, som er med til at forskønne og berige byrummet. Kunsten bor ikke kun på museer, men også i blandt os på gader, åbne pladser og i parker. Kunstværkerne er en del af hverdagskulturen, som Kolding Kommune ønsker at understøtte og sætte fokus på.

Kunstværkerne er en del af hverdagskulturen og skaber værdi for borgerne og giver en mulighed for, at man kan få en pause i den travle hverdag og dvæle ved værket.

Kultur og Event har udarbejdet en folder med en række kunstværker i Kolding midtby, som er offentligt tilgængelige for borgere og turister, der har lyst til at opleve noget af det bedste byen har at byde på. Kunstværkerne er mangfoldige og repræsenterer en bred vifte af kunstnere, stilarter, perioder og materialer.

Læs folderen Kunsten i midtbyen

Vizgu Kolding

Du kan også vælge at hente appen Vizgu, hvis du er nysgerrig på, hvad du ser i bybilledet ? Download appen Vizgu og tag en tur rundt i byen og læs om de forskellige kunstværker og bygninger du møder på din vej. 

I Kolding finder du 3 forskellige ruter - måske du ser noget, du ikke har set før. Vizgu appén er en nem måde du kan hente oplysninger om de mange spændende bygninger, kunstværker og installationer, som du møde på din vej rundt i Kolding by. Her kan du dykke ned i historien bag en lang række af de mange skulpturer, som byen har at byde på. 

Hent Vizgu i AppStore

Hent Vizgu i Google Play

Vil du vide mere om kunsten og lokalhistorien i Kolding?
Så gå ind på HistoriskAtlas.dk

HistoriskAtlas.dk er et website med interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger. Her kan du gå på opdagelse i din by fra hjemmecomputeren eller lære om kunstværker, fortidsminder og monumenter på mobilen. På HistoriskAtlas.dk kan du finde en række funktioner, som kan gøre dig klogere på din by og opleve den på ny. Du kan bl.a.:

  • Læse om historiske bygninger, fortidens mindesmærker og offentlig kunst.
  • Finde turforslag til byvandringer, cykelruter og køreture i Kolding.
  • Dele din viden med andre ved selv at oprette dig som bruger.

Kolding Kommune har opdateret HistoriskAtlas.dk med et væld af spændende fortællinger om kunst, kultur og historie. Her kan du få nem adgang til kunst og lokalhistorie – uanset om du er hjemme eller ude i byen.

Borgerne i Kolding skal ikke kun møde kulturen dér, hvor de forventer den - på museer, biblioteker og teatre m.m.. De skal møde den dér, hvor de færdes og dér, hvor de mindst venter det.

Det er tankerne bag Byens PlankeVÆRKER, hvor midlertidige byggehegn bliver forvandlet til midlertidige kunstværker. Projektet er startet i 2016 i et samarbejde mellem Kulturudvalget og Plan- og Boligudvalget. Byens Plankeværker kombinerer den store byggeaktivitet centralt i Kolding med en mulighed for at skabe midlertidige kunstoplevelser for borgere og besøgende.

Siden 2016 har fem centralt placerede byggeprojekter været en del af Byens Plankeværker, hvor plankeværkerne er blevet udsmykket af skiftende kunstnere med alt fra naturtemaer og historiske motiver til grafiske udtryk og lyrik. 

Kunstneren Thomas Pålsson har blandt andet stået bag en midlertidig udsmykning ved Klostergården.

Der er i øjeblikket ikke planlagt nye Byens PlankeVÆRKER.

 

Graffiti forbindes af mange med hærværk. Men graffiti er samtidig en kunstform og subkultur udført med spraymaling på fx. vægge og mure. I Kolding kan du møde kunstformen i tunnelen mellem Brostræde og Pakhustorvet.

Graffiti-tunnelen har gennem mere end 30 år givet kunstnere en mulighed for på lovlig vis at udtrykke sig med spraymaling et sted, hvor mange færdes og kan følge med i de skiftende motiver. Tunellen er sammen med andre midlertidige projekter en del af Kolding Kommunes graffitiindsats, hvor den ulovlige graffiti blandt andet bekæmpes ved at skabe steder, hvor man kan udtrykke sig på lovlig vis.

Skulpturparken er et naturområde på en tidligere losseplads, hvor interesserede kunstnere kan lave midlertidige udstillinger af deres værker under åben himmel.

Området består af en tidligere losseplads, agerland og skov, og danner med sin råhed en spændende ramme for kreativ udfoldelse. 

Vil du udstille i skulpturparken?

Er du kunstner og er du interesseret i muligheden for at få udstillet dine værker i skulpturparken, skal du kontakte Kultur og Event på kultur@kolding.dk med foto og/eller beskrivelse og ca. mål. på dine kunstværker.

Kunstværkerne skal kunne leve op til følgende kriterier:

  • Nedgravning af fx et fundament er ikke muligt på grund af forureningen i undergrunden, og der vil derfor kun være mulighed for at placere skulpturer og kunstværker på jordens overflade.
  • Der skal være tale om en skulptur eller et kunstværk – ikke et legeredskab.
  • Værkerne må ikke overskride 3 meter i højden.
  • Kunstværkerne må ikke være kommercielle eller forkyndende
  • Kunstnerne står selv for transport, opsætning og nedtagning af værkerne i skulpturparken.

Det er muligt at søge støtte til dækning af udgifter ved opsætning af skulpturerne i Kulturpuljen.

Skulpturparken er placeret i området ved adressen Vranderupvej 30.

Kontakt

Kultur og Event

Nytorv 11
6000 Kolding
Tlf. 79797520