Skip til hoved indholdet

Jeg har rotter - hvad gør jeg?

Dette gælder også, hvis du er lejer af eller nabo til en ejendom med rotter.

Hvis du har brug for vejledning i, hvordan du anmelder rotter, kan du se denne lille film:
Sådan gør jeg

Anmeld rotterne til kommunen

Når du har konstateret rotter, er det vigtigt, at du hurtigt anmelder det til kommunen.

Rottebekæmperne kører på hverdage i tidsrummet 8-15.30. Lørdage, samt søn- og helligdage kører bekæmperne mellem kl. 9 og 12, hvis det drejer sig om akutte anmeldelser.
Når du har anmeldt rotter til kommunen, vil du blive kontaktet af den kommunale rottebekæmper indenfor 24 timer, hvis rotterne er indendørs og indenfor 1 uge, hvis rotterne er udendørs.

Rottebekæmperen vil fortælle dig, hvad du kan gøre i og omkring din ejendom for at gøre rotternes levevilkår mindre attraktive. Når du følger vejledningen, forbedrer du mulighederne for at bekæmpelse virker hurtigt, samt mindsker omfanget af de skader, som rotterne forårsager.

Sådan undgår du rotter

Rotterne er bærere af rigtig mange sygdomme og bakterier, derfor er det meget vigtigt, at du er opmærksom på husstandens sundhed og trivsel, samt er grundig med rengøringen de steder, rotterne er blevet set eller har afsat spor.

Rengøring efter rotter

Beskyt dine kæledyr og deres foder mod rotter

Når der er igangsat bekæmpelse af rotterne, er det vigtigt, at du informerer dine naboer om det, da de muligvis også kan have eller få problemer med rotterne. Når du deler din viden med dine naboer, bliver bekæmpelsen mere effektiv. Naboer med kæledyr har også mulighed for at tage nogle forholdsregler, så deres kæledyr ikke bliver udsat for sekundær forgiftning.

Hvis du har brug for hjælp eller skal have kontakt til kommunen i forbindelse med rottebekæmpelsen kan du ringe på tlf. 79 79 15 00, tryk 1.

Telefonen er åben i dette tidsrum:

Mandag – onsdag: kl. 9.00-14.00

Torsdag: kl. 9.00 – 16.00

Fredag kl. 9.00 – 13.00

Akut kontakt til bekæmperen

Hvis du har brug for en personlig kontakt vedr. en akut anmeldelse lørdage, samt søn- og helligdage, kan du ringe til vores bekæmpere på tlf. 23 62 75 26, mellem kl. 9 og 12 på de ovennævnte dage.