Skip til hoved indholdet

Madpakkehus og shelters ved Dybvadbro Station

Et mødested for natur, friluftsliv og fællesskab

Dybvadbro Station er Troldhedestiens grønne mødested med plads til friluftsliv, formidling og fællesskab både inde og ude. Her ligger den velbevarede stationsbygning på den gamle privatbane Troldhedebanen.
Stationsbygningen er renoveret med nyt køkken og mødelokaler, der kan bookes gratis af organisationer, institutioner, foreninger og lignende i Kolding Kommune.

Dybvadbro stationsbygning

Friluftsområdet

Ved Dybvadbro ligger seks helt særlige shelters, der er udformet så de giver god adgang og en tryg naturoplevelse for alle. Shelterne er en hybrid mellem shelter og hytte, hvor form, funktionalitet og tilgængelighed er omdrejningspunktet. De består hver især af en overdækket indgang, et soverum, samt en terrasse med bænk, hvor man kan nyde udsigten til natur. Her er der plads til både fællesskab og ro. Det er gratis for alle at booke shelterne.

Hvert shelter består af en overdækket indgang, et soverum, samt en terrasse med bænk.

I tilknytning til shelterne er der fælles madpakkehus med udekøkken og bålsteder. Ved madpakkehuset er der adgang til vand og køb af brænde. Der er to offentlige toiletter i den østlige del af stationsbygningen, hvoraf det ene er handicapegnet. Hele området omkring Dybvadbro Station er forbundet med stier, hvor der er en fast belægning og boardwalks med hjulværn og skridsikring, hvor der er mindre hældninger.

I det gamle pakhus ved siden af stationsbygningen finder du ly for vejr og vind og en plancheudstilling der fortæller om Troldhedebanen, livet på Dybvadbro Station og Harteværket.

Fællesskab

Dybvadbro Station skaber allerede rammerne for en række aktiviteter og foreningsliv, som er med til at skabe liv i området. Skov- og Naturgruppen fra organisationen Nordhøj står for meget af den aktivitet, der finder sted ved huset nu. De arbejder med den daglige vedligeholdelse og rengøring af stedet. Derudover tilbyder medarbejderne gratis naturvejledning for børnehaver i Kolding Kommune.
Visionen for Dybvadbro Station er, at de allerede eksisterende relationer mellem stedet og mennesker styrkes, og nye skabes. Ønsket er at give endnu flere mulighed for at benytte sig af bygningernes og områdets faciliteter for derigennem at opleve naturen og fællesskab.
Kunne du tænke dig at bruge Dybvadbro Station til et fælleskabende arrangement, har du en god idé til et nyt fællesskab eller vil du være med til at starte en frivillig forening af Dybvadbros venner? Så står rammerne klar, sammen med Kolding Kommunes projektkoordinator Karen Tønning, katon@kolding.dk tlf. 40 38 48 55.
Dybvadbro Station er en del af projekt ”Troldhedestien – Mødesteder og oplevelser for alle”, hvor visionen er at danne ramme for attraktive tilbud til alle borgere – også bevægelseshæmmede, handicappede, psykisk sårbare og socialt udsatte, der ikke bruger området særlig meget i dag.
Der arbejdes derfor med at gøre rammerne imødekommende, handicapegnet og tilgængelige, for dermed at skabe mulighed for at en vifte af aktiviteter kan finde sted for alle.

Sådan booker du lokalerne på Dybvadbro Station

Book lokalerne på Dybvadbro Station via Kolding kommunes foreningsportal eller ved at tage direkte kontakt til projektkoordinator Karen Tønning på katon@kolding.dk eller
tlf. 40 38 48 55

Stationsbygningen har køkken og mødelokaler, der kan bookes gratis af organisationer, institutioner, foreninger og lignende i Kolding Kommune.