Skip til hoved indholdet

Udskiftning af olie- og gasfyr

Regeringen har et mål om at varmeforsyningen skal være uafhængig af fossile brændsler herunder olie og gas i 2030.

Regeringen har i udspillet "Danmark kan mere" fra april 2022 besluttet, at borgere med olie- eller naturgasfyr i år skal have besked om, hvorvidt der kommer fjernvarme og hvornår.

Vi er i fuld gang med at undersøge mulighederne for fjernvarme i de områder, der i dag har naturgas.

Se status for de enkelte områder/landsbyer her for hvor langt vi er med planerne:

Område Status
Aller

Christiansfeld Fjernvarme har besluttet at arbejde på at blive koblet på TVIS-fælleskommunale varmetransmissionsledning. I den forbindelse undersøger Christiansfeld fjernvarme muligheden for at koble Aller på fjernvarme.

Almind Fjernvarmeprojektet er godkendt.
Christiansfeld Christiansfeld Fjernvarme har besluttet at arbejde på at blive koblet på TVIS-fælleskommunale varmetransmissionsledning. I den forbindelse undersøger Christiansfeld fjernvarme muligheden for at konvertere naturgasområder til fjernvarme i Christiansfeld.
Dons

Ved en screening af mulige fjernvarmeområder har Dons ikke umiddelbart en størrelse, der er egnet til fjernvarme. Her vil skift til varmepumper være en god løsning, evt. en lokal fællesløsning.

Ejstrup Har fjernvarme
Eltang

Der er fjernvarme i en ny udstykning og oliefyr og andre opvarmningsformer i den resterende del af Eltang.

Ved en screening af mulige fjernvarmeområder har den resterende del af Eltang ikke umiddelbart en størrelse, der er egnet til fjernvarme. Her vil skift til varmepumper være en god løsning.

Harte Har fjernvarme
Hejls/Hejlsminde

Ved en screening af mulige fjernvarmeområder har Hejls/Hejlsminde ikke umiddelbart en størrelse, der er egnet til fjernvarme.

Hjarup

Vamdrup Fjernvarme har undersøgt interessen for fjernvarme og opnået et højt antal positive tilkendegivelser.

Vamdrup Fjernvarme udarbejder ansøgning/projektforslag efterår 2022.

Jordrup/Fynslund

TREFOR beregner på muligheden for fjernvarme.

Lilballe Fjernvarme til Lilballe er en del af fjernvarmeprojektet til Almind, Vester Nebel og Viuf. Projektet er godkendt.
Tidsplan: udsendelse af tilbud og bindende tilmelding efterår 2022. Etablering 2023-25
Sdr. Bjert Har fjernvarme
Lunderskov:
Egevænget, Ahornvænget, Hasselvænget
Der er godkendt et fjernvarmeprojekt.
Etablering i perioden nov. 2023-sept 2024
Lunderskov:
Kirkevejen, Bakken, Birke Allé, Havrevang, Slugten, Rugvang
TREFOR er i gang med at undersøge muligheden for etablering af fjernvarme. Det vil blive afklaret hen over efteråret.
Sdr. Stenderup

BlueKolding er ved at undersøge muligheden for at udnytte varmen i spildevand til opvarmning i et fjernvarmesystem til Sdr. Stenderup. Herefter skal det i samarbejde med TREFOR og TVIS afklares om spildvarmen kan udnyttes i det eksisterende fjernvarmesystem samt afklares om fjernvarme er en fordelagtig løsning til varmeforsyning i Sdr. Stenderup.

Afklaring efterår 2022.
Sdr. Vilstrup Ved en screening af mulige fjernvarmeområder har Sdr Vilstrup ikke umiddelbart en størrelse, der er egnet til fjernvarme. Her vil skift til varmepumper være en god løsning, evt. en lokal fællesløsning, dette er ikke undersøgt nærmere.
Sjølund

Her vil skift til varmepumper være en god løsning, evt en lokal fællesløsning, dette er ikke undersøgt nærmere.

Skanderup

Der udarbejdes ansøgning/projektforslag efterår 2022.

Stepping

TREFOR beregner på muligheden for fjernvarme.

Taps

Christiansfeld Fjernvarme har besluttet at arbejde på at blive koblet på TVIS-fælleskommunale varmetransmissionsledning. I den forbindelse undersøger Christiansfeld fjernvarme muligheden for at koble Taps på fjernvarme.

Vester Nebel Fjernvarmeprojektet er godkendt.
Tidsplan: udsendelse af tilbud og bindende tilmelding efterår 2022.
Etablering i perioden nov. 2023-sept. 2024
Viuf Fjernvarmeprojektet er godkendt.
Tidsplan: udsendelse af tilbud og bindende tilmelding efterår 2022.
Etablering i perioden aug 2024 – nov 2024
Ødis

Der udarbejdes ansøgning/projektforslag efterår 2022.

Forventet etablering 2025/2026

Du blive kontaktet af Kolding Kommune og forsyningsselskabet, når selskabet er klar til at gå i gang med arbejdet i området

Læs om tilskudsordninger til udskiftning af olie- og gasfyr på sparenergi.dk

Husk, når du har udskiftet dit oliefyr med en ny opvarmningsform at sløjfe olietanken.
Læs mere om hvordan du sløjfer olietanken

Team Energi

Nytorv 11