Skip til hoved indholdet

Lokalråd bygger bro mellem landsby og kommune

Foto: Flying October

Ved den lille naturskønne sø i Ødis kan landsbyens beboere komme helt tæt på vandet.

En lille ikonisk cirkelbro har gjort søen til et populært udflugtsmål.

Ideen til broen og det lokale, frivillige engagement, der har realiseret den, kommer fra lokalrådet, ØBØF.

Lokal udvikling i samarbejde med de lokale beboere. Det er målet for de 20 lokalråd, der findes i Kolding kommune uden for centerbyerne. En af dem er ØBØF, der dækker de tre landsbyer Ødis Bramdrup, Ødis og Fovslet.

- I lokalrådet arbejder vi med det, der er behov for i vores område. Vi har kontakten til kommunen, kommer med ideer til dem og samarbejder med dem om vores egne projekter. Derudover er vi med til at arrangere aktiviteter i området, fortæller formanden for ØBØF, Dorthe Jepsen. At den lokale og frivillige indsats kan betale sig, ses tydeligt, hvis man tager en tur forbi søen i Ødis, hvor man kan gå helt ud på vandet ad den cirkelbro, som resultatet af landsbyboernes of lokalrådets indsats.

- Nu, hvor cirkelbroen er færdig, så tror jeg, at alle er glade for den. Selvom der var lidt delte meninger i begyndelsen. Der er næsten altid nogle hernede. Folk, der er ude at gå tur eller nogle, der sidder og hygger. Der er også rigtig mange, som tager billeder af solnedgangen hernede og deler på vores Facebook-side, fortæller Dorthe Jepsen. Ideen til broen kom på borgermøder.

- Vi inviterede alle til at komme med ideer til, hvad vi kunne arbejde med. Der var flere som talte om, at de gerne ville have mulighed for at komme helt tæt på vandet, så det arbejdede vi videre med. Kolding Kommune har hjulpet os med dialogen med arkitekten, og de har hjulpet os med at få de nødvendige tilladelser til at bygge, ligesom kommunen har en fundraiser, som hjalp os med at søge fondsmidler, fortæller Dorthe Jepsen om samarbejdet med Kolding Kommune, der desuden støttede projektet med 110.000 kr.

Udover den glæde, som cirkelbroen giver i hverdagen, så har den også givet lokalrådet og de øvrige landsbyboere mod på mere.

- Jeg tror, at den er blevet et bevis på, at det kan lykkes, når vi bare arbejder for det. Det tager tid, men det giver også resultater. Nu arbejder vi på at få opført en rund søpavillon ved siden af, hvor man kan sidde i tørvejr og spise madpakker og nyde området. Og det skal også nok lykkes os. Vi har allerede samlet mere end 2 millioner ind til projektet, slutter Dorthe Jepsen, som ikke er i tvivl om, at de senest i 2021 har skaffet de sidste penge og kan komme i gang med projektet. Kolding Kommune har givet lokalrådet tilladelse til at opføre pavillonen på deres grund og støtter desuden projektet med sparring og rådgivning.