Skip til hoved indholdet

Nye regler når du besøger genbrugspladsen i firmabil

Oprettet 18. september 2023

Om få uger bliver det nemmere for elektriker Morten Lindholdt fra firmaet møller & buchreitz at betale for sit besøg på genbrugspladsen.

I dag bruger han et vejekort til at registrere vægten af bilen:

  • Først vejer han bilen ved indkørsel på genbrugspladsen
  • Så afleverer han affaldet.
  • Og så vejer han bilen ud igen.
  • Hans firma betaler pr. kilo afleveret erhvervsaffald.


Men fra 1. oktober udgår vejekortet, og et besøg i virksomhedsbil vil koste en fast pris på 160 kr. ex moms.

Prisen gælder for alle virksomheder, uanset kommune og uanset, hvor lidt eller hvor meget affald, du afleverer (farligt affald vil fortsat have et særgebyr på 7 kr. pr. kilo).

Firmabilerne registrerer vi ved at skanne nummerplader ved indkørsel på genbrugspladsen – det er samme teknologi, som du måske kender fra Storebæltsbroen og nogle parkeringspladser. Nummerpladen bliver tjekket med data hos Motorregisteret, SKAT og CVR. Hvis bilen er tilknyttet et CVR-nummer, vil der automatisk blive sendt en faktura til virksomhedsejeren.

Vi ved godt, at der er nogen, som kører privat i erhvervsbiler, fx med et dagsbevis fra SKAT. Den gode nyhed er, at afleverer du privat affald, så skal du ikke betale for dit besøg.

Men:

Det er dit eget ansvar at dokumentere, at affaldet er privat. Derfor skal du tage billeder af det affald, du skal til at aflevere, og sende en ansøgning om fritagelse imens du er på genbrugspladsen.

Du må gerne spørge om hjælp hos en genbrugsvejleder. 


Du kan læse mere om den nye betalingsordning for erhvervsbiler på kolding.dk/pladebetaling

Regler for virksomheders brug af genbrugspladserne

Afleverer du erhvervsaffald, skal du altid betale for at benytte genbrugspladserne.

Kolding Kommune tilbyder virksomheder at benytte genbrugspladserne mod betaling. Virksomheder er også velkomne til at finde andre løsninger, hvor affaldet bliver hentet af en privat indsamler. Du finder godkendte indsamlingsvirksomheder i Affaldsregistret.