Skip til hoved indholdet

Bydelspuljen 2022 er åben

Oprettet 28. januar 2022
Sønderlunden planter træer
Grundejerforeningen Sønderlunden har tidligere fået penge fra Bydelspuljen til at plante træer.

For 8. år i træk åbner Kolding Kommune for ansøgninger til Bydelspuljen. Her kan lokalforeninger og -råd søge om støtte til projekter, der kan forskønne og forbedre et lokalområde i Kolding by. Der er 425.000 kr. i puljen og deadline for ansøgninger er den 14. marts.

Bydelspuljen støtter udendørsprojekter, og projekter, der kan skabe glæde for alle i området og er offentligt tilgængelige. Ellers er der frit slag og kun fantasien sætter begrænsninger for idéerne. Tidligere har Bydelspuljen støttet så forskellige projekter som madpakkehuse, legeredskaber, insekthoteller, byrumskunst, nye træer og mødesteder.

Det er det nye udvalg, Natur, Miljø og Klima, der skal fordele midlerne i puljen på et udvalgsmøde i maj. Formand for udvalget Jørn Chemnitz glæder sig til opgaven.

- Vi ser frem til at læse en masse gode ansøgninger fra lokale ildsjæle. De ved bedst, hvad der vil gøre en forskel i deres lokalområde, og derfor er jeg glad for, at vi har en pulje som Bydelspuljen, der kan støtte de mange gode lokale initiativer i Kolding by, siger Jørn Chemnitz og fortsætter:

- Sidste år fik Bydelspuljen adskillige ansøgninger om at skabe mere mangfoldig bynatur og jeg er spændt på at se, om den trend fortsætter.

Som tidligere år skal ansøgerne forholde sig til FN’s Verdensmål og bæredygtighed, når de søger om midler i Bydelspuljen. De seks indsatsområder i Kommunens bæredygtighedsstrategi er en del af ansøgningsskemaet, som skal udfyldes på kolding.dk/bydelspulje


Fakta om Bydelspuljen
Bydelspuljen er åben nu og frem til den 14. marts, hvor puljen har ansøgningsfrist.

For at få del i de 425.000 kr. fra puljen, skal projektet, man søger penge til, være til glæde for et større boligområde.

Grundejerforeninger, andelsforeninger, borgerforeninger, boligforeninger, sportsforeninger eller lignende foreninger kan søge Bydelspuljen.

Desuden er det en betingelse for at få støtte fra puljen, at frivillige fra foreningen bidrager til at udføre projektet.

Sådan søges puljen: Ansøgninger skal sendes via en formular på kolding.dk/bydelspulje