Skip til hoved indholdet
Corona: Tiltag og konsekvenser Siden opdateres løbende...

Her kan du blive testet

Oprettet 19 februar 2021

En kraftig stigning i coronasmitten i Kolding by får nu sundhedsmyndighederne til opfordre alle borgere til at lade sig teste i løbet af uge 8. Fra på mandag vil der være ca. 10.000 daglige test til rådighed i byen, men det vil også være muligt at blive testet her i weekenden.

På vores hjemmeside kan du se, hvor og hvornår du kan få lavet en test - se temasiden om corona (Teststeder). Ønsker du at få lavet en PCR-test (halspodning) i det store testcenter på adressen Kokbjerg 1A i Kolding, skal du bestille tid på www.coronaprover.dk. Ved alle øvrige test skal du bare møde op. Husk mundbind og sundhedskort.

Opfordringen til at blive testet gælder alle borgere over to år, der bor i postnummer 6000 Kolding. Børn under fem år kan kun blive testet på det faste teststed på Kokbjerg 1A. Det kræver en tid på www.coronaprover.dk.

Hvis barnet er over fem år, kan man også benytte de steder i kommunen, der tilbyder PCR-test (halspodning), mens de steder, der tilbyder kviktest (næsepodning), kan benyttes af alle over 12 år.

Hvis du er i tvivl om noget, eller skal du have hjælp til at bestille en tid til testcentret på Kokbjerg 1A, kan du kontakte Region Syddanmarks Corona-callcenter på telefon 99 44 07 17 (tast 1) alle dage kl. 8-18. Der kan i perioder være ventetid på linjen.

For at kunne levere de mange tests sender Region Midtjylland tre testbiler til Kolding, ligesom også Region Sjælland har lovet at kunne hjælpe i den kommende uge, hvis det bliver nødvendigt.