Skip til hoved indholdet

Nye offentlige toiletter i Borchs Gård

Oprettet 06 maj 2021
En midlertidig toiletvogn med tre toiletter er opstillet ved smøgen mellem Borchs Gård og Helligkorsgade, indtil de nye offentlige toiletter står klar.

Borchs Gård, som rummer en af Kolding midtbys mest brugte parkeringspladser, er i øjeblikket ved at gennemgå en omfattende renovering. I den forbindelse kommer der også nye offentlige toiletter. De gamle toiletbygninger er allerede revet ned. Indtil de nye faciliteter står klar, er der opstillet en toiletvogn til trængende gæster i bymidten.

”Vognen med tre toiletter står ved smøgen mellem Borchs Gård og Helligkorsgade. Toiletterne er gratis at bruge, og vi sørger naturligvis for løbende rengøring,” oplyser landskabsarkitekt Thomas Thinghuus, Kolding Kommune.

De nye permanente toiletter indrettes i bygningen, som senest har huset en skrædderforretning i smøgen mellem Borchs Gård og Helligkorsgade. I alt kommer der tre toiletter, alle handicapegnede.

”Vi har jævnligt hørt, at en del borgere ikke brød sig om at bruge vores gamle toiletter i Borchs Gård, som også havde en del år på bagen. Nu får vi tre nye toiletter lavet i materialer, som er lettere at rengøre og vedligeholde,” siger Thomas Thinghuus.

Den omfattende renovering af Borchs Gård ventes afsluttet i midten af juli måned, og senest på det tidspunkt afløses toiletvognen af de nye permanente faciliteter.

Du kan læse mere om renoveringen af Borchs Gård på temasiden www.kolding.dk/borchsgaard. I facebookgruppen ”Den nye Borchs Gård” kan du følge projektet.