Skip til hoved indholdet
Corona: Tiltag og konsekvenser Siden opdateres løbende...

Rekrutteringskampagne i kølvandet på tv-serie

Oprettet 22 februar 2021
Simone hjælper Verner med morgenmaden. Klip fra andet afsnit af tv-serien ”Hjemmehjælperne” på TV Syd.
Simone hjælper Verner med morgenmaden. Klip fra andet afsnit af tv-serien ”Hjemmehjælperne” på TV Syd.

Plejepersonale er i høj kurs, hvad enten det er på plejehjem, i sygeplejen eller hos hjemmehjælpen, er SoSu-medarbejdere en eftertragtet vare. I Kolding Kommune skal en ny tv-serie på TV Syd bidrage til rekrutteringen af nye medarbejdere og til at flere får øjnene op for SoSu-uddannelserne.

Netop nu ruller serien ”Hjemmehjælperne” over skærmen på TV Syd, et tv-hold har fulgt Kolding Kommunes hjemmehjælpere hele efteråret, og det er der kommet en række hjertevarme programmer ud af. Serien viser medarbejderens dagligdag, de skønne øjeblikke hvor de små ting gør en stor forskel, og de hårde dage, hvor livets ubarmhjertige udvikling blandt sårbare og ældre borgere for alvor bliver tydelig.

Fire af kommunens medarbejdere bliver fulgt tæt, og den hverdag der kommer frem gennem skærmen, vil kommunen bruge som afsæt til en rekrutteringskampagne.

- Det vi ser i udsendelserne, er virkeligheden blandt vores hjemmehjælpere. Det viser på godt og ondt, hvilken spændende og udfordrende hverdag medarbejderne møder. Den er et fint eksempel på, hvor stor betydning medarbejderne har i mødet med borgerne. Vi siger, et job med mening – det får man med den her uddannelse, og vi tror også på, at serien her vil vække nogles interesse for at uddanne sig eller simpelthen skifte branche og tage det som en form for efteruddannelse, fortæller Annette Lund, Seniordirektør, Kolding Kommune.

Hvis man ikke allerede har set programmet Hjemmehjælperne på TV Syd, kan det ses, eller genses, lige på dette link: https://www.tvsyd.dk/hjemmehjaelperne/hjemmehjaelperne-112-krydderboller

Og når der interessen for faget og uddannelsen nu er vakt, så er det bare med, at få klikket videre over til tema-siden her på kolding.dk – det er direkte link på www.kolding.dk/SoSu.