Skip til hoved indholdet

Welcome til Kolding

Oprettet 15. september 2023
Velkommen til tilflyttere
Velkommen til tilflyttere

Udenlandske tilflyttere bliver torsdag 21. september budt velkommen til Kolding Kommune. Her bliver de præsenteret for nogle af de tilbud og muligheder der er i kultur og fritidslivet, møder en lang række af kommunens foreninger og får mulighed for at snakke med andre nye tilflyttere til Kolding Kommune over en kop kaffe og et stykke kage.

I alt er der flyttet 800 fra udlandet til Kolding Kommune hidtil i år, hovedsageligt fra EU-lande, men også fra Ukraine, USA og Indien kommer der en del. Stort set alle kommer hertil fordi de har fået arbejde eller skal studere. Til sammenligning er omkring halvt så mange rejst fra Kolding Kommune til udlandet i 2023.

Arrangementet foregår torsdag den 21. september fra kl. 16.30 til 19.00 på SDU, Syddansk Universitet, Universitetsparken 1, 6000 Kolding. Præsentationerne til dette velkomstarrangementet vil foregå på engelsk, men arrangementet er både for internationale og dansktalende tilflyttere. Til foråret kommer der igen et velkomstmøde på dansk

Der kan dukke mange og vidt forskellige spørgsmål op i hovedet på én, når man har pakket sit hjem sammen, rykket sine rødder op og forsøger at finde fodfæste i nye omgivelser. For at give tilflytterne mulighed for at lære Kolding kommune bedre at kende, og give svar nogle af alle de spørgsmål, der opstår når man flytter, inviterer kommunen hvert halve år til velkomstarrangement.

 

Arrangementet er egentlig tiltænkt de nye tilflyttere til kommunen, men selvom man er flyttet til Kolding kommune for længere tid siden, kan man også godt deltage i velkomstmødet.