Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
17-05-2017 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Nytorv 11, mødelokale 1.2 Vest |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/13682
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
at udvalget tager evalueringen til efterretning,
Sagsfremstilling
Byrådet vedtog den 28. september 2015 reviderede retningslinjer for brug af info-standere, som har været gældende fra 1. oktober 2015. Kulturvalget evaluerede på møde i september 2016 retningslinjerne og besluttede samtidig at evaluere på det fremtidige budget for info-skærmene på udvalgsmøde i foråret 2017.
Det primære formål med annonceringen på skærmene er at brande Kolding som en levende designby med attraktive tilbud til borgere og besøgende.
Fakta om annoncørerne
I året 2016 har 57 forskellige annoncører tegnet i alt 119 annoncer på skærmene. Der er ”plads” til ca. max. 500 annoncer pr. år.
Kulturelle institutioner og foreninger tegner sig for de fleste annoncer (43), dernæst kommer idrætsinstitutioner/foreninger (31).
Uddannelsesinstitutionerne har annonceret i alt 24 gange, mens andre aktører som CityKolding, BusinessKolding, Kolding Kommune m.fl. har haft 21 annoncer på standerne.
Den største annoncør har været KIF, der har annonceret 19 gange.
Økonomien
De politisk vedtagne annoncepriser er:
7 dages visning: 1.000 kr.
14 dages visning: 1.800 kr.
Priserne er inklusiv grafisk opsætning.
Priser gælder for de aktiviteter, som Kolding Kommune lovligt må støtte. For øvrige annoncer betales der fuld pris for annoncering – 2.000 kr. pr. 7 dages visning. Der gives ingen rabatpris på 14-dages visning.
Der er i 2016 kommet indtægter fra betalte annoncer på samlet 147.120 kr. mens der har været udgifter på drift af skærmene på 318.561 kr.
Der er i 2017 indtil nu annonceret for 40.640 kr., mens der har været udgifter for 100.701 kr.
Antallet af annoncer i perioden fra januar til marts i henholdsvis 2016 og 2017 er cirka det samme.
Det kommunale budget til drift af skærmene, der er leasede, er i 2017 på 242.000 kr., i 2018 på 161.000 kr. og i 2019 på 164.000 kr.
For at budgettet kan balancere, skal der fra 2018 og frem kunne hentes annonceindtægter på ca. 161.000 kr. årligt.
Det er forvaltningens vurdering, at der er behov for at lave ændringer i takststrukturen for at opnå det niveau.
Forvaltningen foreslår derfor, at der tilbydes en pakkeløsning, med køb af 7 ugers annoncer årligt med en rabat. Ordningen vil kun kunne bruges af de annoncører, som Kolding Kommune lovligt kan støtte.
Ved at udbyde pakkeløsning til annoncører er hensigten at give incitament til at flere af de større institutioner, som i dag ikke bruger skærmene eller kun gør det i begrænset omfang, vil tegne årsabonnementer. Det vil samtidig være en måde at ”belønne” de faste annoncører og gøre det nemmere rent administrativt for dem at annoncere på skærmene.
Samlet er formålet med en pakkeløsning:
- at give en større samlet indtjening
- et mere støt flow af annoncer
- at mindske administrativ byrde for annoncørerne i og med at der betales for 7 annoncer ad gangen
- at få flere relevante faste annoncører, der er med til at brande Kolding Kommune som levende designby.
Udkast til taksten ville således være:
7x7 dages visning for 4.500 kr. (normalpris 7.000 kr.)
Bilag
Sagsnr.: 16/6437
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Trapholt har status af statsanerkendt museum. Museet modtager på den baggrund et årligt tilskud på 2,1 mill. kr. fra staten og forpligter sig til at overholde museumsloven. Alle statsanerkendte museer bliver med ca. 10 års mellemrum kvalitetsvurderet. I maj 2016 blev Trapholt kvalitetsvurderet ved at besøg af Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS). Seneste kvalitetsvurdering var i 2005.
Den endelige kvalitetsvurderingsrapport blev fremsendt til museet i november 2016. Henover vinteren og foråret har der været dialog mellem SLKS og Trapholt, der har fremsendt første udkast til handlingsplan som opfølgning på de emner, der adresseres i kvalitetsvurderingen. Inden sommeren 2017 fremsender Trapholt endelig handlingsplan til SLKS. I efteråret 2017 besøger SLKS igen museet for at følge op på kvalitetsvurderingen.
Museet forpligter sig som statsanerkendt museum til:
Gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling i et lokalt, nationalt og globalt perspektiv at aktualisere viden om og udvikle anvendelse af kulturarv samt tilgængeliggøre og fremtidssikre den.
Det er ovenstående 5 hovedområder; indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling, der er i fokus i den kvalitetsvurdering, som SLKS har foretaget.
Slots- og Kulturstyrelsens kvalitetsvurdering
SLKS’ samlede vurdering af Trapholt er, som det fremgår af rapporten:
Det er Slots- og Kulturstyrelsens vurdering, at Trapholts opgavevaretagelse er tilfredsstillende.
Slots- og Kulturstyrelsen konstaterer, at museet har fulgt tilfredsstillende op på en række forhold, der blev påpeget ved kvalitetsvurderingen af museet i 2005. Der synes dog fortsat at være potentiale for at udfolde den faglige opgavevaretagelse, særligt hvad angår forskning.
Museet er en veldrevet virksomhed med en professionel ledelse og en igangværende positiv udvikling. Museet har et højt fagligt niveau især indenfor formidling og arbejder målrettet med en fortsat kvalitativ udvikling af den samlede formidlingsvirksomhed. Det faglige niveau for museets registrering og bevaring er ligeledes højt. Museet er bevidst om, at der er potentiale for at udvikle og styrke forskningsindsatsen.
Museet arbejder målrettet med museumsvirksomheden ud fra strategiske planer og ambitiøse faglige målsætninger med afsæt i en nedskrevet strategi for 2015-18, men er udfordret af et faldende økonomisk ressourcegrundlag og få medarbejdere med museumsfaglige kompetencer. Museets eksisterende ressourcegrundlag indebærer stram styring og prioritering af opgaver og ressourcer og sker på bekostning af især forskningsindsatsen. Slots- og Kulturstyrelsen savner udfoldede planer for, hvordan museet skal kunne indfri de ambitiøse målsætninger med de tilgængelige ressourcer. Hvis museet skal nå de satte mål, kræver det væsentlige eksterne midler som supplement til de eksisterende driftsmidler fra stat og kommune.
Trapholts foreløbige handlingsplan
På baggrund af SLKS vurdering har Trapholt udarbejdet en handlingsplan. Handlingsplanen tager udgangspunkt i SLKS’ anbefalinger og Trapholts strategiplan for 2015-18.
Hovedpunkterne i handlingsplanen er som følger:
Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse, med særligt fokus på
- Udvikling af værktøjer til planlægning og afvikling af aktiviteter med optimal udnyttelse af ressourcer.
Ressourcegrundlag, med særligt fokus på
- Udstillinger og forskning skal integreres i større omfang, hvilket vil optimere udnyttelsen af det museumsfaglige personale.
- Der skal være færre og større udstillinger, hvilket vil optimere udnyttelsen af det museumsfaglige personale.
- Undersøge hvordan der kan skaffes driftsressourcer til at øge antallet af museumsfaglige medarbejdere fra de nuværende 2.
- Forsøge at øge egenfinansieringen, herunder yderligere stigning i entrébetaling og bl.a. omkostningsdækning af kunstformidling.
Forskning, med særligt fokus på
- Samlingsforskning: Ansøgning om Postdoc – Stolen som tidsbillede og samtidskommentar.
- Publikumsforskning: Forskning i relation mellem kunstværk og beskuer, eksempelvis i projektet ”Kultur på recept” i samarbejde med Kolding Kommune, Kolding Biblioteker og Musikskolen.
- Projektet ”Take part”, som er en videreudvikling af praksis fra ”Din udstilling” og outreach-projekterne ”Maskernes Monument” og ”Waste time home party”.
Formidling, med særligt fokus på
- Publikumsudvikling, hvor der søges om midler til at udvikle ”museum on demand”. Et koncept, hvor det er gæsten, der vælger, hvilket værk han vil se fra samlingen.
- Videreføre det høje niveau af formidlingstilbud til undervisningssektoren.
- Videreføre udviklingen af undervisningstilbud, der er koordineret med læreplaner og læringsmål til de forskellige årgange.
Samlingsvaretagelse, med særligt fokus på
- En markant udvidelse af samlingen de næste 10 år samt en omfattende gennemgang af hele samlingen.
- Museets fremtid, med særligt fokus på samarbejdet med Kolding Kommune med udgangspunkt i samarbejdsaftalen 2017-2020.
- Udbygning af museet med en 1.200 m2 stor sal, der lever op til internationale standarder for sikkerhed og tekniske installationer til moderne udstillinger.
- Værkstedsfaciliteter til publikum.
- Auditorium.
- Magasinfaciliteter med mulighed for ”museum on demand”.
Forvaltningens bemærkninger
Forvaltningen kan oplyse, at mange af ovenstående punkter genfindes i samarbejdsaftalen mellem Trapholt og Kolding Kommune. I samarbejdsaftalen er der taget højde for, at driftstilskuddet kan genforhandles, såfremt Trapholt finder fondsfinansiering til de ønskede udbygninger i aftaleperioden. Derudover vurderer forvaltningen ikke, at kvalitetsvurderingen giver anledning til justering i samarbejdsaftalen med Kolding Kommune.
Beslutning Kulturudvalget den 17-05-2017
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 17/6951
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Forvaltningen har drøftet med formandskaberne for de stående udvalg, hvordan de mange resultater, der er opnået inden for valgperioden, kan formidles.
På den baggrund har forvaltningen udarbejdet en præsentation for hvert fagudvalg under forvaltningen. De fire præsentationer er udarbejdet i PowerPoint og tager udgangspunkt i udvalgenes egne politiske fokusområder og de mest markante projekter, som er gennemført under disse. Hver slide består af et eller flere billeder og nogle fremhævede bullets og en uddybende tekst i notefeltet.
Udover inddeling i fokusområder vil der også være nogle tværgående slides som går igen på nogle af de samme udvalg.
Tanken er, at udvalget kan bruge præsentationerne - samlet eller dele af dem til at kommunikere de gode resultater, der er opnået. Samtidig vil forvaltningen anvende præsentationerne til at formidle de gode historier eksternt og til at dele viden internt på tværs.
Præsentationerne vil være på følgende udvalgsmøder:
Miljøudvalget den 2. maj 2017
Plan- og Boligudvalget den 8. maj 2017
Kulturudvalget den 17. maj 2017
Teknikudvalget den 6. juni 2017
Den vedhæftede PDF er uden noter af hensyn til visning på Ipads. Derfor vil der blive sendt en mail til det respektive udvalg med en vedhæftet præsentation i PowerPoint, hvor noterne vil være med.
Beslutning Kulturudvalget den 17-05-2017
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 17/6879
Resumé
Merete Due Paarup og Tanya Buchreitz Løwenstein anmoder på vegne af Venstre om, at følgende dagsordenspunkt optages til behandling i hhv. Børne- og Uddannelsesudvalget, Fritids- og Idrætsudvalget og Kulturudvalget:
”Kolding har masser af unge talenter - det gælder både indenfor idræts- og kulturområdet. Vi har stærke talentudviklingsmiljøer fra Musikskolens MGK, øvelokalerne på Godset, ULK på Biblioteket, Dorthea Teateret til Kolding Elite. Vi har idrætslinjer Brændkjærskolen og IBC, Idrætsakademiet, årlig talentfestival og vi arbejder på mange måder med understøttelse af talentudvikling i foreninger.
”Kolding har masser af unge talenter - det gælder både indenfor idræts- og kulturområdet. Vi har stærke talentudviklingsmiljøer fra Musikskolens MGK, øvelokalerne på Godset, ULK på Biblioteket, Dorthea Teateret til Kolding Elite. Vi har idrætslinjer Brændkjærskolen og IBC, Idrætsakademiet, årlig talentfestival og vi arbejder på mange måder med understøttelse af talentudvikling i foreninger.
Men vi mangler et stærkere og mere markant tværgående fokus på at udvikle Koldings talenter både de kulturelle og de sportslige. De to områder er naturligvis vidt forskellige og har alligevel masser til fælles.
Derfor vil Merete Due Paarup og Tanya Buchreitz Løwenstein på vegne af Venstre tage initiativ til at vi får samlet kræfterne i kommunen på tværs af idrætten, kulturen, uddannelser, politikere samt andre interessenter og ressourcepersoner og igangsætte en proces og får drøftet mulighederne for at styrke de mange unge talenter og tage afsæt til en ny og ambitiøs tværgående talentstrategi.
Drøftelserne kunne indeholde:
- Profilskoler/tonende linjer i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.
- Bruge kulturelle fyrtårne til at give talenterne en platform fx Mungo Park og Dorthea i teaterlab eller Nicolai Biograf viser unges kortfilm.
- Masterclasses fx når Trapholt har Kvium på besøg, når Godset har stjerner på scenen eller DM i karate er i byen.
- Mentorordning med kunstnere og professionelle idrætsudøvere.
- Fælles Undervisning om alt fra mentaltræning, kost, fundraising/sponsorpleje.
- Opstart af talentakademi, hvor vi tilbyder både MGK (musikalsk grundkursus), BGK (billedkunst) TGK (teater) eller skabe vores egen Koldingmodel.
- Netværk på tværs af idrætsudøvere og kulturelle talenter. ”
Sagen behandles i
Forslag
at sagen drøftes.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 08-05-2017
Udvalget besluttede, at forvaltningerne pålægges at arbejde videre med en fælles afdækning af eksisterende tiltag og muligheder for fremover at koordinere og løfte talentudviklingen. Resultatet af dette fremlægges for de tre udvalg inden udgangen af 2017. I sagsfremstillingen bør der indgå en vurdering af mulighederne for udviklingen af en fælles talentstrategi.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 16-05-2017
Udvalget besluttede at forvaltningerne pålægges at arbejde videre med en fælles afdækning af eksisterende tiltag og muligheder for fremover at koordinere og løfte talentudviklingen. Resultatet af dette fremlægges for de tre udvalg inden udgangen af 2017. I sagsfremstillingen bør der indgå en vurdering af mulighederne for udviklingen af en fælles talentstrategi.
Beslutning Kulturudvalget den 17-05-2017
Udvalget besluttede, at forvaltningerne pålægges at arbejde videre med en fælles afdækning af eksisterende tiltag og muligheder for fremover at koordinere og løfte talentudviklingen. Resultatet af dette fremlægges for de tre udvalg inden udgangen af 2017. I sagsfremstillingen bør der indgå en vurdering af mulighederne for udviklingen af en fælles talentstrategi.
Sagsnr.: 15/20060
Resumé
Museet på Koldinghus fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2016.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 30/3-17. Regnskabet er revideret af PWC og har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 97.073 kr. ved udgangen af 2016.
Museets egenkapital udgør 1.883.264 kr. for 2016.
Entreindtægterne udgjorde 7.067.967 kr. for 136.055 besøgende i 2016.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollatet for 2016 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Museet på Koldinghus, som er gældende fra 1. januar 2017 og frem til 31. december 2020. Denne aftale afløser den tidligere aftale, som gik fra 1. januar 2013 til 31. december 2016.
Det er ud fra aftalen forventeligt at Koldinghus, ligesom de andre kulturinstitutioner i Kolding kommune, er med til at styrke og udvikle kulturlivet.
Det forventes samtidig af Koldinghus, at denne indgår aftaler om samarbejde, som kan styrke Kolding som Danmarks designby, da Koldinghus er et varemærke og et centralt ansigt udadtil for byen Kolding og kulturen i og omkring byen.
Indtil 2018 er der 3 fokusområder hos Koldinghus, som består af følgende: ”Slot og by”, ”Design og arkitektur” og ”Kongeslottet og Europa”.
Museet på Koldinghus har i 2016 fået et tilskud fra Kolding Kommune på 9.191.579 kr. Staten har ydet et tilskud på 2.059.646 kr.
Årsrapporten for 2016 udviser et overskud på 97.073 kr., som anses for at være tilfredsstillende. Overskuddet var på 62.997 kr. i 2015.
Museet på Koldinghus har ved udgangen af regnskabsåret 2016 en egenkapital på 1.883.264 kr.
Regnskabet er revideret af PWC og har ikke givet anledning til kommentarer, af så væsentlig karakter, at det vil give sig til udtryk i revisionspåtegningen. Revisionsfirmaet har i forbindelse med revisionen, ikke fundet nogle forhold, som indikere, at der har været utilsigtede fejl eller besvigelser. Revisionsfirmaet konkluderer endvidere, at årsregnskabet giver et retvisende billede af aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2016, samt at resultatet af aktiviteter og pengestrømme for regnskabsåret 1. januar – 31. december 2016 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven og regnskabsbestemmelserne i museumsloven.
Revisionsfirmaet påpeger samtidig, at organisationen omkring Museet på Koldinghus, samt deres registreringssystemer og styringsprocesser formår at dokumentere, at der for Museet på Koldinghus forekommer en sparsommelighed og en produktiv og effektiv adfærd.
Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling inden for sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og belyse tilstande og forandringer inden for kunst og kulturhistorie.
Den økonomiske udvikling har vist en markant fremgang i entreindtægter på 2.730.687 kr., som svarer til en procentvis fremgang på ca. 63%. Fremgangen skyldes en stigning i besøgstallet på 28.305, svarende til ca. 26% i forhold til 2015.
Besøgstal:
2013 | 103.331 |
2014 | 124.238 |
2015 | 107.750 |
Der har dog været en stigning i udstillinger samt personale. Dette har derfor i sidste ende resulteret i en stigning i årets resultat på 34.076 kr.
Beslutning Kulturudvalget den 17-05-2017
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 17/6784
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede By- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Mungo Park skal, som en del af egnsteateraftalen, årligt fremsende budget og aktivitetsplan for den kommende sæson. Begge dele skal behandles i Kolding Kommune inden det fremsendes til Slots- og Kulturstyrelsen.
Der er i sæson 2017/2018 afsat 1.526.500 kr. til egenproduktioner. Til genopsætninger er der afsat 172.094 kr., endvidere er der afsat 656.500 kr. til gæstespil, samt 30.000 kr. til andre arrangementer.
Mungo Parks sæson samt regnskabsår løber fra 1. juli til 30. juni.
Det fremsendte budget indeholder udgifter på i alt 9.499.359 kr. og indtægter på i alt 9.614.567 kr. Derudover kommer afskrivninger på 41.500 kr., så det forventede resultat bliver på 73.708 kr.
Mungo Park budgetterer med indtægter fra Kolding Kommune på i alt 7.521.000 kr. for perioden 1. juli 2017 – 30. juni 2018. Kolding Kommune yder tilskud til Mungo Park Kolding i 2017 med i alt 7.521.000 kr., og Kolding Kommune modtager statsrefusion på 2.730.881 kr. fra Kulturstyrelsen, som skal modsvare Kolding Kommunes driftstilskud, hvilket betyder et nettotilskud fra Kolding Kommune på 4.790.119 kr.
Den eksisterende egnsteateraftale er forlænget for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2018.
Der er budgetteret med indtægter fra billetsalg, salg af forestillinger, sponsorater m.v. på i alt 1.210.168 kr. svarende til ca. 16,09% af det tilskud, som teatret modtager fra Kolding Kommune.
Besøgstallet viser mere end en fordobling over de sidste år fra 5.547 i sæson 2010/11, 6.355 i sæson 2011/12, 9.388 i sæson 2012/13, 10.797 i sæson 2013/14, i sæson 2014/15 har der været 13.158 besøgende, mens der i sæson 2015/16 har været 16.845 besøgende.
Mungo Park budgetterer med et overskud på 73.708 kr.
By- og Udviklingsforvaltningen har ikke bemærkninger til den fremsendte aktivitetsplan.
Centralforvaltningens bemærkninger
Bilag
Sagsnr.: 17/6896
Resumé
Kolding Miniby fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2016. Regnskabet er revideret af den valgte revisor og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten er godkendt på generalforsamling den 15. februar 2017. Årsrapporten udgør et overskud 1.315.292 kr. Kolding Minibys egenkapital udgør 2.057.895 kr. Indtægter fra kontingenter udgør 46.600 kr.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
at tilrettet vedtægter godkendes,
Sagsfremstilling
Kolding Miniby har, ifølge vedtægterne, til formål at fremme opførelsen af Minibyen, at skabe økonomisk grundlag for Minibyen, at skabe udstillingsmuligheder for Minibyen og at oprette støtteforening til gavn for Minibyen.
Kolding Miniby fremsender tilrettet vedtægter godkendt på generalforsamling den 15. februar 2017 til godkendelse.
Vedtægterne fremsendes som følge af en vedtægtsændringer samt tilføjelse på baggrund af den nye lejekontrakt mellem Kolding Miniby og Kolding Kommune vedr. del af Christian 4. Vej 55, Kolding, hvori der står angivet, at følgende ændringer skal foretages:
- § 1: Adressen ændres til ”Minibyens adresse”
- § 10: Tilføjes ”Vedtægtsændringer skal godkendes af Kolding Kommune”.
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Kolding Miniby, gældende fra 1. januar 2017 til 31. december 2020, og erstatter dermed den gamle to årige aftale fra 1. januar 2015 til 31. december 2016. I aftalen forpligter Kolding Miniby sig til årligt at udarbejde en årsrapport, og dette er gældende fra 2017.
Som det fremgår af samarbejdsaftalen skal der være fokus på fire kulturpolitiske områder, som er følgende: Mødesteder og midlertidighed, Børne- og Familiekultur, Borgeren er medskaber og KulturKolding – et fælles løft
På generalforsamlingen den 15. februar 2017, er regnskabet for 2016 blevet vedtaget. Regnskabet er revideret af den valgte revisor og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten for 2016 udviser et overskud 1.315.292 kr., som anses for at være tilfredsstillende. Det øgede overskud kommer primært fra tilskud fra fonde og sponsorer, hvor der er givet et stort beløb fra Jubilæumsfonden. Der er indtægter i Kolding Miniby i 2016 for 1.633.662 kr. Mens der er udgifter for 320.317 kr.
Kolding Miniby har i 2016 fået et tilskud fra Kolding Kommune på i alt 457.000 kr. Bestående af 300.000 kr. i et aconto beløb til udvidelse af Kolding Miniby, 150.000 kr. i driftstilskud og 7.000 kr. i tilskud fra seniorpuljen.
Kolding Miniby har ved udgangen af regnskabsåret 2016 en egenkapital på 2.057.295 kr.
Bilag
Sagsnr.: 13/23312
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerende by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Kulturministeriet har fremsendt ”Anbefalinger for god ledelse af kulturprojekter” til Kolding Kommune. Rapporten er udarbejdet med baggrund i Eurovision Song Contest i København i 2014. Et projekt, der medførte massive budgetoverskridelser og hvor der var stor uklarhed om, hvor ansvaret lå, undervejs i forløbet.
Anbefalingerne i rapporten er primært rettet mod helt store events, hvor der er en kompleksitet i ejerskabet og en vis økonomisk risiko for de involverede parter. Det kan fx være events, der er oprettet med en egen bestyrelse og hvor både kommune, institutioner og private aktører er involveret i en form for partnerskab og har en del af det fælles ansvar.
Forvaltningen vurderer, at dele af skrivelsen kan være relevant i forbindelse med udviklingen af en ny klassisk Festival i Christiansfeld samt i forbindelse med den fælles fejring af 750-års jubilæet i 2018. Forvaltningen vil derfor sikre, at publikationen gennemgås i forbindelse med begge disse. Ligeledes vil forvaltningen anvende anbefalingerne fra rapporten i forbindelse med eventuelle større kultur-events i fremtiden.
Beslutning Kulturudvalget den 17-05-2017
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 17/7132
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte den 27. marts 2017 budgetproceduren for budget 2018.
Ud fra budgetproceduren er der udarbejdet nedenstående tidsplan for budgetlægning 2018 for Kulturudvalget:
Ud fra budgetproceduren er der udarbejdet nedenstående tidsplan for budgetlægning 2018 for Kulturudvalget:
Dato | Aktivitet |
| |
17. maj | Kulturudvalget: Orienteres om tidsplan, procedure for budget 2018. |
| |
14. juni | Kulturudvalget: · Orienteres om status for budgetlægning 2018. · Vedtager teknisk budgetbidrag for eget politikområder. · Evt. færdige ændringsforslag (udvidelsesønsker), behandles. (Udvidelsesønsker afleveres senest den 23. maj). |
| |
26. juni | Byrådet, seminar: · Status for budgetlægningen 2018 herunder regeringsaftalen m.v. · Byrådsmedlemmernes ønsker til afklaringer (budgetnoter) inden de afsluttende budgetforhandlinger i september. |
| |
9. august | Kulturudvalget: |
| |
Efter behandlingen den 7. august 2016 af budget 2018 i Kulturudvalget følges den overordnede tidsplan for budgetlægning for Kolding Kommune.
Beslutning Kulturudvalget den 17-05-2017
Godkendt.
Sagsnr.: 17/6916
Resumé
Bevillingskontrol pr. 31. marts 2017 for Kulturudvalgets politikområder.
Bevillingskontrollen indeholder bevillingsmæssige ændringer vedrørende IT-udgifter og graffiti.
Ændringerne er udgiftsneutrale i forhold til de likvide aktiver.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Der gennemføres bevillingskontrol primo 2017.
Bevillingskontrollen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Kulturpolitik, drift
(beløb i 1.000 kr.) | 2017 | 2018-2021 | Note |
IT og telefoni | -42 | -42 | 1 |
Graffitievents | 30 | 30 | 2 |
Note 1: IT og telefoni
Budgetoverførsler på IT og telefoni. Ansøgningen indeholder en overførsel af 5.000 kr. fra Kulturpolitik til Administrationspolitik. Overførslen skyldes udvidelser i brugen af IT og telefoni.
Note 2: Graffitievents
Der overføres 30.000 kr. fra Vej- og Parkpolitik til Kulturpolitik til afholdelse af graffitievents, som en del af indsatsen mod graffiti-hærværk. De midler, der anvendes i 2017, bruges blandt andet til en optegning af ”Regnbue-broen” samt workshops som optakt til dette. Beløbet medtages ligeledes i bevillingskontrollen for Vej- og Parkpolitik.
Centralforvaltningens bemærkninger
Sagsnr.: 17/3065
Resumé
Bevillingsstatus pr. 31. marts 2017 for kulturpolitik sendes til orientering.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for kulturpolitik, der er 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget.
Beløbet er reserveret til projekter samt eventuelle uforudsete udgifter under kulturpolitik, som ikke når at blive udført i 2017. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2017 for kulturpolitik.
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
For kulturpolitik er der pr. 31. marts 2017 en forbrugsprocent vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang 46,32%, svarende til det forventede.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for kulturpolitik, der er 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget. Det nøjagtige beløb vil blive søgt overført til 2018 i forbindelse med behandlingen af regnskab 2017 og er reserveret til projekter samt eventuelle uforudsete udgifter under kulturpolitik, som ikke er udført i 2017. Der er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2017 for kulturpolitik.
For kulturpolitik kan budgetrealiseringen pr. 31. marts 2017 vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang opstilles således:
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 31.03.17 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 2.937.000 | 2.937.000 | 1.702.652 | 57,97% | 1 |
Kulturinstitutioner | 61.758.000 | 60.918.000 | 15.858.724 | 26,03% | 2 |
Tilskud | | | | | |
Museer | 18.355.000 | 18.679.000 | 18.563.122 | 99,38% | 3 |
Teatre | 7.065.000 | 7.065.000 | 4.544.354 | 64,32% | 4 |
Øvrige kulturtilskud | 4.881.000 | 4.841.000 | 3.771.528 | 77,91% | 5 |
Fælles puljer | - | 890.000 | - | 0,00% | 6 |
Fælles Kultur | 3.428.000 | 3.318.000 | 1.251.217 | 37,71% | 7 |
I alt | 98.424.000 | 98.648.000 | 45.691.596 | 46,32% | |
Noter:
- Kulturpuljen
Afsat | 1.096.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 21. marts 2017 | 809.088 kr. |
Der er disponeret til bl.a. | 286.912 kr. |
Arrangementer udbetalt pr. 31. marts 2017 | 359.392 kr. |
Yderligere disponeret | 449.696 kr. |
- Biblioteket har betalt hotline og teknikerservice m.m. for hele 2017 samt husleje for hele 2017. Musikskolen har modtaget elevindbetalinger for januar måned. Regionalt Spillested har modtaget tilskud fra Kulturstyrelsen for 2 kvartaler.
- Koldinghus og Trapholt har fået udbetalt driftstilskud for hele 2017 samt Genforenings- og Græsemuseet og Fonde Harte Værket har fået udbetalt tilskud.
- Mungo Park har fået udbetalt tilskud for 1. halv år 2017, der er modtaget statstilskud for 1. halvår 2017. Kolding Teater har fået tilskud for 2017 udbetalt.
- Udbetaling af tilskud til bl.a. enkelte lokalhistoriske arkiver, Geografisk Have og Danmarkssamfundet m.m.
- Fælles pulje som styres centralt fra.
- Der er udbetalt til Skole- og Kulturpulje. Søsterhuset er der betalt husleje for 1. halvår.
Bilag
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Dato | Arrangement | Deltagere |
25. april 2017 | KulturEvent | Jesper Elkjær Merete Due Paarup Kjeld Kjeldsen Per Bødker Andersen |
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
Den konstituerede by-og udviklingsdirektør foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag