Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
11-10-2021 14:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Fritids- og Idrætsudvalget |
Sted: |
Rådhuset |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 19/1244
Resumé
Projektleder på ’Bevæg dig for livet’, Anette Hvidtfeldt, orienterer om resultaterne af den årlige benchmarkundersøgelse i Kolding Kommune.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsnr.: 21/24624
Resumé
For at give endnu flere borgere i Kolding Kommune mulighed for at benytte faciliteterne i Sydbank Arena, har Sydbank Arena og Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen igangsat en designproces, hvortil der har været tilknyttet en Designkonsulent. På udvalgsmødet orienteres Fritids- og Idrætsudvalget om resultatet af designprocessen.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Orienteringen blev taget efterretning.
Sagsfremstilling
For at give endnu flere borgere i Kolding Kommune mulighed for at benytte faciliteterne i Sydbank Arena, har Sydbank Arena og Senior-, Sundheds- og Fritidsforvaltningen igangsat en designproces, hvortil der har været tilknyttet en Designkonsulent. På udvalgsmødet orienteres Fritids- og Idrætsudvalget om resultatet af designprocessen.
Designprocessen indeholder:
- Observationer af eksisterende brugeres anvendelse af Sydbank Arena
- Indsigter
- Opmærksomhedspunkter
- Forslag til yderligere research
Observationer, anbefalinger og mulighedsrum er overleveret til Sydbank Arena, der herefter arbejder videre med de punkter, de vurderer mest hensigtsmæssige.
Sagsnr.: 21/8220
Resumé
Dansk Forening for Rosport og Kolding Roklub fremsender samarbejdsaftale for nyt udviklingscenter for coastalroning til godkendelse. Fritids- og Idrætsudvalget har på mødet den 13. april 2021 bevilget et driftstilskud på 50.000 kr. årligt i perioden 2022 til 2024.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds og Fritidsdirektøren foreslår
at samarbejdsaftalen godkendes.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Dansk Forening for Rosport og Kolding Roklub har udarbejdet et udkast til en samarbejdsaftale for det nye udviklingscenter for coastalroning i Kolding Kommune. Aftalens parter er Dansk Forening for Rosport, Kolding Roklub, Kolding Kommune og Trekantområdet Danmark. Samarbejdsaftalen understreger, hvad samarbejdet indeholder med afsæt i at skabe synergieffekter for de involverede parter.
Med indholdet er der lagt vægt på at skabe muligheder for at få flere aktive borgere, nye roere samt skabe flere aktiviteter og tiltrække events til området. I den forbindelse kan udvalgte formål og indsatsområder fremhæves:
- Gøre roning lettere tilgængelig, og markedsføre rosporten gennem coastalroning
- Skabe attraktive tilbud i Kolding Kommune, der kan bidrage til fællesskab
- Øge aktivitet på fjorden, og samarbejde med nærliggende klubber
- Uddanne coastalroere, og udvikle coastalroning
- Skabe forhold, så eliteroere i coastal kan udvikles i Kolding.
Dansk Forening for Rosport og Kolding Roklub er ansvarlige for udviklingen og driften af udviklingscenteret, og har forpligtelse for at udbrede den nye sportsgren, rekruttere medlemmer, igangsætte aktiviteter m.m. Kolding Kommune og Trekantområdet Danmark understøtter aktiviteterne i centeret ift. samarbejdspartnere, formidling af aktiviteter m.m. Herudover har Fritids- og Idrætsudvalget på mødet den 13. april 2021 bevilget et driftstilskud på 50.000 kr. årligt i perioden 2022 til 2024.
Kolding Roklub har nedsat en styregruppe, der er ansvarlige for driften af centeret. Styregruppen arbejder på etablering af udviklingscenteret med driftsstart fra januar 2022.
Bilag
Sagsnr.: 20/4323
Resumé
Den selvejende institution Oasen i Vester Nebel fremsender revideret projektgrundlag inkl. finansieringsforslag. Finansieringsforslaget indebærer et yderligere kommunalt anlægstilskud på 3,500 mio. kr. Det samlede kommunale tilskud vil i givet fald udgøre 9,800 mio. kr. Det årlige kommunale driftstilskud er uændret på 1,250 mio. kr. De afledte yderligere konsekvenser fremgår af sagsfremstillingen.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren foreslår,
at Fritids- og Idrætsudvalget anmoder om at det afsatte rådighedsbeløb på 9,800 mio. kr. til projekt nr. 4917 – fritidsfaciliteter i Vester Nebel frigives,
at forvaltningen udarbejder en drifts- og støtteaftale med den selvejende institution Oasen i Vester Nebel,
at forvaltningen udarbejder en lejekontrakt, hvor areal til anlæggelse af Oasen stilles vederlagsfrit til rådighed.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Forslagene indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Projektet bygger på det seneste visionsoplæg fremsendt af bestyrelsen for den selvejende institution Oasen i Vester Nebel pr. 6. oktober 2021. Oasen vil blive et hus til idrætten, kultur og foreninger, skole og institutioner og ikke mindst et mødested for alle byens borgere. Bestyrelsen bag den selvejende institution er i samarbejde med byens borgere, foreninger og institutioner i gang med at tage de sidste skridt for at komme videre i processen og få sat gang i byggeriet.
Befolkningsudviklingen i Vester Nebel har de seneste år været stødt stigende, og bl.a. for at imødekomme fritids- og idrætspolitikkens mål om at styrke mulighederne for, at alle kan deltage i aktivitet og foreningsliv samt udvikle fremtidens fysiske rammer for aktivitet og fællesskab ønskes et aktivitetscenter i Vester Nebel.
Oasen er tiltænkt som et samlingssted for både børn, unge og ældre. Flere foreninger vil få til huse i centeret, hvilket sikrer diversitet og bred lokal forankring. Endvidere ønsker man at åbne Oasen op for de lokale borgere i form af et familiemedlemskab eller lignende. Der er stort fokus på at veksle eksisterende bygninger og aktiviteter ind i et nyt fælles hus til gavn for lokalområdet.
På baggrund af den fremsendte projektbeskrivelse samt resultatbudget og finansieringsplan ansøges om frigivelse af rådighedsbeløb til anlægsbevilling vedrørende projekt nr. 4917 – fritidsfaciliteter i Vester Nebel med 9,800 mio. kr.
I forhold til det af Byrådet tidligere budgetterede anlægstilskud på 6,300 mio. kr. er tilskuddet øget med 3,500 mio. kr. der finansieres af restpulje vedrørende tilskud til fritidsfaciliteter. I restpuljen vil herefter være et beløb på 0,862 mio. kr. Restpuljen vedrørende fritidsfaciliteter vedrører det sidste af de navngivne projekter. Det betyder at såfremt projektet i Skanderup kan realiseres vil der skulle findes anden finansiering for det kommunale tilskud op til 4,500 mio. kr. svarende til 3,638 mio. kr.
Den samlede projektøkonomi til anlægget udgør 20,500 mio. kr., hvoraf 9,000 mio. kr. finansieres ved låneoptagelse i realkredit (6,000 mio. kr. / 20 årigt lån / annuitetslån) og ved udstedelse af pantebrev (3,000 mio. kr. / 10 årigt lån / annuitetslån). Der ydes ikke kommunal garanti vedrørende låneoptagelsen. Det private pantebrev/lån på 3,000 mio. kr. ydes af Tulip Invest ApS.
De resterende 11,500 mio. kr. finansieres af lokalt indsamlede midler på 1,000 mio. kr., salg af forsamlingshuset med 0,700 mio. kr. og det ovenfor nævnte anlægstilskud på 9,800 mio. kr. Det er en forudsætning for udbetaling af det kommunale anlægstilskud at de lokalt rejste midler på 1,700 mio. kr. realiseres.
Den samlede ændring i projektøkonomien kan opstilles således:
| Byrådet 2. marts 2021 | Ændret fordeling |
Privat indsamlede midler | 1,000 mio. kr. | 1,000 mio. kr. |
Forsamlingshus, salg | 0,700 mio. kr. | 0,700 mio. kr. |
Realkreditlån | 8,090 mio. kr. | 6,000 mio. kr. |
Privat pantebrev | 4,410 mio. kr. | 3,000 mio. kr. |
Kommunalt anlægstilskud | 6,300 mio. kr. | 9,800 mio. kr. |
I alt | 20,500 mio. kr. | 20,500 mio. kr. |
På driftssiden er tidligere budgetlagt 1,250 mio. kr. vedrørende drifts- og støtteaftale med Oasen. Den konkrete fordeling mellem tilskud og køb af tjenesteydelser afklares i forbindelse med udarbejdelse af drifts- og støtteaftalen. Driftstilskud er bevilget og indarbejdet i Byrådets budgetaftale af 2. marts 2021, og udmøntes med 0,450 mio. kr. i 2022 og fuldt ud fra og med 2023.
Da arealet som ønskes anvendt til anlæggelse af Oasen ejes af Kolding Kommune, har den selvejende institution en forventning om at indgå en lejeaftale med Kolding Kommune på det nødvendige areal til anlægsprojektet, og at lejeaftalen ikke medfører lejeudgifter. Kolding Kommune udfører en miljøscreening af det nuværende senioraktivitetshus, beliggende på arealet. Miljøscreeningen gennemføres da bygningen skal nedrives. Nedrivningen er i øvrigt Kolding Kommune uvedkommende.
Repræsentanter fra bestyrelsen oplyser, man forventer at igangsætte projektet i 2022, således at Oasen er etableret i løbet af 2022-2023.
Vedlagt er visionsoplæg for Oasen indeholdende en projektbeskrivelse m.m.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til projektet.
Bilag
Sagsnr.: 21/18132
Resumé
Forvaltningen gav på Fritids- og Idrætsudvalgsmødet d. 14. september 2021 en status på arbejdet med at fremme idræt på lige vilkår for alle. Næste skridt er at drøfte, hvordan parasporten i Kolding Kommune organiseres.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren foreslår,
at Fritids- og Idrætsudvalget drøfter den fremtidige organisering af parasporten i Kolding Kommune, og afgiver anbefaling herom med henblik på beslutning i det stående udvalg eller Byrådet efter konstituering af det nye byråd.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Drøftet. Fritids- og Idrætsudvalget anbefaler, at der etableres et Parasportsråd.
Sagsfremstilling
Forvaltningen gav på Fritids- og Idrætsudvalgsmødet d. 14. september 2021 en status på arbejdet med at fremme idræt på lige vilkår for alle. Næste skridt er at drøfte, hvordan parasporten i Kolding Kommune kan organiseres.
Kolding Kommune vil arbejde for at forbedre vilkårene for parasporten i kommunen og skabe større fokus på inklusion mellem almenidrætten og parasporten – idræt på lige vilkår. Det betyder, at vi skal
- have fokus på alle borgere uanset fysiske, sociale eller økonomiske udfordringer,
- samarbejde tværgående med andre udvalg og råd,
- være en støtte for de lokale idrætsforeninger og faciliteter, således at de kan udvikle og forbedre muligheder for at dyrke idræt for borgere med funktionsnedsættelser og/eller sindslidelser,
- sikre, at de gode historier spredes, ligesom de eksisterende aktiviteter på området understøttes,
- sikre en stærk kommunikation med de lokale foreninger og samle alle stærke kræfter, så målet nås i fællesskab,
- skabe konkrete handlingsplaner og effektivt udføre dem,
- skabe fornyelse og være innovative,
- arbejde for at tilvejebringe de bedst mulige forhold for parasporten,
- understøtte initiativer til kompetenceudvikling af foreninger med det formål at optimere parasportens udvikling,
- samle personer, som har interesse i og mulighed for at styrke parasporten til en koordineret indsats, som giver de bedst mulige vækstbetingelser i Kolding Kommune.
For at skabe større fokus på parasporten i Kolding Kommune, kan parasporten organiseres på forskellige måder, blandt andet ved at:
- afholde halvårlige temamøder med andre udvalg,
- vedtage en politisk tværgående strategi,
- nedsætte et parasportsråd (udkast til vedtægter i bilag)
- afholde netværksmøder.
Bilag
Sagsnr.: 20/26500
Resumé
Direktionen ønsker, at der i Kolding Kommune skal være gode rammer for lokalpolitikeres virke og arbejdet i de politiske udvalg. Derfor arbejder direktionen med at styrke den politiske betjening i udvalgene, sammenhænge på tværs og mulighederne for at sætte politisk retning og politiske aftryk.
Den nuværende byrådsperiode er ved at være slut, og direktionen gennemfører nu en evaluering blandt udvalgsmedlemmerne af deres oplevelse af arbejdsformen i de politiske udvalg i de seneste fire år.
Evalueringen skal klæde direktionen og forvaltningerne på til at arbejde med at styrke rammer, arbejdsform og politisk betjening i den kommende byrådsperiode.
Medlemmerne af Fritids- og Idrætsudvalget har inden mødet haft mulighed for at besvare et spørgeskema om deres oplevelser. På mødet præsenteres resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen. Derefter lægges op til en drøftelse af, hvilke gode råd Fritids- og Idrætsudvalget vil give forvaltningen om arbejdsform for udvalget i den kommende byrådsperiode.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren forslår,
at resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen drøftes,
at Fritids- og Idrætsudvalget formulerer gode råd til udvalgets arbejdsform i den kommende byrådsperiode.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Drøftet.
Sagsfremstilling
Direktionen ønsker, at der i Kolding Kommune skal være gode rammer for lokalpolitikeres virke og arbejdet i de politiske udvalg. Derfor arbejder direktionen med at styrke den politiske betjening i udvalgene, sammenhænge på tværs og mulighederne for at sætte politisk retning og politiske aftryk.
Den nuværende byrådsperiode er ved at være slut, og direktionen gennemfører nu en evaluering blandt udvalgsmedlemmerne af deres oplevelse af arbejdsformen i de politiske udvalg i de seneste fire år.
Evalueringen skal klæde direktionen og forvaltningerne på til at arbejde med at styrke rammer, arbejdsform og politisk betjening i den kommende byrådsperiode.
Forud for udvalgsmødet har forvaltningen sendt et spørgeskema til hver politiker med en række spørgsmål om deres oplevelse af arbejdsformen i de udvalg, hvor de hver især er repræsenteret. Spørgsmålene er ens på tværs af udvalg (se bilag).
På udvalgsmødet præsenteres en opsamling på de samlede besvarelser fra udvalgets medlemmer. Opsamlingen bruges som udgangspunkt for en drøftelse i udvalget om, hvilke gode råd, udvalget vil give forvaltningen, når arbejdsformerne i den kommende byrådsperiode skal planlægges. Der vil både være fokus på det, der har fungeret godt og på forslag til forbedringer.
Bilag
Sagsnr.: 20/34758
Resumé
Deltagelse i ekstraordinære kommunale aktiviteter, medlemmer af Fritids- og Idrætsudvalget.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren foreslår,
at udvalget på mødet drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Fritids- og Idrætsudvalgets medlemmer deltager i indvielse af det nye atletikstadion i Seest Idrætspark d. 29. oktober 2021.
Fritids- og Idrætsudvalgets medlemmer deltager i indvielse af det nye lysanlæg ved Kolding Boldklub d. 30. oktober 2021.
Fritids- og Idrætsudvalgets medlemmer deltager i indvielse af ny hal til hundetræning ved DCH Kolding d. 6. november 2021.
Fritids- og Idrætsudvalgets medlemmer deltager i indvielse af Brændkjærhallen d. 8. november 2021.
Sagsfremstilling
Jf. Kolding Kommunes regulativ om vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer punkt 2, fremgår det, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller Byrådets udvalg, på grund af protokolleret beslutning.
Bilag
Resumé
Byrådet har på møde den 27. oktober 2020 besluttet, at de stående udvalg i perioden fra 1. juni 2021 og frem til kommunalvalget på udvalgsmødet skal aftale vedr. forvaltningens hjælp til kommunikation fra mødet, samt hvad formanden skal udtale sig om på udvalgets vegne.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter, hvilke sager der skal kommunikeres med bistand fra forvaltningen, og hvad formanden skal udtale sig om på udvalgets vegne.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Godkendt, at der kommunikeres vedrørende fremrykkede anlægsprojekter.
Sagsfremstilling
Byrådet har den 27. oktober 2020 behandlet sagen ”Rammer vedr. politisk betjening”.
Her er bl.a. besluttet særlige regler gældende i året for afholdelse af valg til byråd:
”Særlige regler gældende i året for afholdelse af valg til byråd
Byrådsmedlemmers besøg på institutioner
Ved byrådsmedlemmers besøg på kommunens institutioner og arbejdspladser skal rammer forinden aftales med den relevante direktør. Institutionen og arbejdspladsen må ikke benyttes til valgagitation og byrådsmedlemmers besøg skal tilrettelægges under hensyntagen til institutionens og arbejdspladsens daglige drift, herunder til brugere og beboeres privatliv.
Uddeling af valgmateriale på kommunens institutioner
Der må ikke uddeles valgmateriale eller valgrelaterede effekter (fx balloner, rundstykker og slik) i kommunens institutioner, bygninger og ved indgangene til kommunens enheder. Valgplakater ophænges i overensstemmelse med reglerne herom i lov om offentlige veje og lov om private fælles veje. Der kan dog i forbindelse med de planlagte vælgermøder på f.eks. biblioteket eller i en hal uddeles valgmaterialer. På biblioteket kan der dog også generelt være valgmaterialer lagt frem efter aftale.
Kommunikation
Fra den 1. juni i året for kommunalvalget og frem til valget skal det på hvert udvalgsmøde være en drøftelse og aftale vedr. forvaltningens hjælp til kommunikation fra mødet. Hjælpen kan være i form af en pressemeddelelse – og det aftales, hvad formanden skal udtale sig om på vegne af udvalget.
Taleoplæg
Der udarbejdes på sædvanlig vis taleoplæg til de byrådsmedlemmer, der har behov for dette til varetagelse af deres kommunale hverv. Det betyder, at borgmesteren/stedfortræderen for borgmesteren betjenes af kommunikationsafdelingen, mens udvalgsformænd betjenes af fagforvaltningerne.
Foto og logo
Kommunens fotos må anvendes af kandidater, hvis kommunen har gjort dem offentligt tilgængelige på kommunens hjemmeside eller sociale medier, og hvis kommunen ikke herved pålægges en udgift. Kandidater må ikke anvende kommunens logo i deres eget valgmateriale, f.eks. valgplakater og valgfoldere.
Spørgetid
I henhold til punkt 7 i Reglement for skriftlig spørgetidsordning (vedtaget i Byrådet den 10. december 2007) bortfalder spørgetiden i en periode af 4 måneder forud for kommunalvalget.”
Sagsnr.: 20/34779
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsnr.: 20/34803
Resumé
Orientering fra Fritids- og Idrætsudvalgets område.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Senior-, Sundheds- og Fritidsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 11-10-2021
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Dagsordenspunktet er alene et orienteringspunkt, hvorfor der ikke kan træffes beslutning under punktet, idet dette i hver enkelt sag vil kræve en forudgående optagelse af et punkt på dagsorden.
Der orienteres om:
- Status på fremrykkede anlægsprojekter 2020
- Kunstgræsbaner
- Fritid og Idræt Award.
Resumé
Hvert deltagende udvalgsmedlem skal godkende beslutningsprotokollen ved at trykke ”godkend” under punktet ”underskriftsark” i First Agenda.