Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
15-10-2021 08:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Teknik- og Klimaudvalget |
Sted: |
Platinvej 51+Bronzevej 6, Kolding |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 21/16370
Resumé
Byrådet besluttede den 15. december 2020, at forvaltningen bemyndiges til at indgå en aftale om køb af Platinvej 51 samt del af Esbjergvej 82, Kolding, og at finansiering af købet og nødvendige ombygnings- og elarbejder sker via låneoptagelse, såfremt aftaler indgås før udgangen af 2021.
Der foreligger nu en tidsplan og et estimat over de anlægsarbejder, der skal foretages, før lejer flytter ind ultimo maj 2022.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 15-10-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Forberedelserne til de arbejder, der skal foretages i forbindelse med opgradering af Platinvej 51, Kolding, til busdepot, er igangsat.
Den matrikulære sag pågår, og ekstern rådgiver er hyret ind til at stå for indhentning af byggetilladelse, udarbejdelse af udbudsmateriale og styring af byggeplads.
De arbejder, der skal udføres, kan inddeles i følgende hovedpunkter:
- Rydning af ca. 2.529m2 grund for bygninger og beplantning
- Forøgelse af strømforsyning med ca. 2.000A til brug for ladeinfrastruktur
- Afvanding, belysning og befæstelse af kørearealer
- Opførelse af teknikrum til vaskeanlæg
- Indvendig renovering af administrations- og værkstedsbygninger
- Etablering af nyt toilet og bad i administrationsbygning
- Etablering af skillevæg i vaskehal
Den kommende lejer, som er den nye vognmand på bybusnettet og lokalruterne, skal selv stå for og betale etablering af ladeinfrastruktur og vaskeanlæg samt møblering af administrationsbygningen.
Arbejdet udbydes i hovedentreprise, og selve udbuddet gennemføres som indbudt licitation, hvor der indbydes 5 entreprenører. Kontrakten er planlagt underskrevet ultimo december 2021.
De samlede omkostninger ved køb og opgradering af Platinvej 51 til busdepot estimeres til ca. 27 mio. kr., som skal anvendes til køb, opgradering af el, entreprenørarbejder (i totalentreprise) m.m.
Projektet er en del af fremrykkede anlæg – runde 4, så alle omkostninger afholdt i 2021 eller, der er indeholdt i kontrakt underskrevet i 2021, kan lånefinansieres. Eventuelle udgifter i 2022, der ikke hører herunder, skal finansieres ved en tilsvarende reduktion inden for Vej- og Parkpolitikken, Kollektivtrafik.
Sagsnr.: 21/7326
Resumé
Den nye affaldsplan – Kolding i Kredsløb 2030 – er under udarbejdelse. Forvaltningen ønsker, at udvalget får en status for arbejdet samt en drøftelse af strategiske emner.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen og drøftelsen tages til efterretning.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 15-10-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har påbegyndt udarbejdelse af ny affaldsplan – Kolding i Kredsløb 2030 - som forventes endeligt godkendt sommeren 2022.
Planen tager udgangspunkt i den nationale handlingsplan for cirkulær økonomi, som er en banebrydende plan, der ligger op til en klimaneutral affaldssektor allerede fra 2030. Det stiller store krav til kommunerne, herunder deres rolle i denne transformation. Forvaltningen ønsker på den baggrund at afholde en teamdrøftelse med Teknik- og Klimaudvalget.
På mødet vil der blive givet en kort introduktion til den nationale handlingsplan for cirkulær økonomi, godkendt i juli 2021. Derudover vil der blive givet en status for det foreløbige arbejde med ny affaldsplan (Kolding i Kredsløb 2030), orientering om tidsplan for den resterende del af tilblivelsesprocessen samt en drøftelse af relevante strategiske indsatsområder.
Formålet med temamødet er, at Teknik- og Klimaudvalget:
- Indføres i rammerne for den cirkulære omstilling.
- Orienteres om sammenhængen mellem den nationale handlingsplan for cirkulær økonomi og Kolding Kommunes nye affaldsplan.
- Får status for udarbejdelse af planen; primært interessentinddragelsesprocessen – borgerne, virksomheder og forvaltningen.
- En drøftelse af forvaltningens forslag til overordnede indsatsområder, herunder eksempler på potentielle initiativer, samt retningsgivende tilkendegivelser fra udvalget på de valgte prioriteringer.
Sagsnr.: 20/5346
Resumé
Kolding midtby er af Kystdirektoratet udpeget som et område, hvor der er en særlig risiko for oversvømmelser, jf. EU´s oversvømmelsesdirektiv. Kolding Kommune er derfor forpligtiget til at udarbejde en risikostyringsplan for oversvømmelse, som skal revideres hvert 6. år.
Risikostyringsplanen skal medvirke til at reducere fremtidige oversvømmelser og værditab i Kolding midtby. I planen er opstillet mål og tiltag for perioden 2021-2027. Det er mål og tiltag, som skal sikre en beskyttelse på kort og mellemlang sigt, men som samtidig har et langsigtet blik i forhold til beskyttelse mod klimaforandringernes konsekvenser. Samtidig er det også vigtigt, at planen er så dynamisk, at den kan tilpasses ny viden og teknologi.
Forslag til Risikostyringsplan 2021-2027 har været i 6 måneders offentlig høring.
Ud over høringssvar fra Kystdirektoratet, er der ikke kommet høringssvar ind i høringsperioden. By- og Udviklingsforvaltningen har i høringsperioden drøftet en nuancering af sikringskoten i forhold til byggeri, der ikke ligger direkte mod fjorden.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Risikostyringsplan 2021-2027 Risikoområde Kolding vedtages endeligt.
Beslutning Økonomiudvalget den 12-10-2021
Forslaget indstilles til godkendelse, under forudsætning af, at Teknik- og Klimaudvalget ligeledes indstiller forslaget til godkendelse.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 15-10-2021
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Kolding midtby er af Kystdirektoratet udpeget som et område, hvor der er en særlig risiko for oversvømmelser, jf. EU´s oversvømmelsesdirektiv. Derfor er Kolding Kommune forpligtiget til at udarbejde en risikostyringsplan for oversvømmelse, som skal revideres hvert 6. år.
Teknik- og Klimaudvalget besluttede den 10. marts 2021 at sende forslag til Risikostyringsplan 2021-2027 i 6 måneders offentlig høring frem til 12. september 2021. Endvidere blev Risikostyringsplanen sendt i høring til relevante myndigheder.
Høringssvar
Ud over høringssvar fra Kystdirektoratet, er der ikke kommet høringssvar. By- og Udviklingsforvaltningen har i høringsperioden drøftet en nuancering af sikringskoten i forhold til byggeri, der ikke ligger direkte mod fjorden.
Bemærkninger fra Kystdirektoratet vedrører:
- Miljøscreening, hvor Kystdirektoratet vurderer, at planen skal miljøscreenes, hvilket ikke har været By- og Udviklingsforvaltningens vurdering.
- Risikostyringsplanen bør indeholde kort over risikoen for oversvømmelse og konklusioner på baggrund af disse kort. De forefindes ikke i planen, og Kystdirektoratet anbefaler derfor, at dette tydeliggøres i den endelige plan.
Kystdirektoratets fulde høringssvar og forvaltningens bemærkninger er vedlagt som bilag.
Forvaltningen vil svare Kystdirektoratet på deres bemærkninger umiddelbart efter, at planen er politisk behandlet.
Vurderingen af bemærkningerne fra Kystdirektoratet, og den interne drøftelser af planen, har ført til, at der er foretaget følgende ændringer i den endelige udgave af risikostyringsplanen.
- Forvaltningen anbefaler at følge Kystdirektoratets anbefaling og har igangsat en miljøscreening af planen, hvor resultatet af screeningen skrives ind i planen, før den vedtages endeligt.
- Der udarbejdes risikokort for oversvømmelse.
Risikokortene udarbejdes for de forskellige scenarier, som Kystdirektoratet har udarbejdet data for. Konklusioner på baggrund af risikokortene skrives ind i planen før den vedtages endeligt. Kortene vil være som bilag til planen.
- I forslag til Risikostyringsplanen havde forvaltningen foreslået en minimums sikringskote på 2,8 meter for hele risikoområdet.
Drøftelser i forvaltningen har ført til, at sikringskoten sættes ned til 2,5 meter som en generel kote for området. Undtaget er det byggeri, som ligger i første række til fjorden, hvor sikringskoten på minimum 2,8 meter fastholdes, idet områder, som ligger i 1. række ved en stormflod, skal sikres mod eventuelle bølger. Det er tillige den kote, der bliver arbejdet med i Marina City projektet.
Derudover er der foretaget redaktionelle rettelser.
Der har ikke været afholdt borgermøder eller anden inddragelse af interessenter i høringsperioden, ud over inddragelsen i forbindelse med de konkrete indsatser.
By- og Udviklingsforvaltningen har vurderet, at det giver mere mening at foretage dialogen med interessenter og borgere ved gennemførelse af de enkelte tiltag angivet i risikostyringsplanen. Et godt eksempel er den inddragelse, der er sket i forbindelse med pumpe-/sluseprojektet, hvor Havnen og dens virksomheder og foreninger langs Kolding Å har været inddraget.
I planperioden frem til 2027 vil der ske en koordinering med Beredskabsplanen og andre relevante planer for at sikre, at der arbejdes efter de mål og hensigter, som er beskrevet i Risikostyringsplanen. I Kommuneplanen er der anført et krav om vurdering af behov for afværgeforanstaltninger i forbindelse med fremtidig lokalplanlægning inden for risikoområdet og dermed også i forhold til sikringskoten i Risikostyringsplanen.
Opmærksomhedspunkter i Risikostyringsplanen
Det udpegede risikoområde er opdelt i 6 mindre delområder, hvilket gør det muligt at planlægge tiltag, der er relevante for det enkelte delområde i forhold til at opfylde målene for håndtering af oversvømmelsesrisikoen.