Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
09-06-2020 08:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Mødelokale 1.2 Vest og øst |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 19/37075
Resumé
Forvaltningen fremlægger ny forpagtningskontrakt inklusiv samarbejdsaftale med Film6000 til godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forpagtningskontrakten med tilhørende samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Film6000 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 14-01-2020
Forslaget indstilles til godkendelse med den tilføjelse, at forpagtningskontrakten gøres midlertidig frem til 31. januar 2021, og at der i perioden frem til udgangen af 2021 gives et fælles opdrag til forvaltningen og Film6000 om at revurdere modellen for afregning af forpagtningsafgift mv. og herunder indarbejde incitamentselementer i kontrakten gældende fra 2022 og fremefter.
Søren Rasmussen
Beslutning Økonomiudvalget den 20-01-2020
Kulturudvalgets forslag indstilles til godkendelse.
Beslutning Byrådet den 28-01-2020
Sagen sendes retur til Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 14-04-2020
Sagen blev udsat til det igen er muligt at holde et fysisk møde i Kulturudvalget.
Per Bødker Andersen
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Forvaltningen og Film6000 har været i dialog om den nuværende forpagtningskontrakt og muligheden for at udvide denne med en mere fleksibel samarbejdsaftale, som revideres hvert 4. år, og bruges i den løbende dialog og evaluering af samarbejdet i Nicolai-komplekset.
Der har derudover været enighed om, at en række forhold i den nuværende forpagtningskontrakt har været uhensigtsmæssige for både Film6000 og de øvrige aktører i Nicolai-komplekset.
Forvaltningen og Film6000 har på den baggrund forhandlet en ny forpagtningsaftale, samt en samarbejdsaftale, der indgår som bilag til forpagtningsaftalen.
De væsentligste ændringer i forpagtningsaftalen er følgende:
- En klarere opdeling af lokalerne, så Film6000 fremover råder over en del af de tidligere såkaldte fællesarealer.
- En ophævelse af forbuddet mod private arrangementer i cafeen.
- En konkretisering af, at Film6000 betaler forpagtningsafgift, når egenkapitalen overstiger 500.000 kr.
I forbindelse med opdelingen af lokalerne foreslår parterne, at inventaret i de tidligere fælleslokaler overdrages til Film6000, så det fremover er foreningen, der står for vedligehold og udskiftning af dette. Det drejer sig konkret om inventar som stole, skærme, afspillerudstyr, fast belysning og kontormøbler.
Samarbejdsaftalen vil fremover være et bilag til forpagtningskontrakten, så det mere fleksibelt vil være muligt at revidere denne hvert 4. år uden at skulle ændre på forpagtningsaftalen.
Aftalen er et resultat af dialogen mellem Film6000 og forvaltningen, og det fremgår, at Kulturudvalget i januar 2019 har godkendt strategien ”Sammen om Kulturen” for Nicolai Kultur og anser det for afgørende, at alle faste aktører i komplekset bakker op om grundfortælling og fælles strategi.
Kulturudvalget anser Nicolai Biograf og Cafe som en væsentlig del af Nicolai- komplekset. I særlig grad ser Kulturudvalget, at Nicolai Biograf og Cafe har mulighed for at bidrage til at realisere og understøtte ”Sammen om Kulturen” og de Kulturpolitiske Fokusområder ”Kulturen som løftestang”, ”Mere Unge-kultur” og ”Borgeren som medskaber”.
Samarbejdsaftalen evalueres en gang årligt på et fælles møde med Film6000s formand og daglige leder, lederen af Nicolai Kultur samt Kolding Kommunes kulturchef.
Bilag
Sagsnr.: 16/7942
Resumé
Grundet Covid-19 situationen er alle MusikKoldings publikumsrettede aktiviteter i 2020 aflyst. Foreningen fremlægger forslag til ændringer og planer for nye aktiviteter i 2020 og 2021. På Kulturudvalgsmødet deltager formanden for samt eventkoordinatoren i MusikKolding, hvor de vil fremlægge og drøfte de nedenstående forslag med udvalget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter de fremlagte forslag.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Drøftet.
Sagsfremstilling
Generel usikkerhed på grund af Covid-19
Alle MusikKoldings planlagte aktiviteter er aflyst på grund af Corona/Covid-19. Situationen betyder, at MusikKolding har stået på et usikkert økonomisk fundament som følge af uafsluttede kontraktforhandlinger med musikere og leverandører, manglende indtægter (barsalg m.v.) og endnu uafklarede krav fra Stella Polaris vedrørende 2020-midlerne, herunder udgifter til markedsføring og praktik/logistik.
Opera på Skamling
MusikKolding skulle have afviklet Opera på Skamling den 16. august 2020 på Skamlingsbanken i samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester. Grundet Covid-19 bliver det spændende program med highlights fra opera og operettegenren med unge, dygtige solister udsat til 2021. I 2021 vil Opera på Skamling for første gang foregå på Folkemødepladsen ved det kommende oplevelsescenter.
Sommer ved Søen
MusikKolding havde planlagt i alt 6 koncerter i juni-juli 2020 ved Slotssøen. Det er i løbet af maj lykkedes MusikKolding at forhandle nye kontrakter med de oprindeligt engagerede musikere, således at aftalerne enten er udskudt til 2021 eller er genforhandlet til det nye live-streaming koncept, som MusikKolding lancerer i samarbejde med TV SYD. På 4 torsdage i juni og juli laver TV SYD en direkte TV-transmission/live-streaming af 4 af de planlagte koncerter. Koncerterne sendes i bedste sendetid kl. 20.00, med optakt i TV SYD’s 19.30-udsendelse. Koncerterne vil ikke foregå ved Slotssøen som vanligt, da koncerterne afvikles uden publikum grundet forsamlingsforbuddet. Derfor er 4 nye, hemmelige lokationer valgt – lokationer, som giver gode tv-billeder og viser Kolding frem på bedste vis. TV SYD dækker hele det syd- og sønderjyske område og de 4 live-transmitterede koncerter vil derfor være med til at brande Kolding i den syd- og sønderjyske region. Alt markedsføring af koncerterne vil desuden ske i samarbejde med TV SYD.
Program:
Torsdag den 25. juni: Signe Svendsen
Torsdag den 9. juli: Humørekspressen
Torsdag den 16. juli: Erann DD
Torsdag den 30. juli: Hardinger Band
Stella Polaris
På grund af den usikre økonomiske situation og stigende udfordringer med arrangementer på Slotsbanken, sagde MusikKolding tidligere på året nej til at forlænge samarbejdsaftalen med Stella Polaris. Efter tilbagemelding fra Kulturudvalget om at genoverveje den situation, har MusikKolding genoptaget dialogen med Stella Polaris, hvor et udgangspunkt er input fra Kulturudvalget om at lade Stella Polaris indvie den nyrenoverede Borchs Gård i 2021. Stella Polaris er positive over for en mulig flytning til Borchs Gård. På Kulturudvalgsmødet vil MusikKolding give en status på dette arbejde.
Evaluering af 2021-sæsonen
MusikKoldings tiltag betyder, at 2021 kan byde på 2 nye formater, som ikke før er afholdt i Kolding: Stella Polaris på en ny lokation i Borchs Gård, i hjertet af byen, samt Opera på Skamling på en ny lokation på Folkemødepladsen. MusikKolding finder det oplagt at evaluere de nye tiltag og ikke mindst de nye lokationer i efteråret 2021.
Sagsnr.: 16/7942
Resumé
MusikKolding fremsender årsrapport med revisors påtegning for 2019 samt årsberetning 2019.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med revisionspåtegning uden bemærkning. Årsrapporten viser et overskud på 94.458 kr. MusikKoldings egenkapital er på 337.222 kr. ved udgangen af 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget godkender årsrapporten.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Økonomi
MusikKolding er en fællesorganisation inden for musiklivet i Kolding, hvis formål er at støtte medlemmernes interesser ved at gennemføre større arrangementer og events på tværs af musikalske genre og stilarter og ved at yde hjælp og støtte til musiklivets udvikling og almennyttige formål i Kolding kommune.
Kolding Kommune har senest i 2019 indgået en 4-årig samarbejdsaftale med MusikKolding med et årligt tilskud på 1.000.000 kr. samt et tilskud på 289.000 kr. fra Liv i City-midlerne. I aftalen forpligter MusikKolding sig til årligt at sende årsrapporten til Kolding Kommune.
Årsrapporten for 2019 udviser et overskud på 94.458 kr. mod et overskud 111.260 kr. i 2018.
MusikKolding har ved udgangen af regnskabsåret 2019 en egenkapital på 337.222 kr. Dog har MusikKolding hensatte midler for 2.166.692 kr.
Der er modtaget vederlag fra Kolding Kommune på 1.289.000 kr.
Regnskabet er revideret af PricewaterhouseCoopers og har ikke givet anledning til bemærkninger. Revisionsfirmaet konkluderer endvidere, at årsregnskabet giver et retvisende billede af foreningens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2019, samt at resultatet af aktiviteter for regnskabsåret 1. januar-31. december 2019 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven.
Ny eventkoordinator
I november 2019 ansatte MusikKolding en ny eventkoordinator, Rikke Molberg Andersen, efter at foreningens mangeårige eventkoordinator, Lise Jelsbak, valgte at søge nye udfordringer.
Årsberetning 2019
MusikKolding beretter om et 2019, med mange aktiviteter og god opbakning fra publikum – trods svingende vejr. I 2019 har MusikKolding afviklet følgende arrangementer i henhold til samarbejdsaftalen:
- Sommer ved Søen
- GRØN
- Stella Polaris
Herudover har foreningen afholdt en nytårskoncert på Godset i januar 2020 med det lokale band ”The Boss”.
Opera på Skamling
Opera på Skamling blev ikke afviklet i 2019, da Kulturudvalget i december 2018 besluttede at stoppe samarbejdet med Det Kongelige Teater om Opera i Det Fri. I stedet er Sønderjyllands Symfoniorkester foreningens nye samarbejdspartner for Opera på Skamling qua Kolding Kommunes samarbejdsaftale med symfoniorkesteret. I 2019 har de 2 parter arbejdet sammen om at sammensætte et spændende program med highlights fra opera og operettegenren og med unge, dygtige solister. Grundet Covid-19 situationen er Opera på Skamling 2020 imidlertid udskudt til 2021.
Sommer ved Søen
Sommer ved Søen fandt sted 6 torsdage i perioden den 27. juni – 1. august ved plænen ved Slotssøen/Slotssøbadet. De seks optrædende artister var:
- Thorbjørn Risager & The Black Tornado
- Moonjam
- D/troit
- Laura Mo
- Østkyst Hustlers
- The Boss
Arrangementerne var generelt velbesøgt, på trods af vejrlige udfordringer. Sommer ved Søen er gennem årene blevet et stort tilløbsstykke, som giver masser af liv i byen, til glæde for blandt andet byens restauratører, både før og efter koncerterne. Sommer ved Søen blev afviklet i tæt og godt samarbejde med Slotssøbadet og Kolding Svømmeklub. Desuden havde MusikKolding og Kolding Ugeavis / Jyske Vestkysten indgået et markedsføringssamarbejde.
GRØN
I 2019 var GRØN igen et stort tilløbsstykke. I 2018 var eventen udsolgt med 18.000 solgte billetter. I 2019 lagde 17.000 mennesker vejen forbi koncertpladsen i Seest den 19. juli. Arrangementet forløb godt, hvilket især skyldes det gode samarbejde mellem MusikKolding, GRØN, Kolding Kommune og myndighederne og – ikke mindst – de ca. 100 frivillige fra lokale foreninger og ungdomsuddannelser.
Stella Polaris
Det var 6. gang, chill-out festivalen Stella Polaris lagde vejen forbi Slotsbanken, fredag den 26. juli 2019. Arrangementet var endnu engang velbesøgt af publikum i alle aldre. Stella Polaris blev afviklet med hjælp fra frivillige fra Kolding Gymnasium, Munkensdam Gymnasium og Seest Boldklub.
MusikKolding deltager på Kulturudvalgsmødet og kan udfolde årsrapport og –beretning yderligere.
Bilag
Sagsnr.: 20/14943
Resumé
På baggrund af Kulturministeriets udmelding om tilbagebetaling af brugerbetaling for Musik- og kulturskoler foreslås, at Kolding Kommune ikke foretager tilbagebetaling. Forvaltningen redegør i denne sag for problemstillingen.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der ikke foretages tilbagebetaling for brugerbetaling på Kulturskolen Kolding.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
KL har bedt Kulturministeriet forholde sig til, om der skal tilbagebetales brugerbetaling eller dele heraf fra Musik- og kulturskolerne for den periode, skolerne har været lukket på grund af Covid-19-perioden.
Ministeriet har nu meldt tilbage, at kommunerne ikke har pligt til at tilbagebetale Kulturskolens opkrævning af deltagerbetaling, men opfordrer kommunerne til ”at understøtte Musik- og kulturskolernes fortsatte virke i videst muligt omfang i denne ekstraordinære situation, og så forældrene undgår at betale for en ydelse, de ikke modtager”
Efterfølgende har KL informeret om, at kommunerne på den baggrund ikke kan forvente kompensation for en eventuel tilbagebetaling.
På Kulturskolen Kolding har alle elever siden den 11. marts 2020 haft mulighed for at modtage on-line undervisning og/eller været i løbende dialog med deres lærere. Medarbejderne har løbende udviklet tilbuddene, som har måttet tilpasses de enkelte læreres tekniske forudsætninger. Nedenfor er beskrevet eksempler på den tilbudte undervisning:
Instrumentalundervisningen/band/Kor/Orkester/hold
Lærerne har ydet online undervisning/support/inspiration på ugentlig basis. Undervisningen er enten foregået via on-lineundervisning på en række platforme som Messenger, Facetime, Skype, Teams møder, Google Classroom og Zoom og/eller gennem dialog med de enkelte lærere, som har sendt inspiration, noder, øveinstrukser, lydfiler eller akkompagnement til stykker til elever, der efterfølgende har sendt lydfiler med deres præstationer til lærerne.
Teoriundervisning på hold er foregået på samme måde, mens det ikke har været muligt at gennemføre sammenspil, kor, band og orkester på de tekniske platforme. Sammenspil, kor og orkester er gratis på kulturskolen, når man går til et instrument.
Småbørns- og Indskolingsundervisning
Småbørns- og indskolingsmusikpædagoger har været i kontakt med deres elever ugentligt. Alle medarbejdere har benyttet sig af YouTube og har skabt deres egne kanaler, hvor forældre, elever samt ledere og pædagoger i daginstitutioner har kunnet få adgang til materiale på private kanaler. Derudover har det i flere tilfælde været muligt at samle 2 eller 3 af de lidt ældre elever via facetime, Skype, Zoom eller Teams. Derved er undervisningen blevet skræddersyet til de enkelte elever.
Billedskoleundervisning
Billedskoleunderviserne har så vidt muligt haft ugentlig kontakt med deres billedskolehold i form af blandt andet opgavevideoer, som oftest har været udført af dem selv, inspiration hentet andre steder på nettet eller nedskrevne opgaver med billedeksempel til.
Eleverne er blevet opfordret til at sende værker lavet ud fra opgaver eller noget, de selv har arbejdet med til deres billedskolelærer. Derudover har eleverne over en eller to gange modtaget ”goodie-bags” med billedkunstmaterialer, som eleverne har skullet bruge til at løse de opgaver, der er sendt.
Økonomi
Hel eller delvis tilbagebetaling af brugerbetalingen vil belaste Kulturskolen Koldings økonomi, alt afhængig af, hvor længe skolen skal være lukket for fysisk undervisning.
Kulturskolen har i hele perioden opkrævet fuld deltagerbetaling.
Kulturskolen har beregnet udgifter for tilbagebetaling ved følgende 2 scenarier – afhængigt af om skolen får lov til at åbne 8. juni
Fuld tilbagebetaling 11. marts til sommerferien | 1.350.000 kr. |
Fuld tilbagebetaling 11. marts til 8. juni | 1.190.000 kr. |
Bilag
Sagsnr.: 17/5380
Resumé
Kulturudvalget besluttede på møde den 14. april 2020 at sætte uddelinger fra Kulturpuljens Kvik-pulje i bero, foreløbigt indtil juni mødet, hvor udvalget vil tage fornyet stilling til uddelinger fra Kulturpuljen.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager fornyet stilling til, hvorvidt der skal uddeles midler fra Kulturpuljen i resten af 2020.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Udvalget besluttede, at der igen uddeles midler fra Kulturpuljen.
Sagsfremstilling
På møde den 14. april 2020 besluttede Kulturudvalget at sætte uddelinger fra Kulturpuljen midlertidigt i bero. I praksis gjorde det sig gældende for Kvikpuljen, hvor der løbende uddeles midler, da førstkommende uddeling fra kvartalspuljen er på dette udvalgsmøde. Det blev besluttet, at udvalget ville tage fornyet stilling til uddelinger fra Kulturpuljen på mødet i juni.
Med baggrund i situationen med Covid-19 havde gruppeformændene for alle partier politisk drøftet tildelinger og frister for alle puljer i Kolding Kommune, hvorfor også Kulturpuljen blev sat i bero.
Såfremt udvalget beslutter at genoptage uddelinger fra Kulturpuljen, vil forvaltningen straksbehandle flere indgåede ansøgninger og henvendelser vedrørende Kvikpuljen. Til Kvartalspuljen med frist 1. maj ligger der desuden i den næste sag flere ansøgninger til politisk behandling.
Sagsnr.: 18/144
Resumé
Forvaltningen har til Kvartalsuddelingen med tilskud over 15.000 kr. og ansøgningsfrist den 1. maj 2020 modtaget 4 ansøgninger.
Kulturudvalget besluttede på udvalgsmøde i april 2020 at sætte Kvikuddelingen i bero, foreløbigt indtil juni-mødet. Der er derfor ikke uddelt midler fra Kvikpuljen siden mødet i april.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der fra Kulturpuljen bevilges tilskud til ansøgerne nr. 1, 2 og 3 med i alt 80.000 kr.
at der gives afslag til ansøger nr. 4.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Ifølge Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål kan der blandt andet ydes tilskud/underskudsgaranti til kulturprojekter og kulturaktiviteter, der relaterer sig til et af de følgende formål: Musik, Kulturarv og lokalhistorie, Design og kunst, Litteratur, Teater, Film og Scenekunst.
Kulturpuljens formål er ligeledes at understøtte Kulturpolitikkens Fokusområder.
Kvik-uddeling
Kulturudvalget besluttede på udvalgsmøde den 14. april 2020 at sætte vurdering af ansøgninger til Kulturpuljen midlertidigt i bero foreløbigt gældende frem til udvalgets møde i juni 2020.
Kvartals-uddeling
Hvad angår kvartals-uddelingen for tilskud over 15.000 kr., hvor der er annonceret i dagspressen og på kolding.dk med ansøgningsfrist den 1. maj 2020, er der indkommet 4 ansøgninger om tilskud fra puljen.
Fra Kvartalspuljen anbefales tilskud på i alt 80.000 kr. (se bilag):
- Another Public: Tilskud på 20.000 kr. til #VærkDinVerden 2021: REFLECT.
REFLECT er et nyt midlertidigt, ungeproduceret kunstværk i form af en måneds lang selvlysende byrumsaktion, der realiseres i samarbejde mellem kunstneren Karoline H. Larsen, Kolding Ungdomsskole, Trapholt Ung samt Kulturskolen Kolding. Kunstværket har titlen REFLECT og er Koldings del af den landsdækkende kunstkampagne #VærkDinVerden, der foregår i 4 byer hele maj 2021.
Another Public understøtter de Kulturpolitiske Fokusområde ”Borgeren som medskaber”, ”Kultur som løftestang”, ”Mere ungekultur” og ”Mødesteder og midlertidighed”.
(Another Public søger om tilskud på 65.000 kr. til #VærkDinVerden 2021: REFLECT.)
- Beboerforeningen Tre-i-en: Tilskud på 30.000 kr. Design- og Erindringskvarter - Koldinghus Margarinefabrik.
Projektet er det sidste under projekt Design- og Erindringskvarter, der afslutningsvis skal hylde Koldinghus Margarinefabrik, der tidligere lå på Grønningen. Der skabes et kunstværk i form af en jernskulptur, der skal forestille en brugt Koldinghus Margarinefabrik dåse.
Forvaltningen oplyser, at Beboerforeningen efter aftale også har søgt Bydelspuljen om tilskud til projektet.
Beboerforeningen Tre-i-en understøtter de Kulturpolitiske Fokusområder ”Borgeren som medskaber” og ”Mødesteder og midlertidighed”.
(Beboerforeningen Tre-i-en søger om tilskud på 30.000 kr. til Design- og Erindringskvarter - Koldinghus Margarinefabrik.)
- Vamdrup Handelsforening: Tilskud på 30.000 kr. til Crazy Hours den 11. september 2020.
Crazy Hours er det største kulturelle arrangement, som afholdes i Vamdrup. Et arrangement som har en stor og vigtig brandingværdi for byen.
Crazy Hours understøtter de Kulturpolitiske Fokusområde ”Kultur som løftestang” og ”Mødesteder og midlertidighed”.
(Vamdrup Handelsforening søger om tilskud på 30.000 kr. til Crazy Hours 2020.)
Forvaltningen anbefaler, at der gives afslag til 1 ansøger:
- M for Musical F. M.B.A søger om tilskud på 50.000 kr. til støtte til premiere-opsætning og turné af Musicalen M FOR MARRIAGE.
Forvaltningen anbefaler afslag med baggrund i manglende lokal forankring, samt at der søges til egenproduktion.
Kulturpuljen har et budget i 2020 på 818.000 kr. uden overførsler. Ved bevillingskontrollen ultimo 2019 blev der overført 463.000 kr.
Der er pr. 9. juni 2020 uddelt og disponeret tilskud eller underskudsgaranti på 951.491 kr.
De større disponeringer fremgår af nedenstående tabel:
Ansøger (forening/navn) | Formål | Bevilget beløb | Tilskud/underskudsgaranti | Afsluttet |
Unge-initiativer | Midler særligt målrettet unge-initiativer | 185.000 kr. | Tilskud/underskudsgaranti | Ultimo 2020 |
Kolding Teaterforening | Samarbejdsaftale gældende til 30. juli 2021 | 140.000 kr. | Underskudsgaranti | December 2020 |
Volkerts Fylke | 1-dags festival med musik fra kl. 12.00-23.59. | 100.000 kr. | Underskudsgaranti | Flyttet til 2021 |
Nightmare Culture | Koncertrække i 2020 | 27.500 kr. | Underskudsgaranti | Ultimo 2020 |
Quangaza | Koncertrække i 2020 | 36.000 kr. | Underskudsgaranti | Ultimo 2020 |
Halvøens Jazzfestival | Jazzfestival i Bjert | 26.700 kr. | Underskudsgaranti | Flyttet til februar 2021 |
Pitstop Goes Multikulti | Koncertrække på Pitstop 1. halvår 2020 | 40.500 kr. | Underskudsgaranti | Juli 2020 |
Kolding Jazzklub | Samarbejdsaftale gældende til 31.12.2023 | 20.000 kr. | Underskudsgaranti | Ultimo 2020 |
Brødremenigheden i Christiansfeld | Musikfestival 6. til 10. maj 2020 | 37.650 kr. | Underskudsgaranti | Flyttet til 2021 |
Såfremt forvaltningens anbefalinger følges, vil der på Kulturpuljen i alt restere cirka 310.000 kr. til uddelinger i 2020. Det forventes dog, at der er den væsentlig del af midlerne afsat til ungeinitiativer, der ikke vil blive anvendt i 2020.
Næste ansøgningsfrist til Kulturpuljens kvartals-uddeling er den 1. september 2020, i henhold til Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål. Ansøgningerne behandles på udvalgsmøde i oktober 2020.
Bilag
Sagsnr.: 19/18996
Resumé
Spillestedet Pitstop ansøger om tilskud på 99.000 kr. til 18 koncerter i 2021 arrangeret i samarbejde med lokale unge. En ansøgning fra Pitstop om økonomisk støtte i form af en samarbejdsaftale blev behandlet i udvalget i august 2019. På daværende tidspunkt valgte udvalget at give afslag og henviste i stedet til at forvaltningen gik i dialog med Pitstop om mulighederne for at få støtte til enkeltarrangementer.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget beslutter, om de ønsker at støtte Pitstop´s projekt, og i givet fald i hvilket omfang.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Udvalget besluttede, at der ikke tildeles støtte til projektet.
Sagsfremstilling
Baggrund
I august 2019 behandlede Kulturudvalget en ansøgning fra spillestedet Pitstop om et fast årligt tilskud i form af en samarbejdsaftale. Udvalget besluttede, at de på daværende tidspunkt ikke var indstillet på at indgå en samarbejdsaftale med Pitstop, men henviste til en nærmere dialog med forvaltningen om, hvilke muligheder der kunne være for at opnå støtte til enkeltarrangementer. I de gældende retningslinjer for Kulturpuljen er det ikke muligt at få sæsonstøtte, hvilket er den form for støtte, som Pitstop indtil videre primært har fået.
Pitstop har i årene 2013-2016 modtaget 96.000 kr. årligt i honorarstøtte fra Kolding Kommune. Midlerne er blevet matchet med et tilsvarende støttebeløb fra Statens Kunstfond.
Med baggrund i en ambition om at spille en mere aktiv rolle i udviklingen af det lokale kulturliv for og med unge har Pitstop sendt den vedhæftede ansøgning samt projektbeskrivelse og budget. Pitstop har ikke fået kommunal støtte i 2017 og 2018, men har i 2019 fået bevilget en underskudsgaranti på 46.500 kr. til afvikling af en række multikulturelle koncerter. Denne underskudsgaranti er videreført til 2020.
De unge med kant
Med projektet ”De unge med kant” ønsker Pitstop at inddrage unge som bookere og medarrangører på en større satsning med i alt 18 koncerter i 2021. Projektet er forankret ved Pitstops ejer samt en frivillig projektleder, der har erfaring fra frivilligt arbejde på blandt andet det københavnske spillested Alice samt den lokale festival Det gyldne liv.
Pitstop søger om kommunal støtte på 99.000 kr. til projektet, der har et samlet budget på 348.000 kr. Pitstop forventer, at Statens Kunstfond vil medfinansiere med 99.000 kr., såfremt kommunen bidrager med det tilsvarende beløb.
Forvaltningen kan oplyse, at der årligt afholdes ca. 10 koncerter med honorarstøtte på Pitstop som en del af det Regionale Spillested Godset. Derudover fungerer Pitstop som natklub og har ligeledes bidraget som venue for blandt andet Jazz i Trekanten og Nightmare Culture.
Pitstop understøtter med konceptet især det Kulturpolitiske Fokusområde ”Mere ungekultur”.
Såfremt udvalget ønsker at støtte projektet på Pitstop, foreslår forvaltningen, at midlerne tages fra Kulturpuljen og støtten betinges af, at der opnås tilsvarende honorarstøtte fra Statens Kunstfond.
I 2021 udgør Kulturpuljen i alt 878.000 kr. (2020 pl). Kulturudvalget har på forhånd disponeret følgende af puljen:
Underskudsgaranti Kolding Teaterforening: 140.000 kr.
Underskudsgaranti Klassisk Christiansfeld: 20.000 kr.
Underskudsgaranti Jazzklub Kolding: 20.000 kr.
Tilskud Børnebio i Nicolai: 40.000 kr.
Tilskud Ungepulje: 125.000 kr.
Tilskud Crazy Hours, Vamdrup: 30.000 kr.
Tilskud Vinfestival, Christiansfeld: 10.000 kr.
I alt: 385.000 kr.
Vælger udvalget at imødekomme Pitstops anmodning om et tilskud på 99.000 kr., vil der i alt være disponeret 484.000 kr. af puljen i 2021. Der vil dermed være 394.000 kr. til rådighed for udvalget i 2021.
Dette forudsætter dog, at de midler der i 2020 er bevilget til projekter, der på grund af Corona-situationen flyttes til 2021 overføres til næste års budget.
Bilag
Sagsnr.: 20/12106
Resumé
Børne- og Uddannelsesudvalget godkendte i januar 2020 Kommissorium for Pædagogisk Center. Heraf indgik opgaven Inspiration til samspillet mellem skolernes læringscentre og folkebiblioteker i samarbejde med Kulturområdet. På tværs af de to områder blev det herefter aftalt at arbejde med følgende punkter:
- Muligheder for samlokation
- Muligheder for samarbejde om systemer og materialeindkøb
- Muligheder for samarbejde om at øge børns læselyst
- Andre muligheder for samarbejde.
En tværfaglig arbejdsgruppe med repræsentanter for Koldingbibliotekerne, Pædagogisk Center og skoleområdet har i fællesskab arbejdet med de fire punkter.
Sagen behandles i
Børne- og Uddannelsesudvalget den 13/5 2020 og Kulturudvalget den 9/6 2020.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at udvalgene drøfter de forelagte muligheder for samspil.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget den 13-05-2020
Sagen blev drøftet.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Kulturudvalget drøftede samarbejdsfelterne. Udvalget finder samarbejdsfeltet interessant og ser frem til at følge resultaterne af samarbejdet vedrørende styrket læselyst, samlokation samt fælles materiale- og systemindkøb i slutningen af 2020.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesudvalget godkendte i januar 2020 Kommissorium for Pædagogisk Center. Heraf indgik opgaven Inspiration til samspillet mellem skolernes læringscentre og folkebiblioteker i samarbejde med Kulturområdet. På tværs af de to områder blev det herefter aftalt at arbejde med følgende punkter:
- Muligheder for samlokation
- Muligheder for samarbejde om systemer og materialeindkøb
- Muligheder for samarbejde om at øge børns læselyst
- Andre muligheder for samarbejde.
En tværfaglig arbejdsgruppe med repræsentanter for Koldingbibliotekerne, Pædagogisk Center og skoleområdet har i fællesskab arbejdet med de fire punkter.
Arbejdsgruppen peger i enighed på understøttelse af læselyst som en oplagt fælles opgave for samarbejde mellem områderne. Under dette fælles mål kan en række andre samarbejdsmuligheder udfoldes.
I det nedenstående udfoldes arbejdsgruppens drøftelser og input til de fire punkter.
Muligheder for samlokation
Christiansfeld er aktuelt det eneste sted i Kolding Kommune, hvor skolens læringscenter og det lokale folkebibliotek deler lokaler. Det er i dag et velfungerende kombibibliotek, hvor der er opbygget en kultur og en række arbejdsmetoder, som gør stedet anvendeligt for både borgere og skolelever. Erfaringen fra Christiansfeld er, at det er centralt, at der afsættes den nødvendige tid til at finde de bedste fælles løsninger lokalt.
Arbejdsgruppen peger på Lunderskov som et muligt sted for etablering af endnu et kombibibliotek, om end det er nødvendigt med yderligere research og overvejelse. I overvejelserne herom bør det blandt andet indgå, at et lokalråd arbejder med ønsket om en Multihal i Lunderskov, som også skal rumme folkebiblioteket. Derudover er der lovkrav om, at læringscenteret skal ligge ved den enkelte skole, og derfor vil et eventuelt kombibliotek i Lunderskov kræve, at der kan findes plads på Kongsbjergskolen.
Fra et økonomisk perspektiv må det forventes, at et kombibibliotek medfører en række etableringsomkostninger til f.eks. ombygning, inventar samt processen med at skabe et fælles bibliotek. I forhold til driftsudgifter, og mere specifikt udgifter til personale, forventes der ikke væsentlige forskelle på, om der deles lokaler eller ej. Derimod kan der, afhængig af det konkrete tilfælde, være driftsudgifter som mindskes ved deling af lokaler, f.eks. husleje og forbrug. Alt sammen kræver dog nærmere undersøgelse i det konkrete tilfælde.
Eventuel samlokation af Pædagogisk Center og Kolding Bibliotek indgår i det videre arbejde med relokalisering af funktionerne på Dyrehavevej – herunder Pædagogisk Center.
Muligheder for samarbejde om systemer og materialeindkøb
Systemer
Såvel Koldingbibliotekerne som skolernes læringscentre bruger systemet Cicero, der er resultatet af et stort nationalt projekt med det formål at udvikle et fælles system til netop skoler og folkebiblioteker. En del af Cicero anvendes af både læringscentrene og folkebibliotekerne, og lokalt i Kolding samarbejder Koldingbibliotekerne og Pædagogisk Center allerede om denne del.
Desuden er Cicero Surf udviklet som søgegrænseflade til anvendelse på skolerne, mens folkebibliotekerne anvender Bibliotheca. På både skolernes læringscentre og på Koldingbibliotekerne er der stor tilfredshed med de nuværende systemer, der har stor funktionalitet i forhold til brugerne. Implementeringen af Cicero Surf har for eksempel i høj grad bidraget til, at eleverne er langt mere selvhjulpne end tidligere i forhold til at finde relevant materiale om et emne.
Et system, som er 100 % fælles, vil kræve en stor mængde ressourcer og skal overvejes i relation til, at der er tilfredshed med eksisterende systemer. Arbejdsgruppen påpeger, at en videreudvikling af et fælles system skal ske på nationalt niveau. Et centralt input fra arbejdsgruppen er endvidere, at den nuværende funktionalitet i de aktuelle systemer bevares i en eventuelt ny løsning.
Materialeindkøb
For en lang række digitale indkøb gælder det, at der er bindinger på i forhold til, om materiale f.eks. må bruges til læsning og undervisning af en hel klasse eller udelukkende til lystlæsning af den enkelte elev. Adgangen til de digitale materialer sker via enten uni-login eller med cpr-nummer. Også dette forhold giver nogle begrænsninger af, hvem der kan anvende materialet.
Hvad angår fysiske materialer fremhæver arbejdsgruppen, at fælles indkøb kun giver mening, hvor der er samlokation. Derudover påpeger arbejdsgruppen en mulighed i, at Koldingbibliotekernes såkaldt ”døde materialer”, det vil sige bøger, som ikke udlånes, og som derfor bliver kasserede, kan tilbydes skolernes læringscentre, hvis de ønsker det. Derved kan læringscentrene få suppleret deres materiale uden udgift.
Muligheder for samarbejde om at øge børns læselyst
Arbejdsgruppen er enig om, at børns læselyst er et helt centralt fælles arbejdspunkt. En enig arbejdsgruppe foreslår derfor, at samspillet mellem skolernes læringscentre og folkebibliotekerne styrkes særligt med henblik på at øge læselysten hos børn og forældre i Kolding Kommune. Nedenstående argumenter indgår i Folkebibliotekernes håndslag på at styrke børns læselyst:
- Børn og voksne læser mindre i Danmark. Og de læser mindre af lyst. Blot 20 procent af de danske skoleelever kan rigtig godt lide at læse – mod 43 procent internationalt.
- Og de danske skoleelever læser dårligere i dag end i 2011.
- Læselyst er en livskompetence, der er afgørende for oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet.
- Det er en uomgængelig samfundsværdi, at børn og voksne sikres lige muligheder for intellektuel, kulturel og menneskelig udvikling.
- En oplyst offentlighed og en læsende befolkning er afgørende for et samfund med demokrati, fri meningsdannelse, lighed og tryghed.
- Læsning har stor betydning for vores identitetsdannelse og kan give en dybere forståelse af andre mennesker, kulturer og livsvilkår.
På den baggrund foreslår arbejdsgruppen, at der arbejdes tværfagligt med læselyst med det mål, at eleverne forbliver aktive læsere hele deres liv. Koldingbibliotekerne, skoleområdet og Pædagogisk Center skal deltage i arbejdet, og et fokuspunkt er at understøtte det arbejde, der allerede er i gang på skolerne.
Andre muligheder for samarbejde
Der eksisterer allerede et godt samarbejde mellem Pædagogisk Center, læringscentrene på skolerne og bibliotekerne, f.eks. om pressefotos, digitale fodspor og Genforeningen. Arbejdsgruppen har i samarbejde genereret en række nye ideer til øget samarbejde mellem læringscentrene og folkebibliotekerne. Det kan f.eks. ske ved, at Koldingbibliotekerne i endnu højere grad deltager i arrangementer lokalt på skolerne, særligt på skoler der har længere transport til folkebiblioteket, eller ved at elever inviteres til at bidrage med viden og indsats på folkebibliotekerne.
Sagsnr.: 16/7977
Resumé
I marts 2018 besluttede Arbejdsmarkedsudvalget i samarbejde med Kulturudvalget og Social- og Sundhedsudvalget at igangsætte projektet Kultur i arbejde.
Et projekt hvorigennem det afprøves, hvad elementer fra kulturens verden kan have af betydning for den mentale trivsel og psykisk velbefindende for borgere med forskellige psykiske udfordringer.
Projektperioden udløber i juni 2020, og erfaringerne fra det er så gode, at det anbefales at implementere projektets elementer i forvaltningernes arbejde med borgerne. Denne sag indeholder følgende:
- Kort skitsering af erfaringerne fra projektperioden
- Kort gennemgang af den fremtidige model for overgang til drift
- Økonomi og budgetforhandlinger.
Sagen behandles i
Arbejdsmarkedsudvalget og Kulturudvalget (orientering).
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at udvalget godkender den fortsatte indsats med Kultur i arbejde, og
at udvalget godkender, at det indgår som et ændringsforslag til budget 2021.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 04-06-2020
Godkendt.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Indledning
I marts 2018 besluttede Arbejdsmarkedsudvalget i samarbejde med Kulturudvalget og Social- og Sundhedsudvalget at igangsætte projektet Kultur i arbejde.
Et projekt hvorigennem det afprøves, hvad elementer fra kulturens verden kan have af betydning for den mentale trivsel og psykisk velbefindende for borgere med forskellige psykiske udfordringer. Hovedtanken er, det skal bidrage til mental balance, og sammen med en traditionel beskæftigelsesfremmende indsats bringe den sygemeldte borger tilbage til arbejdsmarkedet.
Projektperioden udløber i juni 2020, og erfaringerne fra det er så gode, at det anbefales at implementere projektets elementer i forvaltningernes arbejde med borgerne. Denne sag indeholder følgende:
- Kort skitsering af erfaringerne fra projektperioden
- Kort gennemgang af den fremtidige model for overgang til drift
- Økonomi og budgetforhandlinger.
Kort skitsering af erfaringerne fra projektperioden
I Kolding er 40% af alle sygemeldte ramt af stress, angst eller depression i let til moderat grad, og et længerevarende sygeforløb kan resultere i, at vedkommende mister kontakten til arbejdsmarkedet. På Jobcenter Kolding er der derfor afsat flere ressourcer til at støtte og hjælpe denne gruppe af borgere, og i 2018 gik Arbejdsmarkedsudvalget sammen med Social- og Sundhedsudvalget og Kulturudvalget om et projekt i samarbejde med Aarhus Universitet for at se, hvordan man kunne arbejde med denne gruppe af sygemeldte borgere.
Projektet blev udformet med inspiration fra udenlandske erfaringer og forskning, der viser, at kunst og kultur kan have positiv effekt på helbredet. Desuden trak man på Kolding Kommunes egne erfaringer fra Terapihaven Møllebæk, Psykiatrikoret og pilotprojektet Kunst & Trivsel.
Resultaterne fra projektet er gode, og de viser, at ved opstart af projektet vurderer borgerne deres arbejdsevne til 27 på en skala fra 0 – 100. Ved afslutningen af projektet (3 mdr. senere) blev borgerne igen bedt om at vurdere deres til arbejdsevne, og nu blev den i gennemsnit vurderet til 49. Efter yderligere 3 mdr. var tallet oppe på 57. Desuden oplever deltagerne, at angst og depressionssymptomer er faldende igennem forløbet, og deltagerne rapporterer om genvunden selvtillid og lyst til arbejdslivet. Når man rammes af disse typer psykisk sygdom, sker der ofte tilbagefald, men for deltagerne på Kultur i arbejde har 59% ikke tilbagefald efter et år.
Der vil blive gennemført en afsluttende evaluering af projektet i foråret 2021, og efterfølgende kan der ske justeringer af det indholdsmæssige i projektet.
Kort gennemgang af den fremtidige model for overgang til drift
Kultur i arbejde er en fælles indsats, som blev igangsat af Arbejdsmarkedsudvalget med deltagelse fra Social- og Sundhedsudvalget og Kulturudvalget. Det fulde udkast til model for overgang til drift er vedlagt som bilag.
- I det fremtidige samarbejde indgår fortsat Trapholt, Kolding Musikskole, Kolding Bibliotekerne og Jobcenter Kolding
- Indsatsen er målrettet borgere med ubalance i den mentale sundhed, og som har behov for en særlig indsats for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.
- Det er aftalt, at der startes op med 4 hold á 12 deltagere. De fordeles med 2 hold om foråret og 2 hold om efteråret, hvilket giver i alt 48 deltagere.
- Jobcentret visiterer borgerne til holdet og introducerer dem til forløbet. Der udleveres informationsmateriale.
- Trapholt, Kolding Bibliotek og Kolding musikskole har hver især ansvar for forløbet hos dem selv.
- Projektet har hidtil været superviseret af en styregruppe med deltagere fra jobcentret og de forskellige institutioner. Denne overgår til fremover at være en driftsgruppe, som mødes kvartalsvist for at drøfte indsatsen og eventuelle justeringer. Gruppen skal desuden tjene som forum for videndeling og fortsat metodeudvikling.
- Alle parter har ansvar for at bidrage til i fællesskab at nå de fastsatte mål:
- Mål 1 - 70 pct. af deltagerne er fuldt raskmeldt 3 måneder efter endt forløb i Kultur i arbejde
- Mål 2 – 75 % af deltagerne med en arbejdsgiver fastholdes i ansættelsen
- Mål 3 – 50% af deltagerne har ikke haft tilbagefald et år efter endt forløb.
Økonomi og budgetforhandlinger
Opstart af 4 faste hold årligt med mellem 8 – 12 deltagere pr kursus vil koste 271.000, om året.
Trapholt finansierer selv årskort til deltagerne (udgift 22.000,-), så de fortsat kan benytte sig af museets faciliteter efter endt kursus. Det er med til at fastholde det, de har lært og i øvrigt blive ved med at benytte sig af museets tilbud.
Efter reduktionerne i Kolding Kommune i løbet af 2019 vil der være behov for, at der afsættes midler til denne indsats. Forvaltningen anbefaler derfor, at indsatsen indgår som en del af budgetforhandlingen om budget 2021.
Bilag
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Status på situationen med Covid-19 på kulturområdet.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kulturchefen vil mundtligt orientere om status ved kulturinstitutioner og i foreninger relateret til Covid-19.
Sagsnr.: 20/14873
Resumé
Forvaltningen orienterer om ændrede åbningstider på Christiansfeldcentret og Nicolai Kultur som følge af implementeringen af budget 2020.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kulturudvalget drøftede i december 2019 den såkaldte konsekvenssag vedrørende budget 2020 og tog sagen til efterretning.
Af sagen fremgår det, at implementeringen af besparelserne på flere kulturinstitutioner ville betyde ændrede åbningstider.
I denne sag fremlægger forvaltningen de konkrete ændrede åbningstider på Christiansfeldcentret og Nicolai Kultur.
Christiansfeldcentret
Af konsekvenssagen fremgår det, at reducerede åbningstider vil blive implementeret fra 2020 frem. På baggrund af faldende indtægter på guidede ture på grund af Corona-krisen, arbejder ledelsen på at implementere de planlagte reduktioner allerede fra september 2020.
I dag er Christiansfeldcentret kun lukket mellem jul og nytår. Alle andre dage er der åbent fra kl. 10.00-16.00, i højsæsonen fra 1. maj til 31. august dog fra kl. 10.00-17.00.
Ledelsen af Christiansfeldcentret har gennemgået statistik for besøgstal fordelt på sæsoner med henblik på at tilrettelægge de reducerede åbningstider, så færrest muligt vil blive ramt.
De besøgende på Christiansfeldcentret fordelt på måneder ser ud som følger de sidste 3 år:
| 2017 (elektronisk) | 2018 (elektronisk) | 2019 (elektronisk) |
Januar | 622 | 1410 | 1158 |
Februar | 1139 | 1292 | 1526 |
Marts | 2224 | 1944 | 1755 |
April | 2887 | 2915 | 2530 |
Maj | 4764 | 4233 | 3830 |
Juni | 4450 | 4446 | 4083 |
Juli | 6532 | 6520 | 5791 |
August | 6248 | 6628 | 7365 |
September | 4496 | 4028 | 3295 |
Oktober | 3100 | 3328 | 3477 |
November | 2387 | 2342 | 2037 |
December | 1593 | 2110 | 2232 |
|
|
|
|
Hele året | 40442 | 41196 | 39079 |
Det fremgår, at højsæsonen er juli og august, mellemsæson de to måneder på hver side, og lavsæson nov.-april.
På den baggrund ændres åbningstiderne til følgende:
Åben kl. 10-15
Dec.-marts.: søndag og mandag lukket
Åben kl. 10-16
April-juni og sept.-nov.: søndag eller mandag lukket
Åben kl. 10-17
Juli - aug. åben alle dage
De sidste 3 år var der i gennemsnit ca. 3500 gæster på de pågældende foreslåede lukkedage baseret på antal besøgende pr. ugedag. Hvis der kalkuleres med, at man kan få 50% af denne gruppe af gæster kanaliseret hen til besøg inden for den ændrede åbningstid, vil de reducerede åbningstider medføre et fald i antallet af gæster på ca. 1750 stk./år.
Den reducerede åbningstid vurderes ikke at få indflydelse på antallet af guidede ture, der er den vigtigste indtægtskilde.
Nicolai for Børn
Af konsekvenssagen fremgår det, at åbningstiderne på Nicolai Kultur&Design og Nicolai for Børn reduceres i 2020. Denne ændring er implementeret, som beskrevet i konsekvenssagen.
Tidligere havde Nicolai Kultur&Design og Nicolai for Børn åbent på hverdagene tirsdag – fredag fra kl. 9.00-16.00 og i weekenderne fra kl. 10.00-15.00. I skoleferierne var der åbent alle dage og januar er komplekset lukket.
De nye reducerede åbningstider er også tilrettelagt på dage, hvor der generelt er færrest besøgende. Det betyder, at der fra 1. februar 2020 har været lukket mandag og fredag på hverdage, og i skoleferierne er der lukket mandage.
Sagsnr.: 18/5875
Resumé
Forvaltningen orienterer om planer for flytning af mindesten for Iver Staal fra Gl. Allervej til Skamlingsbanken.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kulturudvalget fik på mødet i april 2020 en redegørelse vedrørende mindesten for Iver Staal, hvor soklen er i forfald, og hvor der er behov for en større renovering. I den forbindelse orienterede forvaltningen også om, at der blev arbejdet med muligheden for at flytte mindestenen til Skamlingsbanken.
Flytningen af mindesten er nu afklaret med alle relevante aktører, herunder Christiansfeld Lokalhistorisk Arkiv (det var dem, der oprindelig foreslog flytning af stenen) samt Skamlingsbankeselskabet, der gerne ser mindestenen flyttet til Skamlingsbanken.
Selve mindestenen vil blive flyttet og sat i en ny sokkel på Skamlingsbanken, der får et udtryk der passer med landskab samt de mange andre mindesten, der står på stedet.
Kulturområdet finansierer en mindre del af projektet i form af de udgifter, der vil være ved at bortskaffe den eksisterende sokkel og genetablere terræn, hvor mindesmærket stod. Midlerne findes inden for budget.
Det er endnu ikke fastlagt, hvornår stenen flyttes, men det forventes at blive inden for de kommende 4 måneder.
Iver Staal var en af hovedkræfterne bag købet af Skamlingsbanken, og hans navn fremgår også på selve Skamlingsbankestøtten.
Sagsnr.: 19/11881
Resumé
På Byrådets møde den 15. maj 2020 blev det besluttet at godkende fase 2 i fremrykningen anlægsudgifter til 2020.
Frigivelsen af anlægsprojekter med en samlet udgift på 3,0 mio. kr. eller mindre, forudsætter en godkendelse af en konkret projektplan for hvert enkelt projekt.
For Kulturpolitikkens område gælder det:
- Fredericiagade 1.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at projektplan for anlæg under Kulturpolitikken godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte på sit møde den 15. maj 2020 sag. nr. 1, fase 2 af fremrykningen af anlægsudgifter til 2020.
Anlægsbevillinger frigives for alle projekter med en samlet udgift på 3,0 mio. kr. eller mindre under forudsætning af, at udvalget forinden igangsættelsen har godkendt en konkret projektplan for det enkelte projekt.
Projekter for Kulturpolitik vedrører:
Projekt |
| Bevilling i 1.000 kr. | Note |
Fredericiagade 1 | Anlæg | 500 | 1 |
Note:
Tilskuddet gives til renovering af lokaler ved Kolding Egnsteater, Fredericiagade 1. Formålet med renoveringen er at skabe rum til CityKolding og at sikre, at foyeer kan bruges som samlingssted og servicerum for borgere og bylivsaktører.
Bilag
Sagsnr.: 15/19771
Resumé
Trapholt fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2019.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 436.020 kr.
Museets egenkapital udgør 3.928.714 kr. ved udgangen af 2019.
Entreindtægterne udgør 5.196.488 kr. for 98.631 besøgende i 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollatet for 2019 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Trapholt, som er gældende fra 1. januar 2017 og frem til 31. december 2020. Aftalen er den 6. samarbejdsaftale, der er indgået mellem Kolding Kommune og den selvejende institution Trapholt.
Kolding Kommune forventer at Den selvejende institution Trapholt, som er en anerkendt kulturel institution i både ind- og udland, vil være med til at udvikle Kolding kommune som kultur- og designby. Det forventes samtidig af Trapholt, at denne indgår aftaler om samarbejde, som vil fremme satsningen fra Kolding Kommune, omhandlende et brand som Danmarks designby.
Trapholt har sendt årsrapport samt revisionsprotokollat for 2019, årsrapporten er godkendt af bestyrelsen og revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Trapholt har i 2019 fået tilskud fra Kolding Kommune på 6.586.387 kr. Derudover har både Trapholtfonden og Staten ydet tilskud på henholdsvis 108.567 kr. og 2.115.890 kr. Trapholt har i 2019 et overskud på 436.020 kr. og museets egenkapital udgør 3.928.714 kr. ved udgangen af 2020.
Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling inden for sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv samt belyse tilstande og forandringer inden for kunsthistorien og dens beslægtede områder.
Opfyldelse af disse formål sikrer samtidig en overholdelse af museumslovgivningen.
Museets aktiviteter er endvidere at sikre Danmarks kulturarv og gøre samlingerne tilgængelige for offentligheden, samt stille dem til rådighed for forskning.
Museets besøgstal var i 2019 markant højere end de foregående år.
Besøgstal
2015 | 76.923 |
2016 | 74.491 |
2017 | 92.518 |
2018 | 82.994 |
2019 | 98.631 |
Bilag
Sagsnr.: 15/19771
Resumé
Trapholtfonden fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2019.
Årsregnskabet er godkendt af bestyrelsen. Årsrapporten er revideret af PWC, som har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et underskud på 977.645 kr.
Fondens egenkapital udgør 54.813.383 kr., hvoraf 54.804.792 kr. er bunden kapital. 53.000.000 kr. er værdien af ejendommen Trapholt.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten og revisionsprotokollat for Trapholtfonden for 2019 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Fondens formål er i fundatsen at yde økonomisk og anden støtte til Kunstmuseet Trapholt.
Fondens indtægter var i 2019 et kommunalt tilskud fra Kolding Kommune på 1.690.000 kr. og finansielle indtægter på 45.036 kr.
Med fradrag fra fondens driftsomkostninger giver dette et underskud på 977.645 kr. Underskuddet skyldes primært renovering af tag på 1.969.399 kr.
Trapholtfonden har ved udgangen af regnskabsåret 2019 en egenkapital på 54.813.383 kr., hvoraf 54.804.792 kr. er bunden kapital, og 53.000.000 kr. er værdien af ejendommen Trapholt.
Det er revisionens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af fondens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2019, samt at resultatet af fondens aktiver for årsregnskabet 1. januar til 31. december 2019 er i overensstemmelse med lov om fonde og visse foreninger og fundatsen samt årsregnskabslovens bestemmelser for regnskabsklasse A med de nødvendige tilpasninger.
Bilag
Sagsnr.: 15/20060
Resumé
Museet på Koldinghus fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2019.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 6. maj 2020. Regnskabet er revideret af PWC, som har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et underskud på 1.121.329 kr. ved udgangen af 2019.
Museets egenkapital udgør 3.799.936 kr. ultimo 2019.
Entreindtægterne udgjorde 6.681.791 kr. for 126.994 besøgende i 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollatet for 2018 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Museet på Koldinghus, som er gældende fra 1. januar 2017 og frem til 31. december 2020.
Det er ud fra aftalen forventeligt at Koldinghus, ligesom de andre kulturinstitutioner i Kolding kommune, er med til at styrke og udvikle kulturlivet.
Det forventes samtidig af Koldinghus, at man indgår aftaler om samarbejde, som kan styrke Kolding som Danmarks Designby, da Koldinghus er et varemærke og et centralt ansigt udadtil for byen Kolding og kulturen i og omkring byen.
Museet på Koldinghus har i 2019 fået et tilskud fra Kolding Kommune på 9.351.696 kr. Staten har ydet et tilskud på 2.215.607 kr.
Årsrapporten for 2019 udviser et underskud på 1.121.329 kr., som anses for at være tilfredsstillende. Underskuddet fratrækkes den frie egenkapital.
Museet på Koldinghus har ved udgangen af regnskabsåret 2019 en egenkapital på 3.799.936 kr.
2019 har været præget af særudstillingen ”Prinsesse af tiden, H.K.H Prinsesse Benedikte og 75 års Danmarkshistorie” og begyndelsen af en gigantisk gobelinprojekt.
Regnskabet er revideret af PWC og har ikke givet anledning til kommentarer af så væsentlig karakter, at det har betydning for revisionspåtegningen. Revisionsfirmaet har i forbindelse med revisionen ikke fundet forhold, som indikerer, at der har været utilsigtede fejl eller besvigelser. Revisionsfirmaet konkluderer endvidere, at årsregnskabet giver et retvisende billede af aktiver, passiver og finansiel stilling pr. 31. december 2019, samt at resultatet af aktiviteter og pengestrømme for regnskabsåret 1. januar – 31. december 2019 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven og regnskabsbestemmelserne i museumsloven.
Revisionsfirmaet påpeger samtidig, at organisationen omkring Museet på Koldinghus samt organisationens registreringssystemer og styringsprocesser formår at dokumentere, at der for Museet på Koldinghus forekommer en sparsommelighed og en produktiv og effektiv adfærd.
Museets formål er gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling inden for sit ansvarsområde at virke for sikring af Danmarks kulturarv og at belyse tilstande og forandringer inden for kunst og kulturhistorie.
Besøgstallet var meget højt i 2018 og er nu tilbage på niveau med de tidligere år.
Besøgstal:
2015 | 107.750 |
2016 | 136.055 |
2017 | 134.415 |
2018 | 172.072 |
2019 | 126.994 |
Bilag
Sagsnr.: 16/329
Resumé
Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus fremsender årsrapport og revisionsprotokollat for 2019.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen. Regnskabet er revideret af PWC, der har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud før uddelinger på 735.625 kr. for 2019.
Udviklingsfondens egenkapital udgør 959.455 kr. ved udgangen af 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2019 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus har til formål at udvikle Koldinghus til et lokalt, regionalt og nationalt kulturcenter med internationalt sigte ved at støtte og fremme udviklingen af aktiviteterne på Museet på Koldinghus.
Kolding Kommune har indgået en tilskudsaftale med Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus, gældende fra 1. januar 2019 til 31. december 2022.
I henhold til årsrapporten har Udviklingsfonden modtaget et tilskud fra Kolding Kommune på 655.000 kr. i 2019.
Årsrapporten udviser et overskud for Udviklingsfonden på 735.625 kr. Dette anses for at være tilfredsstillende. Overskuddet var i 2018 på 649.428 kr.
Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus har ved udgangen af 2019 en egenkapital på 959.455 kr., hvoraf 794.164 kr. er bunden kapital.
Årsregnskabet er godkendt af bestyrelsen. Årsrapporten er revideret af PWC, der har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Bilag
Sagsnr.: 18/25043
Resumé
Genforenings- og Grænsemuseet fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2019.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 6. maj 2020. Regnskabet er revideret af BDO, som har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 99.441 kr.
Museets egenkapital udgør 3.524.011 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten for Genforenings- og Grænsemuseet 2019 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Genforenings- og Grænsemuseets formål er at drive egnsmuseum med fokus på 1964 grænsen og genforeningen i 1920.
På Genforenings- og Grænsemuseet har man i 2019 har travlt med planlægningen af Genforeningsåret 2020 og planlægningen af museets eget 25-års jubilæum samme år. På grund af Covid-19 har museet ikke kunne gennemføre alle de planlagte aktiviteter, men arbejder nu i stedet på at finde nye datoer.
Museet arbejdede i 2019 målrettet på at planlægge en bred vifte af aktiviteter til Genforeningsåret 2020 som for eksempel foredrag, særudstilling og events herunder blandt andet udarbejdelsen af museets "Jubilæumsbog" og publikationen "1920-Grænsen - de skæve historier". Dertil kommer også samarbejdet med billedhugger Flemming Jarle og Kolding Kommune om at opføre et bronzebånd og en skulptur ved den gamle grænse.
Museet har i 2019 samarbejdet med andre aktører om at udvikle og planlægge aktiviteter til Genforeningsåret 2020, og de har hjulpet med viden, inspiration, udlån af materiale osv. De har blandt andet på forskellig vis bidraget til projekter i anledning af Genforeningen for aktører som f.eks. Trapholt, Christiansfeld Centret, Tyrstrup Kirke, DGI Løb og DGI Hærvejsløb, TV SYD, Honningkagehuset i Christiansfeld og ikke mindst Kolding Kommune.
For at kunne imødekomme den forventede ekstra tilstrømning af grupper og besøgende i 2020, har museet i 2019 fået produceret en ny videopræsentation om museet. Derved sikres det tidsmæssige forbrug for grupper og en ensartet orientering om museet og udstillingen, og samtidig kan flere museumsværter indgå som "formidlere".
Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Genforenings- og Grænsemuseet udløb 31. december 2019, og der blev indgået en ny 4-årig samarbejdsaftale gældende fra 1. januar 2020 til 31. december 2023.
Årsrapporten udviser et overskud på 99.441 kr., som er på niveau med overskuddet året før. Ledelsen finder årets resultat tilfredsstillende. Fondens egenkapital udgør 3.524.011 kr.
Regnskabet er revideret af BDO og har ikke givet anledning til kommentarer. Revisionsfirmaet konkluderer, at årsregnskabet giver et retvisende billede af foreningens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2019, samt at resultatet af fondens aktiviteter for regnskabsåret 1. januar 2019 – 31. december 2019 er i overensstemmelse med årsregnskabsloven.
Bilag
Sagsnr.: 19/37549
Resumé
Budgetbidraget for Kulturpolitik svarer til den vedtagne budgetramme for perioden 2021-2024 vedtaget af Byrådet den 28. april 2020.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Budgetbidraget er udarbejdet i overensstemmelse med budgetprocedure 2021. Bidraget, der svarer til budgetrammen, betyder et uændret serviceniveau set i forhold til 2020. Rammerne er godkendt på Byrådets møde den 28. april 2020, men revideres løbende.
Bevillingsrammen for Kulturpolitik er udnyttet således (i hele 1.000 kr.):
| 2020 | 2021 | 2022 | 2023 |
Bevillingsramme | 96.234 | 95.744 | 95.252 | 94.782 |
Budgetbidrag | 96.234 | 95.744 | 95.252 | 94.782 |
Difference | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bidraget er i overensstemmelse med den korrigerede bevillingsramme for Kulturpolitik.
Sagsnr.: 19/37549
Resumé
Der er for Kulturpolitik udarbejdet ændringsforslagene, som er listet op nedenfor.
- Ny basisudstilling, Christiansfeldcentret
- Nyt alarmsystem, Godset
- Skoletjeneste Kulturskolen Kolding
- Talentlinie Billedskolen Kulturskolen Kolding
- Underskudsgaranti Dorothea festspil
- Overdækning til udendørs scene, Nicolai Kultur
- Redesign af forplads, Nicolai Kultur
- Optimering af ydre facade og forgang i Kolding Stadsarkiv
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at ændringsforslagene medtages i kataloget over ændringsforslag til budgetlægningen 2021-2024.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Nedenfor er en oversigt over ændringsforslagene for Kulturpolitik.
Ændringsforslagene er udarbejdet under hensyntagen til Kolding Kommunes vision og de fokusområder, der er besluttet i Kulturudvalget.
(Beløb i 1.000 kr.)
Forslagsnr. | Tekst | Drift/Anlæg | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 |
KU-A-01 | Ny basisudstilling, Christiansfeldcentret | Anlæg | 550 | 0 | 0 | 0 |
KU-A-02 | Nyt alarmsystem, Godset | Anlæg | 300 | 0 | 0 | 0 |
KU-S-01 | Skoletjeneste Kulturskolen Kolding | Drift | 500 | 500 | 500 | 500 |
KU-S-02 | Talentlinie Billedskolen Kulturskolen Kolding | Drift | 200 | 200 | 200 | 200 |
KU-S-03 | Underskudsgaranti Dorothea Festspil | Drift | 250 | 250 | 250 | 250 |
KU-A-03 | Overdækning til udendørs scene – Nicolai Kultur | Anlæg | 800 | 0 | 0 | 0 |
KU-A-04 | Redesign af forplads – Nicolai Kultur | Anlæg | 1.000 | 0 | 0 | 0 |
KU-A-05 | Optimering af ydre facade og forgang i Kolding Stadsarkiv | Anlæg | 100 | 0 | 0 | 0 |
| Drift i alt |
| 950 | 950 | 950 | 950 |
| Anlæg i alt |
| 2.750 | 0 | 0 | 0 |
| Samlet sum |
| 3.700 | 950 | 950 | 950 |
Kort beskrivelse af ændringsforslagene:
KU-A-01 Ny basisudstilling Christiansfeldcentret
Etablering af en gedigen og nytænkende basisudstilling i udstillingslokalerne i Christiansfeld Centret er det naturlige næste skridt for at videreudvikle og styrke kvaliteten omkring formidlingen af kernefortællingen og verdensarven. Med en ny basisudstilling kan formidlingen både nå nye målgrupper samt fungere som et udgangspunkt og supplement til den konkrete og analoge byrundvisning samt undervisningsforløbene for børn og unge.
KU-A-02 Nyt alarmsystem, Godset
Godsets nuværende alarm og adgangssystem er etableret i 1997, med moderniseringer i adgangssystemet vil man kunne åbne dele af for nye brugere uden, at det vil kræve mere administration eller nævneværdige ombygninger.
KU-S-01 Skoletjeneste Kulturskolen Kolding
KulturskolenKolding med Musikskolen og Billedskolen ønsker at udvikle egentlig Skoletjeneste, der taler ind i folkeskolens læreplaner/mål for de enkelte fag, men som bonus også virker som selvstændig rekruttering til Kulturskolens undervisningstilbud.
KU-S-02 Talentlinie Billedskolen Kulturskolen Kolding
I forbindelse med etableringen af KulturskolenKolding 1. januar 2020 ønskes at etablere Talentlinje for Billedskolen på lige fod med, hvad vi kender fra Musikskolen.
Der ønskes oprettet Talenthold for mellemtrinnet på en række skoler samt et egentligt overbygnings hold på Kulturskolen Kolding, Riis Toft med start 1. januar 2021.
KU-S-03 Underskudsgaranti, Dronning Dorotheas Festspil
Dronning Dorothea Teateret ønsker i forbindelse med forhandlingerne om fornyelse af samarbejdsaftalen, at der ud over det årlige tilskud indføres en underskudsgaranti på det årlige festspil på 250.000 kr. Dronning Dorothea Teatret understreger, at et underskud i 2021 uden en tilsvarende underskudsgaranti vil betyde, at teatret må stoppe fremtidige festspil.
KU-A-03 Overdækning til udendørs scene, Nicolai Kultur
Overdækning af den udendørs scene i Nicolai til afløsning af den nuværende slidte teltoverdækning, så det kan blive en opholdsplads i gården og samtidig løse et sikkerhedsproblem med den eksisterende scene.
KU-A-04 Redesign af forplads, Nicolai Kultur
Redesign af forpladsen der kan løse nuværende udfordringer med redningsvej, ulovlig parkering og samtidig skabe en mere grøn plads med rum til ophold. Pladsen bliver dermed attraktiv for ophold og aktivitet i centrum og danner en tydeligere overgang til resten af city og en mere sammenhængende midtby med masser af aktivitetsmuligheder, som den nye bylivsstrategi lægger op til.
KU-A-05 Optimering af ydre facade og forgang i Kolding Stadsarkiv
Foranalyse og fondsansøgning til fredet bygning, så indgangen bliver mere indbydende og inviterende, og hermed understøtter husets faciliteter og aktiviteter.
Bilag
- KU-A-01 Ny basisudstilling, Christiansfeldcentret
- KU-A-02 Nyt alarmsystem Godset
- KU-S-01 Skoletjeneste Kulturskolen kolding
- KU-S-02Talentlinie Billedskole Kulturskolen kolding
- KU-S-03 Underskudsgaranti Dorothea Festspil
- KU-A-03 Overdækning til udendørs scene, Nicolai Kultur.
- KU-A-04 Redesign af forplads, Nicolai Kultur
- KU-A-05 Optimering af ydre facade og forgang i Kolding Stadsarkiv
Sagsnr.: 19/37549
Resumé
Forvaltningen fremsender forslag til takster for 2021 på Kulturpolitikkens områder.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at takster for Kulturpolitikkens områder godkendes med henblik på at indgå i budgetforslaget for 2021.
at Byrådet delegerer kompetencen, som tidligere, til at fastsætte billetpriserne for disse enkeltstående arrangementer til By- og Udviklingsdirektøren.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Forvaltningen oplyser, at områderne under Kulturpolitikken er meget forskellige og derfor også har mange forskellige takster, som gør det svært at forenkle. Det skal dog bemærkes, at borgerne kun møder et lille udsnit af taksterne, når de søger, da de er splittet op under de enkelte institutioner inde på www.Kolding.dk.
De fleste takster er uændrede eller prisfremskrevet med nettoprisindekset. Der er ændringer i taksterne i forhold til, at der er oprettet en takst for specialomvisninger i Nicolai Kultur, der tager udgangspunkt i særlige behov, samt slettet rabat på forsalg og sæsonkort til Nicolai Scene, da der ikke er klassiske koncerter som pakker længere.
Forvaltningen foreslår følgende takster for 2021 på Kulturpolitikkens områder:
Musikskolen – Kulturskolen Kolding |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: Musik@kolding.dk. | 2020 | 2021 | |||
Pris | Pris | Pris | Pris | ||
|
| Prisen er gældende for skoleåret 1. halvår 2020 10 rater pr. skoleår. | Prisen er gældende for skoleåret 2. halvår 2020 10 rater pr. skoleår. | Prisen er gældende for skoleåret 1. halvår 2021 10 rater pr. skoleår. | Prisen er gældende for skoleåret 2. halvår 2021 10 rater pr. skoleår. |
| Optagelsesgebyr/ Indskrivningsgebyr. Opkræves på 1. rate i hhv. Musikskolen/Billedskolen. | 175,00 kr. | 175,00 kr. | 175,00 kr. | 175,00 kr. |
Takst 1. | Baby Bongo, syng og leg for 2-3 årige samt musikalsk legestue. Holdstørrelser 8-12 elever - pris pr. måned. Talentlinjen (Klubben, Klassen og Akademiet). | 1750,00 kr. | 185,00 kr. | 175,00 kr. | 185,00 kr. |
Takst 2. | Ind i Musikken. | 285,00 kr. | 300,00 kr. | 300,00 kr. | 300,00 kr. |
Takst 3. | Holdundervisning 2-6 elever – pris pr. måned. | 340,00 kr.* | 360,00 kr.* | 360,00 kr.* | 365,00 kr.* |
Takst 4. | Soloundervisning 20 min. Pr. uge – pris pr. måned. | 380,00 kr.* | 400,00 kr.* | 400,00 kr.* | 405,00 kr.* |
Takst 5. | Soloundervisning 25 min. Pr. uge – pris pr. måned. | 460,00 kr.* | 485,00 kr.* | 485,00 kr.* | 490,00 kr.* |
Takst 6. | Soloundervisning 30 min. Pr. uge – pris pr. måned. | 560,00 kr.* | 590,00 kr.* | 590,00 kr.* | 600,00 kr.* |
Takst 7. | Soloundervisning 45 min. Pr. uge – pris pr. måned. | 830,00 kr.* | 875,00 kr.* | 875,00 kr.* | 885,00 kr.* |
Takst 8. | Voksen, holdundervisning 2-6 elever – pris pr. måned. | 360,00 kr.* | 380,00 kr.* | 380,00 kr.* | 385,00 kr.* |
Takst 9. | Voksen, soloundervisning 20 min. Pr. uge – pris pr. måned. | 420,00 kr.* | 445,00kr.* | 445,00 kr.* | 450,00 kr.* |
Takst 10. | Voksen, soloundervisning 25 min. Pr. uge – pris pr. måned. | 520,00 kr.* | 550,00 kr.* | 550,00 kr.* | 560,00 kr.* |
Takst 11. | Voksen, soloundervisning 30 min. Pr. uge – pris pr. måned. | 620,00 kr.* | 655,00 kr.* | 655,00 kr.* | 665,00 kr.* |
Takst 12. | Voksen, soloundervisning 45 min. Pr. uge – pris pr. måned. | 920,00 kr.* | 970,00 kr..* | 970,00 kr.* | 980,00 kr.* |
Takst 13. | Soloundervisning 15 min. pr. uge (ifm. Talentlinje) - pris pr. måned. | 285,00 kr. | 300,00 kr. | 3005,00 kr. | 305,00 kr. |
Kortakst /Instru-mentleje. | Hvis man ikke går til andet i Musikskolen - ellers gratis - pris pr. måned. | 90,00 kr. | 95,00 kr. | 95,00 kr. | 95,00 kr. |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: Musik@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Søskenderabat. 2 eller flere børn i Musikskolen udløser søskenderabat. | 10% | 10% |
|
| |
Refusion. Der ydes refusion, såfremt der ikke opnås 34 lektioner som følge af f. eks. læreres sygdom og andre aflysninger fra Musikskolen. |
|
|
|
| |
Friplads |
|
|
|
| |
Der kan søges om friplads til Musikskolen. Satsen for tildeling er følgende bruttoindtægt for husstanden og gælder 0-18 årige: |
|
|
|
| |
Der tillægges desuden 7.000 kr. pr. barn fra og med barn nr. 2. |
|
|
|
| |
Under 133.000 kr. | Bevilges hel friplads | Bevilges hel friplads |
|
| |
Mellem 133.000 kr. og 156.000 kr. | Bevilges 75% friplads | Bevilges 75% friplads |
|
| |
Mellem 156.000 kr. og 179.000 kr. | Bevilges 50% friplads | Bevilges 50% friplads |
|
| |
Mellem 179.000 kr. og 202.000 kr. | Bevilges 25% friplads | Bevilges 25% friplads |
|
| |
Over 202.000 kr. | Bevilges ikke friplads | Bevilges ikke friplads |
|
| |
*Prisfremskrevet marts indeks til nærmest afrundede 5’er. |
|
| |||
|
|
|
|
|
|
Billedskolen – Kulturskolen Kolding |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: byogudvikling@kolding.dk. |
2020 | 2. halvår 2020 | 1. halvår 2021 | 2. halvår 2021 | |
Pris | Pris | Pris | Pris | ||
Begynder og mellemstadiehold med ml. 8-12 elever. Alle elever, pris pr. undervisningsgang. Eleverne tilmelder sig et semester ad gangen (forår/efterår). Svarende til 980 kr. halvvårligt. 2 rater pr. halvsæson – forår feb. og april, efterår okt. og dec. | 70,00 kr. | 70,00 kr. | 70,00 kr. | 70,00 kr. | |
Talentlinjehold. Elever optages efter forudgående optagelsesprøve. Udvidet undervisningsforløb. Alle elever, pris pr. undervisningsgang. Eleverne tilmelder sig et semester ad gangen (forår/efterår). Svarende til 1.330 kr. halvvårligt. 2 rater pr halvsæson – forår feb. og april, efterår okt. og dec. | 95,00 kr. | 95,00 kr. | 95,00 kr. | 95,00 kr. | |
|
|
|
|
|
|
Nicolai Kultur |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: kultur@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Private |
|
|
|
| |
Enhedspris | 40,00 kr. | 40,00 kr. |
|
| |
Årskort, enhedspris | 140,00 kr. | 140,00 kr. |
|
| |
Familiekort (4 personer) | 400,00 kr. | 400,00 kr. |
|
| |
Grupper | Hver 10. gratis | Hver 10. gratis |
|
| |
Skoler og institutioner fra andre kommuner |
|
|
|
| |
Løssalg pr. barn | 20,00 kr. | 20,00 kr. |
|
| |
Skoler og institutioner fra Kolding Kommune har gratis adgang til Børnekulturhuset. | Gratis | Gratis |
|
| |
Skoler/daginstitutioner fra Kolding Kommune har gratis adgang til turnerende børneteaterforestillinger. | Gratis | Gratis |
| ||
Rundvisning | 675,00 kr. | 800,00 kr. |
| ||
Specialomvisninger |
| 2.000,00 kr. |
| ||
Koncerter I Nicolai Scene |
|
|
| ||
Entrepris I forsalg | 10% rabat på normal entré | Varierer efter koncert |
|
| |
Entrepris I døren | Varierer efter koncert | Varierer efter koncert |
|
| |
Billetter i døren samt i forsalg til pensionister, studerende og børn under 12 | 40% rabat på normal entré | Varierer efter koncert |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: Kultur@kolding.dk. | 2020 | 2021 | |||
Pris | Pris | Pris | Pris | ||
|
| Kommercielle arrangementer pris pr. dag | Kommercielle arrangementer pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrange-menter pris pr. dag | Kommercielle arrange-menter pris pr. halv dag (4 timer) |
Nicolai Scene | 4.500 kr. | 2.250 kr. | 4.500 kr. | 2.250 kr. | |
Studiet | 2.000 kr. | 1.000 kr. | 2.000 kr. | 1.000 kr. | |
Mødelokale 1 | 2.500 kr. | 1.250 kr. | 2.500 kr. | 1.250 kr. | |
|
|
|
|
|
|
Stadsarkivet |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: Arkiv@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Digitale fotos |
|
|
|
| |
Digitaliserede fotos leveres via e-mail eller wetransfer. Hvis bestillingen omfatter mere end ½ times arbejde følges de almindelig timetakster for behandling af bestillingen. | Gratis – creative common licens | Gratis – creative common licens |
|
| |
Tillæg for udlevering på USB-stik fra arkivet. | 50,00 kr. | 50,00 kr. |
|
| |
Tillæg for foto der først skal digitaliseres (pr. stk) Leveringstid for fotos, der skal digitaliseres, op til 4 arbejdsuger. Ekspresgebyr på 10 %, mindst 100 kr. Større opgaver 10 % rabat. | 100,00 kr. | 100,00 kr. |
|
| |
Ved offentliggørelse skal fotografens navn, når det er muligt, altid anføres, og arkivet skal angives som kilde. |
|
|
|
| |
De ovennævnte priser omfatter ikke den eventuelle betaling, fotografen er berettiget til ifølge ophavsretsloven. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Audio-visuelle materialer |
|
|
|
| |
Sendes digitalt eller udleveres på et USB-stik. For forsendelse tillægges porto. | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
| |
Digitaliseret lyd- og film. |
|
|
|
| |
Digitalisering af lydoptagelser på kassettebånd. | Kontakt arkivet for en pris. | Kontakt arkivet for en pris. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Leveringstid: op til 4 arbejdsuger også ved brug på læsesal. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Formidling |
|
|
|
| |
Byvandring, pr. time | 750,00 kr. | 750,00 kr. |
|
| |
Foredrag, pr. time | 750,00 kr. | 750,00 kr. |
|
| |
Udfærdigelse af attester (f.eks. eksamensbeviser) betaling via mobilepay ved bestilling | 100,00 kr. pr. attest | Gratis |
|
| |
Arkivundersøgelser. | 500 kr. pr. påbegyndt time. Efter første time beregnes pr. påbegyndt kvarter. | 500 kr. pr. påbegyndt time. Efter første time beregnes pr. påbegyndt kvarter. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Udstillingsplancher med historisk formidling, pr. planche. | 2.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Grafisk opsætning pr. planche eller folder | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Klargøring af kommunale arkivalier til aflevering.Udgifter til makulering eller materialer afregnes særskilt. Overslag gives ved henvendelse. | 400 kr. ex. moms/ 500 kr. inkl. moms pr. time. | 400 kr. ex. moms/ 500 kr. inkl. moms pr. time. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Undervisningsforløb |
|
|
|
| |
Skoler og uddannelsesinstitutioner i Kolding Kommune. | Gratis | Gratis |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Skoler og uddannelsesinstitutioner uden for Kolding Kommune |
|
|
|
| |
1-3 timers forløb | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
|
| |
4-6 timers forløb | 800,00 kr. | 800,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Godset |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: byogudvikling@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Leje af lokaler: |
|
|
|
| |
Brugere af øvelokaler |
|
|
|
| |
Under 18 år | 99,00 kr. | 99,00 kr. |
|
| |
Over 18 år | 194,00 kr. | 194,00 kr. |
|
| |
Institutioners brug af øvelokaler |
|
|
|
| |
Formiddag | Gratis | Gratis |
|
| |
Eftermiddag | 581,00 kr.* | 584,00 kr.* |
|
| |
Foreningsdrevne musikarrangementer i spillestederne– pr. dag /(foreninger) | 726,00 kr.* | 729,00 kr.* |
|
| |
Foreningsdrevne øvrige kulturelle arrangementer i spillestederne på Godset | 1.140,00 kr.* | 1.146,00 kr.* |
|
| |
Engangsleje pr øvelokale |
|
|
|
| |
3 timer | 400,00 kr. | 400,00 kr. |
|
| |
5 timer | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
|
| |
Fast eget øvelokale pr måned | 4.000,00 kr. | 4.000,00 kr. |
|
| |
Proppenge fra bevillingsholder til Godset/Kolding Kommune: |
|
|
|
| |
Afgiften betales af omsætningen fratrukket moms. | 7,50% | 7,50% |
|
| |
Tilkøb af lydmand formidlet af Godset |
| Den gældende tarif jf. Dansk Musiker-Forbund | Den gældende tarif jf. Dansk Musiker-Forbund |
|
|
Fejlbetjening af dørkontrolsystem (tilkaldevagt/vægter) | 559,00 kr.* | 562,00 kr.* |
|
| |
Hustekniker – A-takst (10-15 timer) | 2.682,00 kr.* | 2.695,00 kr.* |
|
| |
Hustekniker – B-takst (0-10 timer) | 1.931,00 kr.* | 1.941,00 kr.* |
|
| |
Hustekniker – C-takst (låse op/låse) | 532,00 kr.* | 534,00 kr.* |
|
| |
Kommerciel udlejning af spillestedernes lokaler på Godset jf. regler, inkl. 1 hustekniker (A) samt alm. rengøring. | 12.200,00 kr. | 12.200,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Arrangementet skal være foreneligt med Godsets drift, hvilket blandt andet betyder, at arrangementet skal være etisk og driftsmæssigt foreneligt med inistutionens formål og de primære brugers behov. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Der kan IKKE udlånes/lejes lokaler til brug for private selskabelige arrangementer. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Udover taksten må der påregnes udgifter til yderligere bemanding, diverse forbrug mv. afhængig af arrangementets type. |
|
|
|
| |
Leje af ”Loftet” eller togvogn jf. regler |
|
|
|
| |
½ dag | 2.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
|
| |
Hel dag | 4.000,00 kr. | 4.000,00 kr. |
|
| |
Institutionsleje af spillestedernes lokaler på Godset jf. regler |
|
|
|
| |
½ dag | 2.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
|
| |
Hel dag | 4.000,00 kr. | 4.000,00 kr. |
|
| |
Engangsleje pr. lokale 3 timer (10-13 el. 13-16 el. 16-19) | 400,00 kr. | 400,00 kr. |
|
| |
Engangsleje pr. lokale 5 timer (19-24) | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
|
| |
Fast, eget lokale | 4.000,00 kr. | 4.000,00 kr. |
|
| |
Betingelser: max. 10 brugere. | mr. måned | mr. måned |
|
| |
Kan kun tilbydes hvis der er ledigt lokale. |
|
|
|
| |
Kan opsiges af Godset med en måneds varsel (lbd. måned + 30 dage). |
|
|
|
| |
Rengøring | 1.200,00 kr. | 1.200,00 kr. |
|
| |
*Pristalsreguleres efter nettoprisindekset marts |
|
|
| ||
|
|
|
|
|
|
Christiansfeld Centret |
|
|
|
| |
Yderligere oplysninger: kultur@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Offentlige byrundvisninger (1½ time) |
|
|
|
| |
Voksne | 60,00 kr. | 60,00 kr. |
|
| |
Børn | Gratis | Gratis |
|
| |
Bestilte byrundvisninger (1½ time), maks. 25 personer. | 1.000,00 kr. | 1.000,00 kr. |
|
| |
Bestilte byrundvisninger (1½ time), maks. 50 personer | 2.000,00 kr. | 2.000,00 kr. |
|
| |
Byrundvisninger og workshops m.m. for skoler og undervisningsinstitutioner fra Kolding Kommune. | Gratis | Gratis |
|
| |
Byrundvisning for skoler og undervisningsinstitutioner uden for Kolding Kommune (1½ time). | 100,00 kr. pr. lærer. Gratis for elever | 100,00 kr. pr. lærer. Gratis for elever |
|
| |
Workshops m.m. ½ dag for skoler og uddannelsesinstitutioner uden for Kolding Kommune. | 500,00 kr. | 500,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Scenetrailer |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: kultur@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Leje pr. dag (1. Dag) | 3.800,00 kr. | 3.800,00 kr. |
|
| |
Efterfølgende dage pr. dag | 1.800,00 kr. | 1.800,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Amfiscenen |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: kultur@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Leje af Amfiscenen pr. gæst | 5,00 kr. | 5,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
LED skærme |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: kultur@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Annoncer som Kolding Kommune lovligt må støtte: |
|
|
|
| |
7 x 7 dages visning | 4.550,00 kr.* | 4.580,00 kr.* |
|
| |
7 dages visning | 1.010,00 kr.* | 1.020,00 kr.* |
|
| |
14 dages visning | 1.820,00 kr.* | 1.830,00 kr.* |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Øvrige annoncer: |
|
|
|
| |
7 dages visning | 2.030,00 kr.* | 2.035,00 kr.* |
|
| |
*Pristalsreguleres efter nettoprisindekset marts |
|
|
| ||
|
|
|
|
|
|
Kolding Bibliotek |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Udover nedenstående takster udlejes mødelokaler på biblioteket til kommercielle formål. |
| ||||
Yderligere oplysninger: bibweb@kolding.dk. | 2020 | 2021 |
|
| |
Pris | Pris |
|
| ||
Overskridelse af lånetiden |
|
|
|
| |
Voksne |
|
|
|
| |
1-7 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. |
|
| |
8-14 dage | 60,00 kr. | 60,00 kr. |
|
| |
15-30 dage | 120,00 kr. | 120,00 kr. |
|
| |
31–48 dage | 230,00 kr. | 230,00 kr. |
|
| |
49 dage - | Erstatningspris + 330,00 kr. | Erstatningspris + 330,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Børn |
|
|
|
| |
1-7 dage | - kr. | - kr. |
|
| |
8-14 dage | 20,00 kr. | 20,00 kr. |
|
| |
15-30 dage | 55,00 kr. | 55,00 kr. |
|
| |
31-48 dage | 120,00 kr. | 120,00 kr. |
|
| |
49 dage - | Erstatningspris + 220,00 kr. | Erstatningspris + 220,00 kr. |
|
| |
Erstatninger for bortkommet og for ødelagt materiale, der ikke kan repareres. |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Man kan selv købe et nyt eksemplar og betale for klargøringen. Dette gælder dog ikke CD-rom/PlayStation/ DVD/Wii, som er licensbelagt materiale. |
|
|
|
| |
Bøger, noder, tegneserier, tidsskrift, mp3, CD’er (musik og tale). | Nypris + klargøring (50 kr.) | Nypris + klargøring (50 kr.) |
|
| |
Bøger (flerbindsværker). Hvis enkeltbind ikke kan købes, erstattes hele værket med. | Nypris + Klargøring (50 kr.) | Nypris + Klargøring (50 kr.) |
|
| |
Lydbøger – hele bogen | Nypris + Klargøring (50 kr.) | Nypris + Klargøring (50 kr.) |
|
| |
Lydbøger – enkelt cd | kr.125,00 | kr.125,00 |
|
| |
Romankasser med indhold | kr.2.400,00 | kr.2.400,00 |
|
| |
Romankasser – enkelt bog | kr.250,00 | kr.250,00 |
|
| |
Emnekasser – med indhold | kr.1.850,00 | kr.1.850,00 |
|
| |
Emnekasser – enkelt bog | kr.175,00 | kr.175,00 |
|
| |
CD-rom/dvd-rom/playstation/Wii | Licensbelagt nypris + klargøring (50 kr.) | Licensbelagt nypris + klargøring (50 kr.) |
|
| |
DVD-film | 499 + Klargøring (50 kr.) | 499 + Klargøring (50 kr.) |
|
| |
Sammensat materialer (eks. sprogkurser, noder med dvd/cd/cd-rom m.v.) Hvis enkelt stk. Ikke kan købes, erstattes hele værket med. | Nypris + klargøring (50 kr.) pr. stk. | Nypris + klargøring (50 kr.) pr. stk. |
|
| |
Erstatning for ødelagte materialer, der kan repareres. |
|
|
|
| |
Reparation af bøger, noder, tegneserier, tidsskrifter. |
|
|
|
| |
Ombinding | 75,00 kr. | 75,00 kr. |
|
| |
Plastning og anden reparation | 25,00 kr. | 25,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Reparation af andre materialer |
|
|
|
| |
Mapper (lydbogsmapper) | 50,00 kr. | 50,00 kr. |
|
| |
Poser (tidsskriftposer, musikposer, dvd/cd-rom poser m.v.) | 25,00 kr. | 25,00 kr. |
|
| |
Hæfter (cover til musikcd’er, manualer m.m.) | 25,00 kr. | 25,00 kr. |
|
| |
Kasser (roman og emnekasser) | 400,00 kr. | 400,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Priser for print og kopi |
|
|
|
| |
Der er på biblioteket adgang til fotokopimaskiner. |
|
| |||
Kopier/print | 2,00 kr. | 2,00 kr. |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Såfremt nypris ikke kan findes anvendes følgende standardpriser: |
|
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Tidsskrifter | 74,00 kr. + klargøring | 74,00 kr. + klargøring |
|
| |
CD (lyd og musik) | 99 kr. + klargøring | 99 kr. + klargøring |
|
| |
Licensbelagt DVD/CD-rom | 749 kr. + klargøring | 749 kr. + klargøring |
|
| |
Bøger | 249 kr. + klargøring | 249 kr. + klargøring |
|
| |
|
|
|
|
|
|
Lokaleleje – Kommerciel udlejning af overskudskapacitet på Kolding Bibliotek. |
| ||||
|
|
|
|
|
|
Yderligere oplysninger: Byogudvikling@kolding. | 2020 | 2021 | |||
Pris | Pris | Pris | Pris | ||
|
| Kommercielle arrangementer – pris pr. dag | Kommercielle arrangementer – pris pr. halv dag (4 timer) | Kommercielle arrangementer – pris pr. dag | Kommercielle arrangementer – pris pr. halv dag (4 timer) |
Kolding Bibliotek |
|
|
|
| |
Sal 1 – store sal | kr.4.000,00 | kr.2.000,00 | kr.4.000,00 | kr.2.000,00 | |
Sal 2 – lille sal | kr.2.000,00 | 1.000.00 kr. | kr.2.000,00 | 1.000.00 kr. | |
Sal 1 + sal 2 | kr.6.000,00 | kr.3.000,00 | kr.6.000,00 | kr.3.000,00 | |
Mødelokale 1 og 5 | kr.1.500,00 | kr.1.000,00 | kr.1.500,00 | kr.1.000,00 | |
Mødelokale 2,3 og 4 | kr.500,00 | kr.500,00 | kr.500,00 | kr.500,00 |
Forvaltningen oplyser videre, at alle takster skal godkendes i Byrådet.
I By- og Udviklingsforvaltningens regi gennemføres en lang række aktiviteter, hvor der opkræves entre. Det drejer sig bl.a. om arrangementer på Godset, Biblioteket, Kulturskolen Kolding, Nicolai m.v.
Det foreslås, at Byrådet delegerer kompetencen til at fastsætte billetpriserne for disse enkeltstående arrangementer til By- og Udviklingsforvaltningen.
Sagsnr.: 20/6168
Resumé
Pr. 31. maj 2020 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2020 følgende:
- Regnskabet forventes at være lig det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Godkendt.
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være lig det korrigerede budget.
Bemærkning til Økonomiudvalget: Der forventes ingen overførsel til 2021 vedrørende Kulturpolitik. Estimatet er usikkert, idet regnskab 2020 kun lige er påbegyndt, og der er ikke taget højde for konsekvenserne af corona. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at komme med et kvalificeret skøn over coronaens konsekvens for udgifterne i 2020. Hvis det er muligt, vil det blive medtaget ved næste budgetopfølgning.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 31. maj 2020 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr.15.05.2020 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 2.092.000 | 2.596.000 | 1.321.481 | 50,9% | 1 |
Kulturinstitutioner | 58.104.000 | 61.212.000 | 24.854.440 | 40,6% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
| 3 |
Kulturarv | 11.512.000 | 11.507.000 | 11.405.584 | 99,1% |
|
Kunst og Design | 8.148.000 | 8.148.000 | 7.969.708 | 97,8% |
|
Scenekunst | 7.548.000 | 7.548.000 | 8.842.772 | 117,2% |
|
Musik | 801.000 | 821.000 | 820.260 | 99,9% |
|
Øvrige kulturtilskud | 3.891.000 | 4.002.000 | 3.953.837 | 98,8% |
|
Event | 531.000 | 674.000 | 96.500 | 14,3% |
|
Fælles Kultur projekter | 1.828.000 | 2.142.000 | -81.430 | -3,8% | 4 |
Skulpturer og bygninger | 1.782.000 | 1.812.000 | 675.842 | 37,3% | 5 |
I alt | 96.237.000 | 100.462.000 | 59.858.994 | 59,6% |
|
Noter:
- Puljer bestående af Kulturpuljen, Ungepuljen, Musik Kolding og 100 året for genforeningen i 2020.
- Drift af institutionerne under Kulturpolitikken. Biblioteket har betalt husleje for hele 2020. Musikskolen har modtaget statstilskud for 2. kvartaler, MGK har modtaget refusion for 2. kvartaler.
- Udbetaling af tilskud i henhold til samarbejdsaftaler. Der er modtaget refusion vedrørende Kolding Egnsteater for 2. kvartaler men udbetalt tilskud for hele året.
- Løbende projekter under Kulturpolitikken. Der er kommet indtægter vedr. Trekantområdets festuge.
- Løbende drift af skulpturer og bygninger under Kulturpolitikken.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Intet.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 09-06-2020
Taget til efterretning.