Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
06-04-2022 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Natur, Miljø og Klima |
Sted: |
BlueKolding |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 22/8635
Resumé
Naturpark Lillebælt fik i december 2017 mærket Dansk Naturpark. Mærkningen gælder for en femårig periode. Naturpark Lillebælts nuværende mærkning som dansk naturpark udløber således med udgangen af 2022.
For at kunne fortsætte som Dansk Naturpark skal naturparken ansøge Friluftsrådet om fornyet mærkning for den kommende femårige periode. Ansøgning om fornyelse kan tidligst ske 3 måneder før og senest 3 måneder efter afslutningen af en mærkningsperiode.
Et af kriterierne for, at naturparken kan få mærket som Dansk Naturpark er, at der skal foreligge en politisk godkendt naturparkplan, der beskriver, hvad naturparken vil arbejde for i den kommende femårige planperiode.
Sekretariatet for Naturparken har udarbejdet et udkast til naturparkplan, som er klar til at blive sendt i otte ugers offentlig høring. Naturparken forventer, at planen kan indstilles til endelig godkendelse i de tre kommuners byråd i november 2022.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår, at
naturparkplanen for Naturpark Lillebælt, 2023-2027 sendes i otte ugers offentlig høring.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Naturpark Lillebælt, der er et samarbejde mellem Fredericia, Middelfart og Kolding Kommuner, fik mærket som Dansk Naturpark i december 2017. Mærkningsordningen administreres af Friluftsrådet, og mærkningen gælder for fem år ad gangen.
Naturpark Lillebælts nuværende mærkning som Dansk Naturpark udløber således med udgangen af 2022. For at kunne fortsætte som Dansk Naturpark skal naturparken ansøge Friluftsrådet om fornyet mærkning for den kommende femårige periode. Ansøgning om fornyelse kan imidlertid tidligst ske 3 måneder før og senest 3 måneder efter afslutningen af en mærkningsperiode.
Et af kriterierne for at naturparken kan få mærket som Dansk Naturpark er, at der skal foreligge en politisk godkendt naturparkplan, der beskriver, hvad naturparken vil arbejde for i den kommende femårige planperiode. Det er et krav fra Friluftsrådets side, at naturparkplanen skal dække temaerne natur, kulturarv, friluftsliv, formidling, turisme og erhverv.
Sekretariatet for Naturparken har udarbejdet et udkast til naturparkplan, som beskriver, hvad naturparken vil arbejde med i perioden 2023 til 2027. Se bilag 1.
Som det fremgår af planen så har Naturpark Lillebælt følgende mission og vision:
”Sammen skaber vi en naturpark med en natur i balance fyldt med et hav af gode oplevelser.”
I 2027 er Naturpark Lillebælt:
• Kendt for sin enestående marine og kystnære natur symboliseret ved marsvinet.
• Hjemsted for en stolt lokal identitet båret af frivilligt samarbejde om at formidle, forbedre og udvikle vores natur over og under vand, friluftsliv, turisme, lokale erhverv og kulturhistorien.
• Spydspids for formidling af viden om og glæde ved naturen og landskabet gennem nytænkende læringsoplevelser og forskning.
Planen indeholder desuden en oversigt over konkrete projekter og indsatser, der viser de særlige tiltag, naturparken vil gennemføre og som vil være med til at forbedre naturen under og over havet, samt give borgere og turister i de tre kommuner nye og gode oplevelser. Oversigten er ikke udtømmende, idet der kan komme nye projektideer til undervejs i planperioden. I sidste planperiode har sekretariatet for Naturparken erfaret, at det er vigtigt at give plads til nye projekter, der opstår i samarbejde med de forskellige interessenter og partnere.
Af planlagte projekter, der er beskrevet i planen, kan følgende fremhæves:
- Indsatser for særlige arter både i vandet og på land. Nuværende ålegræsforekomster kortlægges og der plantes nye ålegræshaver sammen med frivillige. Der planlægges også en indsats for ålen. Der udsættes allerede åleyngel i bl.a. Gudsømølle Å i Kolding kommune. Det planlægges at opsætte marine kadaverpladser, der er fastspændte indelukkede bure med en bestemt maskestørrelse. Kadaverburene er tænkt som foderpladser for ålene. Med baggrund i erfaring fra Fredericia Kommune vil der i naturparken blive arbejdet med forbedringer eller nyetablering af ynglesteder for padder, tudser mv.
- Ny natur ved Eltang Vig. Ved Eltang Vig ligger store, lavtliggende områder, der i dag drives som landbrug. Området er kommunalt ejet. Forpagtningen af lavbundsarealerne opsiges, og der igangsættes afgræsning med henblik på at få genskabt området som natur.
- Synliggørelse af Lillebælt som bosted og transportvej. I samarbejde med Langeland Museum vil naturparken producere undervandsfilm af oversvømmede stenalderbopladser, vrag, pælespærringer m.m. i Lillebælt. Filmene skal kobles til tidligere fund og udstillede genstande og samlet give fortællingen om Lillebælt som bosted og transportvej. Projektet er en del af Bælt i Balanceprojektet.
- Formidling af Lillebælts Åleeventyr. Tidligere var Kolding centrum for et åleeventyr i Lillebælt. Fortællingen om de lokale fiskemiljøer, ålekvaser, ålegårde og åleeksport vil blive formidlet. Projektet er en del af Bælt i Balanceprojektet.
- Flydende oplevelses-/formidlingspram. Livet under overfladen i Lillebælt er svært tilgængeligt for de fleste. Derfor ønsker Naturpark Lillebælt at designe en oplevelses- og formidlingspram. På prammen åbnes Lillebælts verden, så den bliver tilgængelig og nærværende for alle. Prammen skal fungere som en platform, der ligger på kanten mellem land og vand. Prammen skal være stedet, hvor mennesker og Lillebælt mødes hele året og være et fortællerum ved kysten om havet. Prammen skal kunne trækkes rundt med slæbebåd til de forskellige havne i naturparken og binde kysterne sammen. I Kolding planlægges det at placere anløbsbroen for prammen i den kommende Marina City.
Naturparkplanen er resultatet af dels en indledende workshop for Naturparkrådet og dels en idégenereringsfase hos fagkollegaer og samarbejdspartnere.
Naturparkrådet, der er et rådgivende organ for naturparken, består af repræsentanter fra forskellige interesseorganisationer på tværs af bæltet. De peger på, at det er den unikke natur i og ved Lillebælt, der skal være naturparkens kerne og udgangspunkt for gode oplevelser, friluftsliv og formidling.
Naturparkplanen er nu klar til at kunne blive sendt i otte ugers offentlig høring fra primo maj til ultimo juni. Der vil i løbet af høringsperioden blive holdt et offentligt møde centralt i naturparken.
Naturparken forventer, at planen kan indstilles til endelig godkendelse i de tre kommuners byråd i november 2022.
I naturparkens første planperiode, 2018-2022, er der blevet arbejdet med en lang række projekter og tiltag, der alle har opnået gode resultater for Naturpark Lillebælt. Her kan særligt fremhæves:
• Bælt i Balance med fokus på hav- og kystmiljøet ved Lillebælt. Projektet omfatter både forskning, forbedring, formidling og friluftsliv. Det er et femårigt projekt, drevet af de tre kommuner i samarbejde med forskningsinstitutioner og frivillige og med støtte fra to fonde. Projektet løber til og med 2025.
• Som en del af projektet er der i indeværende planperiode indgået aftale med lokale erhvervsfiskere om fangst af krabber. Og for nyligt er der opsat 56 biohuts forskellige steder i naturparken, der skal skabe gode opvækstmuligheder for fiskeyngel.
• Naturrum. Et i hver kommune; Kanalbyen i Fredericia, Røjle Klint i Middelfart og Solkær Enge i Kolding. Her har fokus været at understøtte naturformidling og friluftsliv med udgangspunkt i det lokale særpræg, Der har været arbejdet med at skabe sammenhæng mellem de tre naturrum og Naturpark Lillebælt ved, at der er arbejdet med fælles identitet ved valg af materialer, arkitektur og formidling. Det første naturrum, ved kajkanten i Kanalbyen, er etableret i 2021 som en marsvin-udsigtspost. De to øvrige naturrum forventes etableret senest med udgangen af 2023.
• Historiske ruter. I samarbejde med kulturarvsinstitutionerne er der udviklet fire historiske ruter med fortællinger om Lillebælt i krig, fortællinger om den maritime kystkultur og fortællinger om tro, ritualer og magt i fortiden.
• Guidede ture og events. Naturparken har hvert år arrangeret minimum 36 naturvejlederture med en kombineret land-, kultur- og havformidling. Lillebælts hemmeligheder er et årligt arrangement, som på skift holdes i en af de tre kommuner. Her bliver publikum præsenteret for livet på det lave vand og får mulighed for selv at fornemme, mærke og røre det, der lever i Lillebælt.
• Lokale guider. Naturparken har oprettet et korps af lokale guider, der hver især formidler deres egne specielle interesseområder og dermed giver naturparkens beboere og gæster nogle helt specielle og personligt prægede oplevelser.
• Undervisning. Naturparken har udviklet syv case-orienterede undervisningsforløb, der passer til folkeskolens fællesfaglige fokusforløb for udskolingen. Skolerne har mulighed for at låne grej til alle forløb, at få hjælp af naturvejlederne og at tilpasse forløbene, så de passer til lige netop deres klasse. Forløbene kan også tilpasses til og bruges af mellemtrin og ungdomsuddannelser.
• Partnere for et bælt i balance. Naturparken har etableret et partnerskab for turisme- og oplevelsesaktører (erhvervspartnere), som bakker op om et manifest og fælles kriterier og med et mål om at finde en balance mellem at benytte og beskytte. Partnerne bidrager på hver deres måde til 3 konkrete indsatser, som er med til at få bæltet i balance. De 3 indsatser er: Nak og æd en krabbe, Støt marsvin og Affaldsfri Lillebælt. Indsatserne har indtil december 2021 resulteret i, at partnerne på et halvt år har indsamlet over 16.000 kr. til deres marsvinefond, fjernet over 3.000 kg skrald fra naturen omkring Lillebælt, og afsat 175 kg krabber, som bliver forarbejdet til lokale madoplevelser.
Se supplerende i statusrapporten for Naturpark Lillebælt til Friluftsrådet, der er vedlagt som bilag 2.
Økonomi
Det grundlæggende budget til deltagelse i Naturpark Lillebælt-samarbejdet er på plads. I september 2020 blev Destination Lillebælt imidlertid lukket. De tidligere ressourcer og kompetencer indenfor turisme og erhverv, som Naturpark Lillebælt kunne trække på i Destination Lillebælt, manglede derfor. Der var desuden behov for at styrke sekretariatsfunktionen med en halv normering på grund af et koordineringsbehov af flere erhvervspartnere, flere frivillige og flere projekter. Naturpark Lillebælt-projektet blev derfor tilført 310.000 kr. i 2022 og 2023 fra coronamidler. Fra 2024 mangler denne bevilling og forvaltningen vil derfor til de kommende budgetforhandlinger fremsende et ændringsforslag.
Bilag
Sagsnr.: 22/1635
Resumé
Det er første gang, der uddeles midler i Kolding Kommunes hovedpulje i Bæredygtighedspuljen, som består af 700.000 kr.
I alt er der indkommet 30 ansøgninger til en samlet værdi på omkring 1,156 mio. kr. Programgruppen for bæredygtighed har, sammen med relevante fagfolk, vurderet ansøgningerne og kommet med en anbefaling til udvalget om tilsagn til i alt 17 ansøgninger til en samlet værdi på ca. 400.000 kr.
De resterende midler fra hovedpuljen foreslås konverteret til kvikpuljemidler, som uddeles administrativt. Ydermere foreslås et ændringsforslag til budget 2023, om at fortsætte bevillingen af Bæredygtighedspuljen resten af byrådsperioden.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forslaget til fordelingen af Bæredygtighedspuljen 2022 godkendes, således at projekt 1-9 indstilles til at modtage fuld støtte, projekt 10-17 indstilles til at modtage delvis støtte og projekt 18-30 indstilles til at modtage afslag,
at de midler, som ikke bliver brugt i hovedpuljen, konverteres til kvikpuljemidler, som kan uddeles administrativt resten af 2022,
at der udarbejdes et ændringsforslag, som kan indgå i budgetforhandlingerne for 2023 med henblik på at fortsætte Bæredygtighedspuljen i årene 2023, 2024 og 2025 på 500.000 kr. årligt.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Udvalget godkendte 1. ”at”.
Med hensyn til 2. ”at” besluttede udvalget, at uforbrugte midler fra hovedpuljen i 2022 overføres til hovedpuljen i 2023.
Med hensyn til 3. ”at” besluttede udvalget, at der udarbejdes ændringsforslag, som kan indgå i budgetforhandlingerne for 2023 med henblik på at fortsætte Bæredygtighedspuljen i årene 2024 på 500.000 kr., og 2025 på 500.000 kr.
Sagsfremstilling
Byrådet har bevilget, at der i budgettet for 2021 og 2022 årligt afsættes 500.000 kr. til en pulje, der skal understøtte initiativer og indsatser, som er med til at implementere Kolding Kommunes Bæredygtighedsstrategi.
Puljen er opdelt i en kvikpulje på 150.000 kr., der kan søges løbende med et max. beløb på 15.000 kr. og som uddeles administrativt af Bæredygtighedssekretariatet i henhold til det vedtagne formål med puljen.
Den anden del af puljen er hovedpuljen på 350.000 kr., som uddeles én gang årligt og fordeles af Natur-, Miljø- og Klimaudvalget. Her kan der søges om større beløb.
Alle aktører (borgere, virksomheder, foreninger, internt i Kolding kommune) kan søge puljen.
Kriterierne for puljen er:
- Det skal understøtte bæredygtigheden i Kolding
- Det skal komme andre til gavn
- Der gives ikke støtte til kommercielle formål
Eftersom puljemidlerne blev frigivet sent på året i 2021, er der anmodet om at overføre puljemidlerne fra 2021 til 2022, således at der i 2022 er en kvikpulje på i alt 300.000 kr. og en hovedpulje på 700.000 kr.
Ansøgninger til hovedpuljen i Bæredygtighedspuljen 2022
Hovedpuljen åbnede op i februar måned med ansøgningsfrist den 27. februar 2022. Der er i alt kommet 30 ansøgninger svarende til et beløb på 1.156.753 kr.
I bilag 1 er der lavet en oversigt over de indkomne ansøgninger, hvor programgruppen for bæredygtighed, sammen med relevante fagfolk, er kommet med en anbefaling og kommentarer til de indkomne ansøgninger.
Oversigten er opdelt i følgende tre kategorier:
- Ansøgninger, som indstilles til at modtage fuld støtte: 9 ansøgninger
- Ansøgninger, som indstilles til at modtage delvis støtte: 8 ansøgninger
- Ansøgninger, som indstilles til at modtage afslag: 13 ansøgninger
Forvaltningen er i dialog med de, der har fået afslag, enten om at søge andre puljer, forbedre ansøgning eller støtte projektet på anden vis.
Ud af det ansøgte beløb på 1.156.753 kr., anbefales det at uddele i alt 401.550 kr. til de i alt 17 ansøgninger, som har fået enten fuld eller delvis støtte.
På udvalgsmødet gennemgås de indkomne ansøgninger kort, og udvalget har derefter mulighed for at tage stilling til fordelingen af de 700.000 kr.
Forslag om konvertering af hovedpuljemidler til kvikpuljemidler
Vælger udvalget at følge anbefalingerne om uddeling af 401.550 kr. vil der være 298.450 kr. tilbage i hovedpuljen. Det foreslås at konvertere de resterende midler over i kvikpuljen, hvor der max. kan søges 15.000 kr., som uddeles administrativt., da der er stor efterspørgsel efter de små beløb, til at sætte nogle ideer i gang.
Kvikpuljen på i alt 300.000 kr. åbnede i december 2021, og har på nuværende tidspunkt modtaget 27 ansøgninger til et beløb på i alt 339.000 kr.
Programgruppen for bæredygtighed har i alt uddelt kvikpuljemidler for 202.000 kr.
Midlerne er uddelt til bl.a. Kolding Madhjælp, Food:Reformers, Houens Odde Spejdercenter, Brændkjærskolen og mange andre lokale aktører. I bilag 2 kan udvalget få et overblik over de indkomne ansøgninger.
Der er på nuværende tidspunkt derfor omkring 98.000 kr. tilbage i kvikpuljen til resten af året, hvorfor de resterende ca. 300.000 kr. fra hovedpuljen ville understøtte, at mange flere har mulighed for at søge til mindre bæredygtighedsaktiviteter resten af året.
Forslag om udarbejdelse af ændringsforslag til budget 2023
Bevillingen til Bæredygtighedspuljen udløber i 2022. Der opleves dog stor opbakning og efterspørgsel på Bæredygtighedspuljen, hvorfor den tværgående programgruppe for bæredygtighed anbefaler at fortsætte uddelingen af puljemidler til de lokale aktører, som er med til at understøtte bæredygtighedsdagsordenen.
Helt konkret anbefales det, at fortsætte den nuværende bevilling resten af byrådsperioden:
2023: 500.000 kr. (fordelt på 150.000 kvikpulje og 350.000 hovedpulje)
2024: 500.000 kr. (fordelt på 150.000 kvikpulje og 350.000 hovedpulje)
2025: 500.000 kr. (fordelt på 150.000 kvikpulje og 350.000 hovedpulje)
Bilag
Sagsnr.: 22/4450
Resumé
Opfølgningen indeholder bevillingskorrektioner pr. 31. marts 2022.
Ændringer for denne periode indgår i tabellen i sagsfremstillingen.
Ændringerne skyldes flytning af opgaver og budget fra Miljøpolitik til Bæredygtighedssekretariatet under Administrationspolitik.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima samt samlet sag til Økonomi og Strategi samt Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at budgetkorrektioner pr. 31. marts 2022 indstilles til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Tre gange årligt foretages der bevillingskorrektioner på baggrund af den nyeste budgetopfølgning på Natur-, Miljø- og Klimaudvalget. Opfølgningen har medført nedenstående ændringer i bevillinger, som vil blive medtaget i en samlet sag til Økonomi og Strategi samt Byrådet.
Bevillingskorrektionerne skal være udgiftsneutrale. Det betyder, at eventuelle merudgifter skal finansieres af øgede indtægter eller mindre udgifter andre steder.
Konsekvenser for overslagsårene indarbejdes i bevillingsrammerne for 2023-2026.
Bevillingsrammerne for overslagsårene godkendes i henhold til tidsplanen for budgetlægningen 2023.
Korrektionerne fremgår af nedenstående tabel:
Drift (i 1.000 kr.)
Beskrivelse | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | 2026 | Note |
Miljøpolitik: |
|
|
|
|
|
|
Bæredygtighedspuljen | -500 |
|
|
|
| 1. |
Center for bæredygtighed | -658 | -658 |
|
|
| 2. |
Bæredygtig by/aktivitetspulje | -106 | -106 | -106 | -106 | -106 | 3. |
Bæredygtighedsstrategi | -11 | -11 | -11 | -11 | -11 | 4. |
Oplev Kolding | 200 |
|
|
|
| 5. |
|
|
|
|
|
|
|
Drift i alt | -1.075 | -775 | -117 | -117 | -117 |
|
Note 1:
Bæredygtighedspuljen flyttes til Bæredygtighedssekretariatet, da de står for administrationen af puljen. Bæredygtighedssekretariatet er placeret under By- og Udviklingsforvaltningens Administrationspolitik.
Note 2:
Omkostningerne til driften af huset til Bæredygtighedssekretariatet flyttes til Bæredygtighedssekretariatet. Bæredygtighedssekretariatet er placeret under By- og Udviklingsforvaltningens Administrationspolitik.
Note 3:
Bæredygtig by/aktivitetspulje flyttes til Bæredygtighedssekretariatet, da de står for administrationen af puljen. Bæredygtighedssekretariatet er placeret under By- og Udviklingsforvaltningens Administrationspolitik, aktiviteter i forbindelse med Bæredygtighedshuset.
Note 4:
Bæredygtighedsstrategi flyttes til Bæredygtighedssekretariatet, da de står for administrationen af området. Bæredygtighedssekretariatet er placeret under By- og Udviklingsforvaltningens Administrationspolitik.
Note 5:
Kulturpolitiks bidrag til opgradering af hjemmesiden www.oplevkolding.dk overføres til miljøpolitik.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 21/31702
Resumé
Hermed fremsendes orientering om anlægsregnskaber 2021 for igangværende anlægsprojekter over 2 mio. kr. for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om anlægsregnskaberne for igangværende anlægsprojekter over 2 mio. kr. tages til efterretning.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Ifølge Budget- og Regnskabssystemet for kommuner skal der for afsluttede anlægsprojekter, hvor bruttoudgiften er over 2 mio. kr., aflægges et anlægsregnskab, som Byrådet skal godkende. Byrådet skal ikke godkende anlægsprojekter, hvor bruttoudgiften er under 2 mio. kr.
Anlægsregnskaber 2021 for igangværende anlægsprojekter, hvor bruttoudgifter overstiger 2 mio. kr., fremsendes til orientering.
Anlægsregnskaberne udviser følgende:
Igangværende projekter over 2 mio. kr. (i 1.000 kr.)
Projektbetegnelse |
| Rådigheds-beløb 2021 | Forbrug 2021 | Total bevilling* | Total forbrug | Note |
P.nr. 4766 Skamlingsbanken - et nationalt samlingspunkt | U I | 7.742 -16.712 | 7.606 -15.128 | 49.400 -45.950 | 31.848 -23.506 | 1 |
P.nr. 4867 Troldhedeprojektet, rummelighed for alle | U I | 5.000 -8.600 | 3.215 0 | 12.600 -8.600 | 11.187 0 | 2 |
P.nr. 5001 Klimatilpasningsprojekter | U I | 18.641 -2.534 | 11.875 0 | 272.558 -204.184 | 33.114 0 | 3 |
* bevillingen er flerårig
Note 1.
Projekt, der forventes afsluttet i 2024.
Note 2.
De nye shelters og madpakkehuset ved Dybvadbro station er opført. Det samme er tilfældet med opholdssted og toilet ved Bramdrupdam Dam og Skovløberhuset. Ved Skovløberhuset er der også etableret en skovterrasse. Projektet er afsluttet, men refusion mangler, forventes afklaret i 2022.
Note 3.
Projektet består af en samling af en lang række klimatilpasningsprojekter. Projekterne pågår. Mindreforbrug skal overføres og skyldes tidsmæssig forskydning i projekterne.
Sagsnr.: 22/5555
Resumé
By-og Udviklingsforvaltningen præsenterer på mødet et overblik over udvalgets opgaver i forhold til spildevand og klimatilpasning – under indsatsområdet i Bæredygtighedsstrategien: Vand som ressource.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager præsentationen til efterretning.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Godkendt.
Yrsa Mastrup
Sagsfremstilling
By-og Udviklingsforvaltningen præsenterer på mødet et overblik over udvalgets opgaver i forhold til det indsatsområde i Bæredygtighedsstrategien, som hedder Vand som ressource. Indsatsområdet dækker over målsætninger inden for spildevand og klimatilpasning.
Spildevand: sikring af høj forsyningssikkerhed og reduktion af overløb til vandmiljøet.
Klimatilpasning: forebyggelse – beskyttelse – beredskab gennem bl.a. Risikostyringsplanen.
Præsentationen vil efterfølgende blive sendt til udvalgets medlemmer.
Sagsnr.: 22/8834
Resumé
BlueKolding vil på mødet præsentere BlueKoldings arbejde med klimatilpasning, miljø og energi.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager præsentationen til efterretning.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Godkendt.
Yrsa Mastrup
Sagsfremstilling
BlueKolding vil på mødet præsentere BlueKoldings arbejde med klimatilpasning, miljø og energi.
Sagsnr.: 22/8832
Resumé
By-og Udviklingsforvaltningen præsenterer på mødet et overblik over udvalgets opgaver i forhold til et indsatsområde i Bæredygtighedsstrategien: Klima i balance.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager præsentationen til efterretning.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Yrsa Mastrup
Sagsfremstilling
By-og Udviklingsforvaltningen præsenterer på mødet et overblik over udvalgets opgaver i forhold til det indsatsområde i Bæredygtighedsstrategien, som hedder Klima i balance.
Introduktionen kan ses som en opvarmning til drøftelserne af en konkret handleplan for, hvordan Kolding Kommune kommer i mål med vores andel af de nationale mål for reduktion af klimagasudledningen - i henhold til Paris-aftalen.
Præsentationen vil efterfølgende blive sendt til udvalgets medlemmer.
Resumé
Deltagelse i ekstraordinære aktiviteter.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Nyt forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Natur, Miljø og Klima drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Der forelå intet til drøftelse.
Yrsa Mastrup
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.
Beslutning Natur, Miljø og Klima den 06-04-2022
Godkendt.
Yrsa Mastrup
Resumé
Udvalget skal godkende referatet. Dette gøres ved, at hvert medlem, der har deltaget i mødet, underskriver ved at trykke på ”Godkendt” i sagen Underskriftsark.
Sagen behandles i
Natur, Miljø og Klima.