Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
08-12-2016 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Handicaprådet |
Sted: |
Udvalglokalet |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 16/572
Resumé
Handicaprådet besluttede på mødet den 14. januar 2016, at rådet i 2016 vil sætte fokus på beskæftigelse.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Integrations- og Beskæftigelsesdirektør Michael Petterson deltager på mødet fra kl. 14.00, med henblik på orientering vedrørende:
· Hvordan indtænkes personer med handicap i beskæftigelsesplanen?
· Sættes der yderligere fokus på personer med handicap?
· Kontanthjælpsreformen; hvordan rammes personer med handicap?
Henvendelse fra SIND Kolding
Handicaprådet har modtaget en henvendelse fra SIND Kolding, vedrørende tilgængeligheden på Jobcentret Dieselvej.
Seneste status fra arbejdsmarkedsområdet vedhæftes som bilag til
rådets orientering.
Bilag
Sagsnr.: 16/15076
Resumé
Den 17. november 2016 blev der afholdt Sundhedsdag for borgere med fysisk funktionsnedsættelse på Sundhedscenter Kolding
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
I forbindelse med evaluering af Sundhedsdagen, afholdt den 17. november 2016 på Sundhedscenter Kolding, er deltagerne bedt om tilbagemelding på:
- Hvad var godt?
- Hvad synes du skulle gøre anderledes en anden gang?
- Har du ideer til, hvordan vi i fællesskab kan tiltrække endnu flere fra målgruppen til Sundhedscenteret?
Sagsnr.: 16/1799
Resumé
Tilgængelighed er fremadrettet fast punkt på dagsordenen til Handicaprådets møder.
Totalrenovering af Låsbyhøj
By- og Udvikling, Kommunale ejendomme, fremsender materiale til rådet med henblik på orientering omkring den fysiske tilgængelighed på Låsbyhøj i forbindelse med renoveringen.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
På Handicaprådets møde i januar 2016 blev det besluttet, at tilgængelighed fremadrettet er et fast punkt på rådets møder.
I forbindelse med ombygningen af Låsbyhøj har Kommunale Ejendomme, under By- og Udviklingsforvaltningen, fremsendt uddrag af byggeprogrammet vedrørende tilgængelighed til Handicaprådets orientering.
Kommunale Ejendomme arbejder med den vedhæftede formulering, og er af den opfattelse at formuleringen kan resultere i en tilgængelighedsstandard, svarende til kontorbyggeri med ligeværdig tilgængelighed for borgere/medarbejdere – dog ikke en standard svarende som Sundhedscentret. I bedømmelsen af projekterne vil der blive taget fat i forvaltningens tilgængelighedskonsulenter, og i den forbindelse sikre at tilgængelighed er et opmærksomhedspunkt.
Beslutning Handicaprådet den 08-12-2016
Handicaprådet anmoder om en uddybning af tilgængelighedskravene.
Der foreslås en undersøgelse af behovet for akutpladser.
Bilag
Sagsnr.: 16/5167
Resumé
Med udgangspunkt i Handicaprådets fokusområde ”Tilgængelighed”, er der, på baggrund af et fælles møde mellem formændene for Teknikudvalget og Social- og Sundhedsudvalget, udarbejdet en procesplan for arbejdet med tilgængelighed under titlen ”Vi designer tilgængelighed”. Processen løber over det næste år, og vil have fokus på udvikling og samskabelse - Borgerne skal være med til at designe tilgængelighed i det offentlige rum!
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Arbejdet med tilgængelighed er et tværfagligt lærings- og udviklingssamarbejde mellem By- og Udviklingsforvaltningen og Senior- og Socialforvaltningen. Formålet er, i samarbejde med borgerne, at skabe en fælles platform for tilgængelighed, som løbende udvikles gennem afprøvninger og erfaringer.
Igennem processen vil vi udvikle en tilgængelighedsstrategi/principper for, hvordan kommunen fremadrettet arbejder med tilgængelighed i det offentlige rum. Vi vil sikre at strategi/principper integreres i daglige arbejdsprocesser og procedurer - dette gennem løbende borger/interessentinvolvering for at sikre ejerskab, opmærksomhed og vidensdeling.
Endelig vil vi skabe en platform for systematisk og langsigtet borger-dialog, der et tilpasset til håndtering af udfordringer omkring tilgængelighed. Til dette videreudvikles den kendte Giv-et-praj app.
Forskellige borgergrupper og medarbejdere vil blive involveret gennem designmetoder, deltagelse på workshops, brugertests og sparring på tilgængelighed. Der vil i foråret 2017 blive nedsat en sparringsgruppe af borgere, der skal følge projektet undervejs. De vil bl.a. blive inviteret til at gå en tur med projektgruppen for at forklare nogle af de tilgængelighedsudfordringer de oplever i Kolding by forårsaget af funktionsnedsættelse(r).
1) En tilgængelighedsmanual, der operationaliserer strategien/principperne. Dette for at sikre, at tilgængelighed tænkes ind som et naturligt element i nybyggeri/renovation samt andre tiltag i det offentlige rum.
2) Et oversigtskort over udvalgte strækninger (”red zones”), udpeget af borgerne. Målet er, at der ved nybyg/renovation på disse red zones sættes særligt fokus på temaet tilgængelighed. Vi starter med et afsæt i Kolding by for at oparbejde erfaringer.
3) Udvikling af et tilgængelighedsspor i Giv-et-praj-app’en, med det formål at skabe en platform for systematisk indsamling af tilgængelighedsudfordringer baseret på borgernes oplevelser. App’en står selvfølgelig ikke alene, men skal understøttes af kommunikative tiltag såvel af evt. andre platforme afhængigt af afdækkede behov hos borgerne.
Vi skyder processen officielt i gang med et Temamøde 07-02-2017 på KUC. Mødet vil bestå af oplæg, inspiration samt en borger-miniworkshop med fokus på paradokser i tilgængelighedsarbejdet.
Sagsnr.: 16/488
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.