Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
20-01-2015 15:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Fritidsrådet |
Sted: |
KUC, mødelokale 041 |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/19154
Resumé
Fridykkerklubben.dk søger om at blive godkendt som forening under Folkeoplysningsloven.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at foreningen Fridykkerklubben.dk fra den 20. januar 2015 godkendes som forening udøvende frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde under Folkeoplysningslovens kapitel 5.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Fridykkerklubben.dks hovedformål er at fremme undervandssporten og sikkerheden under dens udøvelse. Den skal, hvor det er muligt, støtte undervandsaktiviteter af kulturel og sportslig art.
Fridykkerklubben.dk har indsendte de godkendte vedtægter og skema ”oplysninger om foreningen”.
Foreningen består af 5 medlemmer alle over 25 år.
Det kan oplyses, at forvaltningen har gennemgået foreningens vedtægter og at disse opfylder kravene i Folkeoplysningsloven og Byrådets godkendte regler for foreningsgodkendelse.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 14/18763
Resumé
Foreningen Radikal Ungdom Lillebæltaksen søger om at blive godkendt som forening under Folkeoplysningsloven.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at foreningen Radikal Ungdom Lillebæltaksen fra den 20. januar 2015 godkendes som forening udøvende frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde under Folkeoplysningslovens kapitel 5.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Radikal Ungdom Lillebæltaksens hovedformål er, at samle unge om aktivt politisk arbejde med udgangspunkt i de radikale ideer, at udbrede kendskabet til radikale ideer og politik, samt arbejde for forbedringer af unges vilkår. Dette skal blandt andet ske gennem deltagelse.
Foreningen Radikal Ungdom Lillebæltaksen har indsendt de godkendte vedtægter og skema ”oplysninger om foreningen”.
Radikal Ungdom Lillebæltaksen består af 19 medlemmer heraf 1 over 25 år.
Det kan oplyses, at forvaltningen har gennemgået foreningens vedtægter, og at disse opfylder kravene i Folkeoplysningsloven og Byrådets godkendte regler for foreningsgodkendelse.
Radikal Ungdom Lillebæltaksen er tidligere blevet godkendt den 12. januar 2010, men grundet manglende indsendelse af regnskab for 2013, vedtog Fritids- og Idrætsudvalget på sit møde den 1. april 2014, at foreningen ikke længere kunne være godkendt.
Foreningen har den 3. november 2014 afholdt generalforsamling, hvor der blev valgt ny bestyrelse. Bestyrelsen har besluttet at fremsende fornyet ansøgning om godkendelse som forening under Folkeoplysningsloven.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 13/2211
Resumé
Kolding Bridge Center ansøger om lokaletilskud i forbindelse med leje af yderligere et lokale beliggende Ndr. Ringvej 51, 1. sal.
Sagen behandles i
Fritidsrådet, Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at det meddeles Kolding Bridge Center, at det ansøgte ikke kan imødekommes med henvisning til Folkeoplysningslovens § 25, stk. 5, punkt 4 som foreskriver, at Byrådet kan undlade at yde tilskud til nye lokaler eller til nye lejemål vedrørende lokaler, hvis de nye lokaler eller nye lejemål medfører væsentlige merudgifter for Byrådet.
Sagsfremstilling
Kolding Bridge Center ønsker at indgå aftale om leje af yderligere et lokale beliggende Ndr. Ringvej 51, 1. sal, til brug for gennemførelse af aktiviteter. Lejemålet er på 183 m2 og indeholder 1 aktivitetslokale.
Kolding Bridge Center indgik i 2013 lejekontrakt om leje af 252 m2 lokaler i bygningen beliggende Ndr. Ringvej 51, 1. sal.
Den årlige husleje til det nye lejemål andrager 60.000 kr. svarende til en m2-pris på 327,87, hertil kommer udgifter til el, vand og varme, i alt udgifter på forventet 28.000 kr.
Med et tilskud på 76,5 % af de tilskudsberettigede udgifter på 88.000 kr. vil tilskuddet beløbe sig til 67.320 kr.
Kolding Bridge Center har i henhold til indsendte oplysninger 242 medlemmer, hvoraf flere spiller flere gange om ugen.
Kolding Bridge Center oplyser, at den store medlemsfremgang, undervisningsaktiviteter og ønsket om nye aktiviteter målrettet unge mennesker har medført, at der er mangel på plads. Foreningen ønsker med udvidelsen af lejemålet at kunne tilbyde folkeskoler, privatskoler, efterskoler og gymnasier undervisning i bridge, ligesom de ønsker at afholde juniorbridgecamp – en bridgeweekend for unge mellem 10-24 år, som undervises af rutinerede juniorbridgespillere.
By- og Udviklingsforvaltningen, Køb og Salg, har gennemgået nuværende lejekontrakt og oplyst, at lejeprisen på 377 kr. pr. m2 vurderes at være rimelig, når der er tale om klublokaler til foreninger.
Forvaltningen oplyser, at der i henhold til Bekendtgørelse af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet, lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011, § 25, skal ydes tilskud til lokaler med mindst 65 pct. af driftsudgifterne.
Dog kan Byrådet, i henhold til § 26 stk. 1 i samme lov, nedsætte tilskuddet, hvis udgiften ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets, herunder hallens eller lejrpladsens anvendelse i øvrigt, ligesom Byrådet i henhold til § 26, stk. 2 i samme lov kan nedsætte driftsudgifterne til et anslået beløb, der svarer til det normale niveau for et, til formålet, passende lokale, herunder en hal eller en lejrplads på egnen.
Endvidere kan Byrådet, i henhold til § 25, stk. 5, pkt. 4, undlade at yde tilskud til driftsudgifter til nye lokaler og lejrpladser eller til nye lejemål vedrørende lokaler og lejrpladser, hvis de nye lokaler eller nye lejemål medfører væsentlige merudgifter for Byrådet.
Såfremt Fritidsrådet og/eller Fritids- og Idrætsudvalget ønsker at yde lokaletilskud til det nye lejemål fra 2015, skal der under Fritids- og Idrætsudvalget, Fritids- og Idrætspolitik ske budgetomplacering af midler fra øvrige konti til konto for lokaletilskud, idet det ansøgte beløb ikke vurderes at kunne indeholdes i det afsatte budget for 2015.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 15/673
Resumé
Cedergaard Sportsrideklub ansøger om lokaletilskud i forbindelse med leje af ridehal/rytterstue beliggende Esbjergvej 103.
Sagen behandles i
Fritidsrådet, Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at det meddeles Cedergaard Sportsrideklub, at den af udvalget jf. Folkeoplysningslovens § 25, stk. 5, pkt. 2 tidligere trufne beslutning om ikke at yde lokaletilskud til nye ridehaller i kommunen fastholdes.
Sagsfremstilling
Cedergaard Sportsrideklub har tidligere indsendt ansøgning om lokaletilskud, og Kultur- og Fritidsudvalget vedtog på sit møde den 13. juni 2012 efter indstilling fra Fritidsrådet at meddele Cedergaard Sportsrideklub, at det ansøgte ikke kan imødekommes, idet udvalget jf. Folkeoplysningslovens § 25, stk. 5, pkt. 2 ikke ønsker at yde tilskud til nye lejemål i ridehaller i kommunen.
Cedergaard Sportsrideklub oplyser, at det koster 300 kr. pr. måned at gå til ridning hos dem, men at det vil være ulig konkurrence i forhold til andre rideskoler, såfremt det er nødvendigt at hæve prisen for at få råd til at betale for leje af ridehal. Endvidere oplyses det, at medlemmerne ikke har økonomi til at betale mere i kontingent, og derfor vil være nødsaget til at stoppe med ridning.
Cedergaard Sportsrideklub fremsender på ny ansøgning om lokaletilskud, idet foreningen mener, de bør tilgodeses på lige fod med andre rideskoler i Kolding.
Cedergaard Sportsrideklub ønsker fortsat at indgå aftale om leje af ridehal/rytterstue beliggende Esbjergvej 103. Lejemålet tager sin begyndelse den 1. januar 2015 og omfatter ridehal på 1.440 m2, 3 opholdsrum og toilet på 180 m2, endvidere har foreningen brugsret til udendørs ridebane samt 15.000 m2 græs marker.
Den årlige husleje andrager 527.310 kr. alt. incl.
Foreningen forventer at bruge ridehallen 68 timer om ugen i 52 uger, i alt 3.536. Timerne fordeler sig på elevhold (564 timer), ryttermærker (96 timer), kurser (288 timer), ridebanetræning (72 timer), åbent hus (14 timer), stævner (48 timer), opholdsrum (1.040 timer), julearrangement/fastelavnsarrangement (14 timer), ridelejr (672 timer) samt løse timer for medlemmer (728 timer).
For rytterstue kan der max. medtælles 1 1/4 time om ugen pr. 5 medlemmer, og højest 4 timer pr. dag.
Samlede forventede aktivitetstimer for ridehal og rytterstue bliver som ovenfor anført 3.536 timer svarende til et max. tilskudsgrundlag på 3.536 timer á 126,61 = 447.692,95 kr., heraf ydes 76,5 % = 342.485,10 kr.
Såfremt ovennævnte opgjorte timetal pr. aktivitet ikke alene anvendes af medlemmerne, men også af andre ikke medlemmer, skal disse timer fratrækkes beregningen.
Cedergaard Sportsrideklub har i henhold til indsendte oplysninger 82 medlemmer, hvoraf 12 er over 25 år.
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at der i henhold til Bekendtgørelse af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt Folkeuniversitet, lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011 § 25 skal ydes tilskud til lokaler med mindst 65 pct. af driftsudgifterne.
Dog kan Byrådet, i henhold til § 26 stk. 1 i samme lov, nedsætte tilskuddet, hvis udgiften ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets, herunder hallens eller lejrpladsens anvendelse i øvrigt, ligesom Byrådet i henhold til § 26, stk. 2 i samme lov kan nedsætte driftsudgifterne til et anslået beløb, der svarer til det normale niveau for et til formålet passende lokale, herunder en hal eller en lejrplads på egnen.
Endvidere kan Byrådet, i henhold til § 25, stk. 5, pkt. 2 undlade at yde tilskud til driftsudgifter til nye lejemål i haller eller ændring af lejemål, hvis lejemålet i forhold til udgifterne ved et eksisterende lejemål indebærer merudgifter for Byrådet.
Ved en hal forstås idrætshaller, svømmehaller, skøjtehaller, ridehaller, tennishaller og squashhaller samt andre tilsvarende lokaler, der er mindst 800 m2.
Såfremt Fritidsrådet og/eller Fritids- og Idrætsudvalget ønsker at yde lokaletilskud til det nye lejemål fra 2015, skal der under Fritids- og Idrætsudvalget, Fritids- og idrætspolitik ske budgetomplacering af midler fra øvrige konti til lokaletilskud, idet det ansøgte beløb ikke vurderes at kunne indeholdes i det afsatte budgetbeløb for 2015.
Endvidere kan det oplyses, at der ikke er foretaget en konkret vurdering af huslejens størrelse i forhold til faciliteterne.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Forslaget indstilles til godkendelse med den tilføjelse, at Fritidsrådet med beklagelse må konstaterer, at der ikke er afsat tilstrækkelige budgetmidler til relevante ansøgte formål som Cedergaard Sportsrideklub, hvorfor Fritids- og Idrætsudvalget opfordres til at tilføre yderligere budgetmidler til konto for lokaletilskud.
Bilag
Sagsnr.: 14/20552
Resumé
Nr. Bjært/Strandhuse IF søger om tilskud på 13.800 kr. til 3 træneres deltagelse i DBU B1-trænerkursus.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at Fritidsrådet på mødet træffer afgørelse, om der skal ydes tilskud til ansøgningen herunder størrelsen af et eventuelt tilskud.
Sagsfremstilling
Nr. Bjært/Strandhuse IF oplyser, at foreningen ønsker at tiltrække flere medlemmer i fodboldafdelingen samt fastholde eksisterende medlemmer. Specielt medlemmer i aldersgruppen 13 – 14 år mister lysten til fodbold, og stopper hvis ikke trænerne er veluddannede og dermed har mulighed for at gøre fodboldspillerne bedre.
Foreningen tror på, at en opkvalificering af trænerne betyder dygtigere spillere som bedre kan begå sig på de niveauer som JBU tilbyder.
Endvidere kan de andre trænere i foreningen bruge de uddannede trænere som sparringspartner, så niveauet for alle trænere bliver hævet.
Der er mulighed for at søge om tilskud til dækning af udgifter til specielle kurser, hvor kursusafgiften pr. person overstiger 3.000 kr., eller hvor den samlede kursusudgift overstiger 25.000 kr. Ansøgningen skal fremsendes til Fritidsrådet inden kursets afvikling. Ansøgningerne vil blive vurderet individuelt, dog kan der maksimalt ydes 50% i tilskud.
Ansøgningen er modtaget hos Børne- og Uddannelsesforvaltningen den 12. december 2014 og er dermed ikke indsendt rettidigt.
Nr. Bjært/Strandhuse IF beklager den sene ansøgning, og oplyser at det skyldes manglende indsigt i ansøgningsfristerne.
Uddannelsen:
Uddannelsen består af 40 timer, som blev afviklet over 2 weekender i perioden 24. oktober – 9. november 2014.
Formål:
Uddannelsen forbereder til flere af trænerfunktionens opgaver, blandt andet:
- Opbygning af træningsmoduler
- Kendskab til børn og unges udvikling
- Gennem udøvelse af tekniske detaljer at opnå størst mulig kompetence til instruktionen af spillerne
- Undervisning i de fysiske krav til fodboldspillet
- Kendskab til egen og andres trænerprofil
- Kendskab til DBUs værdigrundlag
Kursusbeskrivelse:
- Ledelse
- Fodbold
- Fysiologi
- Træningsmetoder
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt beløb under ”Foreningspuljen” på 448.000 kr.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Fritidsrådet vedtog, at ansøgningen ikke imødekommes.
Sagsnr.: 15/514
Resumé
Christiansfeld Idrætsforening søger om tilskud på 4.700 kr. til en kommende træners deltagelse i DBU B1-trænerkursus.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at der ydes et tilskud på 50% af kursusudgiften, 2.350 kr.,
at tilskuddet vil blive udbetalt på foreningens nemkonto, når foreningen skriftligt har oplyst, om kurset vil blive gennemført i overensstemmelse med ansøgningen,
at der senest 4 uger efter afslutning af kurset skal indsendes dokumentation for de afholdte udgifter.
Sagsfremstilling
Christiansfeld Idrætsforening oplyser, at denne person gennem mange år har været aktiv spiller i foreningen, og det har altid været naturlig for ham at overtage træningen m.v., når den/de etablerede trænere har været forhindret eller bare har manglet hjælp.
Foreningen oplyser endvidere, at spilleren nu har ytret ønske om at få ”fyldt værktøjskassen op” med henblik på at kunne overtage trænergerningen. Dette vil foreningen gerne støtte op om.
Det er Christiansfeld Idrætsforenings vurdering, at foreningen vil kunne få glæde af træneren i mange år fremover.
Uddannelsen:
Der er mulighed for at søge om tilskud til dækning af udgifter til specielle kurser, hvor kursusafgiften pr. person overstiger 3.000 kr., eller hvor den samlede kursusudgift overstiger 25.000 kr. Ansøgningen skal fremsendes til Fritidsrådet inden kursets afvikling. Ansøgningerne vil blive vurderet individuelt, dog kan der maksimalt ydes 50% i tilskud.
Uddannelsen:
Uddannelsen består af 40 timer, som afvikles over 2 weekender i perioden 23. januar – 1. februar 2015.
Formål:
Uddannelsen forbereder til flere af trænerfunktionens opgaver, blandt andet:
- Opbygning af træningsmoduler
- Kendskab til børn og unges udvikling
- Gennem udøvelse af tekniske detaljer at opnå størst mulig kompetence til instruktionen af spillerne
- Undervisning i de fysiske krav til fodboldspillet
- Kendskab til egen og andres trænerprofil
- Kendskab til DBUs værdigrundlag
Kursusbeskrivelse:
- Ledelse
- Fodbold
- Fysiologi
- Træningsmetoder
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt beløb under ”Foreningspuljen” på 448.000 kr.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 14/19563
Resumé
Vonsild Gymnastikforening søger om tilskud på 3.100 kr. til 1 træners deltagelse i kursus i babygymnastik i perioden 29. august – 15. november 2014.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at Fritidsrådet på mødet træffer afgørelse, om der skal ydes tilskud til ansøgningen herunder størrelsen af et eventuelt tilskud.
Sagsfremstilling
Vonsild Gymnastikforening oplyser, at foreningen vurderer der i Kolding er et behov for tilbuddet om babygymnastik, idet dette pt. kun udbydes af en enkelt voksenundervisningsudbyder.
Foreningens instruktør har i mere end 25 år været en aktiv instruktør på forældre/barn hold. Vonsild Gymnastikforeningen ønsker at få introduceret børnene til leg og bevægelse på holdene allerede i en tidlig alder.
Der er mulighed for at søge om tilskud til dækning af udgifter til specielle kurser, hvor kursusafgiften pr. person overstiger 3.000 kr., eller hvor den samlede kursusudgift overstiger 25.000 kr. Ansøgningen skal fremsendes til Fritidsrådet inden kursets afvikling. Ansøgningerne vil blive vurderet individuelt, dog kan der maksimalt ydes 50% i tilskud.
Ansøgningen er modtaget hos Børne- og Uddannelsesforvaltningen den 26. november 2014 og er dermed ikke indsendt rettidigt.
Vonsild Gymnastikforeningen oplyser, at fejlen er sket idet foreningen ikke har været opmærksom på, at ansøgningsproceduren for kurser med en kursusudgift på over 3.000 kr. var forskellig fra de almindelige kursusansøgninger.
Beskrivelse af uddannelsen:
Uddannelsesindhold:
- Gennemgang af lege og aktiviteter, både teoretisk og praktisk, der støtter barnet i dets udvikling
- Undervisning af ”børn i bevægelse og leg – grundlæggende teorier og praksis
- Analyse af aktiviteter og redskaber
- Gennemgang af børns sansemotoriske udvikling
- Instruktørrolle samt forældresamarbejde
- Inspiration til aktiviteter
- Planlægning og afvikling af en babygymnastiktime
- Afsluttet med eksamensopgave rettet mod praksis
Uddannelsen består af 30 timer som blev afviklet i 3 moduler, over 3 weekender i perioden 29. august – 15. november 2014.
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt beløb under ”Foreningspuljen” på 448.000 kr.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Fritidsrådet vedtog, at ansøgningen ikke imødekommes.
Sagsnr.: 15/725
Resumé
Værestedet Nr. Bjært/Strandhuse søger om et ekstra tilskud på 110.200 kr. på grund af færre tilmeldte børn i værestedet sammenholdt med en reduktion af tilskuddet til værestedet i 2015.
Sagen behandles i
Fritidsrådet, Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at det meddeles Værestedet Nr. Bjært/Strandhuse, at ansøgningen ikke kan imødekommes, da det nuværende tilskud til værestedet er gældende indtil sagen om værestedernes fremtid endelig afklares.
Sagsfremstilling
Værestedet Nr. Bjært/Strandhuse oplyser, at værestedet pr. 1. januar 2015 har 68 tilmeldte børn, hvilket er væsentlig færre end i 2014.
Værestedet holder åbent mandag til torsdag fra kl. 13.30 – 17.00 og fredag fra kl. 13.30 – 16.00. Herudover er der dagligt afsat en time til forberedelse og lukning.
Værestedet er på nuværende tidspunkt bemandet med tre personer, og dette antal vil ifølge værestedet også fremover være nødvendigt, hvis der skal være en forsvarlig bemanding.
Værestedet har frem til 1. juli 2015 lønomkostninger på 306.000 kr. og forventede driftsomkostninger på 95.000 kr. Kontingentindtægterne fra 68 børn i samme periode forventes, at blive 167.800 kr., og hertil kommer kommunens tilskud på 123.000 kr. Samlet set betyder dette et underskud på 110.200 kr.
I forbindelse med tildelingen af budgetbeløb til værestedet Nr. Bjært/Strandhuse for 1. halvår 2015 har Fritids- og Idrætsudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget på møde den 25. marts 2014 vedtaget, at der med udgangspunkt i værestedets tidligere ca. 100 tilmeldte børn ydes et samlet tilskud på 123.000 kr. Tilskuddet fordeler sig med et grundtilskud på 60.000 kr. og herudover et tilskud pr. godkendt barn på 630 kr. Tilskuddets størrelse er gældende indtil sagen endelig afklares.
Det kan oplyses, at Byrådet i forbindelse med budgetforliget for 2014 med efterfølgende overslagsår vedtog en reduktion af budgettet til værestederne på samlet 950.000 kr. i 2014 og 1.800.000 kr. i 2015 og fremefter.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 15/272
Resumé
Der skal nedsættes en arbejdsgruppe, der tager beslutning om program for ferieaktiviteter 2015.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
Børne- og Uddannelsesdirektøren forslår,
at der nedsættes en arbejdsgruppe, der tager beslutning om det endelige program for ferieaktiviteter 2015.
Sagsfremstilling
Der er på budgettet for 2015 er afsat 167.000 kr. til gennemførelse af ferieaktiviteter i regi af Fritidsrådet.
Fritidsrådet har tidligere nedsat en gruppe til vurdering af fremtidige ferieaktiviteter. Gruppen bestod i 2014 af:
Verner Thune og Bo Sander Pedersen.
Det kan oplyses, at ferieaktiviteter gennemføres i skolernes sommer- og efterårsferie.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Fritidsrådet nedsatte en arbejdsgruppe bestående af Verner Thune og Bo Sander Pedersen.
Sagsnr.: 14/12771
Resumé
Fritidsrådet besluttede på møde den 16. september 2014, at eventuelle forslag til ændringer af den gældende Fritids-, idræts- og folkeoplysningspolitik skal drøftes på Fritidsrådets møde i november 2014.
På Fritidsrådets møde den 18. november 2014 blev det besluttet, at sagen sendes tilbage til Børne- og Uddannelsesforvaltningen med henblik på, at sagen genoptages på Fritidsrådets møde i januar måned 2015 samtidig med at man under punktet også vil drøfte Fritids- og Idrætsudvalgets udmeldte fokuspunkter.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at Fritidsrådet på mødet drøfter eventuelle forslag til ændring af den gældende Fritids-, idræts- og folkeoplysningspolitik samt drøfter Fritids- og Idrætsudvalgets udmeldte fokuspunkter.
Sagsfremstilling
Den gældende Fritids-, idræts- og folkeoplysningspolitik blev godkendt i Byrådets møde den 9. januar 2012.
Fritids-, idræts- og folkeoplysningspolitikken skal revideres ved ajourføring af faktuelle ændringer siden politikken blev godkendt i Byrådet, men herudover skal indholdet og eventuelle forslag til ændringer af politikken drøftes, således at en revideret politik søges vedtaget primo 2015.
Fritids- og Idrætsudvalget har den 3. december 2014 vedtaget udvalgets fokusområder gældende for perioden 2015 – 2017.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Fritidsrådet vedtog, at den gældende Fritids-, idræts- og folkeoplysningspolitik bevares uændret, og i forhold til Fritids- og Idrætsudvalgets udmeldte fokusområdet for perioden 2015 – 2017 afholdes der i forbindelse med Fritidsrådets møde den 17. marts 2015 en temadrøftelse med deltagelse af facilitator omkring den videre proces.
Bilag
Sagsnr.: 10/16286
Resumé
På mødet orienteres om udvalgt nyt på Fritidsrådets område.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at indeværende dagsordenpunkt alene er et orienteringspunkt, hvorfor der ikke kan træffes beslutning under punktet, idet dette i hver enkelt sag vil kræve forudgående optagelse af et punkt på dagsordenen.
Der vil på mødet blive orienteret om,
- beslutninger i Fritids- og Idrætsudvalget.
Beslutning Fritidsrådet den 20-01-2015
Godkendt.