Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
12-12-2019 15:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Koldings Arbejdsmarkedsråd |
Sted: |
Bygtjek |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 15/12505
Resumé
Mange virksomheder udviser en stor social ansvarlighed omkring deres medarbejdere. Det sker både ved medarbejdernes sygdom og i faser og livskriser, hvor forholdene ændrer sig privat. Men det viser sig også ved rekruttering, hvor der findes plads til medarbejdere, der har nogle udfordringer eller ikke kan arbejde helt så meget som andre. For nogle job og opgaver viser det sig, at medarbejdernes udfordringer kan blive deres styrke i jobbet, som de så netop udfører med præcision og akkuratesse.
Jobcenter Kolding ønsker at styrke samarbejdet med de virksomheder, der allerede gør det og lære af deres erfaringer til glæde for andre. Rådsmødet afholdes hos virksomheden Bygtjek, hvor netop deres opgaver med præcisionsmålinger og meget præcise standardopgaver løses rigtig godt af en gruppe borgere, der har nogle udfordringer. På mødet vil Lennert Alslew fra virksomheden fortælle om deres arbejde og erfaringer.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at rådet drøfter oplægget.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Punktet blev drøftet.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsnr.: 18/19210
Resumé
I forbindelse med vedtagelsen af budget 2020 og dertil hørende besparelser på arbejdsmarkedsområdet, er der omprioriteret 3.000.000 kr. til en styrket indsats for a-dagpengemodtagere og jobklare kontanthjælpsborgere.
Den samlede omprioritering på 3.000.000 kr. foreslås fordelt mellem interne indsatser i jobcentret og samarbejde med eksterne leverandører.
Sagen behandles i
Arbejdsmarkedsudvalget og Koldings Arbejdsmarkedsråd (orientering).
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at den styrkede indsats for a-dagpengemodtagere og jobklare kontanthjælpsmodtagere godkendes.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 05-12-2019
Godkendt.
Benny Dall
Mette Løwe Voss
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsfremstilling
I forbindelse med vedtagelsen af budget 2020 og dertil hørende besparelser på arbejdsmarkedsområdet, er der omprioriteret 3.000.000 kr. til en styrket indsats for a-dagpengemodtagere og jobklare kontanthjælpsborgere. Omprioriteringen til denne indsats understøttes af Implementanalysens anbefalinger fra august 2019, der pegede på potentialet i at nedbringe ledigheden for jobklare ledige.
Den samlede omprioritering på 3.000.000 kr. foreslås fordelt mellem interne indsatser i jobcentret og samarbejde med eksterne leverandører:
2.400.000 kr. udmøntes internt i jobcentret gennem tre indsatstyper:
- Jobrettede samtaler
- Virksomhedsvendt indsats
- Kompetenceudvikling og uddannelse for ledige.
Tilgang og indholdet i indsatsen beskrives nærmere i det vedlagte bilag.
Herudover foreslås det at der anvendes 600.000 kr. til samarbejdsaftaler med eksterne leverandører. Inden valg af leverandører gennemføres en analyse på området, så behovet hos de forsikrede ledige tydeliggøres. Denne analyse danner baggrund for valg af leverandør. Til mødet vil denne proces blive eksemplificeret. Der vil ligeledes blive drøftet, om der skal etableres yderligere samarbejde med A-kasser, som netop skal til at indgå tættere samarbejde med kommunen omkring de forsikrede ledige.
Til disse samarbejder vil der blive søgt udarbejdet en model med betaling for effekt (’No cure – No pay’) frem for betaling for traditionelle forløb for ledige.
Såfremt udvalget tiltræder indstillingen, vil arbejdet med at afsøge markedet for relevante samarbejdspartnere blive igangsat. Det forventes ikke at være af et omfang, der falder inden for udbudsreglerne.
Den forstærkede indsats for de forsikrede ledige kan igangsættes med det samme, men der vil være en implementeringsperiode, hvorfor den styrkede indsats først vil være fuldt etableret efter første kvartal af 2020. Der vil blive aflagt kvartalvis afrapportering til arbejdsmarkedsudvalget så snart indsatsen påbegyndes. Søren Bork Hansen og Jakob Gudbrand vil give et oplæg på, hvordan den forstærkede indsats kan implementeres.
Bilag
Sagsnr.: 19/14692
Resumé
Tirsdag den 1. oktober 2019 blev der afholdt #KickstartKolding - Messe for uddannelse og fritidsjob på HANSENBERGs afdeling, Organia, på Vranderupvej. Hensigten med messen var at inspirere den yngre generation til at interessere sig for erhvervsuddannelser samt fritidsjob. Derfor blev samtlige 8., 9. og 10. klasser fra alle skolerne i Kolding Kommune samt de ledige unge tilknyttet Jobcenter Kolding inviteret.
På HANSENBERGs afdeling, Organia, havde 6 forskellige virksomheder samt 49 uddannelser stillet op med både udstyr, maskiner og medarbejdere. Dette gav messedeltagerne mulighed for at få hands on erfaringer med de specifikke fag, samt introducerede dem til de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. Hos virksomhederne havde messedeltagerne desuden mulighed for at etablere den første kontakt i forhold til et fritidsjob.
Resultat og evaluering
Det vides, at 11 af messedeltagerne efterfølgende har skrevet sig op til landbrugsuddannelsen, hvilket tyder på, at den viden de tilegnede sig på messen, var udslagsgivende for deres valg af uddannelse.
Evalueringerne afspejler messens succes fra både de deltagende unge og lærerne. Ultimo november 2019 er der evalueringsmøde for de deltagende virksomheder og erhvervsuddannelser.
Sagen behandles i
Arbejdsmarkedsudvalget og Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at sagen tages til orientering.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 14-11-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsfremstilling
Det er ungepolitikkens mål at skabe fokus på at få flere unge ud på erhvervsuddannelserne. Med #KickstartKolding - Messe for uddannelse og fritidsjob kommer dette politiske mål i centrum, da de unge her får mulighed for at møde og blive inspireret til at gå efter en erhvervsuddannelse. #KickstartKolding er netop afholdt for anden gang efter den første succes med messen i efteråret 2018. Der har været en udvikling i messens indhold og omfang, og endnu engang afspejler evalueringerne, at messen har været en stor succes.
#KickstartKolding – Messe for uddannelse og fritidsjob blev afholdt tirsdag den 1. oktober 2019 på HANSENBERGs afdeling, Organia, på Vranderupvej. Hensigten med messen var at inspirere den yngre generation til at interessere sig for erhvervsuddannelser samt fritidsjob. Derfor blev samtlige 8., 9. og 10. klasser fra alle skolerne i Kolding Kommune samt de ledige unge tilknyttet Jobcenter Kolding inviteret. I alt deltog 1.870 unge mennesker, og de fik dagen igennem mulighed for at møde en lang række spændende virksomheder og erhvervsuddannelser.
På messen summede det af energi og iver efter viden fra de mange fremmødte deltagere lige fra start 8.30 til slut 14.30. Dette var understøttet af en detaljeret planlægning for tidspunkterne for de enkelte skolers tilstedeværelse på messen. Der var udarbejdet en grundig plan for transporten af eleverne, og de blev hentet på skolerne i busser og kørt frem til Organia.
Deltagende uddannelser
På HANSENBERGs afdeling, Organia, havde 6 forskellige virksomheder samt 49 uddannelser stillet op med både udstyr, maskiner og medarbejdere. Blot for at nævne nogle få eksempler kunne eleverne møde en beslagsmed, se på industrioperatør og prøve at styre en kran. Dette gav messedeltagerne mulighed for at få hands on erfaringer med de specifikke fag, samt introducerede dem til de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. Hos virksomhederne havde messedeltagerne desuden mulighed for at etablere den første kontakt i forhold til et fritidsjob.
Resultat
Det vides, at 11 af messedeltagerne efterfølgende har skrevet sig op til landbrugsuddannelsen, hvilket tyder på, at den viden de tilegnede sig på messen, var udslagsgivende for deres valg af uddannelse.
På messen var det muligt, at en heldig deltager kunne vinde en IPhone X ved at udfylde et spørgskema, hvor svarene kunne findes ved at opsøge en stor del af de deltagende erhvervsuddannelser. Konkurrencen var etableret for at sikre, at de unge kom rundt til alle uddannelserne og virksomhederne, og at de opsøgte viden. De afleverede spørgeskemaer vidner om en høj aktivitet, hvor de unge besøgte alle standene. Den heldige vinder blev udtrukket på dagen, og præmieoverrækkelsen foregik som en overraskelse dagen efter i skoleklassen, hvor der var stor jubel fra både vinderen og hans klassekammerater.
Evaluering
Evalueringen fra messedeltagerne afspejler, at de fik tilegnet sig ny viden omkring erhvervsuddannelserne ved at deltage i messen. Særligt blev de overrasket over antallet af de mange forskellige uddannelser, og de beskrev overvejende messen med ord som: spændende, lærerig og varieret. Den samme store tilfredshed afspejler sig i tilbagemeldingerne fra lærere og vejledere tilknyttet de deltagende skoler.
Ultimo november 2019 vil der blive afholdt et evalueringsmøde, hvor virksomhederne og uddannelserne, som deltog i messen, vil få mulighed for at give deres feedback på messen.
Skolerne og Ungecenter Kolding vil nu tage over og bruge erfaringerne og oplevelserne fra messen ude på skolerne, når der skal tales uddannelsesvalg med de unge.
Sagsnr.: 18/35094
Resumé
I Kolding Kommune er målsætningen, at der skal være en stigning på 30% blandt unge, der tager en erhvervsuddannelse i 2025. Et af de fag, hvor der er særlig stor efterspørgsel på faglært arbejdskraft i Kolding og Trekantområdet, er inden for kokke- og tjenerfaget. Grundet dette bevilligede Koldings Arbejdsmarkedsråd i 2019 65.000 kr. til projekt ’Masterchef Skills’. I et samarbejde mellem Skoleafdelingen i Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkeds-forvaltningen og HANSENBERG blev der derfor i foråret samt efteråret 2019 afviklet en række Masterchef Skills.
Det sidste arrangement blev afviklet i starten af december 2019. Der har været stor interesse og positiv respons omkring arrangementerne.
Der vil desuden blive forsøgt udviklet yderligere på lokale Skills events i Kolding Kommune for at drage fordel af, at DM i Skills afholdes i Trekantområdet i 2021.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at Koldings Arbejdsmarkedsråd tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsfremstilling
I Kolding Kommune er målsætningen, at der skal være en stigning på 30% blandt unge, der tager en erhvervsuddannelse i 2025. Der er særlig stor efterspørgsel på faglært arbejdskraft inden for kokke- og tjenerfaget i Kolding og Trekantområdet. Grundet dette bevilligede Koldings Arbejdsmarkedsråd i 2019 65.000 kr. til projekt ’Masterchef Skills’. I et samarbejde mellem Skoleafdelingen i Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og HANSENBERG blev der derfor i foråret samt efteråret 2019 afviklet en række Masterchef Skills. Her har HANSENBERG stillet lokaler og undervisere til rådighed for, at skoleklasser kunne lære mere om kokke- og tjenerfaget.
Der har været stor interesse fra skolerne i forhold til at deltage i disse arrangementer. Alene i efteråret har 8 klasser gennemført Masterchef Skills. Til arrangementet er eleverne blevet delt ind i grupper, hvor de ud fra en råvarekurv skulle kreere og anrette smørrebrød. Derudover skulle de flambere pandekager samt prøve kræfter med tjenerfaget ved at dække et smukt bord, hvorfra Masterchef Skills-dommerne kunne smage og vurdere maden.
De deltagende klasser spændte fra 6. til 9. klasse. Tilbagemeldingerne fra både elever og lærere har afspejlet en stor begejstring for arrangementet. Den positive feedback har både gået på arrangementets opbygning og indhold men også især på de gode undervisere.
Det sidste arrangement blev afviklet den 3. december 2019. Grundet den store interesse fra skolerne og den positive respons vurderer HANSENBERG, at det er meningsfuldt at arbejde på en gentagelse af arrangementerne.
Der vil desuden blive forsøgt udviklet yderligere på lokale Skills events i Kolding Kommune for at udnytte, at DM i Skills afholdes i Trekantområdet i 2021. Samlet set skal det være med til at stimulere interessen i og motivationen for, at flere unge vælger erhvervsuddannelserne.
Sagsnr.: 19/34627
Resumé
I Kolding har både Arbejdsmarkedsudvalget og Koldings Arbejdsmarkedsråd stort fokus på, at endnu flere unge skal have en faglært uddannelse. Desuden at også unge ledige ufaglærte gerne skal vælge at blive voksenlærlinge.
Et tilbagevendende arrangement er DM i Skills, som i 2020 afholdes i Bella Centret i København og foregår 16. – 18. januar 2020. De tidligere år er der sponsoreret busser fra Koldings Arbejdsmarkedsråd, så både elever fra folkeskolen og ledige tilknyttet jobcentret kunne komme afsted og snuse til de forskellige fag for at blive inspireret til at vælge en faglært karriere. Det er Ungdommens Uddannelsesvejledning, der søger midlerne og varetager opgaven.
Arrangementet støtter op om både den nationale dagsorden med at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, men også Kolding Kommunes nye målsætning om at i 2025 skal 30% af en årgang vælge en erhvervsuddannelse. På messen kan deltagerne få hands-on med mange forskellige fag og udveksle erfaringer med de unge, der er i gang med en faglært uddannelse.
Ved arrangementet i 2019 var der omkring 150 deltagere, der tog afsted og fik inspiration på messen, som blev afholdt i Næstved. Der er tidligere bevilget 20.000,- til transporten, men denne gang søges der om finansiering af fire busser, hvilket vil koste 36.000,-.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at rådet disponerer over midler fra budget 2020 forud og bevilger 36.000,- til betaling for busser til DM i Skills.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Godkendt.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsnr.: 17/16783
Resumé
Jobdating er et tilbagevendende arrangement, der er med til at fastholde Jobcenter Kolding som en effektiv rekrutteringskanal for virksomheder, samt muliggør formidling af jobs til ledige borgere. En række udfordringer med den nuværende form på Jobdating samt gode erfaringer fra andre kommuner gør, at Jobcenter Kolding ser nye muligheder ved at ændre på Jobdating formen.
Med en månedlig frekvens og frivillig borgerdeltagelse forventes den optimerede form på Jobdating at generere en større motivation i borgerens jobsøgning og et højere procent af borgere i arbejde grundet deltagelse i Jobdating. De deltagende virksomheder skal medbringe en jobåbning, og de tilbydes ved arrangementets afslutning en frokost og eventuelt et interessant fagligt oplæg. Jobdating skal fortrinsvist foregå i Jobcenter Koldings egne lokaler, og jobcentrets medarbejdere skal være synlige til arrangementet eksempelvis som rådgiver for borgerne og til præsentation af jobcentrets muligheder. Powerjobsøgerne og Seniorjobberne samt evt. andre frivillige netværk vil også blive inkluderet i arrangementet.
En solid markedsføring og fokus på den gode historie skal sikre arrangementets succes. Markedsføringen skal ske både via mundtlige og skriftlige formidlinger samt på jobcentrets profil på sociale medier.
Sagen behandles i
Arbejdsmarkedsudvalget og Koldings Arbejdsmarkedsråd (orientering).
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren forslår,
at projektet godkendes og kan igangsættes pr januar 2020.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 03-10-2019
Godkendt.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsfremstilling
Optimering af Jobdating
Jobdating har længe været et fast arrangement afholdt af Jobcenter Kolding med støtte fra Arbejdsmarkedsudvalget. Arrangementet er en del af politikken for kvalificeret arbejdskraft og virksomhedsservice, hvor det er en del af kerneopgaven for jobcentret at være en effektiv rekrutteringskanal for virksomhederne samt at formidle jobs til ledige borgere.
En række udfordringer motiverer nu til en ændring i strukturen omkring Jobdating. Udfordringerne ved den nuværende række af arrangementet er, at de ledige borgere har tvungen fremmøde, hvilket resulterer i en lav motivation i mødet med virksomhederne. Dette har gjort det udfordrende at rekruttere virksomheder til at deltage i Jobdating. Endeligt er det svært at måle effekten af de tidligere afholdte Jobdating.
Flere andre kommuner har succes med at afholde en række hyppige og mere frivilligt baseret type af Jobdating. Derfor ser Jobcenter Kolding nye muligheder i at igangsætte lignede tiltag støttet op med massiv markedsføring.
Formål med en ny form for Jobdating
Jobcenter Kolding ønsker at skabe et forum for ledige borgere, der selv proaktivt arbejder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Derudover ønsker Jobcenter Kolding at sende et tydeligt signal til virksomhederne omkring jobcentrets gode serviceniveau, samt at jobcentret kan levere den nødvendige arbejdskraft. Dette kan fremhæves gennem denne nye type af Jobdating.
Jobdating i praksis
Jobdatingen skal afholdes den sidste fredag i hver måned i tidsrummet 10:00 til 12:00 i Jobcenter Koldings egne lokaler på Dieselvej. Tidspunktet er valgt for at gøre det muligt for en bred gruppe af virksomheder at deltage. At holde arrangementet internt i huset muliggør, at jobkonsulenten kan hilse på sine borgere og evt. støtte disse i at opsøge virksomhederne. Jobcentret vil desuden også være synligt i form af en stand, hvor eksempelvis småjobs og uddannelsesmuligheder kan præsenteres. Nogle gange vil Jobdating dog afholdes på virksomheder.
De deltagende virksomheder skal medbringe aktuelle ledige stillinger til Jobdating. Borgerne deltager frivilligt i arrangementet, men opfordres til forberedelse og deltagelse fra start. Ved at fastholde det frivillige aspekt vil borgerne være mere proaktive i forhold til at opsøge virksomhederne, og virksomhederne vil opleve flere motiverede ansøgere. Fokusset på frivillighed gør det naturligt også at inkludere Powerjobsøgerne og Seniorjobberne samt eventuelt andre frivillige netværk i arrangementet.
Jobdating vil bestå af en kort velkomst fra jobcentret og ligeledes en kort præsentation af alle virksomhederne og deres jobåbninger. Herefter kan de ledige borgere frit kontakte de virksomheder, som de ønsker. Virksomhederne inviteres til frokost ved arrangementets afslutning for at kunne evaluere og netværke. Eventuelt tilbydes virksomhederne også et relevant oplæg i forbindelse med deres fremmøde. Disse kan blandt andet omhandle fleksjob, rekruttering eller nogle af de andre ordninger, som jobcentret tilbyder – alt efter hvad virksomhederne har behov for at blive informeret om.
Markedsføring
Arrangementets succes afhænger af en solid markedsføring, og at de gode historier fra jobcentret synliggøres – sidstnævnte er allerede påbegyndt. Konkret kan jobkonsulenter og beskæftigelsesrådgivere reklamere og uddele flyers til de borgere, de er i kontakt med. Derudover gøres der også opmærksomt på Jobdating til informationsmøderne for nye ledige. Brandingen målrettet virksomhederne vil ud over den direkte kontakt foregå igennem jobcentrets nyhedsbrev samt på de sociale medier, herunder særligt LinkedIn- og Facebookprofilen: Jobcenter Kolding – Virksomhedskontakten. Der bliver udformet en invitation til henholdsvis virksomhederne og de ledige borgere.
Forventet mål
Ved de første udgaver af denne nye række af Jobdating estimeres 10 deltagende virksomheder pr. arrangement. På sigt estimeres 15-20 virksomheder pr. gang. Virksomhederne skal repræsentere forskellige brancher og tilbyde varierende stillinger for at kunne have interesse for en bred gruppe af ledige borgere. Der estimes, at omkring 125 borgere frivilligt vil deltage i hver Jobdating, og at 10% af deltagerne vil komme i arbejde baseret på deres deltagelse i den konkrete Jobdating.
Bilag
Sagsnr.: 19/26658
Resumé
Medlem af Koldings Arbejdsmarkedsråd, Rasmus Lund-Sørensen (DH) har d. 17. september 2019 henvendt sig for at få et punkt på dagsorden.
Dansk Handicaporganisation udtrykker bekymring for konsekvenserne af reduktionerne på beskæftigelsesområdet.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 26-09-2019
Punktet blev udsat til næste møde, da rådsmedlemmet ikke var til stede.
Morten Kaj Hansen
Peter Thuesen Andersen
Per Lynnerup
Heino Svenningsen
Henrik Sig
Anders Petersen
Rasmus Lund-Sørensen
Michael Krogh
Hans Holmer
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsfremstilling
Medlem af Koldings Arbejdsmarkedsråd, Rasmus Lund-Sørensen (DH) har d. 17. september 2019 henvendt sig for at få et punkt på dagsorden.
”Vedr. bebudede besparelser på Jobcenter.
DH Kolding ser med bekymring på de tiltag Jobcenter Kolding vil tage ved at skære ned på hjælpen til bl.a. syge og handicappede.
Vores unge vil blive ramt hårdt af de nedskæringer. Mange af dem skal have hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet. De vil f.eks. ikke selv kunne skrive deres CV. De kan ikke selv gå ud og opsøge firmaerne. De vil blive ramt endnu hårdere , end de er nu. Unge autister i ressourceforløb eller på fleksydelse kan ikke selv magte at komme videre. Som det er nu, hvor en del af dem har været på ressourceforløb eller fleksydelse, har de stået i venteposition i over 10 år, hvis der bliver skåret ned på ressourcerne og hjælpen i jobcentret, kan de risikere, at der vil gå endnu længere tid, inden de måske kan komme ud på arbejdsmarkedet.
Stress, angst og depression følger ofte en autismediagnose, at lukke aktiveringsindsatsen på det område vil ramme rigtig mange af vore autister med alvorlige konsekvenser.
Brobygningsforløb i forbindelse med uddannelse skal også ophøre, det ser vi også på med bekymring.
Det hænger ikke sammen med den strategi Kolding Kommune kører, Selvværd og Sammenhæng.
Det rummelige arbejdsmarked , hvor er det?”
Der vil blive givet en mundtlig orientering på mødet.
Sagsnr.: 19/34681
Resumé
Medlem af Koldings Arbejdsmarkedsråd, Jens Lund (FOA), har d. 22. november 2019 henvendt sig for at få et punkt på dagsordenen.
Der ønskes en redegørelse for ventetid på afgørelser ved rehabiliteringsteamet.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at rådet tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsfremstilling
Medlem af Koldings Arbejdsmarkedsråd, Jens Lund (FOA), har d. 22. november 2019 henvendt sig for at få et punkt på dagsordenen.
”Jeg vil gerne have følgende punkt på dagsorden:
Redegørelse for ventetid på afgørelser ved rehabiliteringsteamet
- Vi oplever at der er meget lang ventetid (2 måneder) fra en sag er blevet fremsendt til rehabiliteringsteamets afgørelse til sagen kommer for teamet. Dette er med til at fastholde borgerne meget lang tid på fek.s. jobafklaringsforløb.
Vi vil gerne have en redegørelse indeholdende hvilke tiltag der er/bliver taget for at bringen denne ventetid ned.”
Der vil blive givet en mundtlig redegørelse på mødet.
Sagsnr.: 19/26658
Resumé
Medlem af Koldings Arbejdsmarkedsråd, Rasmus Lund-Sørensen, har den 17. september 2019 henvendt sig for at få et punkt på dagsorden.
Der gives en status på projektet i sagen.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsfremstilling
Medlem af Koldings Arbejdsmarkedsråd, Rasmus Lund-Sørensen, har den 17. september 2019 henvendt sig for at få et punkt på dagsorden.
”Glad fonden i Kolding: Jeg var i torsdags til konference med glad fonden og der viste det sig de har haft en projekt i Kolding siden 2016 - Hvad er status på og forsætter det? Hvad kunne høre så er de gode til at hjælpe folk i flexjob”
Med puljemidler fra ’Initiativer for personer med handikap, 2015’ blev der i april 2016 igangsat projektet ’Arbejdsmarkedsinklusion af unge med handikap – en skalerbar model’. I projektet blev der arbejdet ud fra det overordnede mål at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked og øge beskæftigelsen for unge under 40 år med varige handicap. Projektet blev midtvejsevalueret i april 2018, og konklusionerne herfra danner udgangspunkt for det følgende.
I projektet blev der gennemført 3 forløb for unge med varige handicap. Målgruppen modtog kontakthjælp, uddannelseshjælp eller ressourceforløbsydelser og havde typisk afsluttet en STU. Personerne kunne have kognitive handicap, fysiske og/eller psykiske handicap. Igennem det enkelte forløb blev borgerne rustet til at varetage et ordinært job – evt. et fleksjob. Alternativt blev borgerne afklaret i forhold til uddannelse eller pension.
Ved midtvejsevaluering blev der anslået, at i alt 63 borgere ville påbegynde forløbet og 45 gennemføre det. Efter igangsættelsen af det andet forløb ud af i alt tre havde 39 borgere påbegyndt, og 28 af disse havde gennemført det. Undervejs i projektet blev det tydeligt, at målgruppen var mere ressourcesvag end først antaget. Dette kan forklare det lidt lave antal påbegyndte og gennemførte forløb.
Til gengæld oplevede både borgere og de involverede virksomheder en stor brugbarhed ved projektet. Borgerne oplevede i udpræget grad at få en øget viden i forhold til deres sociale og personlige kompetencer, der var relevante i en arbejdssammenhæng. Derudover oplevede de også at få konkrete fagspecifikke kvalifikationer. Virksomhederne oplevede at få en øget viden om unge med handicap. I en vis grad oplever borgerne, at de indgik ligeværdigt på arbejdspladsen, hvorimod virksomhederne oplevede det samme i stor udstrækning.
Det forventedes i midtvejsvalueringen at 49% af borgerne ville opnår hel eller delvis selvforsørgelse i kraft af projektet.
Projektet afsluttes i 2019 med en evaluering.
Der er ud over de tre nævne forløb også gennemført et intensivt 4. forløb. Her var målgruppen ledige fleksjobbere, hvoraf mange af dem havde brug for en særlig håndholdt indsats. Der blev etableret job til borgerne hos særligt rummelige arbejdsgivere, der var indstillet på at yde en ekstra indsats for at hjælpe borgeren med at lykkes i jobbet. 31 borgere påbegyndte forløbet, og 18 af dem er nu i job. Forløbet er afsluttet, og sagerne overleveret til de team, som borgerne er tilknyttet.
Sagsnr.: 19/23698
Resumé
Der er udarbejdet forslag til mødedatoer 2020 for Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at mødedatoer for 2020 godkendes, og
at rådet drøfter behovet for at udvide møderne til en varighed på tre timer fra 15.00 til 18.00.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Godkendt.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsfremstilling
Af forretningsordenen for Koldings Arbejdsmarkedsråd fremgår det, at rådet har til formål at rådgive kommunen og at samordne og udvikle den lokale beskæftigelsesindsats.
Desuden at opgaverne for Koldings Arbejdsmarkedsråd er, at:
- Vejlede og rådgive kommunen i udviklingen af arbejdsmarkedspolitikken
- Medvirke til at beskæftigelsespolitik, erhvervspolitik, socialpolitik, uddannelsespolitik og erhvervslivet samordnes til fordel for ledige og syge borgere i Kolding Kommune
- Være jobcentrets ambassadører
- Være tænketank og idegenererende for Arbejdsmarkedsudvalget.
Der er udarbejdet forslag til mødedatoer 2020 for Koldings Arbejdsmarkedsråd:
- 20. februar
- 18. juni
- 17. september
- 17. december.
Derudover kan der evt. inviteres til yderligere arrangementer og temadage. Møderne holdes oftest ude på virksomhederne med mulighed for en rundvisning og præsentation af det enkelte sted. For at give tid til en god præsentation og rundvisning og samtidig have tiden til at gennemføre et rådsmøde, kan der være behov for at udvide møderne. Rådet skal derfor drøfte, om alle eller nogle af møderne skal udvides med en time og vare fra kl. 15.00 – 18.00.
Sagsnr.: 18/1065
Resumé
For at sikre en maksimal inddragelse af Koldings Arbejdsmarkedsråds baglande, orienterer rådets medlemmer på mødet om nyt fra deres organisationer.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Godkendt.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Sagsnr.: 18/1065
Resumé
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren vil på mødet give en orientering om nyt fra forvaltningen.
Sagen behandles i
Koldings Arbejdsmarkedsråd.
Forslag
Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 12-12-2019
Godkendt.
Peter Thuesen Andersen
Anders Petersen
Morten Kaj Hansen
Bilag
- Praktikker, voksenlærlinge, løntilskud og IGU 3. kvartal 2019.pdf
- Budget og regnskab for Koldings Arbejdsmarkedsråd
- Dagsordenpunkt Status på arbejdsmarkedsområde 06-12-2019
- Ledelsesinformation, del 2, december 19
- Dagsordenpunkt Status på integrationsområdet, 06-12-2019
- Bilag til dagsordenspunkt, status på integrationsområdet