Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
27-04-2022 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Bæredygtig Vækst |
Sted: |
Mødelokale 1.2 Vest |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 22/4394
Resumé
Forvaltningen har som supplement til det formelle mødereferat udarbejdet et opsamlingsnotat (en logbog) med de væsentligste drøftelser, pointer og konklusioner fra sidste møde i udvalget.
Sagen behandles i
Bæredygtig Vækst.
Forslag
Kommunaldirektøren og by- og udviklingsdirektøren foreslår,
at opfølgningen fra udvalgsmødet den 30. marts 2022 godkendes.
Beslutning Bæredygtig Vækst den 27-04-2022
Godkendt.
Sagsfremstilling
Forvaltningen har som supplement til det formelle mødereferat udarbejdet en logbog med de væsentligste drøftelser, pointer og konklusioner fra sidste møde i udvalget.
Opsamlingen på drøftelserne skal sikre, at udvalget kan holde styr på og eventuelt inddrage de forskellige drøftelser og pointer i det videre arbejde med udarbejdelse af materiale til mulig politisk behandling. Noter om de politiske drøftelser, bemærkninger og pointer er anonymiseret i notatet.
Logbogen vil løbende blive suppleret med nye noter i takt med, at møderne afholdes, så udvalget hele tiden har et samlet overblik over mødernes indhold og de væsentligste drøftelser til brug for det videre arbejde.
Den sammenfattende konklusion på udvalgsmødet den 30. marts 2022:
- Kolding bys historie og udvikling fra middelalderby og kongeby kan bruges i en nutids kontekst
- Koldings DNA er de tre historiske akser:
- Kolding som vigtig handelsby
- Kolding som grænseby
- Kolding som trafikalt knudepunkt
- Kolding var allerede i middelalderen en vigtig købstad
- Kolding bys spændende historie fylder ikke så meget hos den enkelte koldinggenser, formentlig på grund af slottets historie er byens historie trådt i baggrunden
- Kolding bys første Dispositionsplan gældende frem til nutiden blev lavet i 1947
- Nuværende helhedsplan for Kolding by er udarbejdet i 2015-16 og har dannet udgangspunktet for udviklingen gennem de 2 seneste byrådsperioder
- Planen fokuserer på den gamle by, omdannelsesområder og udviklingsområder. Den beskriver endvidere en kulturakse og forbindelseslinjer mellem bydelene
- Planen sætter fokus på 18 forskellige byrum
- Centrale områder i byen: Nytorv, Byparken, Banegårdspladsen, Campus og Havnen.
- Der arbejdes med udviklingsplaner i centerbyerne og landsbyfællesskabsplaner i landsbyerne
- Campusområdet er et godt eksempel på strategisk byledelse og sammenhængende planlægning.
Bilag
Sagsnr.: 22/4394
Resumé
Forvaltningen har tilrettelagt en temadrøftelse i udvalget, om strategisk byledelse i Kolding, Bydesignguiden og bymidteprojekter.
Sagen behandles i
Bæredygtig Vækst.
Forslag
Kommunaldirektøren og by- og udviklingsdirektøren foreslår,
at temaet drøftes.
Beslutning Bæredygtig Vækst den 27-04-2022
De fremlagte temaer blev drøftet.
Birgitte Munk Grunnet
Sagsfremstilling
Forvaltningen har tilrettelagt en temadrøftelse i udvalget. Temaet er indholdsmæssigt opdelt i 3 emner/præsentationer:
- Strategisk byledelse i Kolding – hvordan har forvaltningen de senere år arbejdet med en strategisk tilgang til byudvikling
- Bydesignguide – hvordan sættes rammer for benyttelse og udvikling af gader og pladser i Kolding bymidte
- Bymidteprojekter – en gennemgang af de væsentligste projekter.
På baggrund af de tre præsentationer lægges op til en efterfølgende drøftelse i udvalget af Kolding bys kvaliteter og udvikling.
Sagsnr.: 22/4394
Resumé
Det fremgår af kommissoriet til Bæredygtig Vækst, at § 17 stk. 4-udvalget adskiller sig fra øvrige stående udvalg, ved både at kunne bestå af medlemmer fra byrådet og eksterne deltagere, som f.eks. eksperter og interessenter.
Forvaltningen foreslår, at videnspersoner tilknyttes løbende afhængig af temadrøftelserne på de enkelte møder, mens andre interessenter som f.eks. virksomheder, organisationer eller borgergrupper involveres gennem såkaldte ”Fremtidsværksteder” (workshops).
Sagen behandles i
Bæredygtig Vækst
Forslag
Kommunaldirektøren og by- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forvaltningens oplæg til inddragelse af videnspersoner og andre interessenter godkendes.
Beslutning Bæredygtig Vækst den 27-04-2022
Godkendt.
Birgitte Munk Grunnet
Sagsfremstilling
Det fremgår af kommissoriet til Bæredygtig Vækst, at § 17 stk. 4-udvalget adskiller sig fra øvrige stående udvalg, ved både at kunne bestå af medlemmer fra byrådet og eksterne deltagere, som f.eks. eksperter og interessenter. Eksterne medlemmer kan tilknyttes ad hoc, men såfremt de skal tilknyttes mere permanent, kræver det Byrådets godkendelse.
Eksperter/Videnspersoner
Som en konsekvens af det besluttede forløb for udvalget med Dansk Arkitektur Center, vil der i forbindelse med de forskellige temaer blive tilknyttet udvalget eksterne personer med særlig ekspertviden om de enkelte temaer enten som oplægsholdere eller som facilitatorer af de efterfølgende drøftelser i udvalget. Også i forbindelse med andre temadrøftelser i udvalget vil forvaltningen tilknytte interne og eksterne videnspersoner. Der lægges derfor op til, at det er mødets temaer, der definerer hvilke eksperter/videnspersoner, der tilknyttes.
Interessenter
En anden rolle for eksterne interessenter i udvalget vil være personer fra en særlig målgruppe f.eks. en virksomhed, en organisation eller en borgergruppe med interesse i eller holdninger og lokale perspektiver til de temaer, der drøftes i udvalget. Her vil det være lidt mere vanskeligt at nøjes med få udvalgte repræsentanter, da der vil være en større kreds af lokale interessenter, som kan være relevante at inddrage. Det kan i den forbindelse være vanskeligt at udvælge nogle få blandt de mange.
Involvering af eksterne interessenter vil give stor værdi og bidrage til, at udvalget får et bredere perspektiv på konkrete emner, og samtidig kan der sikres lokal forankring og ejerskab. For at sikre bred repræsentation og forankring foreslår forvaltningen, at der med passende intervaller i udvalgets arbejdsperiode arrangeres såkaldte ”fremtidsværksteder”, som er tematiserede workshops, hvor relevante interessenter bredt inviteres ind til at arbejde med konkrete emner set i et fremtidsperspektiv, med henblik på at kvalificere udvalgets videre arbejde med politiske oplæg.
Forvaltningen foreslår, at det første ”fremtidsværksted” arrangeres midtvejs i udvalgets forløb med Dansk Arkitektur Center – altså i efteråret 2022.
Resumé
Særlige emner til orientering eller drøftelse.
Sagen behandles i
Bæredygtig Vækst.
Beslutning Bæredygtig Vækst den 27-04-2022
Ingen emner drøftet.
Birgitte Munk Grunnet
Resumé
Udvalget skal godkende referatet. Dette gøres ved, at hvert medlem, der har deltaget i mødet, underskriver ved at trykke på ”Godkendt” i sagen Underskriftark.
Sagen behandles i
Bæredygtig Vækst.