Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
12-11-2019 08:30:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Dronning Dorothea Teatret, Zahnsgade 53, 6000 Kold |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Udvalget får en kort rundvisning på Dronning Dorothea Teatret og en status på teatrets aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Udvalgets møde finder i november sted på Dronning Dorothea Teatret i Zahnsgade.
I den forbindelse vil formanden for Dr. Dorothea Teatret, Jacob Silberling Knudsen, give en kort rundvisning på teatret og fortælle om aktiviteter på teatret gennem den sidste sæson samt planer for den kommende.
Sagsnr.: 19/3374
Resumé
Forvaltningen fremlægger afrapportering for Kolding Kulturnat 2019 samt Trekantområdets Festuge 2019.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager afrapporteringen for Kolding Kulturnat 2019 samt den vedhæftede afrapportering for Trekantområdets Festuge 2019 til efterretning.
at udvalget drøfter forslag til Kolding Kulturnat 2020.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Kolding Kulturnat fandt sted fredag den 23. august 2019 i tidsrummet kl. 16.00-24.00. Med et tætpakket program og stor opbakning fra såvel deltagere som borgere var årets Kulturnat en succes. I alt har omkring 100 forskellige foreninger, aktører, organisationer og institutioner bidraget til Kulturnattens program. Hertil kommer aktiviteter arrangeret af butikker og restauratører. Et eksakt besøgstal forefindes ikke. Forvaltningen vurderer dog, at besøgstallet som minimum er på niveau med seneste måling i 2016, der var på ca. 60.000 besøgende. Vejret viste sig fra sin bedste side, hvilket trak rigtig mange mennesker til midtbyen.
Tilbagemeldinger fra flere restauratører er positive. Volkerts Fylke havde eksempelvis udsolgt til fællesspisning i storformat i Jernbanegade. A.L. Passagen var mere end velbesøgt og den nye forening Latinerkvarteret i Kolding havde stor succes med deres mange aktiviteter på og omkring Låsbybanke. Fra kulturinstitutionerne er tilbagemeldingen ligeledes positiv. Kolding Bibliotek melder om endnu et rekordstort besøgstal på i alt 4.000 gæster på Kulturnatten. Samme melding kommer fra Nicolai Kultur, hvor Gården var fyldt til randen hele dagen – først til Børnenes Kulturnat for dagsinstitutioner og den officielle åbning af Kulturnatten og show med Onkel Reje – og efterfølgende til Sensommer i Nicolai med livemusik og Grease sing-a-long udebio.
Plakat ved Kunstskolen Nordhøj
Traditionen med en åben plakatkonkurrence fik i år et nyt greb: Opgaven med at skabe årets Kulturnat-plakat blev givet til Kunstskolen Nordhøj. Kunstskolen gjorde opgaven til et konkret undervisningsforløb og i alt 8 af kunstskolens elever udarbejdede hvert sit forslag til plakaten for Kolding Kulturnat 2019. En enig styregruppe for Kolding Kulturnat valgte kunstskoleelev Charlotte Ahrensberg Jensens plakat. Den udvalgte plakat dannede grundlag for Kulturnattens visuelle udtryk i trykt og digital kommunikation og markedsføring. Plakaten blev distribueret til butikker og restaurationer i Kolding city samt til dag-, kultur- og uddannelsesinstitutioner og overnatningssteder i hele Kolding kommune. Den udvalgte plakat – og de 7 øvrige forslag – var ligeledes udstillet på Kolding Biblioteket i perioden den 21. juni og frem til Kulturnatten den 23. august.
Kulturnat og Festuge
Igen i år har koblingen mellem Kolding Kulturnat og Trekantområdets Festuge været tæt.
Temaet for de 2 events var, som tidligere år, samkørt. Temaet var ”Flyt dig” og projektledelsen har været samlet for de 2 events. Denne konstellation ønsker forvaltningen at fortsætte, da den sikrer overblik, samspil og synergieffekt – særligt omkring det fælles trykte program og markedsføringen af de 2 events – ligesom den giver mulighed for at løfte Kulturnatten med kulturelt indhold af høj kvalitet. En række af Kulturnattens kulturelle oplevelser var finansieret af de aktivitetsmidler (i alt på 150.000 kr.), som Kolding Kommune får tildelt i forbindelse med Trekantområdets Festuge, herunder:
- Gadeteaterforestillingerne:
- ”Fabiola og Hunden”
- ”2 Sekunder”
- ”The Wardens”
- ”Jam Side Up”
- ”Amor” (signaturforestilling)
- Mekdes
- Jazz Street Parade
- Diodon m. livemusik
Herudover medfinansierede Trekantområdets Festuge en række fælles PR og markedsføringsaktiviteter, herunder fælles trykt program, video til sociale medier m.m. Kolding Kulturnat markerede starten på Trekantområdets Festuge, der løb frem til søndag den 1. september 2019. De fælles markedsføringsaktiviteter for Kolding Kulturnat og Festugen har været med til at tydeliggøre, at der efter Kulturnatten var en hel Festuge at glæde sig til. Det skyldtes i høj grad også et stærkt lokalt program med blandt andet Jazz i Trekantens ca. 50 arrangementer - herunder Jazzhouse på Tobbers - Verdensarvsdag i Christiansfeld, Borgerkøkken på Koldinghus, gadeteater, en lang række litteraturarrangementer på Kolding Bibliotek samt en velfungerende og velbesøgt Bibliotekspark, der med workshops, koncerter og aktiviteter hver dag bidrog til en generel summende festuge-stemningen i Kolding.
Årets highligts
Gadeteaterforestillingen ”Amor” af det franske kompagni Bilbobasso var et af Kulturnattens absolutte højdepunkter. En forrygende flot forestilling med levende ild og pyroteknik, som trak omkring 1.000 publikummer til Banegårdspladsen sidst på aftenen. Gadeteater har igen i år været en satsning i årets Kulturnat-program. Foruden ”Amor” bød Kulturnatten på 5 gadeteaterforestillinger. Gadeteater fungerer godt ved en udendørs event som Kulturnatten, da det netop foregår på gaden, får folk til at stoppe op og giver en anderledes, spontan og ofte publikumsinddragende oplevelse. Gadeteaterforestillingerne, der alle tiltrak mange publikummer, fandt sted i regi af Trekantområdets Festuge, der siden 2018 har haft gadeteaterfestivalen sTREet som en del af Festuge-programmet. ”Amor” var signaturforestilling for sTREet festivalen. Gadeteater vil også være en central del af Festugen i 2020 og dermed også en central del af Kulturnatten.
Musikscenerne på henholdsvis Akseltorv, Tombolapladsen og i Biblioteksparken var også publikumsmagneter. På Akseltorv bød Jazz i Trekanten og Jazz6000’s på en perlerække af forskellige jazzkoncerter. På Tombolascenen var flere af Koldings unge musikere på scenen, blandt andet Peso og ikke mindst kæmpetalentet Mekdes, der spillede en forrygende festlig koncert for især Koldings unge. Den orange plastboble, Diodon, var både et enestående blikfang i Biblioteksparken og en musikscene aftenen igennem. Kolding Musikskole arrangerede eksempelvis elektronisk lounge i og omkring Diodon.
Området omkring Nicolai Plads rummede selve essensen af Kolding Kulturnat. Her viste aktører, foreninger, organisationer, institutioner, efterskoler og danseskoler i Kolding kommune, hvad de kan. Området omfattede pladsen syd for Sct. Nicolai Kirke, Dansescenen på Vestertorv og Teaterscenen nord for kirken. Tech-teltet på Nicolai Plads var igen i år et tilløbsstykke. Her bød Skanderup Efterskole og Coding Pirates Kolding på E-Sport, kodning, robotter og andre techaktiviteter. Tech-aktiviteterne finder sted i kraft af Kulturnattens samarbejde med Efterskoleforeningen i Syd og Sønderjylland. Efterskoleforeningen er en attraktiv partner for Kulturnatten. Udover at bidrage økonomisk, leverer foreningen indhold til programmet, som tiltrækker et yngre publikum. Forvaltningen vil arbejde på at videreføre og udvikle samarbejdet i 2020.
Økonomi
Det samlede regnskab for Kolding Kulturnat viser et forbrug, der ligger lidt under budget. Langt størstedelen af Kulturnattens udgifter gik til ”rammen” i form af scener, teknik, drift, strøm, sikkerhed, renhold, m.m. Disse udgifter udgjorde 61% af budgettet. 13% er gået til PR og markedsføring. 11% er gået til aktiviteter. 5% var afsat til uforudsete udgifter. Mindreforbruget skyldes færre udgifter til scener og dertilhørende teknik qua et fordelagtigt tilbud fra en ny leverandør.
Kulturnattens kulturelle indhold var primært baseret på aktiviteter fra frivillige aktører samt på det, som kulturinstitutionerne bidrog med. De større satsninger i årets program var finansieret af de lokale midler til Trekantområdets Festuge i Kolding.
Kolding Kulturnat 2020
Forvaltningen foreslår, at planlægningen af Kolding Kulturnat 2020 tager afsæt i Kulturpolitikken og de Kulturpolitiske Fokusområder. Derudover foreslår forvaltningen, at Kolding Kulturnat 2020 igen bliver en central aktør i og lokalitet for gadeteaterfestivalen sTREet under Trekantområdets Festuge. Publikumsinteressen og -opbakningen til gadeteaterforestillingerne og ikke mindst til den store signaturforestilling ”Amor” var stor.
Gadeteater er en rigtig god måde at give borgerne en umiddelbar, inspirerende og involverende oplevelse i byrummet, hvorfor det er oplagt at bakke op om denne satsning. Endeligt foreslår forvaltningen at undersøge muligheden for at integrere Kolding Kommunes satsning på cirkulær økonomi i Kolding Kulturnat 2020, f.eks. omkring affaldssortering og/eller formidlingstiltag.
Kolding Kulturnat 2020 finder sted fredag den 21. august 2020. Årets tema er ikke fastlagt endnu, men udviklingen af temaet, som foregår i regi af Trekantområdets Festuge, tager udgangspunkt i Genforeningen 2020. Trekantområdets Festugen foregår i perioden 21. august til 30. august 2020.
Bilag
Sagsnr.: 17/4042
Resumé
Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Sønderjyllands Symfoniorkester udløber den 31. december 2019 og skal derfor fornyes. Der er udarbejdet en ny 4-årig samarbejdsaftale mellem parterne. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2020 til 31. december 2023.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Sønderjyllands Symfoniorkester for perioden 2020-2023 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Forvaltningen har udarbejdet udkast til en 4-årig samarbejdsaftale med Sønderjyllands Symfoniorkester. Samarbejdsaftalen er et resultat af de forhandlinger, der er ført mellem orkestret og Kolding Kommune, og den er gældende for perioden 1. januar 2020 – 31. december 2023.
Aftalens 4-årige ramme sikrer, at parterne kan foretage den langtidsplanlægning, som er nødvendig for symfoniorkestrets planlægning og Kolding Kommunes kulturpolitiske udvikling.
Formålet med aftalen er at skabe et udviklings- og dialogredskab, der kan medvirke til at fremme kendskabet til og interessen for symfonisk musik. Der forventes et tæt samarbejde mellem kommunen og orkestret, og der er udarbejdet en handlings- og aktivitetsplan, som understøtter Kolding Kommunes kulturpolitik og de Kulturpolitiske Fokusområder ”Kultur som løftestang” og ”Mere ungekultur”.
Samarbejdsaftalen er dermed et udtryk for både de krav og forventninger, som Kolding Kommune stiller til orkestret i kraft af sin rolle som bidragyder til orkestrets virke – og de ønsker og input til fremtidig virksomhed, som Sønderjyllands Symfoniorkester har fremsat.
Orkesterets vision
Sønderjyllands Symfoniorkester skaber musikalsk nysgerrighed, kulturelt fællesskab og kunstnerisk glæde for befolkningen i Sønderjylland, Vestjylland og Sydslesvig.
Orkesteret er en musikalsk og kunstnerisk ressource for sit spilleområde, og gør den symfoniske musik levende og relevant på et højt kunstnerisk niveau for et bredt publikum.
Sønderjyllands Symfoniorkester ønsker at udvikle orkestrets kunstneriske virksomhed, så musikalske oplevelser bliver tilgængelige for alle dele af befolkningen. Orkesteret vil fortsat give væsentlige bidrag til udviklingen af orkestermusikken i Danmark med særlig vægt på børn- og ungeområdet, publikumsudvikling og ny inspiration fra de internationale netværk, som orkesteret indgår i.
Aktuelt arbejder Sønderjyllands Symfoniorkester blandt andet sammen med Kolding Kommune og Musik Kolding på udvikling af et nyt koncept for Opera på Skamlingsbanken. Med arbejdstemaet ”Morgendagens stjerner” vil arrangementet skabe et platform, hvor nyuddannede operasangere og –sangerinder kan opleves, og hvor opera gøres tilgængeligt for det brede publikum. Arrangementet holdes første gang i 2020.
Økonomi
Det årlige tilskud fra Kolding Kommune til Sønderjyllands Symfoniorkester er 248.000 kr.
Aftalen forhindrer ikke, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetbehandling kan ske ændringer i tilskuddet som følge af, at der er vedtaget generelle besparelser og/eller effektiviseringskrav for kommunen i øvrigt.
Samarbejdsaftalen skal genforhandles i første halvår 2023, og ny aftale skal indgås og underskrives inden 1. oktober 2023.
Bilag
Sagsnr.: 15/12583
Resumé
Forvaltningen fremlægger forslag til samarbejdsaftale med Kolding Light Festival. Aftalen er gældende for perioden 2020-2023. Aftalen er udarbejdet i dialog med Kolding Light Festival og med afsæt i de ønsker, som udvalget har formuleret vedrørende samarbejdet med festivalen.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at samarbejdsaftalen mellem Kolding Light Festival og Kolding Kommune for perioden 2020-2023 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Kulturudvalget ønsker at få skrevet ind i samarbejdsaftalen, at det årlige tilskud skal resultere i at der hvert år skal etableres en blivende lysinstallation. Forvaltningen pålægges at gå i dialog med Kolding Lightfestival om, hvordan dette kan sikres – eventuelt i samarbejde med andre aktører.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Kolding Light Festival startede i 2013 som et initiativ under Erhvervsgruppen Kolding, og er i 2018 blevet etableret som en non-profit selvejende institution. Kolding Light Festival (forkortet KLF) er en lys-festival, der finder sted i Kolding, fortrinsvis midtbyen, torsdag til lørdag i ugen op til 2. søndag i advent. I 2019 er det den 5.-7. december. Festivalens hovedformål er at bidrage til at skabe synlighed om – og positiv omtale af – Kolding gennem en række spektakulære lysinstallationer samlet i en festival, der trækker folk til byen og giver dem en god oplevelse med hjem. KLF er den ældste, og formentlig største, lysfestival med kunstigt lys i Danmark og har store ambitioner om at udbygge denne position yderligere.
Kulturudvalget støtter Kolding Light Festival med op til 600.000 kr. årligt. 300.000 kr. i et basistilskud og yderligere op til 300.000 kr. i en pulje, hvor der udløses 1 krone for hver 2 kroner festivalen henter i ekstern medfinansiering.
Aftalen forhindrer ikke, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetbehandling kan ske ændringer i tilskuddet som følge af, at der er vedtaget generelle besparelser og/eller effektiviseringskrav for kommunen i øvrigt.
Det vedhæftede dokument er udkast til en gensidig samarbejdsaftale, der blandt andet sætter flere ord på, hvilke forventninger Kolding Kommune har til festivalen.
Hovedpointer er at:
- Festivalen fortsætter og udbygger sine satsninger med innovative lysinstallationer og dermed udvikler sig til en event med internationalt potentiale.
- Festivalen bringer det politiske fokusområde ”Mødesteder og Midlertidighed” i spil ved at skabe oplevelsesrige ruter gennem byen – blandt andet med åen som en ”rød tråd”, der forbinder havn og campusområde med midtby samt med inddragelse af Nicolai som et ”hot spot” i festivalen.
- Festivalen brander Kolding som design- og kulturby og dermed understøtter fokusområdet ”Kultur som løftestang”.
- Festivalen inspirerer til etablering af blivende lysinstallationer og bidrager med know-how i forbindelse med udviklingen og koordineringen af blivende lysinstallationer i kommunen.
Tilbage i november 2017 drøftede udvalget elementer til en kommende samarbejdsaftale. Disse elementer danner grundlaget for samarbejdsaftalen.
I den forbindelse lagde udvalget blandt andet vægt på, at festivalen skulle medvirke til etablering af en blivende lysinstallation i forbindelse med hvert års festival.
Forvaltningen kan oplyse, at KLF meget gerne medvirker til at udbrede interessen for at etablere lys-installationer og deler erfaringer og ekspertise. Det sker blandt andet gennem tæt kontakt til deltagere i light festivalen, dialog og videndeling med erhverv i forbindelse med nybyggerier og på et årligt møde om lysinstallationer foranstaltet af forvaltningen, hvor KLF deltager. Festivalen oplyser dog, at den ikke har mulighed for selv at etablere blivende installationer, ligesom festivalens formål er et andet end dette. På den baggrund er etablering af permanente installationer ikke skrevet ind i samarbejdsaftalen.
Forvaltningen kan oplyse, at der i perioden siden festivalens start er dukket flere blivende lysinstallationer op rundt i bybilledet, blandt andet foranstaltet med inspiration fra festivalen. Det gælder for eksempel lyskeglen ved pyramiden ved Fynsvej, facadebelysningen ved Beierholm Revision, Jernbanetunnellen i Søndergade, et lyskunstværk i Nicolai Gården samt ”Guldtunnellen” under åen.
Bilag
Sagsnr.: 17/10720
Resumé
Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Genforenings- og Grænsemuseet udløber 31. december 2019 og skal derfor fornyes. Der er derfor udarbejdet en 4-årig samarbejdsaftale mellem parterne. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2020 til 31. december 2023.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at samarbejdsaftalen mellem Genforenings- og Grænsemuseet og Kolding Kommune for perioden 2020-2023 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Forvaltningen har udarbejdet udkast til en 4-årig samarbejdsaftale med Genforenings- og Grænsemuseet. Samarbejdsaftalen er et resultat af de forhandlinger, der er ført mellem museet og Kolding Kommune og er gældende for perioden 1. januar 2020 – 31. december 2023.
Aftalens 4-årige ramme sikrer, at parterne kan foretage den langtidsplanlægning, som er nødvendig for museets planlægning og Kolding Kommunes kulturpolitiske udvikling.
Formålet med aftalen er at skabe et udviklings- og dialogredskab, der kan medvirke til at fremme kendskabet til og interessen for den kulturhistoriske fortælling om Kolding kommune og Danmark med afsæt i Genforeningen i 1920 samt tiden omkring denne. Der forventes et tæt samarbejde mellem kommunen og museet.
Det er Kolding Kommunes forventning, at Genforenings og Grænsemuseet i lighed med de øvrige kulturinstitutioner generelt deltager i kommunens udvikling og specifikt understøtter følgende Kulturpolitiske Fokusområder:
• ”Kultur som løftestang”
• ”Borgeren som medskaber”
• ”Mødesteder og Midlertidighed”
Ydermere ser Kolding Kommune Genforenings- og Grænsemuseet som en nøglespiller i forbindelse med fejringen af Genforeningsjubilæet.
Genforenings- og Grænsemuseets mission er at etablere og drive et offentligt tilgængeligt egnsmuseum, hvor det gennemgående tema er 1864-grænsen og Genforeningen i 2020.
I aftalen beskrives museets handlings- og aktivitetsplan for aftaleperioden. Aktiviteterne bekræfter museets understøttelse af de Kulturpolitiske Fokusområder samt museet sin væsentlige rolle som medspiller i fejringen af Genforeningen i 2020.
Økonomi
Det årlige tilskud udgør 255.000 kr. Fra og med 2021 reduceres tilskuddet til 242.000 kr.
Aftalen forhindrer ikke, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetforhandling kan ske ændringer i tilskuddet som følge af, at der er vedtaget generelle besparelser og/eller effektiviseringskrav for kommunen i øvrigt. Dette er indskrevet i aftalen.
Evaluering
Forvaltningen og Genforenings- og Grænsemuseet evaluerer årligt handlings-og aktivitetsplanen i 4. kvartal enten via skriftlig evaluering eller på et dialogmøde. Grundlaget for evalueringen er de konkrete aftalepunkter i samarbejdsaftalen.
Samarbejdsaftalen skal genforhandles i første halvår 2023, og ny aftale skal indgås og underskrives inden 1. oktober 2023.
Bilag
Sagsnr.: 10/26671
Resumé
Kolding Teaterforening fremsender årsregnskab samt revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018/2019 til godkendelse. Regnskabsåret løber fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019.
Årsrapporten viser et overskud på 35.165 kr., mod et overskud i 2017/2018 på 2.576 kr.
Egenkapitalen udgør pr. 30 juni 2019 i alt 553.197 kr. mod 518.032 kr. i 2018.
Regnskabet er revideret af BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, som har forsynet regnskabet med en revisionspåtegning uden forbehold.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsregnskabet og revisionsprotokollat for Kolding Teaterforening for sæsonen 2018/2019 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Kolding Teaterforening har fremsendt regnskabet for 2018/2019 samt det tilhørende revisionsprotokollat.
Regnskabet viser et overskud på 35.165 kr. mod et budgetteret underskud på 28.000 kr. Resultatet betyder, at egenkapitalen pr. 30 juni 2019 udgør 553.197 kr. mod 518.032 kr. i 2018.
Kolding Kommune har en 4-årig aftale med Kolding Teaterforening, som udløber sommer 2020. Aftalen inkluderer blandt andet en underskudsgaranti på op til 140.000 kr., såfremt teaterforeningens egenkapital går under 500.000 kr.
I forbindelse med, at aftalen blev godkendt af Kulturudvalget, henstillede Kulturudvalget til, at Teaterforeningen arbejder hen mod et budget i balance.
Kolding Teaterforening har haft udgifter for i alt 1.313.229 kr. mod budgetterede udgifter 1.346.000 kr.
Der har været egne indtægter på i alt 977.859 kr. mod budgetterede egne indtægter på 951.000 kr. Statens Kunstfond har ydet tilskud på 295.500 kr., og Slots-og Kulturstyrelsen har ydet 75.035 kr. som garantitilskud.
Indtægter fra billetsalg udgør 759.250 kr. mod budgetterede billetindtægter på 734.000 kr.
Andre indtægter udgør 218.609 kr. mod budgetterede andre indtægter på 217.000 kr. De andre indtægter er abonnementsgebyr, renteindtægter, annonceindtægter, ekspeditionsgebyr, sponsorindtægter, programsalg, teaterture og administrationsgebyr.
I sæsonen er der afviklet i alt 22 forestillinger med i alt 5.521 tilskuere.
Regnskabet er revideret af BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, som har forsynet regnskabet med en revisionspåtegning uden forbehold.
Bilag
Sagsnr.: 19/28266
Resumé
Mungo Park Kolding fremsender årsrapport, samt revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018/19 til godkendelse. Regnskabsåret løber fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019.
Årsrapporten udviser et underskud på 301.604 kr.
Egenkapitalen udgør pr. 30. juni 2019 i alt 787.844 kr. mod 1.089.449 kr. i juni 2018.
Regnskabet er revideret af BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Mungo Park Koldings Årsrapport 2018/2019 med tilhørende revisionsprotokollat fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Indstilles til godkendelse.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Mungo Park Kolding skal, jf. den indgåede egnsteateraftale, fremsende regnskabet til Kolding Kommunes godkendelse.
Regnskabet udviser et underskud på 301.604 kr. mod et budgetteret underskud på 199.177 kr. Imidlertid skyldes underskuddet på 189.286 kr. udgifter fra sæson 2017/2018, som er kommet frem ved en særlig gennemgang af bogholderiet og skyldes rettelser i afsatte feriepenge, fratrædelsesudgifter, produktionsudgifter m.m. Dette betyder et egentlig underskud for sæson 2018/2019 på 112.318 kr.
Der har været budgetteret med et underskud, da intentionen har været at få sat gang i vedligeholdelsen af teaterbygningen.
Egenkapitalen pr. 30. juni 2019 udgør i alt 787.844 kr. mod 1.089.449 kr. pr. 30. juni 2018.
Der har været udgifter på i alt 10.398.578 kr. mod budgetterede udgifter på 10.484.102 kr.
Der har været indtægter på i alt 10.295.143 kr., mod budgetterede indtægter på 10.289.625 kr. Tilskud udgør 8.336.460 kr. Kolding Kommunes tilskud er på 7.670.374 kr. Dertil kommer tilskud fra Kulturstyrelsen og andre sponsorer.
Indtægter fra billetsalg udgør 757.781 kr., med budgetterede billetindtægter på 735.000 kr.
Øvrige indtægter udgør 1.200.902 kr., mod budgetterede øvrige indtægter på 1.235.000 kr. De øvrige indtægter er blandt andet salg af forestillinger, baromsætning og kontingenter m.v.
I sæsonen er der afviklet i alt 160 forestillinger og arrangementer i Kolding og på turné (i sæson 2017/2018 var det 161 forestillinger).
I Kolding har Mungo Park spillet forestillinger for 9.678 tilskuere. Det har været 3 egenproduktioner, 3 genopsætninger og 10 gæstespil.
BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab har revideret Mungo Park Koldings årsrapport 2018/2019, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold og har konkluderet følgende:
”Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af institutionens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. juni 2019, samt af resultatet af institutionens aktiviteter for regnskabsåret 1. juli 2018 – 30. juli 2019 i overensstemmelse med regnskabsbestemmelserne i vedtægterne. Bekendtgørelse nr. 1701 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet samt på grundlag af den på side 20-21 anvendt regnskabspraksis.
Bilag
Sagsnr.: 15/6209
Resumé
Den selvejende institution Geografisk Have fremsender årsrapport samt revisionsprotokollat for 2018.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 20. maj 2019. Revisionen har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 590.015 kr.
Den selvejende institution Geografisk Have har i 2018 modtaget et tilskud fra Kolding Kommune på 3.429.575 kr.
Den selvejende institution Geografisk Haves egenkapital udgør 924.058 kr. pr. 31. december 2018.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om årsrapporten samt revisionsprotokollat for 2018 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Indstilles til godkendelse.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Geografisk Have fungerer som et mødested for mange gæster, f.eks. familier eller grupper. Haven tilbyder forskellige oplevelser for alle aldre, i form af blomster udstillinger, legeplads og store grønne områder m.m.
Der findes en forening, som på frivillig basis driver caféen og det praktiske arbejde i hverdagene. Denne forening kaldes ”Geografisk Haves Venner”.
I 2016 indgik Kolding Kommune og Geografisk Have en 4-årig aftale i forbindelse med havens strategi og vision. Kolding Kommune står således for økonomi, personale, IT m.m. Kolding Kommune yder samtidig et årligt tilskud til Geografisk Have.
I 2018 var besøgstallet på 84.001 mod 83.777 i 2017.
Geografisk Have havde i 2018 indtægter for alt 6.796.731 kr., hvilket primært kommer fra et tilskud fra Kolding Kommune på 3.429.575 kr. og gaver, entré- og arrangementsindtægter på 3.367.156 kr.
Der var budgetteret med entré- og arrangementsindtægter på 1.892.000 kr.
Indtægter er dermed ca. 1.475.000 kr. højere end budgetteret og også markant højere end i 2017.
Udgifterne for 2018 udgør samlet set 6.206.716 kr., hvoraf de største udgifter er personaleudgifter, som udgør 4.004.810 kr. Herudover er der udgifter til administration, fast ejendom, publikum, øvrige udgifter, arealdrift og dyrefold og voliere.
Årets resultat udviser dermed et overskud på 590.015 kr. for 2018.
Geografisk Have havde en egenkapital på 334.044 kr. pr. 31. december 2017. Årets resultat for 2018, som overføres til egenkapitalen, gør at egenkapitalen pr. 31. december 2018 udgør 924.058 kr.
Bilag
Sagsnr.: 15/20060
Resumé
Museet på Koldinghus fremsender budget for 2020 til Kolding Kommunes godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
at forslaget til budget for Museet på Koldinghus for 2020 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Indstilles til godkendelse.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Museet på Koldinghus skal ifølge ”Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet” fremsende budget til Kolding Kommunes godkendelse.
Der er budgetteret med indtægter vedrørende entre og butiksdrift på 7.370.188 kr. i 2020. I 2019 var der budgetteret med 8.614.818 kr. vedr. entre og butiksdrift.
Tilskud fra Kolding Kommune og Staten er på 11.437.583 kr., hvoraf Kolding Kommunes andel er på 9.287.583 kr.
Øvrige indtægter inkl. museumsklub, café mv. er budgetteret med 3.012.825 kr., hvilket er en nedgang i forhold til 2019, hvor der blev budgetteret med 3.169.750 kr.
Samlet budgetteres med indtægter på 21.820.596 kr. for 2020, samt udgifter for 21.655.257 kr. Det vil sige, at der budgetteres med et overskud på 165.339 kr. i 2020.
I 2019 var der tilsvarende budgetteret med udgifter på 22.979.473 kr. De faldende udgifter i 2020 skyldes primært lavere udgifter til udstillinger, som er budgetteret til at falde med 1,2 mio. kr.
Forvaltningen har ikke bemærkninger til det fremsendte budget og henviser til noterne i budgettet.
Bilag
Sagsnr.: 15/19771
Resumé
Trapholt Museum fremsender budget for 2020 til Kolding Kommunes godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forslaget til budget for Trapholt Museum for 2020 fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Indstilles til godkendelse.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Trapholt Museum skal ifølge ”Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet” fremsende budget til Kolding Kommunes godkendelse.
Der er budgetteret med indtægter vedr. entré og kontingenter på 5.137.300 kr. i 2020. I 2019 var der budgetteret med 4.667.000 kr.
Indtægter vedrørende butiksdrift, café og arrangementer mv. er budgetteret med 1.985.800 kr. i 2020. I 2019 var der budgetteret med 1.841.000 kr.
Diverse tilskud m.v. er budgetteret til 15.650.000 kr. Heraf kommer 6.590.000 kr. fra Kolding Kommune.
Det fremsendte budget indeholder indtægter på i alt 22.763.100 kr. og udgifter på 22.501.000 kr., så der forventes et overskud på 262.100 kr.
Forvaltningen har ingen bemærkninger til det fremsendte budget og henviser til noterne i budgettet.
Bilag
Sagsnr.: 19/28309
Resumé
Den selvejende institution Kunstmuseet Trapholt fremsender vedtægter af 1. juli 2019 til Byrådets godkendelse.
Ændringerne er foretaget efter anbefalinger fra Slots- og Kulturstyrelsen i forbindelse med seneste kvalitetsvurdering.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at vedtægter af 1. juli 2019 for den selvejende institution Kunstmuseet Trapholt fremsendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Indstilles til godkendelse.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Den selvejende institution Kunstmuseet Trapholt fremsender ændringer til vedtægter efter anbefalinger fra Slots- og Kulturstyrelsen i forbindelse med seneste kvalitetsvurdering.
Ændringerne er som følger:
Indledning
Ny: Indledning. Trapholts vedtægter er udarbejdet i henhold til enhver tid gældende love og bekendtgørelser om statsanerkendte museer, der modtager driftstilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen.
Erstatter: Indledning. Baseret på museumslov nr. 473 af 7. juni 2001 og bekendtgørelse nr. 952 af 27. november 2002.
Hæftelse
Ny: Punkt 3.1 For de forpligtelser, der påhviler museet, hæfter museet alene med den til enhver tid eksisterende formue.
Finansiering
Ny: Punkt 4.1 Museets drift finansieres af tilskud fra Kolding Kommune, Kulturministeriet samt museets egne indtægter.
Ny: Punkt 4.2 Museet kan modtage tilskud og donationer fra andre offentlige myndigheder, fonde, sponsorer og privatpersoner m.v. herunder testamentariske donationer og gaver.
Ny: Punkt 4.3 Eventuelle overskud ved museets drift anvendes i overensstemmelse med museets formål jf. § 2.
Samarbejder med andre museer og offentlige myndigheder
Ny: Punkt 5.3 Museet indberetter genstande, kunstværker og anden dokumentation til de centrale registre.
Erstatter: Punkt 3.4 Museet indberetter løbende sin indsamling (ny tilvækst) til de centrale register over kunstværker (KID).
Slettes: Punkt 3.2 Museet deltager aktivt i det regionale samarbejde i museumsrådet.
Bestyrelsen, dens sammensætning og valgmåde
Ny: Punkt 6.1 Det er muligt, at medlemmer udpeget af Trapholt-Fonden og Trapholts bestyrelse genvælges 3 gange.
Ny: Punkt 6.2 Der føres beslutningsreferat, der godkendes og underskrives ved førstkommende mødes start.
Erstatter: Punkt 4.2 Der føres beslutningsreferat, der godkendes og underskrives ved mødets afslutning.
Ledelse og personale
Supplement: Punkt 7.1 Endvidere skal museet have faguddannet personale, der modsvarer museets ansvarsområde.
Slettes: Punkt 5.8 museets personale skal følge statens regler om afgang på grund af alder.
Nummerrækkefølgen er ajourført.
Bilag
Sagsnr.: 18/11729
Resumé
En lysskulptur af William Soya fra 1975 har siden 2008 ligget på depot på Dalbygaard. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst har besluttet at give et tilskud på 300.000 kr. til restaurering og genophængning af skulpturen.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forvaltningen igangsætter et åbent udbud, hvor interesserede aktører kan ansøge om at modtage værket.
der nedsættes et udvalg bestående af fagpersoner og en repræsentant fra Kulturudvalget, som træffer beslutning om den bedst egnede placering af kunstværket.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt. Jesper Elkjær deltager i juryens arbejde.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Forvaltningen har tidligere været i kontakt med 5 virksomheder i Kolding kommune som har udvist interesse for at overtage kunstværket af William Soya. En rapport er blevet udarbejdet af Konserveringscenteret i Vejle, som skitserer at omkostningerne til en restaurering af værket vil løbe op i anslået 300.000 kr. På baggrund af denne rapport, er der ingen af de interesserede virksomheder, der ønsker at overtage værket.
Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst har efterfølgende besluttet at give et tilskud på 300.000 kr. til restaurering og genophængning af skulpturen.
Forvaltningen vurderer, at tilskuddet vil gøre det interessant for en større kreds af virksomheder og institutioner at modtage værket. Det foreslås derfor, at der igangsættes et udbud, hvor interesserede aktører kan ansøge om at modtage værket og det medfølgende tilskud fra Statens Kunstfond.
Et udvalg bestående af fagpersoner samt en repræsentant fra Kulturudvalget vil træffe beslutning om den bedst egnede placering af kunstværket.
I vurderingen af ansøgningerne foreslås det, at der vil bliver lagt vægt på følgende kriterier:
- Offentligt tilgængelighed til værket.
- Stedets egnethed til skulpturen.
- Geografiske placering i Kolding kommune.
- Om ansøgeren er en kommunalt støttet institution.
Modtageren af værket vil være ansvarlig for den videre proces med restaurering og genophængning. Forvaltningen stiller sig til rådighed for dialog med modtageren om processen.
Såfremt der er ikke findes en egnet modtager, foreslår forvaltningen at indlede en dialog med Lyngby-Taarbæk Kommune, om de ønsker at overtage værket.
Forvaltningen har tidligere været i dialog med arvingen til William Soya, som har foreslået at forære værket til Lyngby-Taarbæk Kommune. William Soya har forbindelse hertil, idet han i midt 50’erne byggede eget hus i kunstnerbyen Hjortekær i Lyngby og fik en genbo, der skulle blive hans faste sparringspartner indtil sidst i 60’erne: Kunstneren Knud Hvidberg.
Hvis Lyngby-Taarbæk Kommune ikke viser interesse herfor, foreslår forvaltningen, at værket bortskaffes. Dele af værket vil kunne finde genanvendelse i forskellige sammenhænge. Blandt andet har Dronning Dorothea Teatret udtrykt interesse for at overtage dele af værket. Såfremt det bliver relevant, vil forvaltningen gå i dialog med arvingerne med henblik på at få deres tilsagn til en delvis genanvendelse af værkets dele.
Sagsnr.: 19/5093
Resumé
Pr. 31. oktober 2019 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2019 følgende:
- Regnskabet forventes at være 2,723 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
- Der er i forbindelse med bevillingskontrollen ultimo 2019 søgt om overførsler på 2,423 kr. vedrørende igangsatte projekter, som strækker sig ind i 2020 og overførsler i forbindelse med genopretningsplanen besluttet på Byrådet den 24. september 2019.
Beløbet svarer til ca. 2,72 % af det samlede budget og er således inden for den almindelige overførselsramme.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 2,723 mio. kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2020 på 2,723 mio. kr.
Der er søgt om overførsler på 2,423 kr. i forbindelse med bevillingskontrollen ultimo 2019.
Beløbet svarer til ca. 2,72 % af det samlede budget, og er således inden for den almindelige overførselsramme.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 31. oktober 2019 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 31.10.2019 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 1.902.000 | 2.631.000 | 2.063.899 | 78,4% | 1 |
Kulturinstitutioner | 58.639.000 | 60.192.000 | 49.153.881 | 81,7% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
| 3 |
Kulturarv | 11.998.000 | 11.543.000 | 11.542.178 | 100,0% |
|
Kunst og Design | 8.324.000 | 8.121.000 | 7.991.372 | 98,4% |
|
Scenekunst | 7.570.000 | 7.476.000 | 7.446.802 | 99,6% |
|
Musik | 268.000 | 840.000 | 840.106 | 100,0% |
|
Øvrige kulturtilskud | 3.738.000 | 3.811.000 | 3.738.597 | 98,1% |
|
Event | 641.000 | 641.000 | 328.163 | 51,2% |
|
Barselsudligning | 0 | 0 | 0 | 0,0% | 4 |
Fælles Kultur projekter | 1.159.000 | 2.445.000 | 866.401 | 35,4% | 5 |
Skulpturer og bygninger | 2.348.000 | 2.313.000 | 1.812.136 | 78,3% | 6 |
I alt | 96.587.000 | 100.013.000 | 85.783.536 | 85,8% |
|
Noter:
- Kulturpuljen
Afsat | 880.000 kr. |
Overført fra 2018 | 466.000 kr. |
|
|
Heraf disponeret pr. 31.10.2019 | 910.157 kr. |
|
|
|
|
Der er disponeret til bl.a. |
|
Arrangementer udbetalt pr. 31.10.2019 | 603.564 kr. |
Yderligere disponeret | 306.593 kr. |
Endvidere er der afsat budget til MusikKolding samt projekter i forbindelse med 100- året for genforeningen i 2020.
- Drift af institutionerne under Kulturpolitikken. Biblioteket har betalt husleje samt katalogiseringsbidrag for hele 2019. Musikskolen har modtaget statstilskud for hele 2019, MGK har modtaget refusion for hele 2019 og elevbetalinger for 3. kvartaler 2019.
- Udbetaling af tilskud til bl.a. Trapholt, Koldinghus, Geografisk Have samt Mungo Park er udbetalt. Under scenekunst er der udbetalt det fulde tilskud til MungoPark og modtaget statsrefusion for hele 2019.
- Pulje, der administreres fra Centralforvaltningen.
- Løbende projekter under Kulturpolitikken.
- Løbende drift af skulpturer og bygninger under Kulturpolitikken.
Sagsnr.: 18/35856
Resumé
Bevillingskontrol ultimo 2019 for Kulturudvalgets politikområde.
Bevillingskontrollen indeholder overførsler af driftsmidler fra 2019 til 2020, vedrørende specifikt afgrænsede projekter samt overførte midler vedrørende Kulturpuljen, hvortil der er disponeret budget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingskontrollen ultimo 2019 indstilles til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Indstilles til godkendelse.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Der gennemføres bevillingskontrol ultimo 2019.
Bevillingskontrollen skal indeholde budgetmæssige tilpasninger, og skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Der er ved denne bevillingskontrol bevillingsmæssige ændringer for Kulturpolitik.
Drift
Beskrivelse | 2019 | 2020 | Note |
Aflysning af studietur vedr. Genforeningen 2020 | 15 |
| 1 |
Stadsarkivet – Arkivet i den åbne skole | -142 | 142 | 2 |
Kulturpuljen | -463 | 463 | 3 |
Uddannelsestjenesten på Stadsarkivet | -40 | 40 | 4 |
Ny Biblioteksrobot i 2021 | -900 | 900 | 5 |
Kulturskolen, Etablering af lokaler | -300 | 300 | 6 |
Christiansfeldcentret, Genforeningsfest 2020 | -100 | 100 | 7 |
Christiansfeldcentret, Møbler til butikken | -40 | 40 | 8 |
Christiansfeldcentret, Merchandise | -8 | 8 | 9 |
Nicolai Kultur, Scenografi øverste etage | -100 | 100 | 10 |
Biblioteket, IT-indkøb | -60 | 60 | 11 |
Skulpturer og mindesmærker | -30 | 30 | 12 |
Blue Bridge underskudsgaranti | -72 | 72 | 13 |
Jubilæumspuljen | -59 | 59 | 14 |
Stadsarkivet – Genforeningen 2020 | -29 | 29 | 15 |
Stadsarkivet – Lyden af Bramdrup | -80 | 80 | 16 |
|
|
|
|
I alt | -2.408 | 2.423 |
|
Note 1:
På Byrådets møde den 24. september 2019 blev sagen ”Genopretningsplan 2019” behandlet. Budgetpost vedr. ”Aflysning af studietur vedr. Genforeningen 2020” på -15.000 kr. i 2019 er fejlagtigt placeret under Kulturpolitik. Modsvares på administrationspolitikken.
Note 2:
Vedrørende projektet ”Arkivet i den åbne skole”, hvor indtægten er modtaget i 2018, men skal finansiere udgifter i årene frem til 2020.
Note 3:
På Kulturudvalgets møde den 10. oktober 2019 blev der behandlet støtte fra Kulturpuljen, det blev besluttet at flytte alle udbetalinger til 2020. Yderligere er der arrangementer og underskudsgarantier, der først kommer til udbetaling i 2020.
Note 4:
Udgift på Uddannelsestjenesten på Stadsarkivet bliver udskudt til 2020.
Note 5:
Godkendt på Kulturudvalget møde den 9. september 2019 i sagen ”Genopretningsplan 2019”.
Note 6:
Godkendt på Kulturudvalget møde den 9. september 2019 i sagen ”Genopretningsplan 2019”.
Note 7:
Godkendt på Kulturudvalget møde den 9. september 2019 i sagen ”Genopretningsplan 2019”.
Note 8:
Godkendt på Kulturudvalget møde den 9. september 2019 i sagen ”Genopretningsplan 2019”.
Note 9:
Godkendt på Kulturudvalget møde den 9. september 2019 i sagen ”Genopretningsplan 2019”.
Note 10:
Godkendt på Kulturudvalget møde den 9. september 2019 i sagen ”Genopretningsplan 2019”.
Note 11:
Godkendt på Kulturudvalget møde den 9. september 2019 i sagen ”Genopretningsplan 2019”.
Note 12:
Planlagte reparationer, der ikke kan udføres i indeværende år på grund af det våde efterår, udskydes til 2020.
Note 13:
Underskudsgaranti til Blue Bridget overføres til 2020.
Note 14:
Disponerede og ikke brugte midler i 2019 overføres til 2020 vedrørende Jubilæumspuljen.
Note 15:
Disponerede og ikke brugte midler i 2019 overføres til 2020 vedrørende Genforeningen 2020 på Stadsarkivet.
Note 16:
Vedrørende projektet ”Lyden af Bramdrup”, hvor indtægten er modtaget i 2019, men skal finansiere udgifter i 2020.
Overførsler af rådighedsbeløb fra 2019 til 2020 er opført i selvstændig sag.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 18/35856
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen sender overførsler af projektudgifter, og projektindtægter fra 2019 til 2020 eksklusiv serviceudgifter på Kulturudvalgets politikområde, til Byrådet.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at overførslerne fra 2019 til 2020 sendes til Byrådets tiltrædelse.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Indstilles til godkendelse.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Bevillingskontrol ultimo 2019 danner grundlag for udarbejdelsen af det forventede årsregnskab 2019, hvorfor bevillingshaveren skal foretage en total gennemgang af samtlige bevillings- og budgetposter, også i forhold til overførsel til 2019.
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger for overførsler til 2020 eksklusiv serviceudgifter. Overførslerne for 2019 og 2020 skal ses under ét og er udgiftsneutral.
Anlæg: (beløb i 1.000 kr.)
Tekst | U/I | 2019 | 2020 | Note |
364511 P.nr. 6009 Geografisk Have, realisering af masterplan | U I | -1.432 | 1.432 | 1 |
364515 P.nr. 4716 Legeparken | U I | -342 -213 | 342 213 | 2 |
364527 P.nr. 4888 Kino projekt Vamdrup | U I | -900 | 900 | 3 |
Samlet | U I | -2.674 -213 | 2.674 213 |
|
Note 1:
Godkendt på Kulturudvalget den 9. september 2019 vedrørende genopretningsplanen.
Note 2:
Overførsel grundet tidsmæssige forskydninger i projektet.
Note 3:
Godkendt på Kulturudvalget den 9. september 2019 vedrørende genopretningsplanen.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Merete Due Paarup deltager den 15. november 2019 i åbningen af Teaterseminar på Comwell.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt.
Per Bødker Andersen
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Beslutning Kulturudvalget den 12-11-2019
Godkendt.
Per Bødker Andersen