Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
03-02-2016 14:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Arbejdsmarkedsudvalget |
Sted: |
Skovvejens Beboerhus |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/403
Resumé
Forslag om udpegning af protokolfører for Arbejdsmarkedsudvalget.
Af Arbejdsmarkedsudvalgets forretningsorden § 6 fremgår det, at ’’Den relevante direktør og/eller en af denne – med udvalgets samtykke – udpeget person, deltager som protokolfører’’.
Sagen behandles i
Arbejdsmarkedsudvalget.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
Sagsnr.: 11/4044
Resumé
På Arbejdsmarkedsudvalgets møde i juni 2015 blev det besluttet, at Jobcenter Kolding skulle igangsætte en øget mentorindsats i Skovparken og Munkebo for at få flere borgere ud i en virksomhedsrettet indsats. Indsatsen blev planlagt til at igangsættes fra januar 2016.
Baggrunden var en stigning i antallet af borgere fra områderne på overførselsindkomst, mens tallet for den samlede kommune var faldende. For at bryde den udvikling anbefalede forvaltningen, at der igangsættes en øget mentorindsats i områderne, samtidig med forøgede tilbud fra bl.a. Social- og Seniorforvaltningen i forhold til at forbedre borgernes almene sundhedstilstand.
Anbefalingen kom på baggrund af gode erfaringer, hvor en forøget støtte fra mentorer til borgere på kontanthjælp havde været med til at få borgerne i gang med at arbejde med deres misbrugsproblemer og søge hjælp til de andre problemer, som var en barriere for at komme ud på arbejdsmarkedet. Efterfølgende er borgerne kommet i gang med en virksomhedsrettet indsats.
Aktivitets- og Integrationschef, Bethina Danielsen, vil på mødet give en orientering omkring, hvordan den styrkede indsats i Skovparken er blevet planlagt gennem strategiarbejde med medarbejderne. Desuden bliver de nye indsatser og tilbud præsenteret.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
Sagsnr.: 15/13382
Resumé
Byrådet godkendte den 22. juni 2015 Kodeks for Borgerdemokrati og Borgerinddragelse. Det blev samtidig besluttet, at kodekset skulle drøftes i de stående udvalg, hvilket Arbejdsmarkedsudvalget gjorde den 19. august 2015. På mødet blev det besluttet:
- at foreningen ”Bedre Psykiatri”, ”Multikulturelt Forum” og nytilkomne flygtninge inddrages, samt
- at der løbende sker en orientering til udvalget om nye tiltag på områderne.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Byrådet godkendte den 22. juni 2015 nedenstående Kodeks for Borgerdemokrati og Borgerinddragelse.
Inddragelse
Vi inddrager borgerne i Kolding Kommune i relevante beslutninger, sager og aktiviteter. Vi ønsker generelt rettidig og god borgerkontakt. Vi anvender mange forskellige måder til at inddrage borgere, virksomheder og alle andre, der vil frem med deres mening.
Dialog
Vi designer forskellige former for dialog med henblik på at fremme engagement og medvirken. Det er i dialogen mellem Byråd, borgere, offentligt ansatte og erhvervslivet, at vi bliver klogere på hinanden og vores fælles udfordring.
Åbenhed
Vi søger størst mulig åbenhed og takker for tilbagemeldinger fra borgerne. Det forbedrer vores politiske arbejde.
Respekt
Alle borgere, politikere og ansatte respekterer hinandens roller, synspunkter og holdninger og følger spillereglerne. Synspunkter afleveret respektfuldt er altid velkomne. Respekten gælder for alle og i sidste ende for demokratiet.
Ansvar
Byrådet vedkender sig sit ansvar som beslutningstagere. Borgerne inddrages, når det giver mening i forhold til den konkrete sag. Byrådet tager også ansvar for svære beslutninger.
Byrådet besluttede samtidig, at kodeks skulle drøftes i de stående udvalg, hvilket Arbejdsmarkedsudvalget gjorde den 19. august 2015. På mødet blev det besluttet:
- at foreningen ”Bedre Psykiatri”, ”Multikulturelt Forum” og nytilkomne flygtninge inddrages, samt
- at der løbende sker en orientering til udvalget om nye tiltag på områderne.
Nedenfor følger en opfølgning på de foreslåede tiltag.
Bedre Psykiatri – landsforeningen for pårørende
Der blev afholdt møde mellem den lokale afdeling af foreningen og jobcentret i uge 3, hvor foreningen holdt oplæg for et bredt udsnit af jobcentrets medarbejdere og chefer. På mødet fik deltagerne et godt kendskab til foreningen og dens virke, og den lokale afdeling blev samtidig præsenteret for jobcentret.
Multikulturelt Forum
Jobcentret deltager fast i Multikulturelt Forums møder. I forbindelse med udvidelsen af jobcentrets afdeling i Skovparken deltager Multikulturelt Forum i åbningsarrangementet, hvor de kommer og fortæller om deres aktiviteter sammen med en række andre frivillige organisationer og foreninger.
Inddragelse af nytilkomne flygtninge
Som en del af projektet ”Lokalsamfundet bygger bro” er der etableret et modtagekorps bestående af flygtninge, som er bosat i Kolding Kommune. Det drejer sig om ca. 6 personer, som bidrager til at få nye flygtninge til at falde til i Kolding Kommune. De fungerer som en slags ambassadører og hjælper til at forklare ting for nye flygtninge.
Ud over at integrationsmedarbejderne hele tiden er i dialog med nye flygtninge om, hvordan de oplever modtagelsen og hjælpen, når de ankommer til kommunen, så spørger man systematisk en gang i kvartalet nye flygtninge om deres oplevelser. Er der ting, vi kan gøre anderledes? Gør vi for meget for dem? Har de gode ideer til, hvordan et forløb bedre kan planlægges osv. Desuden foregår der hele tiden en rekruttering til modtagerkorpset, så der er repræsentanter nok til at varetage opgaven.
Designproces sammen med Social- og Seniorforvaltningen
Jobcenter samarbejder med Social- og Seniorforvaltningen om at skabe en designproces sammen. Målgruppen er udsatte borgere og borgere i ressourceforløb, hvor man sammen med dem skal arbejde på at skabe bedre og mere helhedsorienterede indsatser.
Sagsnr.: 16/918
Resumé
Koldings Arbejdsmarkedsråd og Arbejdsmarkedsudvalget mødes den 7. og 8. april 2016 til fællesseminar for at drøfte de aktuelle beskæftigelsespolitiske udfordringer og Beskæftigelsesplan 2017.
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Traditionen tro mødes Koldings Arbejdsmarkedsråd og Arbejdsmarkedsudvalget også i år til et fællesseminar, hvor de væsentligste beskæftigelsespolitiske udfordringer drøftes. Seminaret holdes den 7.- 8. april 2016 og har Beskæftigelsesplan 2017 som overordnet omdrejningspunkt.
Den aktuelle plan, Beskæftigelsesplan 2016, blev som noget nyt udformet i et mindre og mere operationelt format end tidligere, og der lægges op til, at der med planen for 2017 arbejdes videre med samme koncept. For at få så konkrete forslag og drøftelser som muligt til mål og retning for den fremtidige indsats foreslås det, at seminaret indeholder følgende:
- Drøftelse af grundholdninger til beskæftigelsesindsatsen
På baggrund af eksterne oplæg om overordnede problemstillinger, får deltagerne mulighed for at drøfte helt konkrete grundholdninger til den tilgang jobcentret anvender over for borgerne. Herunder en drøftelse af, hvordan vi bedst arbejder med de forskellige målgrupper og med empowerment – at sætte den enkelte borger i stand til at kunne handle selv.
- Drøftelse af konkrete temaer og dilemmaer v. fagchefer
Jobcentrets fagchefer fortæller om de konkrete udfordringer og dilemmaer, som jobcentret må tage stilling til i tilrettelæggelsen af indsatsen.
Ud fra eksempler på konkrete borgercases drøftes dilemmaerne, mulige initiativer og løsningsmodeller. Dilemmaerne kan blandt andet omhandle temaer som flygtninge, ”de kloge hænder” og unge.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 03-02-2016
Beslutning Koldings Arbejdsmarkedsråd den 11-02-2016
Godkendt.
Det blev foreslået, at fællesseminaret desuden kan indeholde
Sagsnr.: 13/8530
Resumé
Forvaltningen udarbejder månedligt ledelsesinformationen, der viser:
Sagen behandles i
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Det samlede antal borgere på overførselsindkomst er det seneste år, fra december 2014 til december 2015 faldet svagt. Der er i alt 58 færre borgere på overførselsindkomst end samme tidspunkt sidste år.
Der er det seneste år sket en række forskydninger i antallet af borgere inden for de enkelte ydelsesgrupper. Flere af forskydningerne skyldes reformer og ændret lovgivning.
Der har været et fald i antallet af forsikrede ledige og borgere på arbejdsmarkedsydelse. Til gengæld har der været en stigning i antallet af unge på uddannelseshjælp.
Der har desuden være et fald i antallet af førtidspensionister. Faldet i antallet af førtidspensionister modsvares af et stigende antal borgere i fleksjob og ressourceforløb.
Sagsnr.: 13/8530
Resumé
Forvaltningen udarbejder månedligt ledelsesinformationen, der viser:
Sagen behandles i
Forslag
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der har været en stigning i antallet af integrationsborgere på 56 % det seneste år. Fra 257 i december 2014 til 400 integrationsborgere i december 2015.
Det stigende antal integrationsborgere har betydet en stor stigning i antallet af borgere, der modtager danskundervisning på Sprogskolen Kolding og aktiveres i Den Erhvervsrettede Sprogskole.
Der er i december midlertidig boligplacering i 21 lejemål, der huser 30 flygtninge. Der vil i 2016 være behov for flere permanente lejemål, da man forventer, at antallet af flygtninge vil være stigende.
Sagsnr.: 14/8370
Sagen behandles i
Arbejdsmarkedsudvalget.
Forslag
Kommunaldirektøren foreslår,
at Arbejdsmarkedsudvalget drøfter, om der er behov for at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.