Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
01-02-2017 08:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Fritids- og Idrætsudvalget |
Sted: |
Cafeteriet |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/1079
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger:
Der søges om en anlægsbevilling på 727.000 kr., hvor rådighedsbeløbet gives som følger:
Udgift 2017: | 727.000 kr. |
Ansøgningens materielle indhold:
Centralforvaltningens bemærkninger
Sagsnr.: 06/15512
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at de foreninger i Sjølund, der har behov for halfaciliteter benytter sig af haller, som kommunen har indgået aftale med og, hvortil der opkræves gebyr hos foreningerne jf. Byrådets godkendte takster.
Forvaltningen og Sjølund Multiarena har afholdt møde og fremkommer med ønske om, at der i lighed med øvrige selvejende haller indgås en årlig brugs- og støtteaftale med Sjølund Multiarena.
Såfremt der indgås aftale, vil der fortsat blive opkrævet gebyr hos foreningerne i Sjølund for benyttelse af Sjølund Multiarena, og dermed vil foreningerne i Sjølund være ligestillet med øvrige folkeoplysende foreninger i kommunen, der benytter haller.
Skabelon til brug for indgåelse af brugs- og støtteaftaler med selvejende og foreningsejede haller har været gældende siden 1. januar 1993, revideret og godkendt af Sammenlægningsudvalget på møde den 21. august 2006 og med virkning fra 1. januar 2007. Byrådet har 29. september 2014 godkendt tillæg til brugs- og støtteaftale omhandlende hallernes drift af cafeteria/café.
Til orientering kan det oplyses, at Fritids- og Idrætsudvalget på møde den 5. februar 2014 har bemyndiget forvaltningen til med virkning fra 5. februar 2014 og indtil videre at indgå brugs- og støtteaftale med de selvejende haller, herunder om økonomisk muligt at yde tilskud til påtrængende renoveringsopgaver i de selvejende haller, samt indgå tilskudsaftaler med øvrige selvejende haller og klubber jf. Folkeoplysningslovens § 25, stk. 1.
Hvert år i oktober/november måned afholder forvaltningen møder med de selvejende haller for på baggrund af indeværende års brugs- og støtteaftale at drøfte næste års aftalegrundlag, herunder om der er tiltrængt eller uopsættelige renoveringsopgaver i tilknytning til hallen. I forbindelse med evt. ønske om renoveringsopgaver anmodes Kommunale Ejendomme om at foretage en vurdering af ønsket fra hallen. Oversigt over indgåelse af aftalerne forelægges efterfølgende på førstkommende møde i Fritids- og Idrætsudvalget.
Til orientering kan det oplyses, at en indgåelse af en brugs- og støtteaftale med Sjølund Multiarena beløbsmæssige kan indeholdes i afsat budgetramme for lokaletilskud, idet der i forbindelse med budgettet er afsat midler til formålet.
Etablering af Sjølund Multiarena med hal, klub- og omklædningsfaciliteter er startet 1. november 2016 og de forventer hallen står klar til ibrugtagning maj 2017.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Børne- og uddannelsesdirektøren oplyser, at Fritids- og Idrætsudvalget på møde den 14. december 2015 har godkendt, at afsætte driftsmidler til brug for indgåelse af en brugs- og støtteaftale mellem Kolding Kommune og Den Selvejende Institution Sjølund Multiarena med et max. beløb på årligt 315.000 kr. excl. moms under forudsætning af fuld finansiering. For 2017 vil det godkendte beløb blive reduceret i forhold til ibrugtagningstidspunkt. Til sammenligning udløser aftalen med Hejls Multihus en kommunal udgift i 2017 på 224.468 excl. moms, dog skal det tilføjes, at beløbet alene dækker for drift af en minihal og ikke en fuld hal som i tilfældet Sjølund Multihus.
Sagsnr.: 16/21988
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
at udkastet til kriterier for pulje om sportsmarkedsføringsaftaler indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
I Kolding Kommunes budget for 2017 og i overslagsårene er der afsat en pulje på 150.000 kr. under Fritids- og Idrætsudvalget til indgåelse af sportsmarkedsføringsaftaler med mindre eliteklubber. For at kunne udmønte beløbet skal der fastsættes kriterier for udvælgelse af klubber, der kan indgås sportsmarkedsføringsaftaler med. Eliteidrætsrådet er blevet anmodet om at fremkomme med et udkast til kriterier for udmøntning af puljen.
Det foreslås at lægge nedenstående kriterier til grund for at indgå sportsmarkedsføringsaftaler med mindre eliteklubber:
- klubben skal være hjemmehørende i Kolding Kommune,
- idrætsgrenen skal være organiseret under et DIF anerkendt forbund,
- klubben skal have udøvere med et vurderet potentiale til at vinde EM, VM eller OL medaljer på seniorniveau indenfor en fireårig periode,
- idrætsgrene med Team Danmark disciplinanalyse har fortrinsret.
Puljen er oprettet for at tilgodese klubber i mindre idrætsgrene, der ikke har den daglige fokus fra medierne, før der opnås internationale medaljer. Der er derfor lagt et sigte på internationale medaljer til EM, VM eller OL på seniorniveau indenfor en periode på fire år. Det kan være nuværende seniorudøvere eller talenter med potentiale, der kan danne baggrund for, at der indgås en aftale.
For at idrætsgrenen har en national bevågenhed skal den pågældende idrætsgren være organiseret under et DIF anerkendt forbund. Klubber i idrætsgrene, der har gennemgået en disciplinanalyse hos Team Danmark vægtes højere, idet denne beskriver sportens internationale udbredelse og dens elitære niveau.
Kolding Kommunes eksponering på kort sigt afhænger af klubbens nuværende seniorniveau, og derfor foreslås to niveauer. Klubber, der allerede præsterer på internationalt seniorniveau, kan opnå en sportsmarkedsføringsaftale til en værdi af 30.000 kr., mens klubber der vurderes potentielt at kunne præstere på internationalt seniorniveau kan opnå en sportsmarkedsføringsaftale til en værdi på 20.000 kr. Værdien foreslås at være på minimum 20.000 kr. for at støtten har en betydning for klubbens arbejde. Der forventes at kunne indgås 5-7 aftaler.
Klubber, der ønsker en sportsmarkedsføringsaftale skal indsende ansøgning, der skal indeholde begrundelse for det sportslige potentiale samt en beskrivelse af Kolding Kommunes modydelser.
Ansøgningerne kan behandles to gange årligt i Fritids- og Idrætsudvalgets møder i maj og december måned efter indstilling fra Eliteidrætsrådet. Ansøgninger skal derfor være forvaltningen i hænde senest 14 dage før de ordinære møder i Eliteidrætsrådet i april og november måned.
Puljen er forbeholdt foreninger, der ikke har en anden sports- markedsføringsaftale med Kolding Kommune.
Beslutning Eliteidrætsrådet den 10-01-2017
Forslaget indstilles til godkendelse, med den ændring,
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 01-02-2017
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 01-03-2017
at klubben skal have vundet DM,
at det i vurderingen kan indgå, at klubben kan have udøvere med et vurderet potentiale til at vinde EM, VM eller OL medaljer på seniorniveau indenfor en seksårig periode,
at Team Danmarks disciplinanalyse kan indgå i vurderingen, og
at der minimum kan gives et tilskud på 10.000 kr.
Sagsnr.: 16/20231
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at der ydes et tilskud på 50.000 kr. til DM i ridebanespringning,
at der ydes et tilskud på 50.000 kr. til to CSI2 stævner i ridebanespringning,
Sagsfremstilling
Dansk Ride Forbund har for 7. år i træk tildelt Schou Absolute Horses A/S afholdelsen af DM i ridebanespringning.
Arrangementet skal foregå på Tågerup i Sommersted i perioden 17. – 21. maj 2017.
Dansk Ride Forbund indgik i 2016 en aftale med Schou Absolute Horses A/S om afholdelse af DM i ridebanespringning de kommende tre år. Dette er en stor tillidserklæring fra Dansk Ride Forbund til Schou Absolute Horses A/S og til Kolding Kommune. Dansk Ride Forbund har bemærket, at kommunen støtter godt op om arrangementet, og arrangørerne har de foregående år modtaget stor ros fra både Dansk Rideforbund, ryttere, sponsorer, publikum og alle de frivillige hjælpere for afviklingen af mesterskaberne.
På baggrund af den udvikling mesterskabsstævnet har gennemgået de seneste seks år, er der nu deltagelse af alle de bedste danske ryttere. Landstræneren og formanden for Dansk Ride Forbund lægger særdeles stor vægt på, at alle landsholdsryttere deltager i DM.
I forbindelse med mesterskaberne ønsker Schou Absolute Horses A/S, at profilere Kolding, så der skabes interesse for kommunen som turistmål, design by og uddannelses by gennem f.eks. samarbejde med Visit Kolding og nogle af Koldings attraktioner, som eventuelt kan være repræsenteret under mesterskaberne i form af stande.
I forbindelse med mesterskaberne er det også arrangørernes intention gennem forskellige tiltag, at fortsætte stigningen i antallet af besøgende og dermed få udbredt kendskabet til ridesporten.
Schou Absolute Horses A/S vil i 2017 også afvikle to internationale CSI2 stævner i perioden 31. august – 10. september 2017, hvor nogle af de bedste europæiske ryttere vil deltage. CSI2 stævnerne afvikles over hele Europa hver weekend, og der forventes deltagelse af omkring 400 heste pr. weekend. Den enkelte rytter kan medbringe op til 6 heste. I 2015 afholdt Schou Absolute Horses A/S et lignede internationalt CSI stævne, hvor der var deltagelse af 400 heste, og deltagerne kom fra 16 lande.
I forbindelse med DM i ridebanespringning forventer arrangørerne jf. vedlagte budget et samlet underskud på 250.000 kr. Der forventes herudover jf. vedlagte budget et underskud i forbindelse med hvert af de to CSI2 stævner på 250.000 kr.
Deltagerne booker selv eventuelle hotelreservationer, men Schou Absolute Horses A/S har reservationer til hjælpere og gæster på ca. 12 værelser i forbindelse med DM og ca. 15 værelser i forbindelse med det internationale CSI stævne.
Det kan til orientering oplyses, at i forbindelse med EM i springning, dressur og para-dressur i Herning i 2013 udarbejde VisitDenmark en rapport, hvoraf det fremgår, at udenlandske gæster brugte ca. 3.300 kr. i døgnet og for de danske gæster der brugte mest var beløbet på ca. 2.300 kr. pr. døgn. Den største del af dagsforbruget blev anvendt på selve event området.
Der ansøges om følgende tilskud,
- tilskud på 100.000 kr. til DM i ridebanespringning til markedsføring af arrangementet, og markedsføring af Kolding,
- tilskud på 50.000 kr. til to internationale CSI2 stævner til markedsføring af arrangementerne og markedsføring af Kolding.
Det kan oplyses, at i forbindelse med afviklingen af DM i ridebanespringning i 2011 og 2012 blev der hvert år ydet et kommunalt tilskud på 100.000 kr., transport til og fra Tågerup samt afholdelse af en reception på Koldinghus. I 2013 og 2014 blev der hvert år ydet et kommunalt tilskud på 50.000 kr. til transport til og fra Tågerup samt afholdelse af reception på Koldinghus. I 2015 blev der til DM og NM i ridebanespringning ydet et kommunalt tilskud på 50.000 kr. samt udgifter til afholdelse af reception på 50.000 kr. I 2016 blev der til DM ydet et kommunalt tilskud på 50.000 kr.
Det kan oplyses, at der i 2017 under Fritidspuljen resterer et uforbrugt budgetbeløb på 273.500 kr.
| | | |
Bilag
Sagsnr.: 12/17092
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og Uddannelsesdirektøren foreslår
at det af forvaltningen udarbejdede oplæg til nyt tilskudsgrundlag for rideklubber i Kolding Kommune godkendes og er gældende med virkning fra 1. januar 2018,
at der frem til 31. december 2017 ydes lokaletilskud til nuværende godkendte rideklubber efter nugældende regler for at imødekomme opsigelsesvarsel i eksisterende lejekontrakter.
Sagsfremstilling
Fritids- og Idrætsudvalget pålagde i møde den 6. april 2016 forvaltningen af revurdere nuværende afregningsmodel og dermed lokaletilskudsgrundlaget for rideklubber i Kolding Kommune med henblik på at fremkomme med oplæg til ny fordelingsprincip.
Det kan oplyses, at der for 2015 er udbetalt lokaletilskud til rideklubber som følger:
| Antal medlemmer pr. 31.12.15 | Tilskudsgrundlag 2015 | Tilskud 76,5% |
Dalby Rideklub | 209 | 1.280.282,00 kr. | 979.415,75 kr. |
Tanholt Rideklub | 79 | 334.569,00 kr. | 255.945,30 kr. |
Kolding Rideklub | 269 | 1.275.088,00 kr. | 975.442,30 kr. |
Jordrup og Omegns Rideklub | 135 | 244.691,33 kr. | 187.188,85 kr. |
Vamdrup Rideklub | 169 | 369019,14 kr. | 282.299,65 kr. |
Hejlsminde Rideklub | 106 | 171.295,08 kr. | 131.040,75 kr. |
Sjølund Rideklub | 27 | 83.400,00 kr. | 63.801,00 kr. |
Taps Rideklub | 88 | 226.750,00 kr. | 173.463,75 kr. |
Samlet tilskud | | | 3.048.597,35 kr. |
Fritids- og Idrætsafdelingen har i samarbejde med By- og Udviklingsforvaltningen, Køb og Salg foretaget besigtigelse af samtlige ridefaciliteter for vurdering af faciliteternes stand og beliggenhed, samt foreningernes benyttelse af disse.
På baggrund af besigtigelserne har Køb og Salg foretaget vurdering af m2-pris for ridehal/ler og rytterstue/r som følger:
| Stand vurdering Skala 1-5 | Nuværende m2-pris samlet for rytterstue/r og ridehal/ler | M2-pris gældende fra 2017 |
Dalby Rideklub | 4 | 303,92 kr. | 303,92 kr. |
Tanholt Rideklub | 3 | 309,50 kr. | 250,00 kr. |
Kolding Rideklub | 3 | 329,57 kr. | 329,57 kr. |
Jordrup og Omegns Rideklub | 2 | 223,25 kr. | 150,00 kr. |
Vamdrup Rideklub | 3 | 338,54 kr. | 250,00 kr. |
Hejlsminde Rideklub | 3 | 117,33 kr. | 117,33 kr. |
Sjølund Rideklub | 2 | 104,25 kr. | 104,25 kr. |
Taps Rideklub | 5 | 139,93 kr. | 150,00 kr. |
På baggrund af ovennævnte m2-priser vil tilskudsgrundlaget til haller og rytterstue alene vurderet på disse være som følger:
| Nuværende m2 ridehaller/-rytterstuer | Tilskudsgrundlag for 2017 | Tilskud 76,5% |
Dalby Rideklub | 4.212,5 | 1.280.263 kr. | 979.401 kr. |
Tanholt Rideklub | 1.081 | 270.250 kr. | 206.741 kr. |
Kolding Rideklub | 3.869 | 1.275.106 kr. | 975.456 kr. |
Jordrup og Omegns Rideklub | 951 | 142.650 kr. | 109.127 kr. |
Vamdrup Rideklub | 960 | 240.000 kr. | 183.600 kr. |
Hejlsminde Rideklub | 1.460 | 171.302 kr. | 131.046 kr. |
Sjølund Rideklub | 800 | 83.400 kr. | 63.801 kr. |
Taps Rideklub | 1.474 | 221.100 kr. | 169.142 kr. |
Samlet tilskud | | | 2.818.314 kr. |
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at der i henhold til Bekendtgørelse af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt Folkeuniversitet, lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011 § 25 skal ydes tilskud til lokaler med mindst 65 pct. af driftsudgifterne.
Dog kan Byrådet, i henhold til § 26 stk. 1 i samme lov, nedsætte tilskuddet, hvis udgiften ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets, herunder hallens eller lejrpladsens anvendelse i øvrigt, ligesom Byrådet i henhold til § 26, stk. 2 i samme lov kan nedsætte driftsudgifterne til et anslået beløb, der svarer til det normale niveau for et til formålet passende lokale, herunder en hal eller en lejrplads på egnen.
Endvidere kan Byrådet, i henhold til § 25, stk. 5, pkt. 2 undlade at yde tilskud til driftsudgifter til nye lejemål i haller eller ændring af lejemål, hvis lejemålet i forhold til udgifterne ved et eksisterende lejemål indebærer merudgifter for Byrådet.
Ved en hal forstås idrætshaller, svømmehaller, skøjtehaller, ridehaller, tennishaller og squashhaller samt andre tilsvarende lokaler, der er mindst 800 m2.
Folkeoplysningsbekendtgørelsens § 15, stk. 4 foreskriver, at tilskud til rideklubbers udgifter til rytterstue maksimalt kan ydes for 1 ¼ time om ugen pr. 5 medlemmer og højest 4 timer pr. dag.
Forvaltningen har udarbejdet oplæg til tilskudsgrundlag for rytterstuer baseret på antal m2 i forhold til antal medlemmer i foreningerne som følger:
| Et årligt tilskudsbeløb på |
0 - 50 medlemmer | 15.000 kr. |
51 - 100 medlemmer | 25.000 kr. |
101 - 150 medlemmer | 35.000 kr. |
151 - 200 medlemmer | 40.000 kr. |
201 - 250 medlemmer | 50.000 kr. |
251 - 300 medlemmer | 60.000 kr. |
Der er foretaget vurdering af antal m2 foreningen har til rådighed sammenlignet med antallet af medlemmer, herunder aktivitetstimer, og vi anbefaler at følgende vil kunne anvendes
| M2-pris gældende fra 2017 m2-pris | Godkendte antal ridehaller | Godkendte m2 for ridehaller |
Dalby Rideklub | 303,92 kr. | 2 | 3.063 |
Tanholt Rideklub | 250,00 kr. | 1 | 963 |
Kolding Rideklub | 329,57 kr. | 3 | 3.692 |
Jordrup og Omegns Rideklub | 150,00 kr. | 1 | 911 |
Vamdrup Rideklub | 250,00 kr. | 1 | 860 |
Hejlsminde Rideklub | 117,33 kr. | 1 | 1.460 |
Sjølund Rideklub | 104,25 kr. | 1 | 800 |
Taps Rideklub | 150,00 kr. | 1 | 1.474 |
På baggrund af ovennævnte fremkommer forvaltningen med oplæg til nyt tilskudsgrundlag for ridehaller:
| Beløb til ridehal incl. evt. tillæg | Beløb til rytterstue | Tilskud 76,5% | Difference i forhold til 2015 |
Dalby Rideklub | 930.907 kr. | 50.000 kr. | 750.394 kr. | -229.022 kr. |
Tanholt Rideklub | 240.750 kr. | 25.000 kr. | 203.299 kr. | -52.646 kr. |
Kolding Rideklub | 1.216.772 kr. | 60.000 kr. | 976.731 kr. | -1.289 kr. |
Jordrup og Omegns Rideklub * | 182.200 kr. | 35.000 kr. | 166.158 kr. | -21.031 kr. |
Vamdrup Rideklub * | 258.000 kr. | 40.000 kr. | 227.970 kr. | -54.330 kr. |
Hejlsminde Rideklub | 171.302 kr. | | 131.046 kr. | - |
Sjølund Rideklub | 83.400 kr. | | 63.801 kr. | - |
Taps Rideklub | 221.100 kr. | | 169.142 kr. | -4.322 kr. |
Samlet tilskud | | | 2.688.541 kr. |
*Der er tildelt Jordrup og Omegns Rideklub og Vamdrup Rideklub et tillæg pr. m2 for forbrug, som ikke er indeholdt i huslejen.
Ovennævnte tilskudsgrundlag forudsætter fortsat, at der gennemføres folkeoplysende aktiviteter jf. gældende regler.
Samtidig med besøgene, er rideklubberne anmodet om at foretage registrering af de folkeoplysende aktiviteter i ugerne 35-38/2016.
Bilag
Sagsnr.: 17/509
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Sagsnr.: 17/509
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at der ydes et tilskud på 100.000 kr. til gennemførelse af en proces i forbindelse med formuleringen af en ny fritids- og idrætspolitik,
Sagsfremstilling
I 2017 søges de nuværende og fremtidige forhold samt udviklingspotentialerne på fritids- og idrætsområdet afdækket. Der vil derfor blive iværksat et analysearbejde, der skal være grundlaget for det videre arbejde med formuleringen af en ny fritids- og idrætspolitik.
I 2018 formuleres fælles visioner, mission og overordnede målsætninger for fritids- og idrætslivet i Kolding Kommune i samarbejde mellem brugere og politikere, og dette skal ved udgangen af 2018 resultere i en ny fritids- og idrætspolitik, der kan bidrage til udviklingen af fremtidens fritids- og idrætsliv.
Det er et omfattende arbejde der skal igangsættes, men det vil være til gavn for hele fritids- og idrætsområdet, at der sættes fælles mål og retning på, hvordan fritids- og idrætslivet fremadrettet understøttes bedst muligt for at opnå de størst mulige synergier og dermed et rigt og dynamisk fritids- og idrætsliv.
I forbindelse med gennemførelse af processen i 2017 herunder iværksættelse af analysearbejde, gennemførelse af workshop og arrangementer ansøges om et tilskud på 100.000 kr.
Det kan oplyses, at der under Fritids- og Idrætsudvalgets budgetområde er budgetteret med et beløb på 160.000 kr. til ”Øvrige projekter”.
Sagsnr.: 14/8346
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller fra Byrådets udvalg på grundlag af en protokolleret beslutning.
Som eksempler på andre kommunale hverv kan bl.a. nævnes:
Bilag
Sagsnr.: 15/1141
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Bilag