Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
08-01-2020 13:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget |
Sted: |
Mødelokale 1.2 Vest |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/22368
Resumé
Temaorientering vedrørende den forventede stigning i antallet af elbiler og hvad det betyder for eldistributionsnettet.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget og Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at temaet drøftes.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Drøftet.
Sagsfremstilling
Charles Nielsen, direktør for Infrastruktur ved TREFOR, holder et oplæg for udvalget om udsigten til en markant stigning i antallet af elbiler og hvad det betyder for eldistributionsnettet.
Bilag
Sagsnr.: 19/36180
Resumé
Formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh har fremkommet med forslag om etablering af CO2-partnerskaber mellem Kolding Kommune, virksomheder, foreninger og organisationer.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter det af formanden fremsatte forslag om etablering af CO2-partnerskaber.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Sagen blev drøftet.
Jesper Elkjær stillede følgende forslag:
”At der afventes med en endelig stillingtagen til det sympatiske forslag om CO2-partnerskaber, idet forslaget bør ses som ét af flere initiativer i en samlet klima- og bæredygtighedsplan. Samtidig foreslås det, at forvaltningen anmodes om at udarbejde et oplæg til en proces med henblik på at få inddraget relevante interessenter således, at den samlede klima- og bæredygtighedsplan kan danne baggrund for en politisk prioritering af økonomi, indsatser og initiativer.”
Forslaget blev bragt til afstemning.
Forslaget blev forkastet med 4 stemmer imod (Birgitte Kragh (V), Jakob Ville (V), Eea Haldan Vestergaard (V) og Simon Rømer (V)) og 3 stemmer for (Jesper Elkjær (B), Hans Holmer (F) og Poul Erik Jensen (A)). Molle Lykke Nielsen (O) undlod at stemme.
Birgitte Kragh stillede herefter følgende forslag:
”Forvaltningen anmodes om at udarbejde et forslag til en handlingsorienteret procesplan, som har ophæng til Cirkulær Økonomi-strategien, som udarbejdes pt. og forventes klar til vedtagelse før sommerferien 2020.
Forslaget skal ligge klar i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2021 og indeholde forskellige indsatsområder – herunder vedvarende energi-tiltag, CO2-reduktioner m.v.
Som en del af processen skal der tages kontakt til Business Kolding for at sikre, at erhvervslivet bliver hørt, og for at afklare, om der er grundlag for, blandt medlemmerne, at etablere et netværk, hvor man videndeler sine resultater og erfaringer om forretnings- og miljømæssige tiltag, der har indvirkning på CO2-bidraget. Netværket tager afsæt i de virksomheder, som allerede har tilkendegivet interesse for at samarbejde med kommunen om CO2-reduktioner.
Forvaltningen skal vende tilbage til udvalget med en første skitse til procesplanen i foråret 2020 i sammenhæng med en gennemgang af KL´s klimaudspil.”
Forslaget blev bragt til afstemning.
Forslaget blev godkendt med 4 stemmer for (Birgitte Kragh (V), Jakob Ville (V), Eea Haldan Vestergaard (V) og Simon Rømer (V)) og 3 stemmer imod (Jesper Elkjær (B), Hans Holmer (F) og Poul Erik Jensen (A)). Molle Lykke Nielsen (O) undlod at stemme.
Benny Dall
Sagsfremstilling
Udvalgsformand Birgitte Kragh har bedt om en drøftelse i udvalget af følgende forslag:
Partnerskaber som et led i CO2-indsatsen.
Regeringens meget ambitiøse mål om, at CO2-udledning i Danmark skal nedbringes med hele 70 procent i forhold til 1990 inden 2030, kan kun opnås hvis alle byder ind og deltager i klimakampen.
Venstre foreslår derfor at indlede etablering af forpligtende partnerskaber mellem private virksomheder, foreninger og organisationer - inklusiv Kolding Kommune selv – som herved forpligter sig til at gøre aftalte indsatser og inspirere hinanden til at komme videre i klimakampen.
Initiativet skal, fra Venstres side, ses som et led i CO2-indsatsen som skal fremme at virksomheder, organisationer og foreninger gennemfører væsentlige CO2-reduktioner og foretager en grøn omstilling af deres forretning så den gavner miljøet og klimaregnskabet.
Venstre tror på, at rigtig mange vil byde ind i sådan et fællesskab og at et netværk som dette vil brede sig som ringe i vandet. De første otte virksomheder og organisationer har allerede sagt ja til at være med - nemlig Danmarks Naturfredningsforening, City Kolding, boligselskabet Bovia, Kolding Herreds Landbrugsforening, Danske Bank, halvørådet på Stenderup-halvøen, BlueKolding og Innovationsværket Smart Energy.
Venstre vil bede By- og Udviklingsforvaltningen om at udarbejde et forslag til, hvordan arbejdet med partnerskaberne kan tilrettelægges og organiseres.
Forslaget kommer i forlængelse af udvalgsformand Birgitte Kraghs forslag om at forstærke Kolding Kommunes indsats til reduktion af CO2-udledningen, som blev drøftet og fremmet af Plan-, Bolig- og Miljøudvalget på udvalgsmødet den 14. august 2019.
Forvaltningens bemærkninger:
Kolding Kommune og en række virksomheder i kommunen er i dag en del af et nationalt netværk CLEAN. Et af fokusområderne er Smart Energi, hvor der arbejdes med initiativer i hele værdikæden for energi – fra energiproduktion til energi distribution og fra forbrug til lagring. CLEANs formål er at skabe grøn vækst og beskæftigelse i danske virksomheder, etablere internationale samarbejder og bidrage til en bæredygtig samfundsmæssig udvikling. Arbejdet i netværket udgør hovedsagelig vidensdeling og udvikling, og omfatter ingen forpligtende CO2-reduktioner.
By- og Udviklingsforvaltningen har gjort sig nogle indledende overvejelser om hvordan CO2-partnerskaberne kan organiseres, hvad det vil kræve af ressourcer og hvordan det kan finansieres. Overvejelserne kan med fordel kan drøftes i udvalget.
Forvaltningen forestiller sig at partnerskaberne kan organiseres som et offentlig-privat partnerskab, hvor deltagerne indgår bindende partnerskabsaftaler med udgangspunkt i en fælles strategi, målsætninger og handleplaner. Planlægning og facilitering af relevante netværksmøder og workshops kan eventuelt udføres af et fælles sekretariat, som er helt/delvist finansieret af partnerskabsdeltagerne, dvs. f.eks. via deltagergebyr fra virksomheder, organisationer, foreninger og kommunen selv. Forvaltningen estimerer at der vil være et ressourcebehov på minimum 3 årsværk til sekretariatsopgaven, hvor Kolding Kommune eventuelt sidder med dele af sekretariatsrollen.
Hvis By- og Udviklingsforvaltningen skal bidrage til en sekretariatsrolle vil det kræve flere ressourcer primært i form af arbejdstid til eksempelvis dialog og samarbejde om udarbejdelse af strategi, mål og handlingsplaner, samt netværksmøder. Ressourcer til at løfte opgaven kan ikke rummes inden for eksisterende ressourcer til området.
På nationalt plan er der endnu ingen fastsatte regnemodeller på CO2-udledning. Indtil da bør afgrænsningen og beregningsmetoden derfor defineres i regi af partnerskaberne, for at kunne sammenligne målsætninger og resultater.
Såfremt udvalget ønsker at fremme formandens forslag om at indlede etablering af CO2-partnerskaber, vil By- og Udviklingsforvaltningen arbejde videre med at udarbejde et forslag til, hvordan partnerskaberne kan tilrettelægges og organiseres. Når forvaltningen har et forslag klar, kan det med fordel drøftes i udvalget igen.
Kolding Kommune har som virksomhed siden 2008 årligt udarbejdet et CO2-regnskab, som viser, at kommunens CO2-udledning siden da er faldet med cirka 40 pct. Regnskabet omfatter energi og kommunens egen transport. Beregningerne er komplicerede og indeholder ikke alt. CO2-aftrykket på varekøb inkl. transport af disse er eksempelvis ikke en del af regnskabet.
I 2018 faldt elforbruget i de kommunale bygninger med 5% svarende til en reduktion på 28 tons CO2. Forbruget til fjernvarme faldt med 13,8 % - svarende til en reduktion på 338 tons CO2. |
Sagsnr.: 19/35197
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen er i gang med at revidere vandløbsregulativerne for de ca. 300 km. offentlige vandløb i kommunen. Revisionen af regulativerne er inddelt i to faser.
En indledende fase, hvor rammerne og de overordnede retningslinjer for den kommende regulativrevision er blevet beskrevet i tæt dialog med foreninger, organisationer og politikere. Denne plan blev besluttet af det daværende udvalg i 2017 og taget til efterretning af Plan-, Bolig- og Miljøudvalget 3. oktober 2018.
En efterfølgende fase hvor revisionen af regulativerne for de enkelte vandløb eller vandløbssystemer gennemføres opland for opland. Denne fase sker i dialog med lodsejere og vandløbslaug.
Forvaltningen har nu udarbejdet udkast til de 7 første nye vandløbsregulativer, der skal gælde for Taps Å og 6 tilløb til Taps Å. Der har været afholdt et møde med vandløbslauget for vandløbene i Taps Å systemet, hvor tankerne bag udkastene til de nye regulativer er blevet præsenteret og drøftet. Der har desuden den 28. november 2019 været afholdt et informationsmøde, hvor samtlige lodsejere ved vandløbene var inviteret.
Forvaltningen er nu klar til at sende vandløbsregulativerne i de lovpligtige 8 ugers offentlig høring. Forvaltningen anmoder derfor Plan-, Bolig- og Miljøudvalget om at træffe beslutning om at sende vandløbsregulativerne i høring.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at forvaltningens udkast til nye vandløbsregulativer for Taps Å og de 6 offentlige tilløb sendes i de lovpligtige 8 ugers høring.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Godkendt.
Benny Dall
Sagsfremstilling
Som vandløbsmyndighed skal Kolding Kommune jf. vandløbsloven udarbejde vandløbsregulativer for alle de vandløb i kommunen, der er klassificeret, som værende offentlige. Det er bredejerne, der ejer både de private og de offentlige vandløb og Kolding Kommune er myndighed i forhold til vandløbsloven. Det er kommunens opgave, som vandløbsmyndighed, at sikre at vandløbene kan bruges til afledning af vand under hensyntagen til de miljømæssige krav til vandløbskvaliteten, der er fastsat i henhold til Statens vandområdeplaner, miljømålsloven og naturbeskyttelsesloven.
Vandløbsregulativerne er at betragte, som en ”serviceaftale” mellem kommunen og bredejerne, som beskriver de rettigheder og pligter hver part har i de offentlige vandløb. Ved de offentlige vandløb er det kommunen, der er pålagt at sørge for vedligeholdelsen af vandløbene. Omfanget af kommunernes vedligeholdelse er beskrevet i vandløbsregulativerne.
Vandløbsregulativerne indeholder ud over vedligeholdelsesbestemmelserne en række administrative bestemmelser, der definerer forskellige regler og retningslinjer, som lodsejerne og kommunen skal følge. Derudover er der en redegørelse, der i detaljer beskriver forskellen mellem det eksisterende regulativ og det nye regulativ. Et regulativ fylder sammenlagt op mod 100 sider med bilag.
Revisionen af vandløbsregulativerne i Kolding Kommune er inddelt i to faser. En indledende fase, hvor rammerne og de overordnede retningslinjer for den kommende regulativrevision er blevet beskrevet i tæt dialog med foreninger og organisationer og som efterfølgende er blevet godkendt af det daværende Miljøudvalg den 2. maj 2017 og taget til efterretning af Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 3. oktober 2018.
Fase 2 omhandler en revision af vandløbsregulativerne for de enkelte vandløb eller vandløbssystemer, hvor der er lagt stor vægt på dialog og inddragelse af de berørte lodsejere og vandløbslaug. Se nærmere i nedenstående figur.
Forvaltningen har på nuværende tidspunkt udarbejdet udkast til de 7 første nye vandløbsregulativer for Taps Å og de 6 tilløb, som kan ses ved at følge linket:
https://www.kolding.dk.regulativer-i-forhoring
Der har været afholdt et møde med vandløbslauget for vandløbene i Taps Å systemet, hvor tankerne bag udkastene til de nye regulativer er blevet præsenteret og drøftet.
Der har desuden den 28. november 2019 været afholdt et informationsmøde, hvor samtlige lodsejere ved vandløbene var inviteret, som en ekstraordinær forhøring.
De nye regulativer er en modernisering og ensretning af de gamle regulativer, hvor der som en af de vedtagne retningslinjer arbejdes med differentieret og behovsorienteret vedligeholdelse af de enkelte vandløbsstrækninger. Dette medfører, at vandløbene er blevet inddelt i strækninger, hvor der er forskellige krav til grødeskæring, kantskæring, frekvens for besigtigelse af vandløbet og frekvens for kontrol af vandføringsevne alt efter behovet på de enkelte strækninger. Der er lavet klarere beskrivelser af, hvad lodsejerne kan forvente i regulativet/serviceaftalen, så det er nemmere, som lodsejer, at se, hvilke rettigheder og pligter, man har. Det er også nemmere for forvaltningen at administrere efter de nye regulativer. Endeligt vil alle de nye vandløbsregulativer blive gjort elektronisk tilgængelige på en meget direkte form på dette websted: www.mitvandløb.dk
Forvaltningen har nu samlet op på inputtene fra mødet med vandløbslauget for Taps Å, fra informationsmødet med lodsejerne samt de efterfølgende konkrete input fra møder med lodsejere om enkelte vandløbsstrækninger. De 7 udkast til nye regulativer er herefter blevet tilrettet.
Der var generelt god dialog på både mødet med vandløbslauget og det efterfølgende informationsmøde med lodsejerne. Den ekstraordinære forhøring, som beskrevet på nedenstående figur, er dermed færdig for Taps Å – systemet.
Forvaltningen er derfor nu klar til at sende udkastene til de vandløbsregulativer, som der er linket til i dette dagsordenspunkt, i de lovpligtige 8 ugers høring. Kompetencen til at sende vandløbsregulativerne i høring er placeret hos det stående udvalg og forvaltningen anmoder derfor Plan-, Bolig- og Miljøudvalget om at træffe beslutning om at sende vandløbsregulativerne i høring.
Der anmodes samtidig i et særskilt dagsordenspunkt om, at kompetencen til at kunne sende regulativerne i høring uddelegeres til forvaltningen, så de efterfølgende vandløbsregulativer først forelægges for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, når de skal vedtages.
Bilag
Sagsnr.: 19/35555
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen er i gang med at revidere vandløbsregulativerne for de ca. 300 km offentlige vandløb i kommunen. Revisionen af regulativerne er inddelt i to faser.
En indledende fase, hvor rammerne og de overordnede retningslinjer for den kommende regulativrevision er blevet beskrevet i tæt dialog med foreninger, organisationer og politikere. Denne plan blev besluttet af det daværende udvalg i 2017 og taget til efterretning af Plan-, Bolig- og Miljøudvalget 3. oktober 2018.
En efterfølgende fase hvor revisionen af regulativerne for de enkelte vandløb eller vandløbssystemer gennemføres opland for opland. Denne fase sker i dialog med lodsejere og vandløbslaug.
I forbindelse med processen med at revidere vandløbsregulativerne i kommunen skal forslagene til de nye vandløbsregulativer sendes i en lovpligtig 8 ugers offentlig høring. På nuværende tidspunkt er det stående udvalg (Plan-, Bolig- og Miljøudvalget), den besluttende instans, der kan sende forslagene til nye vandløbsregulativer i offentlig høring. På et separat dagsordenspunkt har forvaltningen anmodet om, at de første 7 udkast til vandløbsregulativer for Taps Å med de offentlige tilløb kan sendes i høring. Disse 7 regulativer er de første ud af i alt ca. 74 regulativer, der skal vedtages i de kommende par år.
Forvaltningen anmoder om, at kompetencen til at kunne sende regulativerne i høring uddelegeres til by- og udviklingsdirektøren, så de efterfølgende vandløbsregulativer først kommer på Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, når de skal behandles efter høringsfasen.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at kompetencen til at kunne sende forslag til vandløbsregulativer i offentlig høring uddelegeres til By- og udviklingsdirektøren.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Godkendt.
Benny Dall
Sagsfremstilling
Der er omkring 74 vandløbsregulativer, der skal revideres over de næste år og dette medfører, at Plan-, Bolig- og Miljøudvalget skal træffe beslutning om, at sende alle disse regulativer i høring. Indholdet i regulativerne er lavet ud fra de retningslinjer, der blev besluttet af det daværende Miljøudvalg den 2. maj 2017 og blev taget til efterretning af Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 3. oktober 2018. Skabelonen ligger til grund for de 7 første regulativer, der er forelagt udvalget i andet dagsordenspunkt og dette medfører, at de kommende regulativer overordnet kommer til at ligne disse regulativer.
På baggrund af det store antal vandløbsregulativer, der skal sendes i høring over de næste år, anmoder forvaltningen om, at kompetencen til at kunne sende regulativerne i høring uddelegeres til by- og udviklingsdirektøren.
Dette vil desuden medvirke til at forenkle processen og tidsplanen for udarbejdelsen af de resterende regulativer. Hvis udvalget beslutter at uddelegere opgaven, vil de fremtidige vandløbsregulativer først komme på Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, når de skal behandles, hvilket sker umiddelbart efter at høringsperioden er slut.
Sagsnr.: 19/36858
Resumé
Der har i månederne oktober, november og december 2019 været ca. dobbelt så mange anmeldelser af rotter i Kolding Kommune som i samme periode 2018.
Tendensen opleves også i mange andre danske kommuner. Ud over at der er naturlige variationer i antallet af rotter, skyldes det øgede antal anmeldelser af rotter sandsynligvis vejrforholdene i 2018 og 2019, hvor den tørre sommer i 2018 antageligt har medført flere rør- og kloakbrud, og den store vandmængde i 2019 sikkert har presset mange rotter ud af kloakkerne og op på jordoverfladen.
Der gives på mødet en aktuel status for antallet af anmeldelser af rotter og forskellige indsatser til rottebekæmpelse i Kolding Kommune.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at status for rotteanmeldelser og indsatser til rottebekæmpelse i Kolding Kommune tages til efterretning.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Godkendt.
Benny Dall
Sagsfremstilling
Der har i månederne oktober, november og december 2019 været ca. dobbelt så mange anmeldelser af rotter i Kolding Kommune som i samme periode 2018. De mange anmeldelser giver ekstraordinær travlhed i forvaltningen og hos bekæmpelsesfirmaet Anticimex, som har opgaven med at stå for størstedelen af den udførende rottebekæmpelse i Kolding Kommune.
Tendensen med ekstra mange anmeldelser af rotter i fjerde kvartal 2019 opleves også i mange andre danske kommuner. Ud over at der er naturlige variationer i antallet af rotter, skyldes det øgede antal anmeldelser af rotter sandsynligvis vejrforholdene i 2018 og 2019, hvor den tørre sommer i 2018 antageligt har medført flere rør- og kloakbrud grundet sætninger i jorden, og den store vandmængde i sommer og efterår 2019 sikkert har presset mange rotter ud af kloakkerne og op på jordoverfladen.
Der er således en forventning om, at mange rotter vil søge tilbage til kloakkerne, når vandstanden falder, og effekten vil øges, hvis der også kommer en periode med frostvejr. Derudover forventer vi en effekt af, at en del rør- og kloakbrud løbende bliver opdaget og udbedret, bl.a. i forbindelse med anmeldelser af rotter.
Forvaltningen har løbende dialog med bekæmpelsesfirmaet Anticimex omkring antallet af rotteanmeldelser, og hvilke tiltag der kan iværksættes for at nedbringe antallet til et mere normalt niveau.
Forvaltningen giver på mødet en aktuel status for antallet af anmeldelser af rotter og indsatser til rottebekæmpelse i Kolding Kommune.
Sagsnr.: 19/30101
Resumé
Overdragelse af lukkede deponier/fyldpladser beliggende på kommunal ejendom til Redux - Affald og Genbrug pr. 1. januar 2020.
Sagen behandles i
Teknik og Klimaudvalget og Plan-, Bolig- og Miljøudvalget til orientering.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Redux - Affald og Genbrug pr. 1. januar 2020 overdrages driftsansvaret for alle nedlukkede deponier/fyldpladser, som er beliggende på kommunal ejendom,
at økonomien vil indgå i den efterfølgende budgetbehandling.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 11-12-2019
Godkendt.
Tanya Buchreitz Løwenstein
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Godkendt.
Benny Dall
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen var i sommeren 2019 ude at besigtige specialdepotet på Vranderupvej 31, Kolding, da der er sket erosion af afdækningen på det ældre slagge- og Rockwool-depot beliggende på matr.nr. 4l, Seest By, Seest.
På baggrund af en afgørelse fra Energistyrelsen om, at udgifterne til lukkede deponier/fyldpladser bør afholdes under det gebyrfinansierede område, har Redux – Affald og Genbrug tidligere fået overdraget ansvaret for et par lukkede deponier.
Med denne afgørelse samt, at Redux - Affald og Genbrug har oparbejdet et godt vidensgrundlag for driften af nedlukkede deponier/fyldpladser, vurderer By- og Udviklingsforvaltningen, at det overordnede driftsansvar af ikke kun Rockwool-depotet, men samtlige kendte lukkede deponier/fyldpladser, beliggende på kommunal ejendom, bør høre under Redux - Affald og Genbrug.
Redux - Affald og Genbrug igangsatte derfor en undersøgelse af, hvor mange tidligere deponier/fyldpladser, der er registreret i kommunen samt hvilke, der er placeret på kommunal ejendom.
Pt. er der fundet 37 lukkede deponier/fyldpladser i kommunen, hvoraf de 5 er placeret på kommunal ejendom. Af disse 5 udgør den ene Seest Losseplads, som Redux – Affald og Genbrug tidligere har fået overdraget.
I 2020 forventer Redux - Affald og Genbrug at indsamle yderligere viden omkring deponierne/fyldpladserne, hvorefter der kan lægges en mere detaljeret plan for fremtidig drift, ligesom Rockwool-depotet forventes afdækket.
I forbindelse med overdragelsen af yderligere lukkede deponier/fyldpladser til Redux - Affald og Genbrug forventes der merudgifter i 2020 til:
- Anlægsarbejde i forbindelse med afdækning af skrænter på Rockwool-depotet.
Rent jord er allerede modtaget fra Skamlingsbank-projektet, hvorfor der ikke påregnes udgifter i forbindelse med anskaffelsen af jord.
- Besigtigelse og vidensindsamling
- Rådgivning i forbindelse med opsamlet viden samt handlingsplaner
- Almindelig sagsbehandling
Det forventes, at udgifterne for 2020 kan holdes inden for budget 2020, idet det er muligt at overflytte et overskud fra 2019 til regnskabsåret 2020.
For 2021 og fremover vurderer forvaltningen, at merudgifterne til tilsyn og vedligehold af de overdragede lukkede deponier vil udgøre mellem 700.000 og 900.000 kr., og det vil formentlig betyde en takststigning på mellem 20 til 25 kr. + moms fra 2021, som vil fremgå af budget 2021.
Vedlagt er kortudsnit af arealerne for ovennævnte lukkede deponier/fyldpladser samt kortudsnit af Seest Losseplads.
Bilag
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Plan-, Bolig- og Miljøudvalget drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Godkendt.
Benny Dall
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Godkendt.
Benny Dall
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Mundtlig orientering om status på lokalplan vedrørende boligudstykning i Sdr. Stenderup.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.
Beslutning Plan-, Bolig- og Miljøudvalget den 08-01-2020
Godkendt.
Benny Dall