Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
08-04-2019 08:45:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Konserveringscentret i Vejle, Maribovej 10, Vejle |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Leder af Konserveringscenter Vejle, Lise Ræder Knudsen, byder velkommen til Kulturudvalgets møde, der holdes på centret.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Leder af Konserveringscenter Vejle, Lise Ræder Knudsen, byder velkommen, viser rundt og fortæller lidt om centrets opgaver.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Sagsnr.: 19/9327
Resumé
Forvaltningen fremlægger forslag om etablering af en kommunal kulturskole. Kulturskolen etableres ved at samle musikskole samt billedskole i en fælles skole.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget godkender etablering af kulturskole med start i 2020.
at udvalget prioriterer 300.000 kr. af overførslerne fra 2018 til 2019 til etablering af faciliteter, under forudsætning af, at overførselssagen bliver godkendt.
at udvalget beder forvaltningen udarbejde ændringsforslag til Budget 2020 på 200.000 kr. årligt til drift af den fælles kulturskole, herunder udvikling af talent-tilbud.
at udvalget beslutter et navn for den nye kulturskole.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Indstillingens første 3 ”at´er” blev godkendt med en justering af 3. ”at”, så der udarbejdes et ændringsforslag på 200.000 kr. til budget 2020 til talent-tilbuddet, hvoraf de 70.000 kr. disponeres af restmidlerne fra skole-kulturpuljen som egenfinansiering til ændringsforslaget.
Udvalget besluttede, at navnet for den nye kulturskole bliver ”Kulturskolen Kolding”.
Sagsfremstilling
Gennem de senere år har musikskolen og billedskolen i Kolding udtrykt stigende interesse for at fusionere de to enheder til en fælles kulturskole. Formålet er dels at give muligheder for tværkunstnerisk samarbejde, dels at videreudvikle talentarbejdet på billedskolen som beskrevet i Kolding Kommunes talentstrategi på kulturområdet.
Kolding Musikskole er en af landets førende, når det gælder talentudvikling, og det er en ambition at overføre en del af disse erfaringer til billedkunsten. I første omgang ved at etablere talentlinjer og på det længere perspektiv med ambitionen om at etablere et såkaldt BGK – Billedkunst- og Designgrundkursus på niveau med det nuværende MGK.
Derudover vil undervisere samt børn og unge på en fælles kulturskole møde andre æstetiske fag end deres ”eget”. Erfaringer fra kulturskoler i ind- og udland viser, at det kan give et fagligt kunstnerisk løft, inspiration og spændende tværfaglige projekter, men også et større engagement, når kunstarter mødes på tværs, og det sociale er ”en del af pakken”.
Samtidig vil det give en mere robust organisation i og med at administration samles i en større enhed.
Organisering
Det første trin vil være, at de 2 institutioner samles administrativt. Billedskolens nuværende aktiviteter og undervisningsmæssige decentrale tilbud bibeholdes. Der vil således stadig være undervisning og aktiviteter i Nicolai, på Trappergården ved Trapholt og rundt på folkeskolerne.
Ligesom såvel Nicolai Kultur som Trapholt fortsat vil være væsentlige udstillingssteder for elevernes arbejde, som beskrevet i talentstrategien.
Kolding Musikskoles bestyrelse har på sit møde den 4. februar 2019 godkendt dette samt godkendt nedenstående udkast til en organisatorisk model.
Billedskolens nuværende koordinator vil dermed indtræde i skolens ledelse på lige fod med de øvrige afdelingsledere i den eksisterende musikskole.
Den nuværende musikskolebestyrelse/kommende kulturskolebestyrelse udvides med:
Billedskoleafdelingsleder
1 billedskolelærer
1 billedskole elev
1-2 billedskole forældre
En person med kunstfaglige kompetencer (konkret vil der her og nu være tale om lederen af Nicolai Kultur)
Økonomi
Forvaltningen foreslår, at alle midler fra den nuværende drift af billedskolen overføres til den nye kulturskole pr. 1 januar 2020, hvor sammenlægningen formelt træder i kraft. I praksis vil de første skridt mod fusionen blive igangsat i løbet af 2019.
I det første år af 2020 videreføres alle igangværende aktiviteter i billedskolen, som de er.
Forvaltningen foreslår, at der afsættes 300.000 kr. af Kulturpolitikkens overførsler fra 2018 til 2019 til etablering af kulturskolen. Der vil være en række udgifter forbundet med især den fysiske flytning af billedskoledelen, herunder etablering af billedkunstlokale på den nuværende musikskole.
Ambitionen med den ny kulturskole er at oprette et talenthold for mellemtrinnet og overbygningen med start i januar 2020. For at realisere dette og dermed en udvikling af den fælles kulturskole, der ligger i tråd med talentstrategien på kulturområdet, vil der være behov for at tilføre kulturskolen 200.000 kr. årligt.
Forvaltningen foreslår, at der i forbindelse med dette udarbejdes ændringsforslag til Budget 2020.
Navn til skolen
Navn til en kommende kulturskole er blevet drøftet både i regi af billedskolen samt ved musikskolens bestyrelse.
Følgende navne er blevet vendt:
- Kolding Musik- & Kulturskole
- Kolding Musiske Skole
- Kolding Kulturskole
- Kulturskolen Kolding
Forvaltningen foreslår Kulturskolen Kolding som det fælles navn for den nye kulturskole.
Herved opnås en ligeværdighed for musik- og billedskoleafdelingerne, som er afgørende for det videre fælles løft.
Sagsnr.: 18/4435
Resumé
Senior- og Sundhedsforvaltningen og By- og Udviklingsforvaltningen fremlægger forslag til en fælles fejring – prisshow – for aktører, mestre og frivillige på kultur-, fritids- og idrætsområdet.
Sagen behandles i
Kulturudvalget (8. april 2019) og Fritids- og Idrætsudvalget (9. april 2019).
Forslag
By- og udviklingsdirektøren og den konstituerede Senior- og Sundhedsdirektør foreslår,
at udvalgene drøfter forslaget og beslutter, om der skal etableres en fælles fejring.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Kulturudvalget besluttede, at der ikke var opbakning til en fælles fejring.
Sagsfremstilling
Fritids-og Idrætsudvalget besluttede på udvalgsmøde den 21. august 2018 at rette henvendelse til Kulturudvalget om muligheden for et eventuelt samarbejde omkring fejring af aktører, mestre og frivillige på kultur-, fritids- og idrætsområdet. Kulturudvalget besluttede på udvalgsmøde den 28. august 2018, at forvaltningerne undersøger, om der er basis for et samarbejde omkring et pris-/awardshow for idrætsmestre, kulturlivet og frivillige. Fritids- og Idrætsudvalget besluttede efterfølgende på udvalgsmøde den 11. september 2018, at samarbejdet med Kulturudvalget skal omhandle pris-/awardshow, da Fritids- og Idrætsudvalget fortsat ønsker at afholde et arrangement for frivillige.
Kulturafdelingen og Fritids- og Idrætsafdelingen har i samarbejde udarbejdet forslaget til et prisshow for aktører, mestre og frivillige på kultur-, fritids- og idrætsområdet: Award Kolding.
Konceptet for Award Kolding forener form og indhold fra Kulturevent, Fritidsfesten og Hædring af Mestre. Award Kolding er således en samlet hyldest og tak til de mange frivillige samt de dygtige aktører og udøvere på kultur-, fritids- og idrætsområdet i Kolding kommune.
Award Kolding rummer uddeling af ca. 20 priser på kultur- idræt- og fritidsområdet samt priser til 100+ idrætsmestre. Udover prisuddelinger vil der være underholdende indslag på scenen, som hovedsageligt består af lokale aktører fra kultur-, fritids- og idrætsområdet i Kolding Kommune.
Program:
Kl. 18.30 Velkomsttale v. udvalgsformændene
Kl. 18.35 Prisuddeling af op til 10 Ungdomslederpriser
Kl. 18.45 Underholdende indslag
Kl. 18.50 Prisuddeling Årets Kulturelle Aftryk
Kl. 18.55 Underholdende indslag
Kl. 19.00 Hædring af mestre
Kl. 19.15 Underholdende indslag
Kl. 19.20 Præsentation af Publikumsprisen og Årets Ildsjæl samt
stemmeafgivelse
Kl. 19.30 Musik og sms-afstemning
Kl. 19.35 Prisuddeling Årets Kulturelle Highfive
Kl. 19.40 PAUSE med drikke og kransekage
Kl. 20.05 Festtale v/borgmesteren
Kl. 20.10 Hædring af mestre
Kl. 20.25 Underholdende indslag
Kl. 20.30 Prisuddeling Årets Publikumspris og Årets Ildsjæl
Kl. 20.40 Underholdende indslag
Kl. 20.45 Prisuddeling Årets Talent og Årets Talentudvikler
Kl. 20.55 Underholdende indslag
Kl. 21.00 Prisuddeling KulturKolding-prisen
Kl. 21.05 Underholdende indslag
Kl. 21.10 Prisuddeling Årets Leder og Årets Forening
Kl. 21.20 Underholdende indslag
Kl. 21.25 Prisuddeling Årets Idrætsnavn
Kl. 21.30 Farvel og tak
Kulturevent har tidligere indeholdt en kulturmesse på 1 time for og med kulturelle foreninger, aktører og institutioner. Af hensyn til programmets længde anbefales det at skrinlægge kulturmessen og i stedet henvise denne netværksdel til Powerdag for frivillige og Kulturafdelingens Nytårskur.
Deltagere
Mestre fra det forgangne år, modtagere af ungdomslederpriser samt nominerede til priserne på fritids- og idræts- samt kulturområdet inviteres til Award Kolding. Derudover en bred invitation til aktører og frivillige fra kultur-, fritids- og idrætsområdet og foreningslivet samt borgere i Kolding kommune.
Ved Kulturevent 2018 deltog ca. 250 pers. Ved Fritidsfesten 2019 deltog ca. 560 pers. Ved Hædring af mestre 2019 deltog ca. 250 pers. Ved de to sidstnævnte arrangementer er flere af deltagerne de samme. Forvaltningerne vurderer på den baggrund, at en fælles fejring skal kunne rumme 800-900 personer.
Location
Arrangementet vil foregå på Kolding Teater, der har gode rammer til et flot show med scene, teknik og siddepladser til publikum. Teatersalen kan rumme 798 pers. Det vil være muligt at bruge en af fritids- og idrætsområdets kommunale dage til arrangementet.
Økonomi
I forbindelse med besparelserne og Budget 2018 besluttede Kulturudvalget at halvere budgettet for Kulturevent. Budgettet for Kulturevent er på 35.000 kr. Fritids- og Idrætsudvalget har i alt afsat 200.000 kr. på budgettet til Fritidsfest og Hædring af mestre. Udvalget besluttede på udvalgsmødet den 11. september 2018, at en del af midlerne til Fritidsfesten og Hædring af mestre skal reserveres til et arrangement for de frivillige på fritids- og idrætsområdet. Senior- og Sundhedsforvaltningen vurderer, at et sådan arrangement vil koste ca. 70.000 kr. Der er derfor sammenlagt 165.000 kr. til en fælles fejring for kultur, fritid og idræt.
Senior- og Sundhedsforvaltningen og By- og Udviklingsforvaltningen har skitseret et budget, som viser, at en fælles fejring for fritids- og idræts- samt kulturområdet ikke er muligt inden for de økonomiske rammer, som Kulturudvalget og Fritids- og Idrætsudvalget har nedsat til fejring af frivillige og aktører og udøvere på fritids- og idræts- samt kulturområdet.
Budget |
|
Budget Fritid og Idræt | 130.000 |
Budget Kultur | 35.000 |
Budget i alt | 165.000 |
|
|
Udgifter |
|
Diplomer, indramning mm. | 1.000 |
Priser - Fritid og Idræt | 32.500 |
Blomsterbuketter 14 stk. | 2.800 |
Gaver Ungdomsledere 10 stk. | 3.500 |
Gaver Hædring af mestre 125 stk. | 43.750 |
Kulturpriser og anerkendelser | 25.000 |
Forplejning 800 pers. | 60.000 |
Musikere | 4.000 |
Anerkendelse til optrædende | 1.200 |
Konferencier | 7.500 |
Tekniker til afvikling Comwell - 8 x 250 kr. | 2.000 |
3-skærmsløsning Comwell | 9.000 |
Lys, lyd, teknik | 15.000 |
Grafik, PR og markedsføring | 12.000 |
I alt | 219.250 |
Udfordringer
På baggrund af det skitserede budget, vurderer forvaltningerne, at en fælles fejring ikke er realiserbar inden for de nuværende økonomiske rammer. Udvalgene kan eventuelt vælge at nedjustere udgifterne til priser og gaver. Udgifterne til forplejning er allerede nedjusteret, eftersom forplejningen alene består af kaffe/te/vand og kransekage. Fritidsfesten byder normalvis på en 3-retters menu og Kulturevent byder på tapasbuffet. Deltagerbetaling, f.eks. til forplejning/middag, er ligeledes en mulighed, men forvaltningerne vurderer, at brugerbetaling vil være afskrækkende for mange deltagere, da formålet med fejringen er at sige ”tak for indsatsen” til de mange aktører og frivillige på kultur-, fritids- og idrætsområdet.
Forvaltningerne vurderer, at Kulturudvalget og Fritids- og Idrætsudvalget, både økonomisk og indholdsmæssigt, med fordel kan bevare henholdsvis Kulturevent og Fritidsfesten samt Hædring af mestre i deres nuværende form.
Sagsnr.: 18/1940
Resumé
Forvaltningen fremlægger forslag til en samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og foreningen Jazz i Trekanten om projektet JazzButikken. Samarbejdsaftalen løber fra 1. januar 2019 – 31. december 2022.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget godkender den 4-årige samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Jazz i Trekanten om projektet JazzButikken.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
I forbindelse med forhandlingerne om Udviklingspuljen fra budget 2019 afsatte Byrådet 600.000 kr. årligt i perioden 2019 – 2022 til projektet JazzButikken, som foreningen Jazz i Trekanten er projektholder på.
Støtten fordrer en samarbejdsaftale, som forvaltningen fremlægger forslag til. Samarbejdsaftalen tager udgangspunkt i de initiativer, som Jazz i Trekanten allerede har iværksat i regi af JazzTown Kolding, som Kolding Kommune har støttet med 300.000 kr. i 2017 og 2018, herunder:
- Festivalen Jazz i Trekanten
- JazzHouse for unge
- KulturTalenter
- Børnejazz-festival
Herudover vil JazzButikken have øget fokus på rådgivning til alle kulturaktører i Kolding Kommune.
Bilag
Resumé
Som følge af Børne- og Uddannelsesudvalgets vedtagelse af Handleplan vedrørende Budgetudfordringer, Uddannelsespolitik nedlægges skole-kulturpuljen fra 1. januar 2020.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Som følge af Børne- og Uddannelsesudvalgets vedtagelse af Handleplan vedrørende budgetudfordringer, Uddannelsespolitik den 13. marts 2019 nedlægges skole-kulturpuljen den 1. januar 2020.
Skole-kulturpuljen blev etableret i forbindelse med Budget 2016, hvor kulturpolitikken fik tilført 500.000 kr. årligt. Formålet var at styrke samarbejdet mellem skoler og kulturinstitutioner.
I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2016 blev det besluttet, at Uddannelsespolitikken og Kulturpolitikken hver skulle finde 50 % af finansieringen af puljen, og budgettet blev samlet under kulturpolitik.
I forbindelse med Budget 2019 og udmøntningen af mulighedskataloget besluttede Kulturudvalget at reducere puljen fra 500.000 kr. til 400.000 kr. fra 1. januar 2019.
Med Børne- og Uddannelsesudvalgets beslutning af 13. januar 2019 skal der pr. 1. januar 2020 overføres 250.000 kr. fra Kulturpolitikken til Uddannelsespolitikken, og der resterer altså således 150.000 kr., som Kulturudvalget kan disponere.
Sagsnr.: 16/11004
Resumé
Jesper Elkjær (B) foreslår, at en del af de resterende midler fra Skole-kulturpuljen fra 1. januar 2020 permanent afsættes til at sikre uddannelsesforløbet ”Rap på Godset”.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager stilling til det af Jesper Elkjær (B) stillede forslag om permanent at sikre uddannelsesforløbet ”Rap på Godset”.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Kulturudvalget besluttede at disponere 80.000 kr. af restmidlerne fra Skole-kulturpuljen til uddannelsesforløbet ”Rap på Godset”.
Sagsfremstilling
Som følge af Børne- og Uddannelsesudvalgets beslutning den 13. marts 2019 af Handleplan vedr. budgetudfordring, Uddannelsespolitik er Skole-kulturpuljen nedlagt fra den 1. januar 2020, og der tilbagestår 150.000 kr på kulturpolitikken.
Jesper Elkjær (B) foreslår, at en del af disse midler afsættes til at sikre uddannelsesforløbet ”Rap på Godset” fra 1. januar 2020.
Forvaltningens bemærkning
”Rap på Godset” er et uddannelsesforløb, der er udviklet for midler fra Skole-kulturpuljen af Godset og Musikskolen i samarbejde. Forløbet blev udviklet i skoleåret 2016/2017 med et par pilotprojekter allerede i 2015, og har været afholdt for midler fra Skole-kulturpuljen i skoleåret 2016/2017, 2017/2018 og 2018/2019.
Forløbet er målrettet 6. klasser og er et tværfagligt forløb med dansk/engelsk, musik/it, fysik, og bevægelse.
Forløbet er det forløb fra Skole-kulturpuljen, der har bredest deltagelse. Ved sommeren 2019 vil der være gennemført forløb med 35 klasser fra 11 skoler.
Det er samtidig det eneste forløb, som integrerer kulturfag med naturvidenskabelige fag som fysik og it.
Skole-kulturpuljen har i 2016 ved opstarten støttet forløbene med 65.000 kr. og de sidste to skoleår med 80.000 kr. årligt.
Forløbet er ikke muligt at gennemføre uden tilskud fra puljen.
Sagsnr.: 19/10891
Resumé
Søren Rasmussen (O) foreslår, at der tildeles Blue Bridge-festivalen i Bjert et tilskud på 30.000 kr. til færdiggørelse af faciliteter til festivalen. Tilskuddet foreslås finansieret ved at sænke den bevilgede underskudsgaranti med tilsvarende beløb.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter det af Søren Rasmussen (O) stillede forslag.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Kulturudvalget godkendte det af Søren Rasmussen (O) stillede forslag.
Sagsfremstilling
I forbindelse med Budget 2018 blev der til Blue Bridge festivalen i Bjert bevilget et tilskud på 55.000 kr. til installationer og en underskudsgaranti på 100.000 kr. som et engangsbeløb.
Det har efterfølgende vist sig, at installationerne bliver ca. 30.000 kr. dyrere end forventet, og Søren Rasmussen (O) foreslår derfor, at Blue Bridge-festivalen af underskudsgarantibeløbet på 100.000 kr. får tildelt de 30.000 kr. som tilskud til at færdiggøre installationerne.
Der vil derefter restere 70.000 kr. i underskudsgaranti til festivalen i 2019.
Underskudsgarantien er et engangsbeløb, som tænkes overført til 2020, såfremt der ikke bliver brug for den i 2019.
Sagsnr.: 15/11927
Resumé
Forvaltningen fremlægger forslag til Samarbejdsaftale med Brødremenighedens Museum.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at oplægget til samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Brødremenighedens Museum perioden 2020-2023 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
I efteråret 2016 besluttede Kulturudvalget, at der skulle indgås samarbejdsaftaler med alle de institutioner og foreninger, der modtager et årligt tilskud fra Kulturudvalget på mere end 50.000 kr. Heriblandt Brødremenighedens Museum.
Forvaltningen har udarbejdet en 4-årig samarbejdsaftale gældende fra 1. januar 2020.
Det årlige tilskud beløber sig til 118.000 kr. De gældende kulturpolitiske fokusområder er indarbejdet i aftalen, og der lægges særlig vægt på områderne: ”Kultur som løftestang” og ”Borgeren som medskaber”.
Derudover er der lagt vægt på, at Brødremenigheden Museum understøtter formidlingen af Christiansfeld som UNESCO-by, herunder formidlingen af Brødremenighedens virke, historie og internationale arbejde.
Bilag
Sagsnr.: 19/9154
Resumé
Forvaltningen har udarbejdet udkast til en 4-årig samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Danmarks-Samfundets lokalforening Kolding Kommune. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2019 til 31. december 2022.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at oplægget til ny samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Danmarks-Samfundets lokalforening Kolding Kommune for perioden 2019-2022 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Forvaltningen har i dialog med Danmarks-Samfundets lokalforening Kolding Kommune (i det følgende kaldet DS Kolding) udarbejdet udkast til en 4-årig samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og DS Kolding.
Det er Kolding Kommunes forventning, at DS Kolding i lighed med de øvrige kulturinstitutioner generelt bidrager til kommunens udvikling og specifikt understøtter følgende kulturpolitiske fokusområder: ”Kultur som løftestang” og ”Borgeren som medskaber”.
Kolding Kommune ser endvidere DS Kolding som en væsentlig medspiller i forbindelse med markering af Dannebrogs 800 års jubilæum, som afholdes i tæt samarbejde med Historisk Topografisk Forening på Kongeåmuseet i Vamdrup. Herudover forventes det, at DS Kolding er medspiller i forbindelse med fejringen af Genforeningsjubilæet i 2020 og planlægningen heraf.
I aftalen beskrives DS Koldings handlings- og aktivitetsplan for aftaleperioden. Aktiviteterne bekræfter foreningens understøttelse af de kulturpolitiske fokusområder.
Økonomi
Forvaltningen kan oplyse, at tilskuddet til DS Kolding er 50.000 kr. årligt.
Aftalen forhindrer ikke, at der i forbindelse med Byrådets årlige budgetforhandling kan ske ændringer i tilskuddet som følge af, at der er vedtaget generelle besparelser og/eller effektiviseringskrav for kommunen i øvrigt. Dette er indskrevet i aftalen.
Genforhandling
Samarbejdsaftalen skal genforhandles i første halvår 2022 og ny aftale skal indgås og underskrives inden 1. oktober 2022.
Bilag
Sagsnr.: 19/6553
Resumé
Danmarks-Samfundet Kolding fremsender årsrapport 2018. Årsrapporten viser et underskud på 40.519 kr. og et kapitalindestående i Middelfart Sparekasse på 21.350 kr. ultimo 2018.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren forestår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Danmarks-Samfundet har til formål at udbrede kendskabet til Dannebrog og anvendelsen af Dannebrog som et nationalt symbol for dansk kultur, fællesskab og identitet.
Foreningen har i 2018 for første gang fået støtte fra Kolding Kommune på samlet 51.863 kr. Foreningen har samlet haft indtægter for 92.328 kr. samt udgifterne på 132.847 kr., således at regnskabet ender med et underskud på 40.519 kr. og et kapitalindestående i Middelfart Sparekasse på 21.350 kr. ultimo 2018.
Bilag
Sagsnr.: 19/6281
Resumé
Kulturministeren har indgået en bred politisk aftale om en scenekunstreform. Aftalen får betydning for MungoPark Kolding.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Under overskriften ”Et løft til teatre i hele Danmark” offentliggjorde Kulturministeriet den 20. marts 2019 en bred politisk aftale om en scenekunstreform.
Hovedelementerne i aftalen er følgende:
Fredericia Teater, Randers Egnsteater og Vendsyssel Teater får nye regionale/landsdækkende opgaver og et permanent økonomisk løft på samlet 10,5 mio. kr. årligt.
14 egnsteatre over hele landet (herunder MungoPark Kolding) får hver især et statsligt udviklingstilskud.
Aveny T på Frederiksberg og Baggårdsteateret i Svendborg får hver et 4-årigt økonomisk løft på henholdsvis 8 mio. kr. og 3 mio. kr.
Pengene findes dels ved omprioriteringer inden for området, dels ved en 4-årig finanslovsbevilling samt en bevilling på det kulturelle udlodningsaktstykke.
Omprioriteringerne betyder, at der reduceres på den såkaldte formidlingsordning, der giver tilskud til rabatbilletter til børn og voksne. Reduktionen er dog i den endelige aftale blevet justeret, så der ikke reduceres i tilskud til rabatbilletter til børn og unge.
MungoPark Kolding vil over de næste 4 år få tilført et 4-årigt udviklingstilskud, som fordeler sig som følger:
2019: 616.403 kr.
2020: 616.403 kr.
2021: 297.670 kr.
2022: 182.285 kr.
Udviklingstilskuddet har som overordnet formål at understøtte at flere kommer i teateret, men MungoPark kender endnu ikke de præcise kriterier for arbejdet med tilskuddet.
Teateret vurderer, at reduktionen på formidlingsområdet vil betyde en årlig reduktion på ca. 70.000 kr.
Det er en forudsætning for tilskuddene, at Kolding Kommune som minimum fastholder nettotilskuddet til MungoPark på det hidtidige niveau.
Sagsnr.: 18/25214
Resumé
Forvaltningen orienterer udvalget om status på Kunstprojekt Genfortælling.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Formål
Projektets formål er at sætte fokus på allerede eksisterende skulpturer i Kolding kommunes byrum. Skulpturerne sættes midlertidigt ind i en ny ramme eller fortælling uden at efterlade varige ændringer på de originale skulpturer.
Status
Open Call konkurrencen er blevet offentliggjort på kommunens hjemmeside samt formidlet på relevante platforme for designere og kunstnere.
Projektet finansieres med 100.000 kr. fra Kulturpuljen bevilget fra udvalgets møde i august 2018. Midlerne fordeles på 10 skulpturer med 9.000 kr. pr. skulptur. De resterende 10.000 kr. er afsat til formidling af projektet.
Kulturforvaltningen har ansøgt om 100.000 kr. fra Statens Kunstfonds puljemidler for kunst i det offentlige rum til at finansiere honorar til kunstnere. Ansøgningen er ikke blevet imødekommet.
Der var deadline for indsendelse af projektforslag d. 31. marts, og der er indkommet 12 projektforslag fra 8 forskellige aktører.
Et bedømmelsesudvalget bestående af medlem af Kulturudvalget Eea Haldan Vestergaard, landskabsarkitekt Thomas Thinghuus, museumsinspektør Katrine Stenum, og kulturkonsulent Jon Noe, har udvalgt følgende projekter til gennemførelse:
- Chresten Berg – Erik Valter
- Svømmepigen – Erik Valter
- Siddende Pige – Erik Valter
- Abessinier – Josephine Graff & Anne Voigt
- Keramisk Viadukt – Kristine Mandsberg
- Skulpturgruppe på Vestertorv – Kristine Mandsberg
- Skulptur af Karl Åge Riget – Mogens Leander
- Kain – Nicolai for Børn
Bedømmelsesudvalget har valgt et 9. og et 10. projekt, som begge kræver yderligere afklaringen fra kunsterne, før projekterne kan igangsættes.
Kulturafdelingen orienterer Kulturudvalget om de resterende projekter på det førstkommende udvalgsmøde.
Den 8. juni 2019 er der planlagt åbning af projektet, hvor genfortællingerne af skulpturerne afsløres.
Efter 4-8 uger afmonteres de midlertidige installationer, og skulpturerne føres tilbage til deres oprindelige udtryk.
Formidling
Projektet formidles gennem trykt folder samt online, og der kobles til formidling af kunst i byrummet i øvrigt med forslag til ruter m.m.
Projektet afsluttes med en borger-afstemning om hvilket projekt, der bliver udpeget som borgernes favorit.
Sagsnr.: 19/8993
Resumé
Kolding Miniby fremsender reviderede vedtægter til godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at vedtægterne godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kolding Miniby fremsender vedtægtsændring til godkendelse.
Vedtægtsændringen er i §5, hvor ordlyden i dag er:
§5 kontingent
Kontingent fastsættes på den årlige valghandling.
Kontingent skal alene bruges til socialt arbejde for byens borgere. Dog skal et eventuelt overskud fra et regnskabsår overføres til det almindelige regnskab.
Ændres til:
§5 kontingent
Kontingent og overskud fra salg af øl og vand til minibyggerne skal alene gå til social arbejde for minibyggerne. Eventuelt overskud fra et regnskabsår, skal ikke overføres til det almindelige regnskab, men blive videreført på den sociale konto.
Baggrunden for vedtægtsændringen er at det sociale samvær i det daglige er meget værd for foreningen. Derudover vil minibyen genindføre årlig udflugt, årlig julefrokost samt foredrag ligesom foreningen har 25 års jubilæum i 2021.
Vedtægtsændringer er godkendt på generalforsamling den 19. februar 2019.
Bilag
Sagsnr.: 18/4230
Resumé
Til orientering fremsendes regnskab 2018 vedrørende Kulturpolitik.
Driftsområdet viser netto et mindre forbrug på 2.470.561 kr. svarende til en forbrugsprocent på 97,5 %. Beløbet overføres til 2019 i forbindelse med godkendelse af kommunens regnskab for 2018.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om regnskab 2018 for Kulturpolitik tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Det forventede regnskab 2018 udviser netto samlet set et resultat på driften for Kulturpolitik en forbrugsprocent på 97,5 svarende til 2.470.561 kr.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 31. december 2018 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 31.12.18 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 3.216.365 | 3.140.365 | 2.966.731 | 94,47% | 1 |
Kulturinstitutioner | 59.710.774 | 60.076.774 | 58.740.878 | 97,78% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
|
|
Museer | 20.056.106 | 19.963.106 | 19.916.036 | 99,76% | 3 |
Teatre | 7.235.577 | 7.335.577 | 7.290.762 | 99,39% | 4 |
Øvrige kulturtilskud | 5.061.528 | 5.015.528 | 4.891.739 | 97,53% | 5 |
Fælles puljer | 0 | 0 | 0 | 0,00% | 6 |
Fælles Kultur | 3.063.650 | 3.279.650 | 2.534.294 | 77,27% | 7 |
I alt | 98.344.000 | 98.811.000 | 96.340.439 | 97,50% |
|
Noter:
- Kulturpuljen
Afsat | 1.184.515 kr. |
Heraf disponeret pr. 31.12.2018 | 1.068.574 kr. |
| 115.941 kr. |
|
|
Der er disponeret til bl.a. |
|
|
|
Arrangementer udbetalt pr. 31.12.18 | 1.038.457 kr. |
Yderligere disponeret | 30.117 kr. |
Der er yderligere givet tilskud til blandt andet MusikKolding, Sønderjyllands Symfoniorkester, Legetøjsmuseet og Dr. Dorothea Teatret.
- De kommunale kulturinstitutioner Stadsarkivet, Nicolai Kultur, Godset, Musikskolen, Biblioteket og Christiansfeldcentret. Alle institutioner er i balance.
- Udbetaling af driftstilskud til museerne.
- Fælles pulje som styres centralt.
Sagsnr.: 14/12166
Resumé
Geografisk Have anmoder om anvendelse af 500.000 kr. til fremme af 2 delprojekter i Udviklingsplanen af allerede frigivet anlægsbevilling.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at 500.000 kr. anvendes til forarbejder vedrørende Besøgscenter samt projekt og medfinansiering af projekt vedrørende ny belægning i Rosenhaven.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
På Byrådets møde den 25. august 2014 (sag nr. 6), blev det besluttet at frigive anlægsbevilling på 2.000.000 kr. til realisering af Masterplan for Geografisk Have. Der er brugt 568.000 kr. af bevillingen.
Geografisk Have fremsender anmodning om at anvende 500.000 kr. af bevillingen til at arbejde videre med Udviklingsplanen for Geografisk Have og Aksel Olsens hjem. Midlerne skal gå til 2 tiltag. Det ene vedrørende forberedelser af Besøgscentret, hvor Kolding Kommune har anbefalet, at projektet styrkes vedrørende cirkulær økonomi. Det vil være nødvendigt at gennemføre tekniske undersøgelser og indhente rådgivning fra eksperter på området.
Det andet projekt vedrører udskiftning af klinkerne i Rosenhaven, som også er et af forslagene i Udviklingsplanen. Klinkerne har nu holdt i 50 år og er slidt op. Der arbejdes på en løsning, hvor det visuelle udtryk fastholdes med nye tilsvarende klinker, dog således at overfladen bliver mere ru. Formålet hermed er at mindske de eksisterende gener med meget glatte klinker i fugtigt vejr og i frostvejr. Det er beregnet, at udgiften hertil er på ca. 1,8 mio. kr. Der er igangsat en fundraising af dette beløb, hvorfor det er nødvendigt at fremvise et minimum af medfinansiering. Fundraisingen sker til fonde på lokalt, regionalt og nationalt niveau.
Sagsnr.: 19/115
Resumé
Anlægsregnskaber 2018 for igangværende projekter og afsluttede projekter over 2 mio. kr. for Kulturudvalget sendes til orientering.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om anlægsregnskaberne for igangværende projekter over 2 mio. kr. og afsluttede projekter over 2 mio. kr. tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Ifølge Budget og Regnskabssystemet for kommuner skal der for anlægsprojekter, hvor bruttoudgiften er over 2 mio. kr. aflægges et anlægsregnskab, som Byrådet skal godkende. Byrådet skal ikke godkende anlægsprojekter, hvor bruttoudgiften er under 2 mio. kr.
Anlægsregnskaber 2018 for igangværende og afsluttede projekter, hvor bruttoudgifter overstiger 2 mio. kr., fremsendes til orientering.
Anlægsregnskaberne udviser følgende:
Igangværende projekter over 2 mio. kr. (i 1.000 kr.)
* bevillingen er flerårig |
Afsluttede projekter over 2 mio. kr. (i 1.000 kr.)
Projektbetegnelse |
| Rådigheds-beløb 2018 | Forbrug 2018 | Total bevilling* | Totalt forbrug | Note |
P.nr. 4717 Udvidelse af Kolding Miniby | U | 500 | 500 | 2.100 | 2.100 |
2 |
| I | 0 | 0 | 0 | 0 |
|
P.nr. 4764 Dorothea Teatret, facaderenovering | U | 550 | 874 | 3.325 | 3.647 |
3 |
| I | 0 | 0 | 0 | 0 |
|
* bevillingen er flerårig
Note
1. Projektet omfatter planlagt bygningsvedligeholdelse 2018-2021 på ejendomme.
2. Hele anlægstilskuddet er udbetalt.
3. Hele anlægstilskuddet er udbetalt. Merforbruget bliver inddækket af mindreforbrug på andre afsluttede anlæg på By- og Udviklingsforvaltningens område.
De enkelte anlægsregnskaber forefindes hos By- og Udviklingsforvaltningen.
Sagsnr.: 19/5093
Resumé
Pr. 31. marts 2019 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2019 følgende:
- Regnskabet forventes at være 1 mio. kr. mindre end det korrigerede budget. Beløbet svarer til ca. 1 % af det samlede budget og er således inden for den almindelige overførselsramme.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 1 mio. kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2020 på 1 mio. kr. Beløbet svarer til ca 1 % af det samlede budget, og er således inden for den almindelige overførselsramme.
Bemærkning til ØK: Den forventede overførsel vedrørende Kulturpolitik er et foreløbigt skøn.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 31. marts 2019 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 31.03.2019 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 1.902.000 | 2.472.000 | 1.480.986 | 59,9% | 1 |
Kulturinstitutioner | 58.639.000 | 59.737.000 | 14.816.268 | 24,8% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
| 3 |
Kulturarv | 11.998.000 | 11.998.000 | 10.455.152 | 87,1% |
|
Kunst og Design | 8.324.000 | 8.324.000 | 7.862.567 | 94,5% |
|
Scenekunst | 7.570.000 | 7.570.000 | 8.827.606 | 116,6% |
|
Musik | 268.000 | 868.000 | 252.106 | 29,0% |
|
Øvrige kulturtilskud | 3.738.000 | 3.738.000 | 3.958.944 | 105,9% |
|
Event | 641.000 | 641.000 | 0 | 0,0% |
|
Barselsudligning | - | -72.000 | 0 | 0,0% | 4 |
Fælles Kultur projekter | 1.159.000 | 1.102.000 | 50.298 | 4,6% | 5 |
Skulpturer og bygninger | 2.348.000 | 2.348.000 | 559.043 | 23,8% | 6 |
I alt | 96.587.000 | 98.726.000 | 48.262.971 | 48,9% |
|
Noter:
- Kulturpuljen
Afsat | 880.000 kr. |
Overført fra 2018 | 320.000 kr. |
|
|
Heraf disponeret pr. 03.04.2019 | 592.303 kr. |
| 607.697 kr. |
|
|
Der er disponeret til bl.a. |
|
|
|
Arrangementer udbetalt pr. 31.03.2019 | 191.986 kr. |
Yderligere disponeret | 400.317 kr. |
Endvidere er der afsat budget til MusikKolding samt projekter i forbindelse med 100 året for genforeningen i 2020.
- Drift af institutionerne under Kulturpolitikken. Biblioteket har betalt husleje samt katalogiseringsbidrag for hele 2019 samt fællesudgifter for 1. kvartal.
- Udbetaling af tilskud til bl. a. Trapholt, Koldinghus, Geografisk Have samt Mungo Park er udbetalt. Under scenekunst er der modtaget statstilskud for 1. kvartal 2019 for Mungo Park.
- Pulje der administreres fra Centralforvaltningen.
- Løbende projekter under Kulturpolitikken.
- Løbende drift af skulpturer og bygninger under Kulturpolitikken.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Intet.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 08-04-2019
Taget til efterretning.