Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
24-01-2018 12:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget |
Sted: |
Udvalgslokalet |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/21633
Resumé
Valg af formand i henhold til § 22, stk. 1, i Lov om Kommunernes Styrelse og Forretningsordenen for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget § 3.
Valget foretages efter reglerne om flertalsvalg i henhold til § 24, stk. 1 i Lov om Kommunernes Styrelse. Valget ledes af det medlem, der har indkaldt til mødet, jf. Forretningsordenens § 2 – ”Indkaldelse til mødet foretaget af det medlem, der længst har været medlem af udvalget, eller hvis flere har været medlem lige længe, af det ældste af disse”.
Ældste medlem af Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget er Benny Dall.
Sagsnr.: 17/21633
Resumé
Valg af næstformand.
Valget sker efter bestemmelsen om flertalsvalg i den Kommunale Styrelseslov § 24, stk. 1, medmindre udvalget bliver enige om andet.
Valget ledes af den nyvalgte formand.
Sagsnr.: 17/21633
Resumé
Forslag til forretningsorden for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget for perioden 2018 – 2021.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- Socialdirektøren foreslår,
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Sagsfremstilling
Forretningsorden for stående udvalg skal godkendes i 2 på hinanden følgende ordinære møder.
Bilag
Sagsnr.: 17/21633
Resumé
Forslag til udpegning af protokolfører for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Af forretningsordenen for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget fremgår af § 5 stk. 2, at ” Den relevante direktør og/eller en af denne – med udvalgets samtykke – udpeget person, deltager som protokolfører”.
Sagen behandles i
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at Administrationschef Inge Lehmann udpeges om protokolfører.
Sagsnr.: 17/21633
Resumé
Der foreligger forslag til mødeplan for 2018 for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Sagen behandles i
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at mødeplanen for 2018 godkendes.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Sagsfremstilling
Udvalget træffer for hvert regnskabsår beslutning om, når og hvor udvalgets møder skal holdes.
Fastlæggelse af mødeplan har til formål at lette udvalgsmedlemmernes arbejdstilrettelæggelse og koordinering med arbejdet i Byrådet.
Udvalgets mødeplan kan af ethvert medlem af udvalget indbringes for Byrådet til stillingtagen. Bestemmelsen skal sikre, at der ikke af et flertal i udvalget fastsættes en mødeplan, der er uhensigtsmæssig for et mindretal af udvalgsmedlemmerne.
I praksis fastlægges mødeplan for udvalgets ordinære møder i udvalgets forretningsorden, der tillige indeholder bestemmelse om indkaldelse af ekstraordinære udvalgsmøder.
Bilag
Sagsnr.: 16/17063
Resumé
Til årsskiftet overtager et nyt Social- og Sundhedsudvalg og Socialøkonomi, Handicap og Hjælpemiddeludvalg det politiske ansvar for Social- og Handicapområdet samt Sundhedsområdet. I den forbindelse er det værdifuldt at få synliggjort og drøftet en videreførelse til de kommende udvalg. Det skal ske, så der kan være den fornødne opmærksomhed på de iværksatte initiativer til gavn for borgere, virksomheder og samarbejdspartnere.
I det vedhæftede bilag er anført strategier, særlige indsatser og tiltag af mere væsentlig karakter. Det vil sige større projekter og indsatser indenfor områderne social, handicap og sundhed, som er blevet politisk besluttet.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår
at udvalget, med afsæt i bilaget, drøfter overlevering til det kommende Social- og Sundhedsudvalg samt Socialøkonomi, Handicap og Hjælpemiddeludvalg, og
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 24-01-2018
Social- og Sundhedsudvalget tog overleveringen til efterretning med den tilføjelse, at indsatsen overfor borgere med tabubelagte udfordringer indføjes i overleveringen.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Overleveringen af punkter blev drøftet og taget til efterretning.
Sagsfremstilling
For at sikre kontinuitet inden for områderne social, handicap og sundhed er der behov for, at der sikres en overlevering imellem udvalgene ved en valgperiodes udløb og opstart af en ny fireårig periode.
Ved at inkludere den eksisterende viden i det fremtidige arbejde, får de nye udvalg et overblik over de allerede igangsatte initiativer, når udvalgene fremadrettet skal præge området ud fra deres politiske overbevisning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-12-2017
Social- og Sundhedsudvalget besluttede, at overleveringen til det nye Social- og Sundhedsudvalg samt Socialøkonomi, Handicap- og Hjælpemiddeludvalg sker i form at det vedhæftede bilag med følgende tilføjelser:
- Evaluering af projekt "Systematisk helhedsorienteret myndighedssagsbehandling for børn og unge"
- Status og anbefalinger for tandpleje for udsatte
- Social- og psykiatrisygeplejerske
- Idræt for udsatte grupper
- Projekt Revanche
- Kultur på recept
- Fødselsdepression for mænd
- Tilgængelighed
Bilag
Sagsnr.: 17/22481
Resumé
Forvaltningen har udarbejdet udkast til delegationsplan Kolding Kommune og herunder for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgets forretningsområde.
Sagen behandles i
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, samlet sag til Økonomiudvalg og Byråd.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at delegationsplanen for Socialøkonomi, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget godkendes.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Delegationsplanen angiver fordelingen af beslutningskompetence mellem administrationen, Socialøkonomi, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Økonomiudvalget og Byrådet. Delegationerne for Socialøkonomi, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget indgår i en samlet plan som omfatter Byråd, Økonomiudvalget og samtlige stående udvalg.
De stående udvalg godkender hver især den del af den samlede plan, der vedrører udvalgets forretningsområde, og foretager indstilling til Økonomiudvalget og Byrådet herom.
Der er tale om en videreførelse af den bestående delegationsplan, idet tilføjes, at områderne i delegationsplanen tidligere indgik i forretningsområdet for Social- og Sundhedsudvalget, men nu er udskilt i eget område i overensstemmelse med styrelsesvedtægten for 2018 – 2021.
Bilag
Sagsnr.: 16/5167
Resumé
Social- og Sundhedsudvalget og Teknikudvalget har i december 2017 godkendt Kolding Kommunes tilgængelighedsstrategi 2018-2021.
Tilgængelighed handler om, hvordan vi i Kolding Kommune ”indretter” vores bygninger, fortove, gågader, stisystemer, grønne områder og transporttilbud. Men tilgængelighed handler ikke kun om sten og beton. Det handler også om ”bløde værdier” som fællesskab, rummelighed og tryghed.
Tilgængelighedsstrategien bygger på konkrete oplevelser fra gåture med handicappede borgere og med input og høringssvar fra Handicaprådet, Ældrerådet, Udsatterådet og handicaporganisationer.
Tilgængelighedsstrategien fremgår af bilaget.
Sagen behandles i
Seniorudvalget og Socialøkonomi, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Beslutning Seniorudvalget den 09-01-2018
Sagsfremstilling
Tilgængelighedsstrategien handler om, at alle borgere i Kolding Kommune skal kunne deltage i samfundslivet, uanset om man er kørestolsbruger, er blind eller døv, psykisk syg, bruger rollator, er dårligt gående eller har en anden form for funktionsnedsættelse.
Tilgængelighedsstrategien er blevet til i tæt samarbejde med forskellige handicapgrupper, herunder en blind borger, en borger der bruger automatisk kørestol, en borger der bruger manuel kørestol og en borger der kører på scooter.
Erfaringerne herfra viser, at borgere med handicap har forskelligartede behov, men at alle handicapgrupper – nøjagtigt som andre borgere i Kolding Kommune – har behov for at komme ud, at komme frem, at komme rundt og at komme ind.
Tilgængelighedsstrategien bygger på disse temaer. Tilgængeligheden skal gælde fra man træder ud af sin hoveddør til man er hjemme igen.
Tilgængelighedsstrategien sætter rammen for, hvordan Kolding Kommune vil arbejde med at styrke tilgængeligheden. Tilgængelighedsstrategien udfoldes konkret ved at:
- Borgere kan gøre Kolding Kommune opmærksom på tilgængelighedsproblemer via app’en ”Giv et praj”
- Der er afsat 250.000 kr. årligt fra 2018 til at løse konkrete tilgængelighedsproblemer. Teknik- og Klimaudvalget prioriterer hvilke tiltag der skal iværksættes i dialog med Socialøkonomi, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget og Handicaprådet
- Der udarbejdes årlige handleplaner for konkrete initiativer, der skal iværksættes for at styrke tilgængeligheden i Kolding Kommune.
- Information om tilgængelighedsstrategien og de konkrete initiativer, der iværksættes, samles på www.kolding.dk/tilgaengelighed
Herudover vil der generelt være fokus på, hvordan handicapgrupper bedst muligt inddrages i byplanlægningen i Kolding Kommune.
Bilag
Sagsnr.: 16/5167
Resumé
Kolding Kommunes Tilgængelighedsstrategi 2018-21 (Fysisk tilgængelighed i de offentlige rum) blev vedtaget i december 2017.
Som en del af denne, ønskes et borgercentreret afsæt for at opprioritere tilgængelighed i kommunen.
I budgetforhandlingerne for 2018-2021 er der afsat 250.000 kr. årligt til at styrke konkret borgercentreret tilgængelighed. Det foreslås, at der en gang årligt sker en prioritering af, hvordan de 250.000 kr. anvendes.
Forvaltningen foreslår, at den årlige prioritering sker i et samarbejde mellem Teknik- og Klimaudvalget, Socialøkonomi- Handicap- og Hjælpemiddeludvalget og Handicaprådet.
Sagen behandles i
Teknik- og Klimaudvalget, Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget (høring), Handicapråd (høring), Teknik- og Klimaudvalget.
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår,
at forslag til arbejdsgang for prioritering af tilgængeligheds-praj sendes i høring i Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget og Handicaprådet,
at den årlige prioritering for 2018 sker i maj/juni 2018 og prioriteringen for 2019 og fremefter sker i januar/februar.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Udvalget havde ingen bemærkninger til den foreslåede arbejdsgang for prioritering af tilgængeligheds-praj.
Beslutning Teknik- og Klimaudvalget den 17-01-2018
Godkendt med den tilføjelse, at sagen ligeledes sendes til høring i Seniorudvalget.
Sagsfremstilling
Kolding Kommunes Tilgængelighedsstrategi 2018-21 blev vedtaget i december 2017. Formålet med tilgængelighedsstrategien er at sætte fokus på, hvordan man ’indretter’ Kolding Kommune så alle, uanset funktionsniveau, kan deltage i samfundslivet.
At ’indrette’ Kolding Kommune, så alle kan deltage på lige fod, handler om at sætte borgeren i centrum. Det kan eksempelvis være at invitere handicapgrupper med i processen, når der skal bygges eller at styrke informationen og overskueligheden med grafiske oversigtskort, når en borger med funktionsnedsættelse skal finde rundt i midtbyen.
Strategiens formål er at tænke tilgængeligheden ind i vores udvikling af kommunen. Der er derfor i budgetforhandlingerne 2018-21 afsat 250.000 kr. til at styrke den borgercentrerede tilgængelighed.
Konkret skal de 250.000 kr. anvendes til at imødekomme borgerønsker, der kommer ind via ’Giv Et Praj’.
’Giv et Praj’ er en mobilapp, som giver borgere mulighed for at gøre Kolding Kommune opmærksom på konkrete steder, hvor tilgængeligheden kan forbedres. Der er udviklet et tilgængelighedsspor i app’en; ”Handicap og Tilgængelighed”, som gør det muligt at give specifikke tilgængeligheds-praj. App’en suppleres desuden af en mulighed for at praje via et opkald eller en e-mail.
Det foreslås, at der en gang årligt sker en prioritering af de praj, som omhandler tilgængelighed, det vil sige hvordan de 250.000 kr. anvendes til at styrke tilgængeligheden bedst muligt.
Den årlige prioritering foreslås at ske ud fra nedenstående arbejdsgang (se illustration nedenfor):
1. Teknik- og Klimaudvalget modtager en samlet (årlig) oversigt over tilgængeligheds-praj og sender denne i høring i Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget samt Handicaprådet.
2. Høring i Handicaprådet.
3. Høring i Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
4. Prioritering og beslutning i Teknik- og Klimaudvalget.
Det foreslås, at den årlige prioritering for 2018 sker i maj/juni 2018, så der kan igangsættes tilgængelighedsforbedringer allerede i 2018.
Den årlige prioritering for 2019 og efterfølgende år foreslås at ligge i januar/februar.
Forvaltningen foreslår desuden, at det i løbet af 2018 vurderes nærmere, om det kan være hensigtsmæssigt at øremærke en del af puljen til en særlig indsats/tema, hvor forskellige aktører kan ansøge om eksempelvis 50 % tilskud til forskellige tiltag, og at de samlede midler til tilgængelighedstiltag på denne måde øges. Såfremt det vurderes at være hensigtsmæssigt, vil det kunne implementeres fra 2019.
Sagsnr.: 17/21633
Resumé
Projekt ”Troldhedestien – mødesteder og oplevelser for alle” er med baggrund i en bearbejdning og udvikling af foranalysen fra 2016 nået frem til et samlet projektforslag som fremadrettet vil gøre Troldhedestien til et attraktivt tilbud til alle borgere – også bevægelseshæmmede, handicappede, psykisk sårbare og socialt udsatte, der ikke bruger området særligt meget i dag.
Projektforslaget indeholder tre stationer/mødesteder Bramdrupdam Dam, Dybvadbro Station og området omkring Skovløberhuset. For at binde stien sammen kommer der endvidere 5 mindre opholdspladser/trinbræt mellem de tre stationer.
Projektforslaget forelægges nu til politisk godkendelse. Der vil samtidig blive redegjort for anlægs- og driftsøkonomien i projektet. Endelig vil tidsplanen for projektets realisering også blive præsenteret.
Sagen behandles i
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Plan, Bolig og Miljøudvalget samt Teknik og Klimaudvalget.
Forslag
Den konstituerede by- og udviklingsdirektør samt senior- og socialdirektøren indstiller,
at projektet søges realiseret med det beskrevne indhold og ramme,
at omkostningerne til fremtidig drift fordeles som beskrevet i sagsfremstillingen.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Udvalget besluttede;
at projektet realiseres med det beskrevne indhold og ramme,
at omkostningerne til fremtidig drift fordeles som beskrevet.
Sagsfremstilling
”Troldhedestien – mødesteder og oplevelser for alle”
Baggrund
Projekt ”Troldhedestien – mødesteder og oplevelser for alle” er med baggrund i en bearbejdning og udvikling af foranalysen fra 2016 nået frem til et samlet projektforslag som fremadrettet vil gøre Troldhedestien til et attraktivt tilbud til alle borgere – også bevægelseshæmmede, handicappede, psykisk sårbare og socialt udsatte, der ikke bruger området særligt meget i dag. Projektet er udviklet og bearbejdet med en omfattende brugerundersøgelse og -deltagelse af borgere med særlige behov. Med respekt for naturen, historien og eksisterende brugere af området i dag skal Troldhedestien danne ramme om et større fællesskab med nye og anderledes mødesteder, hvor folk kan slappe af og hygge sig sammen. Allerede eksisterende relationer mellem steder og mennesker skal styrkes og nye skal skabes.
Projektet har opnået støtte fra Realdania og Lokale- og Anlægsfonden, som gør det muligt at realisere etableringen af nye mødesteder og aktiviteter på den knap 8 km lange strækning fra Fynsvej i centrum til Dybvadbro Station.
Formål
Med projektet ønsker vi at styrke social inklusion, sociale relationer og selvværd for borgere i området langs Troldhedestien. Projektet på Troldhedestien har derfor til formål at skabe nye rum og rammer for oplevelser og udfoldelse i naturen. Håbet er, at mødet i det fri vil skabe nye fællesskaber mellem borgere med vidt forskellige forudsætninger.
Tidligere politisk behandling
Med baggrund i foranalyse og masterplan fra 2016, som udgjorde en samlet plan på ca. 30 mio. kr. besluttede det tidligere Miljøudvalg samt Social- og Sundhedsudvalget på et fællesmøde den 5. sept. 2016, at de to forvaltninger skulle udarbejde og fremlægge en plan for realisering af projektet i tre faser. Det blev udarbejdet en plan for fase 1, som omfattede: Bramdrupdam Dam, Dybvadbro Station og udbygning af stiforløbet med trinbræt og formidling med en økonomisk ramme på ca. 10. mio. kr., hvor af egenfinansieringen fra Kolding Kommune udgør 4. mio. kr. og resten finansieres af fonde.
Direktørerne for henholdsvis By- og Udviklingsforvaltningen samt Senior- og Socialforvaltningen blev i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2016 pålagt at finde den nødvendige drifts- og lønudgift til projektet på ca. 1. mio. kr.
Kolding Kommunes egenfinansiering på 4. mio. kr. er afsat på henholdsvis budget 2016 og 2017. Realdania har januar 2017 doneret 4 mio. kr. (3.3 mio. kr. efter fratrukket fondsmoms) og i oktober 2017 har Lokale- og Anlægsfonden doneret 4. mio. kr. på betingelse af at delprojektet ved området omkring Skovløberhuset realiseres.
Det tidligere Social- og Sundhedsudvalg er blevet præsenteret for en status for projektet den 25. oktober og det tidligere Miljøudvalg den 6. november 2017.
Projektet er nu bearbejdet og tilrettet således at det nu også omfatter området omkring Skovløberhuset og med en samlet anlægsøkonomi på 11,3 mio. kr.
Udviklingsfasen efter foranalysen har dermed resulteret i et samlet projekt til 11,3 mio. kr. i stedet for et faseopdelt projekt til ca. 30 mio. kr.
Projekttilpasningen er siden foranalysens 3 faser specielt sket ved at:
- Begrænse størrelsen af anlægget ved Skovløberstationen
- Beskære antallet af nye bygninger ved Dybvadbro Station til en renovering af den eksisterende, opførelse af et mindre samlingshus samt et antal nyudviklede shelters tilpasset forskellige målgrupper
- Fokusere projektet ved Bramdrupdam Dam fra 3 delprojekter til området ved dammen
- Udskyde en eventuel etablering af en mobilsalgsvogn som del af et socialøkonomisk virksomhed.
Der har således været arbejdet målrettet gennem brugerinddragelse på at udvikle mødesteder som er tilpasset målgrupper og behov indenfor den afsatte økonomiske ramme.
Proces og brugerinddragelse
De borgere der har været med i projektet indtil nu og som vil deltage i realiseringen kommer fra følgende kommunale institutioner: Nordhøj, Vækststedet, Marielund, Kulturhuset og Bramdrupdam Bofællesskaber. Organisationerne ligger alle i projektets nærområde. Andre borgere i nærområdet, foreninger og lokalråd, som har en interesse i og i forvejen er engageret i området på forskellig vis, har ligeledes været involveret i projektet indtil nu og vil deltage i realiseringen. Se processen i bilag 1.
Handicaprådet blev orienteret om projektet den 7. september 2017, og den 11. oktober 2017 blev Udsatterådet orienteret. Flere medlemmer af de to råd har efterfølgende været involveret i udviklingen af projektet og har vist interesse for at deltage i den fortsatte udvikling og realisering.
Projektet er løbende blevet testet, kvalificeret og valideret gennem brugerundersøgelser og workshops, i tæt samarbejde med LAB for Social Inklusion på Designskolen i Kolding. Målgruppernes behov og ønsker er derigennem blevet integreret i projektets både fysiske og strukturelle løsninger.
Arkitekturen og faciliteterne tager afsæt i et design, som imødekommer mangfoldigheden af brugere og den diversitet i behov der findes blandt borgerne. Ved at tage afsæt i tanken om at inkludere og sikre alle lige adgang, skabes faciliteter som sikre en høj grad af tilgængelighed for alle.
Med de nye faciliteter vil muligheden for at langt flere borgere kan opleve og få et forhold til naturen blive fremmet – både gennem nye faciliteter og praktiske elementer som fx toiletter samt gennem naturformidling og friluftsaktiviteter.
Stistrækningen og de 3 nye stationer og mødesteder
På hele stiforløbet fra centrum til Dybvad Station bliver der arbejdet med forbedret skiltning og historiefortælling. Undervejs bliver der etableret 5 mindre trinbræts, som både skal fungere som afstandsmarkering, hvilested og historiefortællingselement. I løbet af foråret 2018 bliver der derudover igangsat en mindre designproces der med udgangspunkt i Tilgængelighedsstrategien, som skal arbejde med tilgængeligheden ned til Troldhedestien.
Konkret indebærer de nye faciliteter på de tre stationer blandt andet:
- Dybvadbro station ønskes udbygget med blandt andet boardwalks, samlingshus og shelters som er nyudviklet til målgruppen i samarbejde med brugerne. Renovering af den gamle stationsbygningen er ligeledes en del af projektet, herunder etablering af toiletter i den østlige del.
- Ved Bramdrupdam Dam etableres en sti rundt om dammen, der gør det muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at opleve dammen. Derudover tænkes området udbygget med blandt andet en stationsbygning med handicaptoiletter, overdækning og tribunerampe ned til dammen, et stort hængekøjeområde og mindre opholdspladser og gemmesteder i udkanten af arealet.
- Området ved Skovløberhuset ønskes udbygget med en stationsbygning med handicaptoiletter og overdækning. På engarealet vest for Skovløberhuset etableres et trædække og samlingssted med mulighed for komme helt tæt på den smukke natur. Området foran og omkring Skovløberhuset bliver renoveret og forbedret for at bringe de kvaliteter tilbage, som stedet oprindeligt havde, som om det idylliske sted i skoven, der igennem tiden har været omdrejningspunkt for vigtige begivenheder. Den eksisterende bygning og den brug berøres ikke, men skovbørnegrupper kan som andre få glæde af de nye faciliteter.
Se bilag 2 for en beskrivelse af de tre steders brugergrupper, situationsplaner og visualiseringer.
Særligt vedrørende Bramdrupdam Dam
Projektet forudsætter at der kan etableres et varigt vandspejl ved Bramdrupdam Dam, der ikke som nu, i dele af året ligger lavt. Dette arbejdes der på. Hvis dette mod forventning ikke lykkes, må denne del af projektet justeres.
Finansiering af anlæg og drift
Anlægsøkonomien fordeler sig således:
| Anlægsbudget i d. kr. |
Skovløberhuset | 1.779.855 |
Bramdrupdam Dam | 4.504.286 |
Dybvadbro Station | 4.581.324 |
Troldhedestien og trinbræt | 430.100 |
I alt | 11.295.565 |
Driftsbudget
| Eksisterende driftsbudget i d. kr. | Nyt driftsbudget i d. kr. |
Skovløberhuset | 2.000 | 87.000 |
Bramdrupdam Dam | 7.000 | 149.000 |
Dybvadbro Station | 34.500 | 167.000 |
Troldhedestien og trinbræt | 0 | 22.000 |
Bookingsystem for shelter |
| 15.000 |
Kommunikation og aktiviteter |
| 50.000 |
I alt | 43.500 | 490.000 |
Driften af de nye toiletter langs stien udgør den største enkeltpost på driften. Hertil kommer vedligehold af installationer og ny bygningsmasse, forbrugsafgifter og øget grøn drift på arealet.
Det fremtidige driftsbudget finansieres således:
Indenfor By- og Udviklingsforvaltningens budget 440.000 kr.
Eks. Socialområdets budget 50.000 kr.
I alt 490.000 kr.
Hertil kommer lønudgiften til koordinatorstillingen som finansieres af Senior- og Socialforvaltningen.
Skovhjælpergruppens og frivilliges rolle i realiseringen og den efterfølgende drift
Nordhøj og projektgruppen vil i starten af 2018 udarbejde en plan for Nordhøjs fremtidige engagement i Troldhedestiprojektet. I starten af det nye år afslutter Skovhjælpergruppen deres nuværende samarbejde med Naturstyrelsen. Nordhøj vil derefter indgå i et fast struktureret samarbejde med Troldhedeprojektet. Skovhjælpergruppen vil dermed indgå i projektet 3-4 dage om ugen og understøtte både udviklingen, realisering, ibrugtagning og drift af de nye mødesteder, herunder Dybvadbro Station, Bramdrupdam Station og Skovløber Station.
Med afsæt i de nuværende aktiviteter på Dybvadbro Station, herunder bl.a. vedligeholdelse af det grønne og opsyn med bygningerne samt naturvejledning for børnehaverne, vil Nordhøj derfor blive en vigtig del af projektets realisering – både i forhold til den daglige drift og opsyn, men i høj grad også i forhold til de aktiviteter, herunder naturvejledningen, der allerede nu danne grobund for fællesskaber langs stien. Skovhjælpergruppen vil dermed understøtte projektet, samtidig med at projektet bliver et vigtigt pædagogisk rum med meningsfulde opgaver for den enkelte.
Borgere, lokalråd og foreninger vil ligeledes blive inviteret ind til at deltage i forskellige grupper, som vil arbejde med fx opsyn med stederne og fællesskabsfremmende tiltag.
Tidsplan
Det forventes at anlægsarbejderne på de forskellige delprojekter er gennemført ved udgangen af 2018.
Bilag
Sagsnr.: 17/4220
Resumé
Fødevarebanken har fremsendt ansøgning om § 18 midler til delvis aflønning af en frivillighedskoordinator, som skal have ansvar for rekruttering, opkvalificering og fastholdelse af frivillige.
Fødevarebanken har allerede nu, 2 måneder efter opstarten i Kolding Kommune, 8 frivillige, og forventningen er at have 40 frivillige ultimo 2018.
Erfaringerne fra Aarhus og København viser, at sammensætningen af frivillige i Fødevarebanen er atypisk i forhold til andre frivillige foreninger, idet 68% af de frivillige er mænd. Og netop dét faktum gør Fødevarebanken velegnet til at tage et særligt ansvar for at tage primært mandlige integrationsborgere i praktik og opkvalificere dem i forhold til områder som affaldshåndtering, transport og logistik. Direktøren i Fødevarebanken har i en mail bekræftet, at en stor del af frivillighedskoordinatorens tid vil gå med at udvikle og forankre tilbuddet blandt de frivillige, og Fødevarebanken er allerede i god dialog med Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen omkring dette.
Tilføjelse til resumé
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget (orientering), Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget (orientering).
Forslag
Beskæftigelses- og Integrationsdirektøren indstiller,
at der bevilges 100.000 kr. til Fødevarebanken fra projektmidlerne til udvikling af tilbud til udsatte målgrupper.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 10-01-2018
Sagsfremstilling
Fødevarebanken har fremsendt ansøgning om § 18 midler til delvis aflønning af en frivillighedskoordinator, som skal have ansvar for rekruttering, opkvalificering og fastholdelse af frivillige.
Fødevarebanken har allerede nu, 2 måneder efter deres opstart i Kolding Kommune, 8 frivillige, og forventningen er, at have 40 frivillige ultimo 2018.
Fødevarebanken har fremsendt ansøgning om § 18 midler til delvis aflønning af en frivillighedskoordinator, som skal have ansvar for rekruttering, opkvalificering og fastholdelse af frivillige.
Erfaringerne fra Aarhus og København viser, at sammensætningen af frivillige i Fødevarebanen er atypisk i forhold til andre frivillige foreninger, idet 68% af de frivillige er mænd. Og netop det faktum gør Fødevarebanken velegnet til at tage et særligt ansvar for at tage primært mandlige integrationsborgere i praktik og opkvalificere dem i forhold til områder som affaldshåndtering, transport og logistik. Direktøren i Fødevarebanken har i en mail bekræftet, at en stor del af frivillighedskoordinatorens tid vil gå med at udvikle og forankre tilbuddet blandt de frivillige, og Fødevarebanken er allerede i god dialog med Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen omkring dette.
Ansøgningen er videresendt
På den baggrund er ansøgningen videresendt til Styregruppen for socialøkonomi, som består af Kolding Kommunes direktion og direktøren for Business Kolding. Styregruppen er indstillingsorgan til Social- og Sundhedsudvalget i forhold til at bevilge projektmidlerne til udvikling af tilbud til udsatte målgrupper
Styregruppen har i en mail den 13. december 2017 oplyst, at de indstiller at Social- og Sundhedsudvalget bevilger 100.000 kr. til ansættelse af en frivillighedskoordinator, som blandt andet skal udvikle tilbud til mandlige integrationsborgere.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 20-12-2017
Godkendt.
Bilag
Sagsnr.: 17/21633
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter, medlemmer af Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Sagen behandles i
Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale erhverv.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 24-01-2018
Sagsfremstilling
Jf. Kolding Kommunes regulativ om vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, fremgår det, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelse sker efter anmodning fra Byrådet eller Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet | Invitation til | Deltagere |
| Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgets medlemmer |
|
Sagsnr.: 17/21633
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsnr.: 17/21633
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.