Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
16-06-2015 15:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Fritidsrådet |
Sted: |
KUC, mødelokale 029 |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 15/8209
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Fritidsrådet på møde den 19. maj 2015 har taget basisbudget for 2016 til efterretning.
Sagsnr.: 15/8821
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at Taekwondo Team Koldings hovedformål er, at undervise medlemmerne i Taekwondo i henhold til reglerne fra Dansk Taekwondo Forbund og Kukkiwon, og med udgangspunkt i Taekwondo, fællesskabet og det sociale liv i klubben, at udbrede kendskabet til denne idræt. Endvidere at udvikle medlemmernes lyst til at engagere sig og tage et medansvar i foreningen.
Foreningen har indsendt de godkendte vedtægter og skema ”oplysninger om foreningen”.
Det kan oplyses, at forvaltningen har gennemgået foreningens vedtægter, og at disse opfylder kravene i Folkeoplysningsloven og Byrådets godkendte regler for foreningsgodkendelse.
Beslutning Fritidsrådet den 16-06-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/8895
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at ansøgningen imødekommes, og at der ydes lokaletilskud til de af foreningen anførte årlige driftsudgifter anslået i alt 57.000 kr.,
at der kun ydes lokaletilskud til de timer i klubhuset, hvor der gennemføres folkeoplysende aktiviteter.
Sagsfremstilling
Vamdrup Jagtforening har i 2014 renoveret deres banefaciliteter samt fået opstillet ny pavillon til brug for gennemførelse af klubbens aktiviteter. Pavillonen består af 135 m2 og indeholder 1 aktivitetslokale.
De forventede årlige driftsudgifter forventes at beløbe sig til 64.500 kr. fordelt på følgende udgifter – prioritetsudgifter med 20.000 kr., opvarmning og belysning ca. 12.000 kr., vedligeholdelse ca. 5.000 kr. samt udgifter til rengøring på 20.000 kr. Udgifter til fornødent tilsyn på 7.500 kr. er ikke medtaget, idet tilsynet omfatter elektroniske systemer til lerduemaskiner.
Det forventede aktivitetsomfang er af foreningen opgivet til at være 12 timer pr. uge i 1 lokale i 50 uger, i alt 600 timer, svarende til et maksimalt tilskudsgrundlag på 600 timer á 126,61 kr. = 75.966 kr. Der ydes max. lokaletilskud med 76,5% af de tilskudsberettigede udgifter på 57.000 kr. = 43.605 kr.
De aktiviteter, som foreningen forventer at udøve i lokalet er instruktion i forbindelse med flugtskydning (træning og stævner), hundetræning samt kurser og mødeaktiviteter.
Forvaltningen oplyser, at der i henhold til Bekendtgørelse af lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt om Folkeuniversitetet, lovbekendtgørelse nr. 854 af 11. juli 2011, § 25, skal ydes tilskud til lokaler med mindst 65 pct. af driftsudgifterne.
Dog kan Byrådet, i henhold til § 26 stk. 1 i samme lov, nedsætte tilskuddet, hvis udgiften ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets, herunder hallens eller lejrpladsens anvendelse i øvrigt, ligesom Byrådet i henhold til § 26, stk. 2 i samme lov kan nedsætte driftsudgifterne til et anslået beløb, der svarer til det normale niveau for et, til formålet, passende lokale, herunder en hal eller en lejrplads på egnen.
Endvidere kan Byrådet, i henhold til § 25, stk. 5, pkt. 4, undlade at yde tilskud til driftsudgifterne til nye lokaler og lejrpladser eller til nye lejemål vedrørende lokaler og lejrpladser, hvis de nye lokaler eller nye lejemål medfører væsentlige merudgifter for Byrådet.
Det er ikke muligt at anvise egnede kommunale lokaler i tilknytning til skydeanlæg.
Beløbet vil kunne indeholdes i konto for lokaletilskud til foreninger udøvende folkeoplysende aktiviteter.
Sagsnr.: 15/9533
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
at der ydes et tilskud på 50% af kursusudgiften, 6.000 kr,
at tilskuddet vil blive indsat på foreningens nemkonto, når foreningen skriftligt har oplyst, om kurset gennemføres i overensstemmelse med ansøgningen,
at der senest 4 uger efter afslutning af kurset skal indsendes dokumentation for de afholdte udgifter.
Sagsfremstilling
Jordrup og Omegns Rideklub oplyser, at foreningen ønsker at give de 2 trænere uddannelsen, så de bliver bedre ”klædt på” i forhold til undervisningsrollen. Endvidere ønsker foreningen også at trænerne fortsat motiveres til at være undervisere i foreningen.
Der er mulighed for at søge om tilskud til dækning af udgifter til specielle kurser, hvor kursusafgiften pr. person overstiger 3.000 kr., eller hvor den samlede kursusudgift overstiger 25.000 kr. Ansøgningen skal fremsendes til Fritidsrådet inden kursets afvikling. Ansøgningerne vil blive vurderet individuelt, dog kan der maksimalt ydes 50% i tilskud.
Uddannelsen:
Kurset gennemføres på 60 lektioner over 3 weekender i perioden 27. august – 23. oktober 2015.
Træner niveau 1 er det første af fire kontinuerlige uddannelsesniveauer. Uddannelsen udbydes selvstændigt af Dansk Ride Forbund og består af 60 lektioner indeholdende teori, opgaver og praktiske øvelser:
Målsætning med Træner 1 uddannelsen er, at opnå de kompetencer, der gør træneren i stand til at fungere som instruktør eller træner for rideskolens elevhold eller den enkelte rytter på begynderniveau.
Indhold:
På uddannelsen vil der blandt andet blive undervist i følgende emner:
- Aldersrelateret træning i ridning
- Grundridning, træningsplanlægning
- Pædagogik, leg og læring
- Trænerrollen, motivation
- Fysiologi og træningslære
- Hestevelfærd og etik
- Rideklub og miljø
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt budgetbeløb under ”Foreningspuljen” på 373.000 kr.
Beslutning Fritidsrådet den 16-06-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 15/9686
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Kolding Undersøiske Gruppe (KUG) oplyser, at foreningen efter vigende medlemstal gennem en periode nu mener, at have fundet nøglen til at tiltrække flere børn og unge til snorkeldykning. Foreningen har i dag ca. 40 aktive medlemmer indenfor henholdsvis flaske- og snorkeldykning.
Ungdomsafdelingen har haft succes med snorkeldykning for de 10 – 14 årige, men traditionelt har klubben haft vanskeligt ved at fastholde snorkeldykkerne, da det ikke har været muligt at tilbyde faciliteter og tilstrækkelige uddannelsesmuligheder. I 2014 er det dog lykkedes i et samarbejde med dykkerklubben Aktiv i Fredericia, at uddanne 7 nye flaskedykkere, hvoraf de fire også er uddannede snorkeldykkere.
KUG er af den opfattelse, at samarbejdet med dykkerklubben Aktiv i Fredericia er med til at tiltrække flere nye medlemmer, da det nu er muligt, at tilbyde nye og attraktive udfordringer for de unge fra omkring 14 års alderen. Dette samarbejde kan dog ikke stå alene, og KUG skal være i stand til at tilbyde tilstrækkelige faciliteter for at fastholde de uddannede dykkere, men også for at tiltrække nye medlemmer.
KUG har i dag attraktive træningstider i Slotssøbadet, og har yderst beskedne klubfaciliteter i Slotssøbadet og Sct. Jørgens Gaard. Foreningens næste tiltag er køb af en egnet dykkerbåd, hvilket er en forudsætning for at praktisere flaskedykning på åbent vand. Foreningen har tidligere disponeret over to ældre dykkerbåde, men på grund af bådenes stand har de ikke været i aktiv brug de seneste fem år. Det er ny lykkedes, at afhænde disse to både som et led i finansieringen af en nyere tidssvarende dykkerbåd.
Foreningen vil forsøge, at fortsætte den positive udvikling og fastholde de unge snorkeldykkere i teenagealdren ved,
- at tilbyde uddannelse som flaskedykkere,
- at tilbyde nyuddannede flaskedykkere muligheden for at udføre dyk i åbent vand fra båd,
- at uddanne de unge til at blive snorkeldykker instruktører,
- at tilbyde deltagelse i snorkelture i båd til forskellige steder i Kolding Fjord, Lillebælt og Nordtyskland.
I bestræbelserne på at fortsætte den positive udvikling indgår også køb af en tidssvarende dykkerbåd. Budgettet for køb af båden ser således ud,
| |
Udgifter | |
Køb af brugt Rib Gummibåd inkl. trailer | 200.000 kr. |
Dykkerudrustning til brugt Rib | 30.000 kr. |
Samlede udgifter | 230.000 kr. |
Indtægter | |
Tilskud fra Kolding Kommune | 125.000 kr. |
Brug af klubbens likvide midler | 25.000 kr. |
Salg af gamle dykkerbåde | 15.000 kr. |
65.000 kr. | |
Samlede indtægter | 230.000 kr. |
|
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt beløb under ”Foreningspuljen” på 373.000 kr.
Sagsnr.: 15/9728
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
Sagsfremstilling
Kolding Motion søger om tilskud til anskaffelse af et nyt tidtagningssystem. Foreningen har tidligere lånt udstyr hos Run2U, men vil nu gerne investere i eget udstyr, så der kan arrangeres løb uafhængigt af mulighederne for leje af andet udstyr. Det nye system består af en system boks med fire meter antenne til en trædemåtte, der registrerer når løberne passerer målstregen med en chip monteret i skoen eller på tøjet. Hertil kommer, at der også skal investeres i 200 chips samt et LED ur panel, som viser tiden ved målstregen.
I det nye tidtagningssystem Race Result system 4000 er hele den tekniske proces samlet et sted inkl. tilmelding, tidtagning, resultater, diplomer og meget mere. Systemet sikrer samtidig, at man hvert år kan lave ensartede resultatlister.
I forbindelse med afviklingen af motionsløb er en sikker og pålidelig resultatformidling af stor betydning for løbere og tilskuere. Kolding Motion vil gerne leve op til disse forventninger, og en investering i Race Result system 4000 vil gøre dette muligt.
Kolding Motion arrangere løb hvert år, og i 2014 har man bl.a. afviklet et maratonløb i Marielundskoven med deltagelse af løbere fra hele landet. Foreningen vil gerne fortsætte med at arrangere både korte og længere løb for dermed at være med til at fremme løbesporten, og i den forbindelse vil et nyt tidtagningssystem være af stor værdi.
Udgifterne til systemet fordeler sig således,
System boks, Race Result system 4000 | 21.531 kr. |
LED ur panel | 5.207 kr. |
200 chip, Race Result HuTag EU | 10.118 kr. |
Samlede udgifter | 36.856 kr. |
Kolding Motion har ca. 500 medlemmer. Foreningen arrangerer to gange hvert år et ti ugers begynderkursus for nye løbere. Det sidste hold havde deltagelse af 83 løbere, og målet var at de efter 11 ugers træning skulle være i stand til at løbe 5 eller 10 kilometer. Det lykkedes for langt de fleste, og mange fortsatte efterfølgende som medlemmer i foreningen. Det koster 250 kr. årligt, at være medlem af Kolding Motion, og der tilbydes tre ugentlige træningspas inkl. mulighed for vejledning og sparring.
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt beløb under ”Foreningspuljen” på 373.000 kr.
Sagsnr.: 15/9863
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
Den konstituerede børne- og uddannelsesdirektør foreslår,
at Fritidsrådet på mødet træffer afgørelse, om der skal ydes tilskud til ansøgningen herunder størrelsen af et eventuelt tilskud, og om der er tale om et udviklingsformål, hvor der max. kan ydes 50% i tilskud eller om der er tale om et særligt formål, hvor der kan ydes op til 100% af det ansøgte beløb i tilskud.
Sagsfremstilling
FSK oplyser, at der er skabt enighed om et samarbejde på tværs af klubberne i Kolding Kommune. Sportsligt kompetente personer fra ungdomsafdelingerne i KIF og KB har udviklet projektet i samarbejde med FSK.
Det overordnede mål med projektet er, at forene kræfterne om udvikling af talenter i Kolding Kommune, så der skabes og udvikles en fødekæde af talentfuld ungdom, der på sigt kan medvirke til at sikre ungdoms- og seniorfodbold på højt plan i Kolding. Det er samtidig målsætningen, at skabe grundlag for, at drengespillere kan blive en integreret del af eliteidrætsklasserne.
I første omgang startes der med årgangene U10, U11 og U12. Der bliver tale om træningssamlinger, og ikke overbygningshold for disse årgange, hvor spillerne fortsat skal spille i deres respektive klubber. Der tilknyttes kompetente trænere samt 1 – 2 koordinatorer, og det bliver et udvalg i regi af FSK der kommer til at stå for styringen af projektet. Træningssamlingerne vil hver anden uge foregå på Seest Boldklubs anlæg.
Der bygges hvert år en ny årgang på nedefra, hvilket betyder, at der hvert år kommer en ny U10 årgang. Det betyder, at i projektets andet år vil årgangene være U10, U11, U12 og U13, og sådan fortsætter udbygningen til og med U19. Det er planen, at fra og med U13, hvor der startes med 11-mands hold, skal etableres fælles overbygningshold med deltagelse i ordinære turneringer, således at der om nogle år vil være fælles overbygningshold for årgangene U13 til og med U19.
Der budgetteres med udgifter på omkring 250.000 kr. årligt for årgangene U10, U11 og U12. FSK forventer, at indgå aftaler med forskellige samarbejdsparter, men søger om et kommunalt tilskud eller en sportsmarkedsføringsaftale det første år på 50.000 kr. Spillerne skal betale et kontingent for deltagelse i træningssamlingerne.
Drengefodbold er på nuværende tidspunkt ikke en del af elitesatsningen, hvorfor Eliteidrætsrådet ikke har mulighed for at støtte projektet.
Det kan oplyses, at der på budgettet for 2015 resterer et uforbrugt beløb under ”Foreningspuljen” på 373.000 kr.
Det forventede budget ser således ud,
Udgifter | | ||
Materialer til træning | 43.400 kr. | ||
Tøj – shorts, trøjer, strømpe, dragt, taske Trænerpakke – tøj Trænergodtgørelse Kunstgræs – leje Pjecer til information Diverse Samlede udgifter Indtægter Spillerbetaling Sponsorer til tøj/trænerpakke Tilskud fra Kolding Kommune Tilskud fra støtteforening og diverse aktiviteter Samlede indtægter (forventet) | 86.100 kr. 32.500 kr. 42.500 kr. 13.750 kr. 3.000 kr. 20.000 kr. 241.250 kr. 108.000 kr. 50.000 kr. 50.000 kr. 241.250 kr. | ||
| | ||
| | ||
| | ||
| | ||
| | ||
| | ||
| | ||
| | ||
Sagsnr.: 15/9992
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
at der bevilges et tilskud på 26.400 kr. til uddannelsen ”UNGE I FRONT – trænerspiren”,
at tilskuddet finansieres fra Foreningspuljen.
Sagsfremstilling
Fritids- og Idrætsafdelingen oplyser, at uddannelsen "UNGE I FRONT - trænerspiren" tilbydes i samarbejde med DGI Sydøstjylland og Ungdomsskolen i Kolding. Uddannelsen er målrettet unge i 7.-9. klasse, og der vil være en symbolsk deltagerbetaling på 300 kr. for at deltage i uddannelsen.
Målgruppen er unge, der er idrætsaktive og måske er nye hjælpetrænere eller kunne tænke sig at blive det. Målet er at nå unge, der har interesse for træneropgaven og give dem en uddannelse, hvor unge fra forskellige idrætter deltager sammen.
Uddannelsen skal give de unge mulighed for at afprøve og få erfaring med træneropgaven. Den skal give dem indsigt i, hvad børn kan fysisk og socialt og, hvordan man tilrettelægger en træning, der passer til aldersgruppen. Uddannelsen præsenterer dem for krav og forventninger til en træner og giver dem feedback på deres rolle som instruktør.
Uddannelsen skal derudover synliggøre de realkompetencer, som foreningsarbejdet giver unge, samt gøre foreningerne opmærksomme på og inddrage unges ressourcer.
Uddannelsen består af minimum 30 timers undervisning og strækker sig fra november 2015 til februar 2016. Undervisningen består af et aftenarrangement og to weekendforløb. Derudover skal de unge i praktik minimum 3 gange i en forening.
Der skal være minimum 16 deltagere og maksimum 20 deltagere til uddannelsen.
Der blev i 2013 gennemført et lignende forløb af "UNGE I FRONT - trænerspiren" med 20 deltagere. Tilbagemeldingen fra de unge og deres foreninger var meget positivt og flere af de unge var et år efter uddannelsen stadig aktive og klar til at tage et større ansvar i foreningen.
DGI Sydøstjylland giver et kursustilskud til instruktører på 21.600 kr. ved 16 deltagere, mens det forhøjes ved flere deltagere. Derudover er der udgifter til administration, kursusmaterialer, beklædning, forplejning og PR, hvilket der søges 26.400 kr. dækning af.
Beslutning Fritidsrådet den 16-06-2015
Godkendt.
Sagsnr.: 10/16286
Resumé
På mødet orienteres om udvalgt nyt på Fritidsrådets område.
Sagen behandles i
Fritidsrådet.
Forslag
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesforvaltningen oplyser, at indeværende dagsordenpunkt alene er et orienteringspunkt, hvorfor der ikke kan træffes beslutning under punktet, idet dette i hver enkelt sag vil kræve forudgående optagelse af et punkt på dagsordenen.
Der vil på mødet blive orienteret om,
Beslutning Fritidsrådet den 16-06-2015
Godkendt.