Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
12-05-2014 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
1.2 Vest |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 14/6903
Resumé
Jesper Elkjær stiller forslag om, at By- og Udviklingsforvaltningen skal undersøge muligheden for at indgå aftaler med kommunens folkeskoler og gymnasier om, at MGK-elever sikres fleksible muligheder for at deltage i undervisningen med inspiration fra Team Danmark-ordningerne, herunder at skabe et MGK – Campusmiljø for MGK-elever
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår, at udvalget tager stilling til Jesper Elkjærs (B) forslag om,
at forvaltningen pålægges at undersøge muligheder for at indgå aftaler med kommunens folkeskoler og gymnasier om, at MGK-elever sikres fleksible muligheder for at deltage i undervisningen, med inspiration fra Team Danmark-ordningerne, herunder at skabe et MGK – Campusmiljø for MGK-elever.
Sagsfremstilling
Jesper Elkjær stiller forslag om, at By- og Udviklingsforvaltningen skal undersøge muligheden for at indgå aftaler med kommunens folkeskoler og gymnasier om, at MGK-elever sikres fleksible muligheder for at deltage i undervisningen med inspiration fra Team Danmark-ordningerne, herunder at skabe et MGK – Campusmiljø for MGK-elever.
Tilrettelæggelse af fleksibel undervisning
MGK-elever, der samtidigt går i gymnasiet, er dog generelt presset på det samlede timetal, hvorfor Musikskolen i forhold til timetallet til MGK ofte spreder timerne over 4 år enten i form af orlov fra enkelte fag eller ved at nedsætte timetallet på det enkelte fag.
En udfordring er at læreplanen for teori/hørelære på hhv. MGK og gymnasiet er uforenelige, hvorfor der ikke kan opnås merit i forhold til faget ved kun at følge det et af stederne. Det er en problematik, MGK-kurserne har haft i de 30 år, MGK har eksisteret på landsplan, da tilgangen til faget er vidt forskellig. På gymnasiet er det en teoretisk/akademisk tilgang til teori/hørelære og på MGK en praktisk/musisk tilgang til teori/hørelære. Det er altså 2 vidt forskellige fag. Ingen af parterne kan i forhold til de respektive retningslinjer fra ministerierne give køb på fagligheden i dette spørgsmål.
Det er forvaltningens anbefaling, at der lokalt undersøges muligheder for at udvikle et Team Danmark lignende tilbud, der fx kan indeholde to gange morgentræning/MGK-undervisning. Det skal ske ved at musikskolen går i dialog med de to gymnasier i Kolding. Forvaltningen vil afrapportere om resultatet heraf i efteråret 2014.
MGK - Campus
Forvaltningen kan oplyse, at Kolding Musikskole i dag har ca. 40 studerende på MGKafdelingen i Kolding. Der er ca. 20 nyoptagne hvert år. Ca. 10 af dem er i snit aktivt boligsøgende fra sæsonstart og yderligere et par stykker flytter i løbet af sæsonen til Kolding for at blive en fuldgyldig del af studiemiljøet.
Det er forvaltningens vurdering, at musiske studiemiljøer og et Campus-miljø vil kunne tiltrække flere unge musikstuderende fra regionen til Kolding og dermed styrke musikmiljøet i Kolding og på Musikskolen. Der vil være behov for 10-15 lejemål til at opfylde behovet i første omgang.
Forvaltningen kan dog oplyse, at kommunen, i henhold til Almenboligloven ikke har hjemmel til at forbeholde bestemte boliger til en bestemt gruppe studerende. Almenboligloven åbner kun op for at ”reservere” ungdomsboliger til udenlandske studerende i universitetsnære boliger, samt til at kommunen kan anvise lejere efter særlige kriterier for at styrke ressourcesvage boligområder. Det er forvaltningens vurdering, at en etablering af et MGK - Campus-miljø ikke er omfattet af Almenboligloven.
På baggrund af drøftelsen vil forvaltningen gå i dialog med private udlejere i nærområdet ved Musikskolen for at undersøge mulighed for at forbeholde boliger til MGK-elever. Forvaltningen vil afrapportere om resultatet heraf i efteråret 2014.
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Godkendt.
Sagsnr.: 13/23312
Resumé
Søren Rasmussen stiller forslag om, at Kulturudvalget drøfter den kommende fejring af 100-året for genforeningen i 1920.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår, at udvalget tager stilling til Søren Rasmussens (O) forslag om,
at udvalget drøfter den kommende fejring af 100-året for genforeningen i 1920.
Sagsfremstilling
Søren Rasmussen har anmodet om at få følgende optaget på Kulturudvalgets møde:
”Kulturudvalget drøfter den kommende fejring af 100-året for genforeningen i 1920, herunder om erfaringerne fra markeringen af 150-året for slaget ved Dybbøl skal inddrages i en kommende planlægning. ”
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Udvalget besluttede at pålægge forvaltningen at udarbejde et kommissorium for, hvordan fejringen kan organiseres.
Sagsnr.: 13/22176
Resumé
Kulturudvalget har på sit introduktionsseminar den 6. marts 2014 ”testet” en ”prototype” på mulige politiske fokusområder i 2014-2015 på grundlag af et oplæg fra det tidligere Kultur- og Fritidsudvalg.
På baggrund af Kulturvalgets input på seminaret fremlægges udkast til fire fokusområder til politisk drøftelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter udkast til udvalgets politiske fokusområder 2014-2015 med henblik på endelig vedtagelse ved næstkommende udvalgsmøde.
Sagsfremstilling
Med afsæt i Kolding Kommunes vision og kulturpolitik er gennemført en proces med henblik på at udpege et antal politiske fokusområder for Kulturudvalget i 2014-2015.
På baggrund af en beslutning i Økonomiudvalget om, at alle politiske udvalg skulle evaluere, tilpasse og udvikle politikker og strategier, så de stemte overens med visionens mål, blev processen påbegyndt af det tidligere Kultur- og Fritidsudvalg.
Processen har været udformet som en designproces i seks faser, hvilket illustreres af nedenstående figur:
Et fokusområde er et politisk prioriteret område, hvorigennem en udvalgspolitik udmøntes over en 2-årig periode ved, at fokusområdet omsættes til konkrete projekter og handlinger.
Med afsæt i Kolding Kommunes vision og kulturpolitik blev udarbejdet et oplæg til fire mulige fokusområder for Kulturudvalget i 2014-2015.
Dette oplæg blev drøftet af det tidligere Kultur- og Fritidsudvalg i en designworkshop 14. august 2013. Input fra workshoppen blev bearbejdet af forvaltningen, og efter ønske fra udvalget om yderligere faglig kvalificering af fokusområderne, blev der gennemført en designworkshop 28. oktober 2103 for kultur- og fritidsområdets medarbejdere. I alt 80 medarbejdere deltog i workshoppen. Efterfølgende blev kulturinstitutioner, fritids- og foreningsliv inddraget i dialog om fokusområderne.
Input fra de to workshops og dialogerne blev bearbejdet af forvaltningen til en ”prototype” på fire politiske fokusområder, der blev ”testet” af Kulturudvalget gennem en workshop på udvalgets introduktionsseminar 6. marts 2014.
Forvaltningen har bearbejdet udvalgets input, herunder forslag til et nyt fokusområde samt ønske om at fusionere to fokusområder. Resultatet er et udkast til fire fokusområder:
- Mødesteder og midlertidighed
- Børnekultur – familiekultur
- Borgeren som medskaber
- KulturKolding – en fælles grundfortælling
Uddybende beskrivelser af fokusområderne er vedlagt som bilag.
Fokusområderne blev drøftet på kulturledernetværkets møde 24. april 2014, og fremlægges hermed til politisk drøftelse med henblik på endelig vedtagelse på Kulturudvalgets møde 10. juni 2014.
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Godkendt med den bemærkning at udvalgets bemærkninger indarbejdes, herunder at der udarbejdes en pixieudgave af fokusområderne.
Bilag
Sagsnr.: 14/3118
Resumé
Der er i alt indkommet 17 ansøgninger om tilskud fra Kultur- og Musikpuljen. 12 ansøgninger om tilskud over 15.000 kr. og 5 ansøgninger om tilskud under 15.000 kr.
Det anbefales, at der til ansøgere om tilskud over 15.000 kr. ydes tilskud til 1 fra Musikpuljen og 7 fra Kulturpuljen.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der fra Musikpuljen og Kulturpuljen bevilges tilskud til 8 ansøgere med i alt 186.650 kr.
Sagsfremstilling
Der er annonceret i dagspressen med ansøgningsfrist den 15. april 2014 om tilskud fra Kultur- og Musikpuljerne. Der er indkommet i alt 17 ansøgninger om tilskud fra puljerne. 12 ansøgninger om tilskud over 15.000 kr. og 5 ansøgninger om tilskud under 15.000 kr.
For så vidt angår ansøgninger under 15.000 kr. har Byrådet efter indstilling fra Kulturudvalget delegeret til By- og Udviklingsforvaltningen at træffe afgørelse om bevilling.
Ifølge Retningslinjer for tilskud fra Kulturpuljen og Musikpuljen kan der bl.a. ydes tilskud/underskudsgaranti til kulturprojekter og kulturaktiviteter samt til deltagelse i stævner/konkurrencer, udstillinger, festivaler, kunst og lignende, ligesom der kan ydes sæsontilskud til musikformål og uddannelsestilbud til f.eks. workshops og sammenspilsseminarer m.v.
Der resterer inkl. disponerede tilskud/underskudsgarantier på Kultur- og Musikpuljerne i alt ca. 358.700 kr., ca. 204.000 på Kulturpuljen og ca. 154.700 kr. på Musikpuljen inden uddeling.
Fra Kulturpuljen anbefales tilskud og underskudsgaranti på i alt 173.150 kr. (se bilag):
- Elisabeth Mørch tilskud på 10.000 kr. til udgivelse af 50-års jubilæumsbog om Dr. Dorothea Skolen i Kolding.
(Elisabeth Mørch har søgt 25.000 kr. i tilskud til udgivelse af bog om Dr. Dorothea Skolen i Kolding, som har 50 års jubilæum i 2014.)
- Foreningen Samlingstanken tilskud på 15.000 kr. til udgifter i forbindelse med udstilling på Skamlingsbanken, herunder til formidling i form af folder og skilte for at fortælle og henvise til de 25 kunstværker i området.
(Foreningen Samlingstanken har søgt 15.000 kr. til trykning af folder og til skilte til formidlingen på stedet)
- Dansk Tekstillaug tilskud på 15.000 kr. til dækning af udgifter til transport, opstilling mm. af værker i forbindelse med en censureret udstilling af minitekstiler i Nicolai.
(Dansk Tekstillaug har søgt 15.000 kr. til dækning af udgifter til transport, opstilling mm. af værker)
- Film6000/Nicolai Biograf underskudsgaranti på op til 26.250 kr. til 6 arrangementer med foredrag af kulturpersonligheder eller filminstruktører som oplæg til aftenens film.
(Film6000/Nicolai Biograf har søgt en underskudsgaranti på op til 26.250 kr.)
- ”AGER” tilskud på 46.900 kr. til et designprojekt under temaet Kultur/Natur i Nicolai med specialdesignede skulpturelle drivhuse, spirekasser og siddemøbler. Planterne sættes i fokus og er med til at skabe et socialt rum, som er tilgængelig for byens borgere.
(”AGER” har søgt om et tilskud på 50.000 kr. til de specialdesignede skulpturelle drivhuse, siddemøbler og spirekasser inkl. arbejdsløn.)
- Vinfestival Christiansfeld tilskud på 30.000 kr. til musikdelen i forbindelse med vinfestival i Christiansfeld.
(Vinfestival Christiansfeld har søgt tilskud på 30.000 kr. til afholdelse af vinfestival med boder, musik, sang og dans, aktiviteter for børn m.m. i perioden 31.07. – 02.08.)
- Vamdrup Handelsforening tilskud på 30.000 kr. til musikdelen til Crazy Hours.
(Vamdrup Handelsforening har søgt tilskud på i alt 84.800 kr. til afholdelse af henholdsvis Smagens Dag den 28. maj, Crazy Hours den 15. august og Børnenes Dag i Vamdrup den 3. maj.)
Fra Musikpuljen anbefales underskudsgaranti på i alt 13.500 kr. (se bilag):
- KulturLogen underskudsgaranti på op til 13.500 kr. til de 17 medvirkende bands i forbindelse med Slicefest 2014, en 3-dags festival med koncerter og workshops, bl.a. graffitiworkshops.
(KulturLogen har søgt om et tilskud på 20.000 kr. til afholdelse af Slicefest 2014.)
Anbefales afslag til (se bilag):
- La-Luna Argentinsk Tango Kolding, da arrangementet har en snæver målgruppe.
(La-Luna Argentinsk Tango Kolding har søgt om underskudsgaranti på 15.500 kr. til afholdelse af Tangoworkshops, tangofilm, koncert og dans på Nicolai den 06. september 2014.)
- Syng dig Glad 10 års jubilæumsarrangement, da der i henhold til gældende retningslinjer ikke ydes tilskud til fortæring.
(Syng dig Glad har søgt tilskud på 15.000 kr. til afholdelse af 10 års jubilæumsarrangement )
- Katrine Jung, Before You GoGo kulturel app, da der allerede foreligger aftaler vedr. information om kulturaktiviteter i kommunen (kulturligt.dk, Kolding Kalenderen, Oplev.kolding.dk).
(Katrine Jung har søgt tilskud på 20.000 kr. til lancering af en Before You GoGo app. En kulturel app, hvor arrangementer og aktiviteter i Kolding Kommune annonceres).
- Kolding Internationale Højskole, da der er tale om et højskoleprojekt. Der ydes normalt ikke tilskud til højskoleaktiviteter, som i dette tilfælde vurderes som et folkeoplysende projekt.
(Kolding Internationale Højskole har søgt et tilskud på 40.000 kr. til afholdelse af Festival on the Hill i maj 2014 – en international musik- og kunstfestival med særligt fokus på kristen kunst og musik.)
Såfremt at forvaltningens anbefalinger følges vil der på Kultur- og Musikpuljerne i alt restere 172.050 kr., ca. 30.850 kr. på Kulturpuljen og ca. 141.200 kr. på Musikpuljen
Det kan oplyses, at næste uddeling i henhold til eksisterende retningslinjer er ved udvalgets møde i september. I 2013 blev der ved denne uddeling uddelt 136.000 kr. fra musikpuljen og 55.970 kr. fra kulturpuljen. Ved årets sidste uddeling i december uddeles der normalt af det efterfølgende års midler i puljerne, da ansøgerne ikke når at bruge pengene i det indeværende år.
Næste ansøgningsfrist til puljerne er 15. august 2014 i henhold til nuværende retningslinjer.
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Udvalget besluttede at give afslag på ansøgerne nr. 1, 2, 7 og 9 fra henholdsvis La-Luna Argentinsk Tango Kolding, Grete L. P. Jørgensen (Syng dig Glad), Katrine Jung (Before You GoGo app) og Kolding Internationale Højskole.
Ansøgning nr. 4 fra Elisabeth Mørch besluttede udvalget at videresende til Børne- og Uddannelsesforvaltningen.
De øvrige indstillinger blev godkendt
Merete Due Paarup deltog ikke i behandling og afgørelse af ansøgning nr. 5 fra foreningen Samlingstanken.
Bilag
Sagsnr.: 10/31464
Resumé
Kulturudvalget afholder en fælles drøftelse med henblik på revidering af retningslinjer for Kultur- og Musikpuljer samt Ungepuljen.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter retningslinjer for Kultur- og Musikpuljer samt Ungepuljen.
Sagsfremstilling
Kultur- og musikpuljer
By- og Udviklingsforvaltningen kan oplyse, at de nuværende retningslinjer for Musik- og Kulturpuljen er fra 2011.
Puljernes formål er at stille midler til rådighed i form af tilskud/underskudsgaranti til arrangementer, som ellers ikke kan blive gennemført og til at fremme samarbejdet mellem foreninger, institutioner og enkeltpersoner på tværs af kunstgenrer.
Det kan oplyses, at der indenfor de nuværende retningslinjer kan søges om tilskud indenfor 6 områder: Musik, kulturarv og lokalhistorie, design og kunst, litteratur og medier, teater, film og scenekunst og tværgående/øvrige kulturelle aktiviteter.
Ansøgninger om tilskud under 15.000 kr. behandles administrativt.
I 2013 blev følgende bevilliget som tilskud og underskudsgaranti indenfor de 6 områder:
Musik: I alt 362.771 kr. blev fordelt på 22 ansøgninger, heraf blev 59.576 kr. fordelt administrativt til 10 ansøgninger. Fx blev der bevilliget 35.000 til Musikforeningen Klassisk Christiansfeld til afholdelse af minimum 5 koncerter i 2013/2014
Kulturarv og lokalhistorie: I alt 74.560 kr. blev fordelt på 3 ansøgninger, heraf blev 3.680 kr. fordelt administrativt til 1 ansøgning. Fx blev der bevilliget 39.000 kr. til Heidi Kunst til udarbejdelse af Historier fra det gamle Kolding til Koldingkalenderen.
Design og kunst: I alt 63.134 kr. blev fordelt på 7 ansøgninger, heraf blev 9.774 kr. fordelt administrativt til 2 ansøgninger. Fx blev der bevilliget tilskud på 20.000 kr. til Lise Frølund til udstilling af danske kunsthåndværkere i Nicolai.
Litteratur og medier: I alt 81.768 kr. blev fordelt på 5 ansøgninger, heraf blev 23.368 kr. fordelt administrativt til 3 ansøgninger. Fx blev der bevilliget 40.000 kr. til Lars Skouboe m.fl. til bogudgivelsen ”Spraytrip”
Teater, film og scenekunst: I alt 33.265 kr. blev fordelt på 3 ansøgninger, heraf blev 14.900 kr. fordelt administrativt til 1 ansøgning. Fx blev der bevilliget 38.000 kr. til Nicolai Biograf til ”Børnebif 2014”
Tværgående/øvrige kulturelle aktiviteter: I alt 63.820 kr. blev fordelt på 5 ansøgninger, heraf blev 27.020 kr. fordelt administrativt til 3 ansøgninger. Fx blev der bevilliget en underskudsgaranti på 25.000 kr. til Gademix/Hanna Andresen til Cirkus Gademix.
I 2013 blev der givet afslag til 4 ansøgninger; Ord i Sjølund, Triangle Folklore festival, Studenterhus event og musikbørnehave event. Alle afslag blev givet med baggrund i, at aktiviteterne ikke opfyldte et af de 6 områder, hvorunder der bevilliges tilskud.
Ungepuljen
Kultur- og Erhvervsudvalget afsatte i 2011 en pulje på 75.000 kr. til Kulturaktiviteter for unge op til 30 år. Puljen blev oprettet for at styrke ungdomskulturen i Kolding Kommune. Der kan fra puljen søges maksimalt 5.000 kr. pr. arrangement og ansøgningerne behandles alene administrativt. Aktiviteter, der støttes fra puljen, skal være relateret til de 6 områder: Musik, kulturarv og lokalhistorie, design og kunst, litteratur og medier, teater, film og scenekunst og tværgående/øvrige kulturelle aktiviteter.
I 2013 blev der i alt uddelt 41.400 kr. fordelt på 10 ansøgninger, fx 5.000 kr. til Musical på Munkensdam gymnasium, 3.000 kr.til foredrag med Mads Ananda Lodahl i Kulturlogen og 5.000 kr. til fernisering af Ung kunst på Kolding Bibliotek. Tilskuddene blev bevilliget med baggrund i at de relaterer sig til et af de 6 områder.
I 2013 blev der ligeledes givet 4 afslag til ansøgninger, fx ønske om tilskud til et Parkour og Freerunning Event i Koldinghallerne. Alle afslag blev givet med baggrund i, at aktiviteterne ikke relaterer sig til et af de 6 områder
By- og Udviklingsforvaltningen foreslår, at udvalget drøfter retningslinjer for Musikpuljen, Kulturpuljen og Ungepuljen med henblik på, at de eksisterende retningslinjer revideres og fremlægges til beslutning ved augustmødet.
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Udvalget pålagde forvaltningen at udarbejde nye retningslinjer for tilskud til kulturelle formål, hvor udvalgets bemærkninger indarbejdes.
Bilag
Sagsnr.: 14/6867
Resumé
Ansøgning om anlægsbevilling til p.nr. 6008 Flytning af Christiansfeld Centret. Projektet omfatter flytning af Christiansfeld Centret, Musikskolen og Lokalhistorisk arkiv Christiansfeld til Søstrehuset.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingsansøgningen imødekommes.
Sagsfremstilling
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger:
Udgift | 500.000 kr. |
Rådighedsbeløb fordeles således: | |
2014 | 500.000 kr. |
Den ansøgte anlægsbevilling er i overensstemmelse med det på investeringsoversigten for 2014 optagne rådighedsbeløb.
Projektet omfatter flytning af Christiansfeld Centret, Musikskolen og Lokalhistorisk arkiv Christiansfeld til Søstrehuset.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 14/5114
Resumé
Bevillingskontrol pr. 31. marts 2014 for Kulturpolitik.
Der foreslås en budgetomplacering af midler fra Kulturpolitikkens ansvarsområde vedrørende effektiviseringer samt tilpasning af lønsum.
Budgetomplaceringer vedrørende merudgifter til IT.
Overførsel af anlægsprojekt til LED infostandere langs indfaldsvejene til drift samt tilføjelse af bevillingsnote til budget 2015 vedrørende.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at bevillingskontrollen sendes til Byrådets tiltrædelse,
at der optages bevillingsnote fra 2014 vedrørende indskud i Instrumentfonden.
Sagsfremstilling
Bevillingskontrollen indeholder budgetmæssige tilpasninger af udmeldinger fra overordnede myndigheder, herunder lovændringer, konkrete væsentlige ændringer i de givne materielle forudsætninger samt ændringer i den autoriserede kontoplan.
Bevillingskontrollen skal være udgiftsneutral i forhold til forbrug af likvide aktiver.
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger.
Drift: | 2016- | |||
Beløb i 1.000 kr. | 2014 | 2015 | 2018 | Note |
Effektiviseringer | -405 | -752 | -752 | 1 |
Tilpasning af lønsum | 395 | 585 | 585 | 2 |
Merudgifter til IT | -21 | -21 | -21 | 3 |
LED infostandere langs indfaldsvejene | 368 | 192 (2015) | 0 | 4 |
Anlæg: | |||
Beløb i 1.000 kr. | 2014 | 2015 | Note |
LED infostandere langs indfaldsvejene | -368 | -192 | 4 |
Noter:
- Effektiviseringer vedr. personale i Geografisk Have og Christiansfeld Centret.
Besparelsen vil få konsekvenser i overslagsårene med -752.000 kr.
Der vil i bevillingskontrollen for Administrationspolitik, være en tilsvarende merudgift, så budgetomplaceringen er udgiftsneutral.
- Flytning af lønsum fra Administrationspolitik til Kulturpolitik, i forbindelse med omrokering af personale.
- Merudgifter vedr. IT (licens/linier og ADSL/mobil), der vil i bevillingskontrollen for Administrationspolitik, være en tilsvarende merudgift, så budgetomplaceringen er udgiftsneutral.
- Anlægsprojektet vedr. LED infostandere langs indfaldsvejene ønskes overflyttet til drift, idet disse leases og vil ellers ramme lånebekendtgørelsens regler.
Der foreslås optaget en bevillingsnote fra budget 2014 vedrørende Instrumentfonden, at uforbrugte midler automatisk overføres til efterfølgende år.
Noten erstatter oprettelsen af en Instrumentfond, da en sådan skal anmeldes til Civilretsstyrelsen og der er en stram lovgivning for fonde.
Noten sikrer, at det afsatte beløb anvendes til instrumenter og ikke bliver bundet i en fondskapital, som ikke kan anvendes
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Forslaget indstilles til godkendelse.
Sagsnr.: 14/5026
Resumé
Bevillingsstatus pr. 31. marts 2014 til orientering vedrørende Kulturpolitik.
Det forventes, at budgettet for Kulturpolitikken i 2014 overholdes.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen om bevillingsstatus pr. 31. marts 2013 for Kulturpolitik tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for Kulturpolitik, der er 1.5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget. Beløbet er reserveret til eventuelle uforudsete udgifter, som erfaringsmæssigt opstår i løbet af året under Kulturpolitik. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2014 for Kulturpolitik.
Der er ved at blive udarbejdet et nyt fælles koncept for Kolding Kommune til afrapportering af bevillingsstatus, som vil blive præsenteret i løbet af første halvår. Indtil dette foreligger fortsættes med de oprindelige afrapporteringsskemaer.
Bevillingsstatus pr. 31. marts 2014 udviser følgende hovedtal (beløb i 1.000 kr.):
Målområde | Oprindeligt budget 2014 | Korrigeret budget 2014 | Forbrug pr. 31.03. 2014 | Rest korrigeret budget | Forbrugs-procent | Note |
Institutioner i alt | 82.184 | 83.927 | 22.839 | 61.088 | 27% | |
-18.372 | -20.491 | -2.900 | -17.591 | 14% | ||
Kolding Bibliotek | 39.603 | 39.109 | 12.415 | 26.694 | 32% | 1 |
-2.018 | -2.138 | -430 | -1.708 | 20% | ||
Kolding Kommunale | 16.769 | 16.893 | 4.526 | 12.367 | 27% | 2 |
Musikskole | -6.873 | -6.873 | -1.494 | -5.380 | 22% | |
Musikalsk | 6.700 | 6.700 | 997 | 5.703 | 15% | 3 |
Grundkursus | -6.737 | -6.737 | 1 | -6.737 | 0% | |
Musikskolens udviklings- | 576 | 576 | 103 | 474 | 18% | |
og instrumentfond | 0 | 0 | 0 | 0 | 0% | |
Kolding Stadsarkiv | 2.101 | 2.317 | 669 | 1.647 | 29% | 4 |
-142 | -142 | -76 | -66 | 53% | ||
Kvarterhuset | 925 | 925 | 217 | 708 | 23% | 5 |
-84 | -84 | -35 | -49 | 41% | ||
Sct. Nicolai Skole | 2.673 | 2.620 | 806 | 1.814 | 31% | 6 |
-371 | -371 | -77 | -294 | 21% | ||
Kolding kommunale | 593 | 593 | 140 | 452 | 24% | 7 |
billedskole | -89 | -89 | -44 | -46 | 49% | |
Godset | 3.921 | 3.921 | 998 | 2.923 | 25% | 8 |
-555 | -555 | -149 | -406 | 27% | ||
Regionalt spillested | 0 | 1.950 | 90 | 1.860 | 5% | 9 |
0 | -1.950 | -508 | -1.442 | 26% | ||
Geografisk Have | 4.676 | 4.676 | 841 | 3.835 | 18% | 10 |
-1.058 | -1.058 | -1 | -1.057 | 0% | ||
Nicolai Børn | 2.526 | 2.526 | 671 | 1.854 | 27% | 11 |
-196 | -245 | -73 | -172 | 30% | ||
Christiansfeld Centret | 1.122 | 1.122 | 367 | 755 | 33% | 12 |
-249 | -249 | -15 | -234 | 6% | ||
Puljer i alt | 1.782 | 2.130 | 1.404 | 727 | 66% | |
0 | 0 | -64 | 64 | 0% | ||
Musikpuljen m.m. | 742 | 472 | 27 | 445 | 6% | 13 |
0 | 0 | -64 | 64 | 0% | ||
Kulturpuljen | 607 | 315 | 143 | 173 | 45% | 14 |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Studenteraktiviteter | 24 | 24 | 0 | 24 | 0% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Begivenheder og Events | 381 | 1.291 | 1.234 | 57 | 96% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Tilskud efter særlig | 29 | 29 | 0 | 28 | 1% | |
bevilling i Kulturudvalget | 0 | 0 | 0 | 0 | 0% |
Øvrig Kultur i alt | 29.439 | 28.960 | 22.950 | 6.010 | 79% | |
-3.576 | -3.641 | -919 | -2.722 | 25% | ||
Koldinghus | 9.924 | 9.910 | 9.059 | 851 | 91% | |
-873 | -873 | 0 | -873 | 0% | ||
Kolding Teater | 1.959 | 1.940 | 1.967 | -27 | 101% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Mungo Park | 6.985 | 6.985 | 3.464 | 3.520 | 50% | |
-2.556 | -2.590 | -675 | -1.915 | 26% | ||
Trapholt | 7.554 | 7.545 | 7.550 | -5 | 100% | |
-2 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Kongeåmuseet | 125 | 120 | 119 | 1 | 99% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Genforenings- og | 125 | 125 | 119 | 6 | 95% | |
grænsemuseet | 0 | 0 | 0 | 0 | 0% | |
Lokalhistorisk arkiv | 123 | 123 | 67 | 56 | 54% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Skamlingsbanke- | 125 | 125 | 115 | 10 | 92% | |
selskabet | 0 | 0 | 0 | 0 | 0% | |
Klokkestabel | 29 | 29 | 26 | 3 | 90% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Kolding Kunstforening | 25 | 25 | 23 | 2 | 93% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Designlærer Trapholt | 270 | 270 | 0 | 270 | 0% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Kolding Folkeuniversitet | 35 | 35 | 0 | 35 | 0% | |
0 | 0 | 0 | 0 | 0% | ||
Øvrig Kultur | 2.160 | 1.728 | 441 | 1.287 | 26% | 15 |
-144 | -177 | -244 | 67 | 138% |
I skemaet fremgår det af Byrådet vedtagne oprindelige budget for 2014 opdelt i udgifter og indtægter.
Det korrigeret budget fortæller om det oprindelige budget inklusiv de bevillingsmæssige ændringer, der er blevet godkendt i løbet af året af Byrådet fordelt på udgifter og indtægter.
Forbruget vises opdelt i udgifter og indtægter for året.
Rest korrigeret budget viser forskellen mellem korrigeret budget og forventet regnskab fordelt i udgifter og indtægter og forbrugsprocenter viser selvsamme forskel i procent.
Note:
1. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Huslejen er bogført for hele 2014.
2. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år.
3. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år, dog afventer statsstøtte fra Kulturstyrelsen, som er forsinket med udbetaling.
4. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Indtægter vedrører primært salg af Koldingbogen.
5. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Indtægterne vedrører leje af lokaler.
6. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år.
7. Forbruget vedrører primært lærerlønninger og indtægterne er elevbetaling for billedskolehold forår 2014.
8. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til de foregående år.
9. Afventer udbetaling af støtte til foreningerne i 2014, hvilket gøres ca. 2 gange om året. Ultimo året vil området balancere.
10.Forbruget de 3 første måneder skyldes primært oprydning efter stormfald i oktober 2013.
11.Forbruget vedrører lønninger og materialer mv. og følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Entreindtægter 1. kvartal. Højere end forventet. Det var en velbesøgt åbningsfestival med Pantalone og en velbesøgt vinterferie uge 7.
12.Forbruget er brugt til løbende driftsudgifter, dog er der anvendt mere på markedsføring af arrangementer. Indtægterne vedrører guidede ture, som først rigtig kommer i gang hen over sommeren.
13.
Afsat 742.000 + 173.000 (forventet overførsel) | 915.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 31.03.2014 | 761.000 kr. |
Der er disponeret til bl.a. | 154.000 kr. |
- Sønderjyllands Symfoniorkester | 302.000 kr. |
- Sommer ved Søen | 270.000 kr. |
- Arrangementer udbetalt | 27.000 kr. |
- Yderligere disponeret | 162.000 kr. |
14.
Afsat 607.000 + 73.000 (forventet overførsel) | 680.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 31.03.2014 | 476.000 kr. |
Der er disponeret til bl.a. | 204.000 kr. |
- Kulturnatten | 210.000 kr. |
- Ungepuljen | 75.000 kr. |
- Arrangementer udbetalt | 143.000 kr. |
- Yderligere disponeret | 48.300 kr. |
15.Teaterpuljen – refusionsberettiget teater for før-skolebørn. Den pulje er blandt andet øremærket indkøb af operaforestillinger i efteråret 2014 (optakt til Christiansfeldfestivalen).
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Godkendt.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By- og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Godkendt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 12-05-2014
Godkendt.