Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
09-11-2021 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Kulturskolen Kolding, cafesalen på 2. sal |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Kulturskolechef Jens Bloch byder velkommen på Kulturskolen Kolding.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Udvalget bydes velkommen på Kulturskolen af kulturskolechef Jens Bloch. Jens vil vise rundt i blandt andet de nyindrettede lokaler, der anvendes til billedkunstundervisning. Desuden vil han orientere om status på udviklingen af Kulturskolen.
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Leder i Nicolai Kultur Mette Dalby deltager med en midtvejsevaluering af Nicolai Kulturs strategi.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager orienteringen til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Leder i Nicolai Kultur Mette Strømgaard Dalby fremlægger en midtvejsevaluering af strategien for Nicolai Kultur.
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Formand for Film6000 samt lederen i Nicolai Kultur deltager med et oplæg på udvalgets møde om kommende samarbejder i Nicolai komplekset.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter input fra oplægget.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Drøftet.
Sagsfremstilling
På baggrund af at den nuværende leder i Nicolai Bio har opsagt sin stilling, er der drøftelser om de kommende samarbejder og strukturer i Nicolai Komplekset. Formanden for Film6000 Lise Jelsbak og leder i Nicolai Kultur Mette Dalby deltager med et oplæg om dette på udvalgets møde.
Sagsnr.: 18/144
Resumé
Folkehuset fortæller om deres ønske om etablering af en ”kulturbus”.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter sagen.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Drøftet.
Sagsfremstilling
På Kulturudvalgets møde i oktober 2021 blev der behandlet ansøgninger fra Kulturpuljen. En af ansøgningerne var fra Folkehuset i Kolding, en frivillig forening, der søgte tilskud på 282.000 kr. til etablering af en ”kulturbus”.
Ansøgningen fik afslag på baggrund af, at der ikke var et tydeligt kulturelt indhold i projektet, at der ingen medfinansiering var samt, at en stor del af budgettet var tiltænkt driftsudgifter, hvilket puljen ikke understøtter. Der var heller ikke redegjort for finansiering af driften af bussen fremadrettet.
Udvalget ønskede dog at høre lidt nærmere om projektet. På den baggrund deltager en repræsentant fra Folkehuset, Helle Kristiansen, derfor på udvalgets møde med et oplæg. Her vil hun komme nærmere ind på planerne for etablering af en kulturbus tilknyttet Folkehuset.
Sagsnr.: 20/31372
Resumé
Kolding Kulturnat 2021 fandt sted fredag den 3. september. Forvaltningen fremlægger erfaringer og perspektiver for Kulturnatten samt en opsamling på Trekantområdets Festuge 2021. På mødet vil projektleder Mette Fersløv Schultz deltage med et kort oplæg om årets Kulturnat og Festuge.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager fremstillingen om Kolding Kulturnat 2021 samt den vedhæftede opsamling på Trekantområdets Festuge 2021 til efterretning.
at Kolding Kulturnat 2022 afholdes fredag i uge 35, den 2, september.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kolding Kulturnat fandt sted fredag den 3. september 2021 i tidsrummet kl. 16.00-24.00. Det er Kolding Kommunes Kultur og Event-afdeling, der er tovholder på Kulturnatten. Planlægning og afvikling sker i samarbejde med City Kolding.
I 2020 blev Kulturnatten aflyst på grund af Covid-19. Kolding Kulturnat 2021 var ligeledes påvirket af Covid-19 situationen, idet restriktioner og uvished om pandemiens udvikling forsinkede planlægningen og skabte usikkerhed om Kulturnatten overhovedet kunne gennemføres. Kulturnatten skulle oprindeligt have fundet sted fredag den 27. august, men fordi de på det tidspunkt gældende Corona-restriktioner gjorde det umuligt at gennemføre Kulturnatten i sin vante, åbne form, blev Kulturnatten flyttet en uge til fredag den 3. september. De sidste Corona-restriktioner blev ophævet den 1. september.
På trods af den forsinkede planlægningsproces – og dermed også tilmeldingsproces – var opbakningen fra aktører, der ønskede at optræde eller deltage med en bod, stand eller aktivitet på Kulturnatten rigtig god. I alt 63 institutioner, foreninger, organisationer og aktører bidrog med optrædener og aktiviteter på Kulturnatten. Hertil kom aktiviteter ved f.eks. butikker og restauratører. Opbakningen fra besøgende var rigtig god. Vejret viste sig fra sin bedste side, hvilket trak rigtig mange mennesker til midtbyen. Forvaltningen vurderer, at besøgstallet var på niveau med foregående år. Kulturnatten var det første store arrangement i midtbyen, efter at Corona-restriktionerne blev ophævet. Kolding Kulturnat blev således en oplevelsesrig og festlig genåbning af byen og kulturlivet i Kolding kommune.
Program
Den store opbakning fra aktørerne betød, at Kulturnatten kunne præsentere et omfattende og mangfoldigt program på niveau med foregående år under kategorierne Musik, Dans og Teater, Kunst og Design, Mest for børn og Andet godt. En grundpille i Kulturnatten er, at det programmæssige indhold primært leveres af frivillige aktører samt af kommunens kulturinstitutioner.
Musikken var centreret omkring Kulturnattens 2 musikscener i henholdsvis Borchs Gård og på Nicolai Plads Nord. Tidligere har Kulturnattens hovedscenen været placeret på Akseltorv, men efter renoveringen af Borchs Gård, der nu også kan fungere som eventplads, blev hovedscenen flyttet dertil med god succes. Borgmester Jørn Pedersen åbnede Kulturnatten på scenen i Borchs Gård, der efterfølgende bød på optrædener af lokale bands og musikere, heriblandt Kulturskolen Kolding og Jazzband Kolding. Aftenens musik var målrettet det yngre publikum med upcoming popmusiker Luca Stereo, der har trådt sine musikalske barnesko på Musikskolen Kolding (nu Kulturskolen Kolding) og MGK Syd og som nu er i fuld gang med at skabe sig en musikkarriere i København. Efterfølgende overtog Bathsheba – også en ung, upcoming artist – scenen i Borchs Gård og rundede Kulturnatten af med et brag. Foruden Kulturnattens 2 musikscener var der live-musik og/eller musikscener ved aktører og restauratører i Jernbanegade, A.L. Passagen, Riberdyb 10 og på Låsbybanke.
Akseltorv, Torvegade og Nicolai Plads fungerede som et samlet ”markedspladsområde”, hvor især foreninger lavede aktiviteter for Kulturnattens besøgende. De politiske partiforeninger indtog Akseltorv med gode aktiviteter og dialog med borgerne, mens en række organisationer, kulturelle foreninger og foreninger fra fritid- og idrætsområdet indtog Torvegade og Nicolai Plads.
Et andet nyt tiltag var, at Dansescenen blev flyttet til Banegårdspladsen. Tidligere har Dansescenen været på Vestertorv, men på torvet står nu den nye, store legeskulptur ”Skyen”.
Dansescenen på Banegårdspladsen trak masser af publikummer hele aftenen igennem. En danseskole har dog udtrykt bekymring for at scenen ligger langt væk fra midtbyen, og at publikum derfor ikke lige ”kommer forbi”. Omvendt trækker Kolding Bibliotek mange mennesker til området – især børnefamilier – som er en relevant målgruppe for dansescenens aktører. Forvaltningen vil være opmærksom på at sikre aktivitet – og dermed besøgende – i området.
Feedback og forslag
Forvaltningen har fået feedback fra en lang række aktører, der deltog i Kulturnatten. Aktørerne er blandt andet blevet spurgt til rammerne for Kulturnatten, tilmeldingsprocedure, kommunikation og informationsniveau, samt om de havde forslag til forbedringer.
Tilbagemeldingerne fra aktørerne har i langt overvejende grad været positive. Foreningerne har blandt andet været glade for deres placering og antallet af besøgende, men også med tidsrummet, der som noget nyt var ændret til kl. 16.00-20.00 mod kl. 16.00-22.00 på tidligere Kulturnætter. Ændringen skyldes, at foreningerne tidligere har oplevet de 2 timer fra kl. 20.00-22.00 som hovedsageligt ”festprægede” og derfor ikke så udbytterige. Forvaltningen planlægger derfor at fastholde denne ændring.
Ny dato for Kulturnatten
Forvaltningen har været i dialog med City Kolding om restauratørernes og butikkernes oplevelse af Kolding Kulturnat, særligt i forhold til flytningen af datoen og hvilken betydning, det har haft for butikkernes og restauratørernes omsætning. Når Kulturnatten ligger på sin vanlige dato, fredag i uge 34, er det lige op til lønningsdag, mens den i år har ligget lige efter lønningsdag. Meldingen fra City Kolding er, at det for restauratørernes vedkommende er underordnet, om Kulturnatten ligger fredag i uge 34 eller fredag i uge 35. Begge datoer resulterer i masser af gæster og god omsætning. Butikkerne har derimod kunnet mærke en øget omsætning i forhold til tidligere år. De ser derfor en fordel i at flytte Kulturnatten permanent til fredag i uge 35. City Kolding melder samtidig, at en flytning af Kulturnatten til fredag i uge 35 betyder, at den vil ligge lige op ad Øllets Dag, som altid ligger den første lørdag i september og som City Kolding arrangerer. Det vil betyde et øget pres både på Cityforeningens personalemæssige ressourcer i forhold til afvikling samt butikskunder, da lørdagen efter Kulturnat altid er ”stille”. Øllets Dag er et nationalt tiltag. City Kolding er dog ikke afvisende overfor at flytte Øllets Dag til den anden weekend i september, hvilket foreningen også gjorde i år på grund af Corona. En positiv ting ved en flytning til uge 35 er, at Kulturskolen i langt højere grad har mulighed for at deltage, da det ligger efter deres sæsonstart.
En flytning til fredag i uge 35 vil samtidig betyde, at Kulturnatten falder sammen med studiestart, hvilket vil forstærke et indtryk af en by med et stærkt by – og kulturliv.
Kulturnat-plakat og kommunikation
Plakaten for Kolding Kulturnat blev i år skabt af elever fra Kulturskolen Koldings billedskolehold UNG KUNST. Plakaten dannede baggrund for Kulturnattens grafiske identitet, herunder annoncer, bannere o.l.
I år blev der ikke lavet et trykt program på grund af den Corona-forsinkede planlægning. I stedet blev programmet lagt på kolding.dk og til download samme sted. Derudover var programmet i Ugeavisen Kolding i form af 2 helsides annoncer på midtersiderne, der således kunne tages ud og medbringes. Henvisninger til programmet på kolding.dk blev fremhævet i diverse annoncer, pressemeddelelser og sociale medier. Forvaltningen planlægger at fortsætte med et digitalt program, da det er mere fleksibelt i forhold til ændringer samt mindre ressourcekrævende. Derudover har efterspørgslen på et trykt program været minimal.
Økonomi
Kulturudvalget besluttede i november 2020 at øge Kulturnattens budget med 125.000 kr. til i alt 352.000 kr. Det skete på baggrund af, at den regionale Kulturaftale for 2021-2024 har nye fokusområder, hvilket gør det vanskeligt at anvende de midler, som Kolding Kommune får tildelt til lokale aktiviteter i Festugen, på Kulturnatten. City Kolding bidrager med 30.000 kr. til Kulturnatten.
Regnskabet for Kolding Kulturnat viser et forbrug, der ligger under budget. Langt størstedelen af Kulturnattens udgifter gik til ”rammen” i form af scener, teknik, drift, strøm, sikkerhed, renhold, m.m. Disse udgifter udgjorde 56% af budgettet. 11% er gået til PR og markedsføring. 16% er gået til aktiviteter. 5% var afsat til uforudsete udgifter. Det lavere forbrug skyldes især færre udgifter til drift, renhold o.l., ligesom der var budgetteret med forskellige Corona-relaterede foranstaltninger såsom hegn og andet materiel til afgrænsning og styring af publikum, som i sidste ende ikke blev nødvendigt. Kulturnatten har et overskud på ca. 70.000 kr. (alle udgifter er endnu ikke fakturerede), som forvaltningen foreslår at overføre til næste års Kulturnat.
Kolding Kulturnat har 25 års jubilæum i 2022, og de overskydende midler fra i år kan anvendes til særlige jubilæumsaktiviteter.
Bilag
Sagsnr.: 16/20526
Resumé
I 2020 og 2021 har det, grundet Covid-19, ikke været muligt at gennemføre det tidligere koncept for prisuddelingen, hvor det foregik på Godset med en markedsdel til start. Forvaltningen fremlægger planer for eventen 2022 og foreslår, at der i 2022 planlægges efter det oprindelige koncept, mens vindere af alle 4 Kulturpriser fremover udpeges af Kulturudvalget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget godkender dato samt format for Kulturevent 2022.
at udvalget frem over selv peger på vinder af prisen Årets Ildsjæl.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Forvaltningen foreslår, at Kulturevent 2022 finder sted tirsdag den 5. april 2022 på Godset. Kultureventen er Kulturudvalgets fest for og tak til alle kulturmagere i Kolding kommune. Kultureventen hylder det mangfoldige kulturliv i Kolding Kommune ved et arrangement, der involverer og fejrer kommunens mange kulturelle aktører. Kultureventen giver plads til netværk og præsenterer underholdning, der rammer publikum bredt.
Konceptet for Kultureventen er en kombination af:
1) Kulturmesse for og med kulturelle foreninger, aktører og institutioner og
2) Underholdning og prisuddeling.
Konceptet har dannet rammen for Kultureventen før, senest i 2019, før pandemien - med støt stigende succes. Konceptet understøtter det Kulturpolitiske Fokusområde ”Borgeren som medskaber”. En videreførelse af konceptet blev godkendt af Kulturudvalget i januar 2019.
Med udgangspunkt i det godkendte koncept arbejder forvaltningen på at sammensætte et varieret underholdningsprogram, der repræsenterer bredden i Koldings kulturliv. På scenen vil således stå lokale aktører.
Kulturpriser
Ved Kulturevent uddeler Kulturudvalget 4 Kulturpriser:
• Årets Kulturelle Aftryk
• Årets Kulturelle Highfive
• Årets Ildsjæl
• KulturKolding-prisen
Kriterierne for Kulturpriserne er beskrevet i det vedlagte bilag.
Vinderne af Kulturpriserne Årets Kulturelle Aftryk og Årets Kulturelle Highfive modtager hver 10.000 kr.
Udvælgelsesproces
Alle borgere i Kolding kommune kan indstille kandidater til Kulturpriserne. Der kan indsendes indstillinger via www.kolding.dk/kultur i perioden ultimo januar til primo marts 2022. Kulturudvalget godkender alle nominerede til de 4 priser og udvælger vinderne af Årets Kulturelle Aftryk, Årets Kulturelle Highfive og KulturKolding-prisen. Årets Ildsjæl er en publikumspris og vinderen findes gennem en sms-afstemning. Udpegningen af prismodtagerne finder sted på Kulturudvalgsmødet i marts 2022 og offentliggøres til Kulturevent 2022.
Flere borgere samt tidligere nominerede har henvendt sig til forvaltningen og foreslået, at også Årets Ildsjæl uddeles af Kulturudvalget, så det ikke handler om, at have flest venner og bekendte, der stemmer på en, men om en ligestillet anerkendelse fra kommunens Kulturudvalg. På den baggrund foreslår forvaltningen, at udvalget fremover udpeger vindere og nominerede til alle 4 priser.
Økonomi
I 2022 er der budgetteret med 72.000 kr. til fejringen og uddelingen af priser, hvoraf ca. 30.000 kr. går til Kulturpriser og statuetter til Årets Ildsjæl og KulturKolding-prisen, samt blomster og erkendelser til de nominerede.
Bilag
Sagsnr.: 19/3652
Resumé
Kulturudvalget orienteres om den nu afsluttede fejring af 100-året for Genforeningen. En fejring som blev planlagt og afviklet under hensyntagen til gældende Covid 19-restriktioner.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Officiel fejring af Genforeningen
Søndag den 13. juni 2021 kunne Kolding Kommune omsider officielt fejre 100-året for Genforeningen i 1920. Det blev en festlig og bevægende dag, som fandt sted netop der, hvor Christian X i 1920 red over den gamle Kongeågrænse på sin hvide hest og derved markerede, at Sønderjylland atter var dansk.
H.M. Dronningen deltog i fejringen sammen med H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Prins Christian, hvor de overværede taler ved formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose og borgmester Jørn Pedersen. Fejringen bød desuden på uddrag fra Kolding Egnsteaters meget roste opsætning af Erling Jepsens ”Erna i krig”, samt musik ved Slesvigsk Musikkorps.
Højdepunktet ved fejringen var den afsluttende tale ved H.M. Dronning Margrethe. Under Dronningens besøg indviede hun desuden officielt den nye skulptur samt det bronzebånd, som er nedlagt i vejen og markerer det sted, hvor den gamle grænse gik. Bronzeskulptur og bånd er lavet af kunstneren Flemming Jarle.
H.M. Dronningen, H.K.H. Kronprins Frederik og H.K.H. Prins Christian ankom til fejringen i karet med følge af hest-eskadronen fra Gardehusarregimentet. Inden de krydsede den oprindelige grænse, kørte de igennem den til dagen opførte nyfortolkning af de oprindelige æresporte, som i 1920 var sat op i anledning af kongens besøg.
Den imponerende og luftige æresport er et resultat af en designkonkurrence, udskrevet af Kolding Kommune og opført i et samarbejde mellem Kolding Kommune og de 2 lokale virksomheder, Sjølund A/S og TORA A/S. Æresporten, som er designet af Tegnestuen A+A Collective, er efterfølgende blevet flyttet over på parkeringspladsen ved Genforenings- og Grænsemuseet, hvor den skal stå i en endnu ikke defineret periode som et minde om 100 års markeringen af Genforeningen. Her vil der blive opsat et informationsskilt, som fortæller om tilblivelsen af æresporten.
Markeringen af 100-året skete med et års forsinkelse på grund af Covid-19, og fejringen var desuden påvirket af de på daværende tidspunkt gældende restriktioner, som betød, at der i alt var plads til 500 personer ved fejringen. På publikumspladserne var derfor kun inviterede gæster, samt vindere fra konkurrencer afholdt i Christiansfeld Avis og Ugeavisen Kolding.
Alle interesserede kunne følge den officielle fejring live på DR, som blot var et blandt flere landsdækkende, regionale og lokale medier, som dækkede den store begivenhed. Borgere og besøgende i Christiansfeld kunne desuden vinke til dronningen, kronprinsen og prins Christian, da de efter fejringende kørte gennem Christiansfeld ad den rute, Christian X i sin tid red gennem byen.
Genforeningsfest i Christiansfeld
Både de, der deltog ved den officielle fejring, og andre interesserede kunne efterfølgende forsætte fejringen i Christiansfeld, hvor Museum Kolding Christiansfeld stod bag flere indslag som gratis sønderjysk kagebord, børneteater og musik.
Omfanget af aktiviteter i Christiansfeld var oprindeligt tænkt større, men grundet Covid-19 ændrede planerne karakter, så der i stedet kom fokus på at give borgere og besøgende en rigtig god oplevelse, samtidig med at man skulle undgå, at for mange mennesker stimlede sammen ét sted.
Sangerfest på Skamlingsbanken
Kolding Kommunes fyrtårnsprojekt ved fejringen af Genforeningen var Sangerfest på Skamlingsbanken. Arrangementet, som fandt sted den 14. august, blev en stor musikalsk oplevelse i smukke omgivelser med deltagelse af blandt andre Københavns Drengekor, Musica Ficta, Slesvigske Musikkorps og Kolding Mandskor.
Sangerfesten var planlagt i 2020, men blev flyttet til den 30. maj 2021 og siden den 14. august 2021 for at sikre, at flest muligt kunne deltage. Flytningen til august betød, at Sangerfesten fandt sted samme weekend som den nye udgave af Opera på Skamlingsbanken. Publikum kunne på den måde opleve en hel weekend i musikkens tegn, samtidig med, at den nyetablerede Folkemødeplads kunne indvies med manér.
Det er Musik Kolding, der stod bag Opera på Skamlingsbanken sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester, mens Kolding Kommune stod bag Sangerfesten sammen med Sangens Hus. Sammenlægningen af de 2 koncerter var en fordel for alle parter både i planlægnings- og afviklingsfasen og rent økonomisk, da man kunne benytte samme sceneopsætning, lydudstyr, toiletter og øvrige faciliteter.
Det var gratis at deltage i Sangerfesten, men på grund af de på daværende tidspunkt gældende Covid 19-restriktioner, krævede det billet at deltage – billetter, som hurtigt blev udsolgt.
Udvidet fejring af Genforeningen
Ud over de aktiviteter, som Kolding Kommune har stået bag i anledning af Genforeningen, har en lang række foreninger og kulturinstitutioner deltaget med aktiviteter af forskellige art – fra kunstudstillinger og korkoncerter til foredrag og historiske cykelruter. Det er lykkedes aktørerne at gennemføre de planlagte projekter, selv om mange undervejs er blevet udskudt, flyttet eller på anden vis ændret, så de kunne gennemføres trods Covid-19.
Økonomi
Kolding Kommunes samlede Genforeningsfejring er gennemført inden for det til formålet afsatte budget.
Sagsnr.: 19/33542
Resumé
Trapholt ansøger om underskudsgaranti til en stort anlagt udstilling TOUCH ME i 2022.
Sagen behandles i
Kulturudvalget og Økonomiudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget tager stilling til ansøgningen.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Et enigt udvalg besluttede at bevilge 300.000 kr. fra ”Garanti-puljen” som underskudsgaranti til den nye udstilling ”Touch me”.
Et flertal i Kulturudvalget (udvalget med undtagelse af Søren Rasmussen) besluttede at oversende en anbefaling til Økonomiudvalget om at forøge underskudsgarantier med et tilsvarende beløb.
Et mindretal i Kulturudvalget (Søren Rasmussen) kunne ikke stemme for oversendelsen af anbefalingen til Økonomiudvalget.
Sagsfremstilling
Trapholt har sendt en ansøgning til Kulturudvalget om en underskudsgaranti fra udvalgets garantipulje til tiltrækning af store udstillinger på Koldinghus/Trapholt.
Ansøgningen gælder udstillingen TOUCH ME, som Trapholt planlægger til åbning september 2022 med visning frem til august 2023.
Museumsdirektør Karen Grøn skriver i ansøgningen, at Trapholts stort anlagte årlige udstillinger såsom Kay Bojesen, SENSE ME, Arne Jacobsen og aktuelt Verner Panton, har flyttet museets årlige besøgstal fra omkring 60.000 gæster i 2010 til omkring 90-100.000 gæster i dag. Det er afgørende for museet at fastholde det høje niveau.
Udstillingens samlede budget er på 4.295.000 kr.
Den endelige beslutning om gennemførelse af udstillingen bliver taget på et bestyrelsesmøde i museet i januar 2022.
Trapholt planlægger en egenfinansiering på 1 mil kr. og skal således rejse 3.295.000 kr. gennem fonde og puljer. Trapholt har ansøgt 11 fonde om støtte til udstillingen samt Region Syddanmarks Kulturpulje, og håber på svar fra de fleste inden jul.
Museet søger om en underskudsgaranti på 1 mio., men understreger i ansøgningen, at alt gør en forskel, så Trapholt vil også være taknemmelig for et mindre beløb.
Garanti-puljen er tænkt som en ”bankgaranti” for ekstraordinært spektakulære udstillinger på Museum Kolding eller Trapholt eller som en underskudsgaranti for større satsninger. Det er Kulturudvalget, der beslutter om en udstilling er ekstraordinær.
Kulturudvalget besluttede i april 2021 at bevilge 500.000 kr. fra garanti-puljen til Museum Koldings formidling af Zelle II. Der resterer 300.000 kr. i puljen.
Bilag
Sagsnr.: 21/27210
Resumé
Medlem af Kulturudvalget Per Bødker Andersen (A) har anmodet om at få et punkt optaget på Kulturudvalgets dagsorden.
Punktet handler om et ønske, at der indgås kulturel kontakt mellem byerne Christiansfeld og Ivancice, Tjekkiet.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at det af Per Bødker Andersen (A) fremsatte forslag drøftes.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Forslaget oversendes til vurdering og stillingtagen i Museum Koldings bestyrelse
Sagsfremstilling
Baggrund:
Medlem af Kulturudvalget Per Bødker Andersen (A) har anmodet om at følgende punkt optages på Kulturudvalgets dagsorden.
”Gennem mit arbejde i Det europæiske Regionsudvalg har jeg kontakt til udvalgets generalsekretær Petr Blizkovsky. Han fortalte, at Ivancice er et af Moravian Church’ basispunkter i Tjekkiet.
Jeg omtalte Christiansfeld, og han har senere fået det engelske materiale og er meget begejstret. Petr Blizkovsky har ligeledes orienteret sig på Unescos hjemmeside, og været i kontakt med politikere i Ivancice, som er hans Blizkovskys familiens hjemby.
Det har afstedkommet et forslag om en kulturel kontakt mellem de to byer. Det er denne kontakt, som jeg hermed viderebringer som forslag til Kulturudvalget”.
Sagsnr.: 21/25934
Resumé
Brødremenighedsbyen Christiansfeld kan fejre 250 års jubilæum i 2023. Forvaltningen orienterer om, hvad der foreløbigt er sat i gang i den forbindelse og lægger op til en drøftelse i udvalget af kommunens engagement i fejringen.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter sagen.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Udvalget drøftede sagen og anmodede forvaltningen om at sikre, at et nyt Kulturudvalg får drøftet Kolding Kommunes engagement i fejringen af Christiansfelds 250 års jubilæum.
Sagsfremstilling
I 2023 er det 250 år siden Brødremenigheden grundlagde Christiansfeld. Mere præcist blev Brødremenighedsbyen grundlagt den 1. april 1773.
I 2015 blev Christiansfeld optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Det er en optagelse, der dels bunder i den unikke arkitektur og dels i den levende Brødremenighed.
Brødremenigheden har nedsat et jubilæumsudvalg, som på menighedens vegne vil arbejde med planlægning af jubilæet.
Ligeledes har Museum Koldings netop nedsat en arbejdsgruppe, der så småt er i gang med at udvikle på planerne for museets fejring af jubilæet. Museet er ved at tage kontakt til relevante interessenter og samarbejdspartnere.
Der er endnu ikke, fra Kolding Kommunes side, planlagt initiativer i forbindelse med jubilæet og forvaltningen ønsker med denne sag at gøre udvalget opmærksom på jubilæet.
Det seneste store byjubilæum i Kolding var 750-året for Slot og by, der blev fejret dels med særudstillinger og aktiviteter på Koldinghus, dels med en lang række forskellige udstillinger og andre tiltag, herunder en stor folkelig fejring i byen organiseret af kommunen.
I 2016 var der Jernbanejubilæum på programmet. Her blev 150-året for jernbanen mellem Lunderskov og Vamdrup fejret med masser af festlighed og aktiviteter i begge byer.
By- og udviklingsdirektøren foreslår, at udvalget drøfter kommunens engagement i fejringen af 250-året i Christiansfeld. Såfremt udvalget ønsker at disponere midler til fejringen kan de hentes i Kulturpuljen eller i de frie midler (Corona-puljen), som er overført fra sidste år.
Udvalget kan også beslutte at indsende ændringsforslag til Budget 2023.
Sagsnr.: 21/7516
Resumé
Forvaltningen fremlægger konkret forslag til proces for udarbejdelse af strategi for kunst i det offentlige rum, herunder økonomi forbundet med tiltaget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget peger på de ønskede elementer til proces.
at udvalget drøfter finansiering af proces frem mod realisering af en kunststrategi.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Udvalget besluttede at oversende sagen til stillingtagen i det nye kulturudvalg med en anbefaling om at inddrage forskellige kulturaktører.
Sagsfremstilling
På udvalgets møde i oktober fremlagde Karen Grøn, direktør på Trapholt, et forslag til hvilke elementer, der kunne indgå i processen frem mod udarbejdelsen af en ny kunststrategi.
Udvalget besluttede på den baggrund at bede forvaltningen tilrettelægge et konkret udkast til proces i samarbejde med Karen Grøn. Som en del af procesplanen bad udvalget om at få et overslag på økonomien i tiltaget.
Begge dele fremgår af nedenstående.
Proces frem mod kunststrategi
Forvaltningen foreslår på baggrund af Karen Grøns oplæg og udvalgets drøftelse en proces med:
- Introduktion: ”Hvad er en kunststrategi” som punkt på et udvalgsmøde
- En fælles studietur, hvor der hentes inspiration og viden for enten en af nedenstående eller begge
- A: Kulturudvalget
- B: Relevante medarbejdere
- En temadrøftelse i forlængelse af et udvalgsmøde med Kulturudvalget for nærmere at afklare fokus, ambitioner m.v.
- Udkast til kunststrategi drøftes som et punkt i Kulturudvalget.
- Endelig strategi godkendes i Kulturudvalget.
Som en del af processen skal det undervejs også afklares, hvordan arbejdet med kunststrategien fremadrettet skal organiseres og drives, samt hvordan udvalget skal involveres. Herunder forvaltningen af de 200.000 kr., der årligt er afsat til at arbejde med etablering af kunst i det offentlige rum.
Hele processen foregår i løbet af 2022, med forventet opstart i maj, således at den nye kunststrategi er udarbejdet og godkendt inden udgangen af året.
Økonomi
Facilitering af processen v. Trapholt 50.000 kr.
Udgifter til fælles studietur, workshops m.m.kr. 50.000 kr.
Produktion, tryk og formidling af kunststrategien 25.000 kr.
I alt 125.000 kr.
Formålet med hele processen er at udvikle en langsigtet strategi, der kan danne afsæt for ekstern fundraising og et helhedsblik i det videre arbejde med kunst i det offentlige rum i Kolding Kommune.
Sagsnr.: 21/19241
Resumé
Ansøgning om udgiftsneutral tillægsbevilling til anlægsbevilling vedr. p. nr. 5032 Kino projekt (Vores Hus).
Tilføjelse til resumé
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget, Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
.
at ansøgningen indstilles til godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Med en donation på 5.735.000 kr. fra en privat sponsor i Vamdrup til foreningen Vamdrup Kino, er der nu finansiering til etablering af ”Vores Hus” i Vamdrup. Huset bygges og ejes i et fællesskab mellem Vamdrup Kino og Kolding Kommune ved Vamdrup Bibliotek og kommer til at fungere som et åbent hus med et mangfoldigt kulturtilbud til borgere og foreninger i Vamdrup.
Den 28. september 2021 besluttede Byrådet derfor, at Vamdrup Bibliotek flytter fra de nuværende lokaler på Jernbanegade 1 til det nybyggede Vores Hus ved Kinotorvet, når dette er klart til indflytning.
Vores Hus er et projekt med en samlet udgift i 2021 og 2022 på 13.860.000 kr.
Vamdrup Kino bidrager med i alt 6.635.000 kr., Kolding Kommune har bevilget 6.625.000 kr., og Jens Holms Biblioteksfond har doneret 600.000 kr.
Projektets økonomi og finansiering fremgår nedenfor:
Projektets samlede udgift | 13.860.000 kr. |
|
|
Finansiering: |
|
Kino projektet (projekt nr. 4888) | 2.250.000 kr. |
Fremrykkede anlæg 1.fase |
|
- Kino projekt-afklaring bibliotek | 2.000.000 kr. |
- Plads ved Biblioteket (rest beløb) | 375.000 kr. |
Budgetforhandlinger marts 2021 | 2.000.000 kr. |
|
|
Kommunal finansiering i alt | 6.625.000 kr. |
|
|
Jens Holms Biblioteksfond | 600.000 kr. |
Vamdrup Kino egen finansiering | 900.000 kr. |
Donation fra Bent O. Jørgensens Fond | 5.735.000 kr. |
|
|
Ikke kommunal finansiering | 7.235.000 kr. |
Projektets samlede finansiering | 13.860.000 kr. |
Vamdrup Kinos del af finansieringen på 900.000 kr. indgår ikke i bevillingen, da beløbet styres og disponeres af Vamdrup Kino.
Den øvrige del af Vamdrup Kinos bidrag afregnes til byggeprojektet via faktureringer fra Kolding Kommune.
Der er i 2020 afholdt udgifter på projektet til blandt andet skitseforslag på 292.000 kr.
I 2021 afholdes udgifter på 800.000 kr. Der er lånedispensation vedrørende fremrykkede anlæg på et samlet beløb på i alt 2,375 mio. kr. Det er dog ikke muligt, at bruge hele beløbet i 2021, og der resterer derfor 1,575 mio. kr., som er en del af den samlede lånedispensation for Kolding Kommune, som ikke er udnyttet. Dette forhold har ikke betydning for den samlede budgetbalance i 2021.
De momsmæssige forhold af den eksterne finansiering er afklaret med revisionen både i forhold til donationen fra Bent O. Jørgensens Fond og Jens Holms Biblioteksfond. Håndteringen af de momsmæssige forhold er der taget højde for i ansøgningen.
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger:
| Udgifter | Indtægter |
Oprindelig anlægsbevilling | 4.000.000 kr. | 0 kr. |
Nødvendig anlægsbevilling | 12.960.000 kr. | 6.335.000 kr. |
Tillægsbevilling til anlægsbevilling | 8.960.000 kr. | 6.335.000 kr. |
|
|
|
Fordeling af rådighedsbeløb: |
|
|
2021: |
|
|
Afsat rådighedsbeløb | 12.668.000 kr. | 6.335.000 kr. |
Nødvendigt rådighedsbeløb | 800.000 kr. | 0 kr. |
Tillæg til rådighedsbeløb | 11.868.000 kr. | 6.335.000 kr. |
2022: |
|
|
Afsat rådighedsbeløb | 0 kr. | 0 kr. |
Nødvendigt rådighedsbeløb | 11.868.000 kr. | 6.335.000 kr. |
Tillæg til rådighedsbeløb | 11.868.000 kr. | 6.335.000 kr. |
Ansøgningens finansiering:
Ansøgningen er udgiftsneutral, idet der alene er tale om en tidsmæssig forskydning af rådighedsbeløbene.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til punktet.
Sagsnr.: 20/14325
Resumé
Kolding Egnsteater fremsender årsrapport, samt revisionsprotokollat for regnskabsåret 2020/2021 til godkendelse. Regnskabsåret løber fra 1. juli 2020 til 30. juni 2021.
Årsrapporten udviser et overskud på 1.214.056 kr.
Egenkapitalen udgør pr. 30. juni 2021 i alt 2.043.322 kr. mod 829.264 kr. i juni 2020.
Regnskabet er revideret af BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kolding Egnsteaters årsrapport 2020-2021 med tilhørende revisionsprotokollat godkendes og fremsendes til Byrådets godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Kolding Egnsteater skal, jf. egnsteateraftalen, fremsende en af bestyrelsen godkendt årsrapport til Kolding Kommunes godkendelse. Årsrapporten skal efter Byrådets godkendelse indsendes til Slots- og Kulturstyrelsen.
Økonomi
Regnskabet udviser et overskud på 1.214.056 kr. mod et budgetteret underskud på -258.489 kr.
Egenkapitalen pr. 30. juni 2021 udgør i alt 2.043.322 kr. mod 829.264 kr. i juni 2020.
Kolding Kommunes tilskud er på 7.755.265 kr. Dertil kommer tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen og andre sponsorer. Den statslige refusion af kommuners driftsudgifter til egnsteatre er i 2021 på 37,1 %.
Kolding Egnsteater har i regnskabsåret modtaget ekstraordinært Covid-19 kompensationsbeløb på i alt 1.799.450 kr. fra Kulturministeriet. Den endelige afrapportering herom samt godkendelse af den underliggende aktivitet ved Kulturministeriet sker først efter regnskabets afslutning. Der er således endnu en vis usikkerhed om teaterets reelle resultat for regnskabsåret 20/21. Teateret har af samme grund hensat midler til eventuel tilbagebetaling af Corona-kompensation.
BDO Statsautoriseret Revisionspartnerselskab har revideret Kolding Egnsteatrets årsrapport 2020-2021, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold og har konkluderet følgende:
”Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af institutionens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. juni 2020 samt af resultatet af institutionens aktiviteter for regnskabsåret 1. juli 2020 - 30. juni 2021 i overensstemmelse regnskabsbestemmelserne i vedtægterne, Bekendtgørelsen nr. 1701 af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet samt på grundlag af anvendt regnskabspraksis.
Aktiviteter
Kolding Egnsteater skriver i sin ledelsesberetning, at Covid-19 i høj grad har præget sæsonen. Teateret var tvangslukket på grund af Corona fra medio december 2020 frem til den 6. maj 2021, hvilket betød at teateret måtte aflyse flere arrangementer og gæstespil. Efter genåbningen i maj blev resten af sæsonen gennemført med restriktioner, herunder en reduktion af publikumskapaciteten til 50% samt krav om Corona-pas og mundbind. Teateret har iværksat en større markedsføringsindsats efter genåbningen for at trække publikum tilbage til teateret.
Som følge af nedlukning og publikumsrestriktioner blev teaterets forventninger til publikumsantal nedjusterede fra sæsonstarten. I alt har teateret haft 4.977 publikummer til forestillinger og andre arrangementer i denne sæson mod 12.815 i sæson 19/20 (også en Corona-præget sæson) og 22.118 i sæson 18/19 (normal sæson). Nedlukningen og publikumsrestriktionerne har ligeledes påvirket teaterets indtægter, blandt andet fra billet- og barsalg, hvilket Corona-kompensationen fra Kulturministeriet blandt andet har understøttet.
City Kolding
Som et resultatet af forhandlingerne om egnsteateraftalen for 2021-2024 flyttede City Kolding den 1. marts 2021 ind i teaterbygningen i Fredericiagade. Teateret og cityforeningen beretter om et positivt og frugtbart samarbejde, blandet andet omkring Bylivspuljen, som de to parter i samspil skal anvende til at skabe liv i midtbyen jf. den supplerende samarbejdsaftale for 2021-2024. Kolding Egnsteater berettede blandet andet om de gennemførte aktiviteter i samt planer for Bylivspuljen på Kulturudvalgsmødet i august 2021.
Ombygning / renovering
I forbindelse med indgåelsen af egnsteateraftalen for 2021-2024, fik Kolding Egnsteater et tilskud på 604.000 kr. af Kolding Kommune til renovering og ombygning af teatret. Pengene er blevet brugt til at ombygge og renovere i bygningen, således at City Kolding kunne flytte ind. Derudover er renoveringen af publikumsarealerne påbegyndt med det mål at gøre dem mere åbne og fleksible, således at Kolding Egnsteater kan blive det servicehus og mødested for mangfoldige kulturtilbud, som er beskrevet i den supplerende samarbejdsaftale. Kolding Egnsteater har bidraget med 500.000 kr. renoveringen.
Bilag
Sagsnr.: 15/12583
Resumé
Kolding Light Festival fremsender årsrapport for 2020/21.
Årsrapporten er godkendt af bestyrelsen den 30. september 2021. Regnskabet er revideret af Beierholm, som har forsynet årsrapporten med en revisionspåtegning uden forbehold.
Årsrapporten udviser et overskud på 129.620 kr.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kolding Kommune har i 2020 indgået en samarbejdsaftale med Kolding Light Festival gældende for 4 år.
Den selvejende institutions formål er at arbejde for at muliggøre afholdelse af den årlige lysfestival i Kolding under navnet Kolding Light Festival, herunder ved indsamling af midler fra såvel det offentlige som private.
Festivalens indtægter for perioden udgør 824.833 kr. I 2021 har Kolding Kommune udbetalt 276.000 kr. i støtte til festivalen. De samlede udgifter udgør 695.213 kr.
Årsrapporten udviser et overskud på 129.620 kr. mod et overskud i 2019/20 på 10.338 kr.
Egenkapitalen udgør 209.836 kr. pr. 30. april 2021.
Light Festivalen i 2020 var stærkt præget af Corona, og lige op til kort inden afvikling blev der stadig arbejdet i plan a, b og c i forhold til, hvad der var muligt og lovligt under hensyntagen til Corona-epidemien og restriktionerne som følge af den. Det lykkedes at gennemføre, men det blev i en anderledes version end normalt, hvor der var skruet op for de installationer, man kunne se ”fra bilen” og på afstand, og ned for de nære oplevelser, der skulle samle mange mennesker. Tidspresset og det ændrede fokus gjorde også, at det ikke har været muligt for festivalen at honorere aftalen om etablering af en egentlig blivende installation i forbindelse med festivalen i 2020.
Festivalen gør dog opmærksom på, at virksomheden Beckhoff Automation ApS på Birkemose allé 1 har fået etableret permanent lys på og i bygningen. Det er sket i et samarbejde med Milestone Event, der også står for realiseringen af lysinstallationerne i Kolding Light Festival. Belysningen var en del af festivalen sidste år og bliver det igen i år.
Bilag
Sagsnr.: 20/9577
Resumé
Brødremenighedens Museum fremsender årsrapport 2020.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Brødremenighedens Museums årsrapport 2020 godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Museets formål er at indsamle, bevare og formidle historien om Brødremenigheden og det historiske Christiansfeld.
Museet har i 2020 fået støtte fra Kolding Kommune på 105.000 kr. Museet har samlet haft indtægter for 118.120 kr. samt udgifter på 220.930 kr., således at regnskabet ender med et underskud på 102.810 kr.
Udgifterne dækker primært over den beregnede husleje (det er Brødremenigheden selv, der ejer bygningen), og får ingen konsekvenser for museets drift.
Bilag
Sagsnr.: 20/29347
Resumé
Museum Kolding fremsender budget for 2022 til Kolding Kommunes godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
at budget for Museum Kolding for 2022 fremsendes til Byrådets godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Indstilles til godkendelse.
Sagsfremstilling
Museum Kolding fremsender budget for 2022 til Kolding Kommunes godkendelse.
Museum Kolding har indgået en samarbejdsaftale med Kolding Kommune for årene 2021 - 2025 og Slots-og Kulturstyrelsen.
Museet dækker over Staldgården, Skamlingsbanken og Christiansfeld. I 2022 fortsætter arbejdet med at realisere museets første strategi, etablere og videreudvikle de enkelte besøgssteder og skabe rammer for møder og midlertidighed, bruge kulturen som løftestang og udvikle tilbud til unge. Den røde tråd handler om at skabe en museumsprofil, der etablerer en stærk forbindelse mellem Kulturhistorie – Håndværk – Design.
Der er samlet budgetteret med indtægter vedrørende entre og butiksdrift på 1.550.000 kr. og tilskud fra kommunen på 12.347.229 kr. i 2022. Dertil kommer tilskud fra Staten og andre tilskud, således at museets samlede indtægter udgør 17.532.225 kr. i 2022.
De samlede udgifter i 2022 udgør ligeledes 17.532.225 kr., hvoraf lønudgiften er den største post med 11.406.686 kr. Øvrige væsentlige poster er lokaler, konservering og udstillinger.
Der forventes således, at museets samlede drift går i 0 i 2022.
Bilag
Sagsnr.: 15/6209
Resumé
Den selvejende institution Geografisk Have fremsender budget for 2022 til Kulturudvalgets godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
at budget for 2022 for den selvejende institution Geografisk Have godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Den selvejende institution Geografisk Have fremsender budget for 2022 til Kulturudvalgets godkendelse.
Budgettet indeholder indtægter på 7.524.000 kr. Tilskud fra Kolding Kommune udgør 3.651.000 kr., entreindtægter udgør 3.418.000 kr. Dertil kommer gaver/tilskud og dyresalg for 455.000 kr.
Budgettet indeholder udgifter for 7.380.000 kr. Personale er den største post på 4.958.000 kr., mens øvrige udgiftsposter bl.a. er ejendomsudgifter og administration. Dertil kommer afskrivninger på 106.600 kr.
Det forventes således, at den selvejende institution Geografisk Have får et overskud på 37.400 kr. i 2022.
Bilag
Sagsnr.: 19/8993
Resumé
Kolding Miniby fremsender reviderede vedtægter til godkendelse.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at vedtægterne godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Kolding Miniby fremsender vedtægtsændring til godkendelse.
Det mest væsentlige er ændringer i § 8 og § 9, da den nuværende ordlyd betyder, at foreningen ikke kan få et betalingskort i banken.
Ordlyden er i dag:
§ 8.
Regnskab og formue
Foreningen udarbejder årsregnskab/årsbudget som skal følge kalenderåret. Regnskabet skal før generalforsamlingen revideres af de valgte revisorer. Revisorerne kan til enhver tid forlange indsigt i foreningens regnskabsbilag og kassebeholdning og har pligt til at påpege eventuelle uregelmæssigheder. Kassereren indkasserer indtægter og betaler de af bestyrelsen godkendte regninger. Der føres kassebog over indtægter og udgifter i en sådan form, at foreningens økonomiske stilling altid kan aflæses heri.
§ 9.
Tegning og hæftelse
Foreningen forpligtes udadtil ved underskrift af formanden og mindst 1 bestyrelsesmedlem. Der påhviler ikke foreningens medlemmer nogen personlig hæftelse for de af foreningen påhvilende forpligtelser.
Ændres til:
§8
Regnskab
Foreningen udarbejder årsregnskab/årsbudget som skal følge kalenderåret. Regnskabet skal før generalforsamlingen revideres af de valgte revisorer. Revisorerne kan til enhver tid forlange indsigt i foreningens regnskab, bilag og kassebeholdning og har pligt til at påpege eventuelle uregelmæssigheder. Kæmner indkasserer indtægter og betaler de af bestyrelsen godkendte regninger. Kæmner fører et regnskab over indtægter og udgifter i en sådan form, at foreningens økonomiske stilling altid kan aflæses heri.
Det reviderede og godkendte regnskab fremlægges til godkendelse på generalforsamlingen.
§9
Tegning og hæftelse
Foreningen forpligtes udadtil ved underskrift af borgmester og kæmner eller mindst et byrådsmedlem.
Byrådet kan også give prokura til enkle personer, både i og uden for Byrådet.
Der påhviler ikke foreningens medlemmer nogen personlig hæftelse for de af foreningen påhvilende forpligtelser.
Foruden er der lidt småjusteringer i teksterne, så de er mere tidssvarende.
Vedtægtsændringer er godkendt på generalforsamling den 31. august 2021.
Bilag
Sagsnr.: 20/34167
Resumé
Beskrivelse af konsekvenserne for Kulturpolitik medtaget i det vedtagne Budget 2022.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at redegørelsen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har udarbejdet beskrivelse af konsekvenserne af det vedtagne Budget 2022.
Nedenstående poster er medtaget i det vedtagne Budget 2022.
Drift (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | Beskrivelse af konsekvenser |
KU-S-03 | Dronning Dorothea Teatret, underskudsgaranti | 0 | 250 | 0 | 0 | Kulturudvalget har afsat 250.000 kr. fra Corona-puljen til underskudsgaranti i 2022. Med denne medtagne post, er der afsat underskudsgaranti til festspillene på Amfiscenen de første to år. |
| Foreningers deltagelse ved 100 året for Den Sønderjyske Kirkegård i Braine i Frankrig | 0 | 0 | 75 | 0 | Der kan ydes støtte til foreningers deltagelse ved 100 året for Den Sønderjyske Kirkegård i Braine i Frankrig. Kriterier for og omfang af støttes fastlægges af et kommende udvalg. |
Anlæg (1.000 kr.)
Forslags-nr. | Tekst | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | Beskrivelse af konsekvenser |
| Geografisk Have inkl. Aksel Olsens hus, fondsmedfinansiering | 0 | 3.000 | 0 | 0 | Geografisk Have iværksætter arbejde med fundraising og planlægning af projektet, som beskrevet i nedenstående budgetnote. |
Der er for Kulturpolitik vedtaget nedenstående bevillingsnote i forbindelse med Budget 2022:
| Beskrivelse | Note |
Geografisk Have | By- og Udviklingsforvaltningen pålægges at skabe sammenhæng mellem det udarbejdede ændringsforslag for moderniseringen og udviklingen af Aksel Olsens hjem og den udarbejdede udviklingsplan for Geografisk Have og afklaring af eventuel fondsbidrag.
De i 2023 afsatte midler på 3,0 mio. kr. er primært tiltænkt moderniseringen og udviklingen af Aksel Olsen hjem. I det omfang midlerne ikke kan dække den samlede udgift er Byrådet indstillet på, at finansiere resterende behov via Investeringsfonden. I forhold til den samlede udviklingsplan for Geografisk Have afklares om der fremsendes særskilt ændringsforslag til budget 2023 for den del eller om fondsmidler muliggør en samlet løsning.
Ligeledes finansieres driftsudgifter, i forbindelse med meddelelse af anlægsbevilling til projektet, via budgetreserven.
By og Udviklingsforvaltningen tager primo 2022 initiativ til, at det samlede Byråd får gennemgået udviklingsplanen for geografisk Have, herunder udvikling af Aksel Olsen hjem. |
|
Sagsnr.: 20/34167
Resumé
Beskrivelse af konsekvenserne for Kulturpolitik af det vedtagne Budget 2022 for ikke medtaget ændringsforslag.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at redegørelsen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen har udarbejdet beskrivelse af konsekvenserne af det vedtagne Budget 2022, for de ændringsforslag som ikke er medtaget i budgetforliget for 2022.
Drift (1.000 kr.)
Forslagsnr. | Tekst | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | Beskrivelse af konsekvenser |
KU-S-01 | Kulturskolen Kolding, etablering skoletjeneste Kulturløftet | 500 | 500 | 500 | 500 | Der etableres ikke skoletjeneste. |
KU-S-02 | Billedskoleafdelingen Kulturskolen Kolding, talentlinje | 200 | 200 | 200 | 200 | Målsætningen om etablering af et BGK – BilledkunstGrundKursus modsvarende MGK forsinkes. |
KU-S-03 | Dronning Dorotheas Festspil, underskudsgaranti | 0 | 250 | 250 | 250 | Kulturudvalget har selv fundet midler til underskudsgarantien i 2022, og der er i budgettet afsat midler til underskudsgaranti i 2023. (se konsekvens-sag for medtagne ændringsforslag). Hvis begge underskudsgarantier bruges fuldt ud, vil der i 2024 og frem mangle midler. |
KU-S-04 | Koldingbibliotekerne, Læselyst – eReolen GO som et værktøj | 325 | 325 | 325 | 325 | Brugen af eReolen Go via uni-login har været markant stigende. Således er udlånene steget med 72% fra 2019 til 2020, og allerede i september 2021 har antallet af udlån oversteget udlånet for hele 2020. Prisen på eReolen Go fastsættes på baggrund af antal udlån, og udgifterne i 2021 forventes at blive 325.000 kr. Eleverne vil stadig kunne låne digitale bøger på eReolen via deres almindelige bibliotekslogin, ligesom der vil være titler på eReolen Go, som ikke er omfattet af begrænsningen på de 3 lån.
Såfremt ændringen ikke er tilstrækkelig for at bremse de stigende udgifter til eReolen Go, kan det blive nødvendigt med yderligere tiltag. |
KU-S-05 | Sangkraftcenter Kolding | 175 | 175 | 175 | 350 | Kulturudvalget har tildelt etableringen af Sangkraftcenter i Kolding midler fra Genstartspuljen. Disse midler medfører tilskud fra Sangens Hus, og betyder at etableringsudgifterne det første år er dækket. |
KU-S-06 | Skamlingsbanken – Unge på talerstolen | 650 | 0 | 0 | 0 | Kulturudvalget har tildelt projektet 200.000 kr. fra genstartspuljen. Det betyder, at projektet gennemføres i mindre skala i 2022. |
KU-S-07 | Stadsarkivet, sikring af digitale arkivalier | 525 | 525 | 525 | 525 | De digitale arkivalier bliver ikke sikret. |
KU-S-08 | Trapholtfonden. Langsigtet sikring af bygningerne | 500 | 500 | 500 | 500 | Den langsigtede sikring af Trapholt-bygningerne gennemføres ikke. Det øger risikoen for store udgifter til reparationer som følge af manglende vedligehold. |
Anlæg (1.000 kr.)
Forslagsnr. | Tekst | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | Beskrivelse af konsekvenser |
KU-A-01 | Nicolai gården, ny overdækning af den udendørs scene | 700 | 0 | 0 | 0 | Nicolai Kultur afsøger en anden og billigere løsning. Alternativt bliver scenen ikke overdækket. |
KU-A-02 | Nicolai Kultur, renovering af forplads | 1.500 | 0 | 0 | 0 | Forpladsen bliver ikke renoveret. Kunstværkerne på forpladsen fjernes af sikkerhedshensyn. |
KU-A-03 | Aksel Olsens hjem, modernisering og udvikling | 3.768 500 | 0 500 | 0 500 | 0 500 | Moderniseringen gennemføres ikke i 2022, men der er bevilget 3 mio. kr. i 2023, og fundraising til dette projekt påbegyndes. Se konsekvenssagen for ændringsforslag medtaget i budgettet. |
KU-A-04 | Geografisk Have, nyt Havehus | 5.000 300 | 12.000 300 | 0 300 | 0 300 | Der etableres ikke et nyt havehus i 2022. Der henvises til budgetnoten i konsekvenssagen for ændringsforslag medtaget i budgettet. |
Sagsnr.: 20/31444
Resumé
Budgetopfølgning pr. ultimo 2021 for Kulturudvalgets politikområde.
Budgetopfølgningen indeholder overførsler af midler fra 2021 til 2022, vedrørende specifikt afgrænsede projekter samt overførte midler vedrørende Trapholtfonden, hvortil der er disponeret budget.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet for alle områder.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Budgetopfølgning pr. ultimo 2021 indstilles til Byrådets godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der gennemføres den første af 3 årlige budgetopfølgninger.
Budgetopfølgningen skal være udgiftsneutral, det vil sige at eventuelle merudgifter skal finansieres af øgede indtægter eller mindre udgifter andre steder.
Der er ved denne budgetopfølgning budgetændringer for Kulturpolitik.
Drift (i 1.000 kr.)
Beskrivelse | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | Note |
Udviklingstilskud Trapholt Fonden | -500 | -500 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Omstillingsmål | 0 | 0 | 0 | 500 | 500 | 1 |
Projekt Læselyst og læserum (Biblioteket) | -500 | 500 | 0 | 0 | 0 | 2 |
Projekt Sangkraftcenter (Biblioteket) | -275 | 275 | 0 | 0 | 0 | 3 |
Nicolai Kultur, Tribune og forplads | -1.200 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 |
Drift i alt |
-2.475 |
275 |
0 |
500 |
500 |
|
Anlæg (i 1.000 kr.)
Beskrivelse | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | Note |
P.nr. 5146 Nicolai Kultur – Tribune og forplads | 0 | 1.200 | 0 | 0 | 0 | 5
|
Anlæg i alt |
0 |
1.200 |
0 |
0 |
0 |
|
Note 1:
På Kulturudvalgets møde den 7. maj 2020 blev det besluttet at reducere tilskuddet til Trapholt-fonden i 2021 og 2022 i forbindelse med udbetaling af en anlægsbevilling til renovering af bygningen. Beløbene overflyttes til henholdsvis 2024 og 2025 til dækning af omstillingsmål.
Note 2:
Tilskud modtaget fra Slots- og Kulturstyrelsen, men på grund af Corona er projektet udskudt til 1. kvartal 2022.
Note 3:
Projektet Sangkraftcenter har til formål, at der skal være mere sang i Kolding for både voksne og børn. Projektet er under udvikling og har opstart i 1. kvartal 2022.
Note 4 og 5:
Driftsmidler der føres over til anlæg i 2022. For at få en bedre sammenhæng af udendørs Nicolai og optimering af brugerforholdene ved renovering af tribune og forplads.
Fjernelse af ødelagte legeskulpturer og overdækning i form af permanent/semipermanent teltkonstruktion.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 20/31444
Resumé
By- og Udviklingsforvaltningen sender overførsler af projektudgifter (anlæg), og projektindtægter fra 2021 til 2022 eksklusiv serviceudgifter på Kulturudvalgets politikområde, til Byrådet.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, samlet sag til Økonomiudvalget og Byrådet.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at overførslerne fra 2021 til 2022 sendes til Byrådets godkendelse.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Budgetopfølgning ultimo 2021 danner grundlag for udarbejdelsen af det forventede årsregnskab 2021, hvorfor bevillingshaveren skal foretage en total gennemgang af samtlige bevillings- og budgetposter, også i forhold til overførsel til 2022.
Ansøgningens bevillingsmæssige forudsætninger for overførsler til 2022 eksklusiv serviceudgifter. Overførslerne for 2021 og 2022 skal ses under ét og er udgiftsneutral.
Anlæg: (beløb i 1.000 kr.)
Beskrivelse | 2021 | 2022 | Note |
P.nr. 4850 Nicolai Kultur, lysløsning | -36 | 36 | 1 |
P.nr. 6009 Geografisk Have, realisering af masterplan | -1.400 | 1.400 | 2 |
P.nr. 5034 Aksel Olsens Hus, stueetagen | -279 | 279 | 3 |
I alt | -1.715 | 1.715 |
|
Note 1:
Afventer udfaldet af en fordring sendt til Gældsstyrelsen.
Note 2:
Der er endnu ikke skaffet fondsmidler til Geografisk Haves udviklingsplan. Der henvises i øvrigt til bevillingsnote vedtaget i Budget 2022, hvor sagen tages op i 2022.
Note 3:
Indgår i den videre udvikling af Aksel Olsens Hus.
Centralforvaltningens bemærkninger
Der er ikke yderligere bemærkninger til sagen.
Sagsnr.: 21/4261
Resumé
Pr. 31. oktober 2021 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2021 følgende:
- Regnskabet forventes at være 4.400.000 kr. mindre end det korrigerede budget. Heraf flyttes 500.000 kr. til 2024 og 500.000 kr. til 2025 samt 1.200.000 kr. flyttes til anlæg i 2022.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 4.400.000 kr. mindre end det korrigerede budget, Heraf flyttes 500.000 kr. til 2024 og 500.000 kr. til 2025 samt 1.200.000 kr. flyttes til anlæg i 2022, overførsler på 2.475.000 kr. medtages ved budgetopfølgningen ultimo 2021.
Bemærkning til Økonomiudvalget: Der forventes en overførsel til 2022 vedrørende Kulturpolitik på 4.400.000 kr.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. 31. oktober 2021 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr. 31.10.2021 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 1.957.000 | 2.483.000 | 1.452.041 | 59,8% | 1 |
Kulturinstitutioner | 57.192.000 | 56.625.000 | 42.367.375 | 74,8% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
| 3 |
Kulturarv | 11.427.000 | 13.608.000 | 13.588.811 | 99,9% |
|
Kunst og Design | 8.003.000 | 7.502.000 | 7.373.703 | 98,3% |
|
Scenekunst | 7.556.000 | 7.304.000 | 7.333.787 | 100,4% |
|
Musik | 801.000 | 1.016.000 | 977.480 | 96,2% |
|
Øvrige kulturtilskud | 3.724.000 | 3.855.000 | 3.857.787 | 100,1% |
|
Event | 645.000 | 1.004.000 | 584.573 | 58,2% |
|
Fælles Kultur projekter | 929.000 | 2.988.000 | 1.205.323 | 40,3% | 4 |
Skulpturer og bygninger | 1.981.000 | 3.349.000 | 2.749.871 | 82,1% | 5 |
I alt | 94.215.000 | 99.734.000 | 81.522.952 | 81,7% |
|
Noter:
- Puljer bestående af Kulturpuljen, Ungepuljen, MusikKolding og 100 året for Genforeningen i 2020.
- Drift af institutionerne under Kulturpolitikken. Biblioteket har betalt husleje for hele 2021. Kulturskolen har modtaget refusion for 3 kvartaler i 2021 samt elevindbetalinger. Det Regionale Spillested Godset har modtaget statstilskud for 3 kvartaler.
- Udbetaling af tilskud i henhold til samarbejdsaftaler. Der er modtaget refusion vedrørende Kolding Egnsteater for hele 2021.
- Løbende projekter under Kulturpolitikken.
- Løbende drift af skulpturer og bygninger under Kulturpolitikken.
Sagsnr.: 21/8506
Resumé
Byrådet har den 27. oktober 2020 besluttet, at de stående udvalg i perioden fra den 1. juni 2021 og frem til kommunalvalget på udvalgsmøderne beslutter, hvad der skal kommunikeres.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget drøfter og beslutter, hvilke sager, der kommunikeres med bistand fra forvaltningen.
Beslutning Kulturudvalget den 08-06-2021
Intet.
Beslutning Kulturudvalget den 23-08-2021
Drøftet.
Prisoverrækkelse, Festuge og Kulturnat kommunikeres som vanligt.
Beslutning Kulturudvalget den 13-09-2021
Der skrives pressemeddelelse på dagsordenspunkt nr. 6.
Jesper Elkjær
Beslutning Kulturudvalget den 11-10-2021
Der udarbejdes fælles pressemeddelelse for Kulturudvalget og Økonomiudvalget vedrørende sagen ”Øget tilskud til Light Festival”.
Merete Due Paarup
Per Bødker Andersen
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Intet.
Sagsfremstilling
Byrådet behandlede den 27. oktober 2020 en sag vedrørende ”Rammer vedr. politisk betjening” (sag nr. 2).
Af sagen fremgår bl.a. følgende:
Særlige regler gældende i året for afholdelse af valg til byråd
• Kommunikation
Fra den 1. juni i året for kommunalvalget og frem til valget skal der på hvert udvalgsmøde være en drøftelse og aftale vedrørende forvaltningens hjælp til kommunikation fra mødet. Hjælpen kan være i form af en pressemeddelelse – og det aftales, hvad formanden skal udtale sig om på vegne af udvalget.
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Intet.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
- Ingen.
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Godkendt.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Beslutning Kulturudvalget den 09-11-2021
Taget til efterretning.
Resumé
Udvalget skal godkende beslutningsprotokollen. Dette gøres ved, at hvert medlem skal underskrive ved at trykke på ”Godkendt”.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.