Dagsorden eller referat
Referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
14-09-2016 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Geografisk Have |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 09/2985
Resumé
Forpagtningsaftalen mellem Kolding Kommune og Film6000 blev indgået i 2004 med overtagelse 1. september 2005. Denne er senest blevet revideret i maj 2013.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Forpagtningsaftalen mellem Kolding Kommune og Film6000 er senest revideret i maj 2013.
Kolding Kommune og Film6000 har nu gennemgået kontrakten med henblik på en revidering. Målet har primært været tilføjelse af et ønske fra Film6000 om en uopsigelighedsperiode fra kommunens side og at fjerne elementer, der ikke længere er aktuelle.
I forbindelse med revidering af aftalen foreslås det, at bortforpagter kun kan opsige forpagtningskontrakten til udløb pr. 1. januar samtidig med udløb af en kommunal valgperiode, første gang den 1. januar 2022. Opsigelse skal ske skriftligt med mindst 1 års varsel.
Baggrunden for ønsket om uopsigelighedsperioden er, at lejerne står overfor større investeringer. Derfor ønsker de en sikkerhed for, at de er sikret lejemålet i en længere periode.
Der ændres ikke grundlæggende i forpagtningsforholdet mellem Kolding Kommune og Film6000 for så vidt angår økonomiske forpligtelser, anvendelse af lokaler m.v.
Film6000 fremlejer caféen og der foreligger en forpagtningskontrakt mellem Film6000 og caféforpagter.
I januar 2015 tog Byrådet en beslutning vedrørende allonge, som medfører, at afgiften i en 10 års periode forhøjes med 10.000 kr. pr. år, til dækning af bortforpagters ekstraordinære udgifter til vedligeholdelse af ventilationsanlægget i køkkenet som følge af, at forpagteren af Nicolai Café har installeret yderligere køkkenudstyr. Det forhøjede beløb er indføjet i den reviderede kontrakt, § 6.
Beslutning Kulturudvalget den 14-09-2016
Forslaget indstilles til godkendelse.
Bilag
Sagsnr.: 16/12062
Resumé
Lunderskov Lokalråd samt Lunderskov Hallen ønsker, at der åbnes for, at mødelokalet i Multihuset i Lunderskov kan anvendes til udlejning til kommercielle og private formål. Udlejningen kan foregå i et samarbejde med Lunderskov Hallen, der pt. står for den daglige administration af Multihuset.
Forvaltningen anbefaler, at der åbnes op for udlejning til kommercielle formål med en pris for en dags leje på 2.000 kr.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at mødelokalet i Multihuset i Lunderskov fremadrettet skal kunne udlejes til kommercielle formål
at takster for udlejning af Multihuset gældende fra 1. november 2016 og videre frem i 2017 godkendes.
Sagsfremstilling
Baggrund
Multihuset, Kobbelvænget 2, Lunderskov, administreres under kulturområdet. Det rummer bibliotek, lokalhistorisk arkiv, distriktspsykiatri samt mødested for de lokale dagplejere. Ud over de faste brugere benyttes Multihuset, der også har et større mødelokale/fællesrum, til en lang række kulturelle, idrætslige og sociale arrangementer og aktiviteter, for eksempel pilates og frokostjazz.
Den daglige administration af Multihuset, herunder udlån af mødelokale, varetages i dag af bestyreren for Lunderskov Hallen. Foreninger, der gennem deres vedtægter har et lovligt kommunalt formål samt borgere, der udbyder en ikke-kommerciel aktivitet med et lovligt kommunalt formål, kan gratis låne mødelokalet i Multihuset. Det foregår på samme vilkår, som når foreninger låner lokaler i de øvrige kommunale kulturinstitutioner, haller og skoler. Det er pt ikke muligt at leje lokalet mod betaling.
Ønsker fra Lunderskov Lokalråd
By- og Udviklingsforvaltningen samt Børne- og Uddannelsesforvaltningen har været i dialog med den selvejende institution Lunderskov Hallen og Lunderskov Lokalråd med henblik på at få skabt en større sammenhæng mellem de idrætslige, kulturelle og sociale aktiviteter i Lunderskov. Som et led i dette har lokalrådet et ønske om at mødelokalet i Multihuset også kan lejes ud til kommercielle og private formål. Kommercielle formål kan være alt fra salgsmesser til gin-smagning, mens private formål dækker fester og sociale sammenkomster; konfirmationer, ’gammel elev’-fester, fødselsdage m.m.
Lokalrådet vurderer, at der er et stort behov i Lunderskov for lokaler til møder, fester og andre aktiviteter, som ikke kan dækkes ind via hallen alene.
Regler for udlejning
Som udgangspunkt er det ikke lovligt for kommunen at udleje lokaler på kommerciel basis. Indenrigsministeriet har dog accepteret, at der i kommunerne er praksis for, at kommunen kan stille forsamlingshuse og øvrige lokaler til rådighed til private fester, generalforsamlinger og lignende. Hvis kommunen lejer ud til private sammenkomster, skal der opkræves markedsleje. Kommunen skal desuden stille lokalerne til rådighed for alle interesserede i kommunen og må ikke forbeholde lokalerne for eksempelvis beboere i lokalsamfundet.
Herudover kan kommunen i henhold til kommunalfuldmagten udleje lokaler, som er midlertidigt ledige, på almindelig, kommerciel basis. Udlejningen skal i de situationer ske til markedsleje og på almindelige markedsvilkår.
I Kolding Kommune er der på nuværende tidspunkt ikke etableret en praksis for udlejning af lokaler til private formål på hverken skole- og fritidsområdet eller kulturområdet.
På de kommunale kulturinstitutioner er der mulighed for at leje lokaler til kommercielle formål, fx konferencer og møder, såfremt det er foreneligt med institutionernes primære opgave. Det er de enkelte institutioners overskudskapacitet, der kan lejes ud af til kommercielle formål.
Det vil være lovligt for kommunen at udleje lokaler i Multihuset, såfremt:
- der opkræves markedsleje
- lokalernes primære anvendelse sker til sagligt, kommunalt formål, det vil i dette tilfælde sige de kulturelle og fritidsmæssige aktiviteter, der allerede finder sted i Multihuset
- der kun lejes ud af overskudskapaciteten i huset, fx weekenderne, hvor der sjældent er brugere.
Hvis der arbejdes hen mod udlejning af Multihuset til kommerciel og privat aktivitet, skal kommunen overholde sin egen praksis for udleje til private. Det betyder, at det ikke vil være lovligt at lave en praksis for udlejning, der kun gælder for Multihuset og ikke i tilsvarende lokaler andre steder i kommunen. Hvis kun bestemte kommunale lokaler lejes ud, skal der være en objektiv grund til det, f.eks. at de ligger centralt eller har særlige fysiske rammer.
Praktiske forhold
Såfremt der arbejdes hen mod udlejning til private og kommercielle formål i Multihuset, vil det være nødvendigt at ændre i blandt andet systemer i forhold til adgangskontrol og nøglebrikker. Multihuset er desuden ikke indrettet med faciliteter og et niveau for renhold, der er gearet til mere intensiv brug. Der er for eksempel stole til ca. 50 i lokalet – og mulighed for at lave kaffe, men der er ikke anretterkøkken, service m.m. og der er ikke en teknisk servicemedarbejder, der tilser lokalet ofte og klarer opvask med mere. Såfremt der arbejdes hen mod udlejning til private og kommercielle formål, vil der således være behov for at finde løsninger på dette.
Forvaltningens bemærkninger
I øjeblikket er mulighederne for at låne Multihuset begrænset til foreninger, som har et lovligt kommunalt formål samt borgere med en aktivitet, der har et lovligt kommunalt formål. I forhold til Multihuset betyder det, at enkeltpersoners arrangementer som hovedregel skal have et kulturelt, almennyttigt indhold og formål og være offentligt tilgængelige.
Ønsket fra Lunderskov Lokalråd går både på muligheder for udleje til private og kommercielle formål.
Ved at arbejde hen mod mulighed for udlejning til kommercielle formål ligestilles Multihuset med den praksis, der i forvejen gør sig gældende for fx KUC samt de kommunale kulturinstitutioner. Forvaltningens vurdering er, at man ved at åbne op for kommerciel udlejning kan understøtte lokalsamfundet i Lunderskov ved at bedre mulighederne for, at folk kan mødes lokalt om en lang række sociale aktiviteter af forskellig art.
Det forholder sig anderledes med udlejning til private formål, som der i øjeblikket ikke er praksis for i nogen kommunale institutioner.
Arbejdes der hen mod udlejning til private formål, vil det forventeligt få konsekvenser i form af, at denne mulighed også skal kunne gælde for andre kommunale lokaler fremadrettet. Det indebærer desuden en risiko for, at det lokale næringsliv mister omsætning på baggrund heraf. Forvaltningen anbefaler derfor, at man ikke går videre med dette forslag.
Økonomi
Såfremt udvalget godkender, at Multihuset fremadrettet skal kunne udlejes til kommercielle formål, foreslås det, at priserne bliver:
- ½ dags leje (4 timer) for 1.000 kr.
- 1 dags leje (morgen til aften) 2.000 kr.
Priserne er udregnet på baggrund af taksterne i kommunens øvrige kulturinstitutioner og haller. Indtægterne vil gå til at dække udgifter til administration, renhold samt slid og løbende vedligehold af inventar. Såfremt indstillingen godkendes, vil forvaltningen igangsætte de nødvendige tilpasninger og få aftaler om administration på plads. Der vil kunne åbnes op for kommerciel udlejning fra 1. november 2016.
Sagsnr.: 14/13682
Resumé
Evaluering af retningslinjerne for brug af Kolding Kommunes LED infostandere ved indfaldsvejene til Kolding.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget tager evalueringen til efterretning,
Sagsfremstilling
Byrådet besluttede med de nye retningslinjer, gældende fra 1. oktober 2015, at det primære formål med annonceringen på skærmene er at brande Kolding som levende designby med attraktive tilbud til borgere og besøgende.
Ifølge retningslinjerne kan der annonceres for aktiviteter, der har relevans for et bredt udsnit af borgere og besøgende i Kolding Kommune. Aktiviteterne skal være åbne for deltagelse af alle og have karakterer af begivenheder eller events. Der må dog gerne opkræves entré. Det annoncerede skal finde sted i Kolding Kommune og det skal have karakter af en begivenhed eller event.
Det annoncerede kan eksempelvis omhandle:
• Kulturelle og sportslige events, udstillinger, koncerter, musikarrangementer m.v.
• Større handels- og messearrangementer; Open By Night og lignende
• Informationer fra uddannelsessteder om åbent hus og lignende
Branding-effekt af skiltene
Kommunikationsafdelingen understreger, at der ikke har været gennemført målinger af skiltenes branding-effekt. Afdelingen vurderer dog, at de digitale skilte har en vis brandingmæssig værdi. Skærmene sender et signal om en kommune, som anvender tidssvarende kanaler til markedsføring. Skærmenes visuelle udtryk er moderne og stilfuldt, pænt og indbydende – og lever dermed op til formålet om at brande Kolding som designby.
Den brandingmæssige værdi af skiltene er dog i et vist omfang afhængig af det indhold, som vises. Visningen af store internationalt anerkendte udstillinger eller store kulturelle begivenhed, som Kulturnatten eller Sommer ved Søen, vurderes at have en større brandingmæssig værdi end mindre niche-prægede arrangementer med begrænsede målgrupper.
Fakta om annoncørerne
Fra den 1. oktober 2015 til den 31. juni 2016 har 52 annoncører tegnet i alt 117 annoncer på skærmene.
Kulturelle institutioner og foreninger tegner sig for de fleste annoncer (54), dernæst kommer idrætsinstitutioner/foreninger (31). Uddannelsesinstitutionerne har annonceret i alt 19 gange, mens andre aktører som CityKolding, BusinessKolding, Kolding Kommune m.fl. har haft 13 annoncer på standerne.
De største annoncører har været henholdsvis Kolding Teaterforening og KIF, der hver har annonceret 10 gange.
I en mini-meningsmåling udsendt fra forvaltningen til annoncørerne giver et stor flertal af respondenterne udtryk for, at de vil benytte Info-skærmene til annoncering igen og 72% vil anbefale andre at benytte skærmene.
67% vurderer, at annoncen har givet øget synlighed til deres institution eller forening.
Forvaltningen har sendt spørgeskemaet til 50 annoncører og 42% har svaret.
Økonomien
Ifølge de nye retningslinjer skal Info-skærmene finansieres 50% af annoncørerne og 50% af Kolding Kommune.
Det kommunale budget er i 2016 på 290.000 kr., i 2017 på 244.000 kr. og i 2018 på 160.000 kr.
Det er endnu for tidligt at evaluere på de eksterne indtægter, da de nye retningslinjer endnu ikke har fungeret et fuldt kalenderår.
Sagsnr.: 15/4767
Resumé
Kulturudvalget og Plan- og Boligudvalget har besluttet, at nogle af de mange byggepladser, der lige nu skyder op i Kolding, skal være lidt sjovere at kigge på. Byens PlankeVÆRKER hedder projektet og flere projekter er allerede undervejs, bl.a. Kolding Sundhedscenter etape II og City Kolding, hvor en kampagne for at indhente forslag netop er skudt i gang.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Kulturudvalget og Plan- og Boligudvalget godkendte den 9. marts 2016 forvaltningens oplæg til realisering af projektet Byens Hegn i 2016 (herefter Byens PlankeVÆRKER) – en forskønnelse af byggehegnene omkring byggepladser i Kolding by.
Oplægget indeholdt følgende byggeprojekter: Kolding Sundhedscenter etape II (Kolding Kommune), Ndr. Ringvej (DOMEA), Klostergården (DOMEA), Engstien (Danica Ejendomme). Sidstnævnte er sidenhen udgået som projektlokalitet i 2016, da der pågår overvejelser hos bygherren om ejendommens anvendelse – og derfor har forvaltningen taget et nyt projekt ind i stedet i form af de 2 finanshuse, der opføres i Design City (Bjert Invest og KPC). Sidstnævnte projekt var ikke offentliggjort i marts, hvor sagen blev behandlet.
Der er afsat en økonomisk ramme på i alt 60.000 kr. til Byens PlankeVÆRKER.
By- og Udviklingsforvaltningen kan oplyse følgende status på ovennævnte projekter:
Kolding Sundhedscenter etape II
Kolding Kommunes grafikerteam har udarbejdet en udsmykning til hegnet omkring byggepladsen. Udsmykningen indeholder billedelementer, som viser, hvad sundhedscentret står for og indeholder. Layoutet tager udgangspunkt i Kolding Kommunes nye designmanual og er endvidere koblet op med Kolding Kommunes projekt Byggeboom https://www.byggeboom.kolding.dk
PlankeVÆRKET stod klar ved første spadestik den 22. august 2016.
PlankeVÆRKET ved Kolding Sundhedscenter.
Design City
Kolding Kommune har igangsat en kampagne, som efterlyser kunstprojekter til byggeplads-hegnet omkring Design City. Det er her Danske Bank og Sydbank går i gang med at bygge nye finanshuse. Bjert Invest har suppleret kommunens tilskud med 10.000 kr., så der tilsammen er afsat 30.000 kr. til at udføre kunstværket.
Det er Kolding Kommune og bygherrer på de to byggerier, der udvælger det rette projekt ud fra udformning og idé, som skal være spændende og dekorativt og fylde eller ’aktivere’ hegnet, der er 1,8 meter højt og 90 meter langt. Kunstværket kan være street art, maleri, grafik eller noget helt andet. Deadline for at indsende forslag er den 5. september 2016 og den valgte kunstner får besked i uge 36. Projektet forventes at stå færdig primo oktober. Forvaltningen kan oplyse, at der allerede efter kort tid har været stor interesse for og opmærksomhed omkring projektet.
PlankeVÆRKET ved Design City, som venter på at blive udsmykket.
Udvalgene kan læse mere om konkurrencen og projektet via linket her: https://www.kolding.dk/byens-plankevaerker
Ndr. Ringvej og Klostergården
De næste projekter er byggeriet af nye boliger på henholdsvis Ndr. Ringvej og Klostergården. Forvaltningen er i dialog med bygherrer, som ved begge projekter er DOMEA. Som ved Design City arbejdes der her med en lignende tilgang til igangsættelsen af Byens PlankeVÆRKER såvel med udsmykning som med eventuelle midlertidige og involverende aktiviteter.
Sagsnr.: 16/865
Resumé
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
By- og Udviklingsforvaltningen fremsendte d. 1. april 2016 et udkast til en ny egnsteateraftale mellem Mungo Park Kolding og Kolding Kommune for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2020 til vurdering og godkendelse i Slots- og Kulturstyrelsen. Forvaltningen oplyser, at midlerne til den pågældende aftale er afsat på budgettet for kulturpolitikken fra 2016 og frem.
Afgørelse fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst
Forvaltningen kan oplyse at Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst på møde den 31. august 2016 har godkendt aftaleudkastet og Mungo Park Kolding som et professionelt producerende teater, idet det vurderes, at teatrets faglige og kunstneriske niveau lever op til det generelle niveau hos landets øvrige egnsteatre. Det vurderes endvidere, at de økonomiske, organisatoriske og fysiske rammer sikrer, at teatrets forestillinger og aktiviteter kan gennemføres på et professionelt niveau.
Supplerende administrative bemærkninger fra Slots- og Kulturstyrelsen
Forvaltningen oplyser, at Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst ved godkendelsen henviser til nedenstående administrative bemærkning fra Slots- og Kulturstyrelsen:
”Slots- og Kulturstyrelsen har taget til efterretning, at det i aftaleudkastet oplyste kommunale driftstilskud til Mungo Park Kolding udgør 7.521.000 kr. årligt i hele den 4-årige aftaleperiode, mens det af referatet fra Kolding Kommunes byråds beslutning på møde den 29-3-2016 fremgår, at såfremt omprioriteringsbidrag fastholdes, reduceres det kommunale tilskud med én procent i 2017 og herefter med en procent årligt.
Slots- og Kulturstyrelsen understreger, at bevillingstallene i den endelige egnsteateraftale bør tilrettes jf. denne beslutning. De konkrete bevillingstal oplyst i den endelige underskrevne egnsteateraftale danner grundlag for beregningen af den statslige refusion af de kommunale udgifter til teatret i hele den 4-årige aftaleperiode, og der kan derfor ikke indskrives forbehold for størrelsen af den kommunale driftsbevilling. I tilfælde af kommunen reducerer bevillingen til teatre i forhold til de konkrete tal oplyst i den endelige aftale, vil grundlaget for statsrefusion og Statens Kunstfonds afgørelser bortfalde”.
Sagsnr.: 16/5953
Resumé
Byrådets tidsplan for budget 2017 bestemmer, at alle udvalg senest den 15. september 2016 skal drøfte ”Fordeling af besluttet reduktion af serviceudgifter på udvalg med udgangspunkt i direktionens forslag til fordeling.”
Udvalgets drøftelse sker med udgangspunkt i den vedtagne budgetprocedure for 2017 sammenholdt med de forslag, der blev forelagt på Byrådets seminar den 12. august 2016. Drøftelsen i udvalget omfatter som udgangspunkt:
- Tværgående strategiske projekter.
- Personalepolitiske tiltag.
- Andel af generelt omstillingskrav fra 2018 på 0,3 %.
- Opstramning på Arbejdsmarkedsområdet – øget beskæftigelse (Vedrører ikke serviceudgifter og dermed ikke Kulturpolitik).
- Handlingsplan for realisering af effektiviseringsmålet.
- Eventuelle ”endnu ikke realiserede besparelser” indeholdt i budgetbidraget.
- Sikring af, at der ikke er fremsendt ”uafviselige ændringsforslag”, der er dog for Kulturpolitik uafviselige ændringsforslag.
Endvidere er ”budgettets konsekvenser for arbejds- og personaleforhold” (MED-aftalens §8, stk. 6) beskrevet under sagsfremstillingen samt MED-udvalgenes kommentar til reduktionerne.
Sagen behandles i
Forslag
- Politikområdets andel af strategiske projekter tages til efterretning og placeres i en pulje til senere udmøntning, idet udvalget medvirker til realisering af det samlede måltal.
- Politikområdets andel af personalepolitiske tiltag og andel af omstillingskrav på 0,3% årligt fra 2018 realiseres som anført under sagsfremstilling.
- Opstramning på arbejdsmarkedsområdet ikke har betydning for budgetbidraget for Kulturpolitik.
- Handlingsplan for realisering af effektiviseringsmålet ikke giver anledning til yderligere bemærkninger.
- Politikområdets budgetbidrag ikke indeholder ”endnu ikke realiserede besparelser”.
- Udvalget har fremsendt ændringsforslag, som nævnt i sagsfremstillingen, der kan betegnes som ”uafviselige”.
Sagsfremstilling
Tværgående strategiske projekter er organiseret i 5 temaer med et samlet måltal fordelt således:
I hele 1.000 kr. | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 |
Styring, organisation og økonomi | 9.050 | 10.150 | 12.150 | 14.550 |
Sundhed på tværs | 6.850 | 8.000 | 8.000 | 8.000 |
Udsatte børn og familier | 125 | 500 | 2.000 | 4.600 |
Unge | 1.025 | 2.350 | 2.850 | 2.850 |
Integration på tværs | 2.950 | 4.000 | 5.000 | 5.000 |
I alt | 20.000 | 25.000 | 30.000 | 35.000 |
Under de 5 overskrifter er der ca. 20 delprojekter. Efter budgettets vedtagelse vil der ske en realisering af hvert delprojekt via nedsatte projektgrupper. Direktionen er styregruppe og sikrer den samlede realisering af det besluttede måltal.
Det samlede måltal er skønsmæssigt fordelt på politikområder med det formål at fordele ansvaret for målets realisering. En realisering af det samlede måltal og de enkelte delprojekter forudsætter, at der altid ses på tværs af den samlede organisation. Det kan være med til at effektivisere arbejdsgange, give borgeren en øget service, forebygge i forhold til, at borgere bliver en ”sag” m.v. Den enkelte projektgruppe vil senest i første kvartal 2017 beskrive ændringer i ressourceforbrug, service m.v.
Kulturpolitiks andel af tværgående strategiske projekter, omstillingskravet, samt personalepolitiske tiltag udgør skønsmæssigt:
I hele 1.000 kr. | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 |
Digitaliseringsstrategi | 46 | 55 | 95 | 138 |
Fundraising, styrket indsats | 66 | 66 | 66 | 66 |
Sundhed på tværs | 33 | 46 | 46 | 46 |
Samle flere tilbud på samme matrikel (Biblioteker i Lunderskov og Vamdrup). | 200 | 200 | 200 | 200 |
Omstillingskravet på 0,3% | 0 | 294 | 586 | 878 |
Personalepolitiske tiltag | 248 | 248 | 248 | 248 |
I alt | 593 | 909 | 1.241 | 1.576 |
Skønsmæssigt er 345.000 kr. i 2017, 367.000 kr. i 2018, 407.000 kr. i 2019 og 450.000 kr. fra 2020 henført til Kulturpolitik. Beløbet kan henføres til følgende delprojekter:
- Digitaliseringsstrategi, hvor digitale løsninger skal tages i anvendelse med det formål at give en bedre eller uændret service ved brug af færre ressourcer. 25 % af måltallet er henført til administrationspolitik, mens de resterende 75 % er fordelt forholdsvist på samtlige politikområder.
Der er med udgangspunkt i forvaltningens digitaliseringsstrategi i de sidste år løbende blevet arbejdet med digitaliseringer i forbindelse med effektiviseringer på området. Med udgangspunkt i startegien vil der i denne proces blive afsøgt nye muligheder for effektiviseringer via digitalisering.
- Fundraising, styrket indsats. Skal realiseres ved en styrket indsats i forhold til fundraising, idet realiserede midler tilgår det berørte politikområde. Måltallet realiseres ved en forholdsvis fordeling på samtlige politikområder.
Der arbejdes med fundraising under Kulturpolitik og der vil forsat blive afsøgt nye muligheder for at søge fonde til projekter inden for området.
- Sundhed på tværs, hvor sundhedsfremmende initiativer skal reducere ressourceforbruget. Måltallet er fordelt forholdsvist på samtlige politikområder.
- Samle flere tilbud på samme matrikel (Biblioteker i Lunderskov og Vamdrup).
Projektet bør sammentænkes med effektiviseringsprojektet Lokaleoptimering i Kolding Kommune, hvor forvaltningen er repræsenteret i projektgruppen. Forvaltningen vil analyser om der er effektiviseringsmuligheder ved at samle Biblioteker i Lunderskov og Vamdrup sammen med andre tilbud.
Den konkrete realisering vil givetvis medføre en ændret fordeling af det samlede måltal. Når det enkelte projekt afsluttes, vil Byrådet kunne beslutte en ændret fordeling. I det omfang realiseringen bliver mindre end det samlede måltal, beslutter Byrådet om det manglende provenu skal tillægsbevilges eller om det enkelte udvalg vil skulle realisere alternative besparelser. Det tilstræbes, at en konkret gevinst ved det enkelte delprojekt er afklaret senest i 1. kvartal 2017.
Andel af personalepolitiske tiltag
Rammebesparelse på i alt 10,0 mio. kr. vedrørende personalemæssige tiltag er fordelt med 6,627 mio. kr. vedrørende reduktion af sygefravær og 3,373 mio. kr. vedrørende vakance.
Sygefravær er fordelt i forhold til det enkelte politikområdes registrerede korte sygefravær i kalenderåret 2015. Områder med et højt kort sygefravær skal forholdsvist bidrage mest.
Vakance er fordelt i forhold til de ca. 1.600 medarbejdere, der er fratrådt i perioden 1. juli 2015–30. juni 2016. Personalekategorier, der er vurderet at yde direkte borgerservice, er udeladt, ligesom elever og andre særlige grupper er udeladt. Måltallet er herefter fordelt på politikområder i forhold til ca. 300 fratrædelser.
Andel af generelt omstillingskrav på 0,3% fra 2018
Omstillingskravet skal ses i sammenhæng med regeringsaftalens forudsætning om en effektivisering i kommunerne på årligt 0,5 mia. kr. fra 2017. Forholdsvist svarer det for Kolding Kommune til 8 mio. kr. i 2017 stigende til 16 mio. kr., 24 mio. kr. og 32 mio. kr. de følgende år.
Reduktionerne ved personalepolitiske tiltag samt ved omstillingskravet på 0,3 % vil ske med baggrund i en analyser af Kulturområdet (incl. institutionerne) for at finde mulige optimerings- og effektiviseringstiltag.
I forbindelse med dette arbejdet vil MED-udvalget blive inddraget i processen Iht MED-aftalens § 7.
Arbejdsmarkedsområdet, øget beskæftigelse
Vedrører alene Arbejdsmarkedspolitik, overførsler og har således ingen betydning for Kulturpolitik.
Eventuel andel af handlingsplan for endelig realisering af effektiviseringsmålet
Der resterer pr. 11. august 2016 realisering af ca. 25 mio. kr. i 2017 og årligt mellem 27 mio. kr. og 29 mio. kr. i 2018 til 2020. Jævnfør handlingsplan forventes det samlede effektiviseringsmål realiseret senest medio 2017.
De igangværende indsatser, der skal realisere effektiviseringsmålet består af:
- Igangværende udbud, SKI-aftaler m.v.
- Udbud af monopolbrudssystemer
- Lokaleoptimering inkl. lejemål
- Energihandleplan
- Sundhedscenter og Låsbyhøj, driftsoptimering
- Gadebelysning, energiafgiftsfradrag
- Rengøring, optimering
- Digitale møder
- Arbejdsskader
- Egen momskontrol
- Sundhed, 1%
- Særligt dyre enkeltsager, refusion
- Bidrag fra eksterne analyser
- Overskud, overførselssag
Af indsatserne forventes følgende at have konsekvens for Kulturpolitik:
- Igangværende udbud, SKI-aftaler m.v., hvor beregnet mindre udgift konkret beregnes og udmøntes.
- Lokaleoptimering inkl. lejemål, hvor områdets budget reduceres såfremt indsatsen medfører lavere udgifter.
- Energihandleplan, hvor udgiftsreduktion beregnes konkret i forhold til de foretagne investeringer.
- Sundhed, 1 %, hvor sundhedsfremmende indsatser målrettet både medarbejdere og borgere skal reducere udgifterne.
- Nyt fælles bibliotekssystem for folke- og skolebiblioteker, der er udarbejdet business case.
Eventuelle ”endnu ikke realiserede besparelser” indeholdt i udvalgets budgetbidrag
Der er ikke indeholdt nogen ikke realiserede besparelser i udvalgets budgetbidrag.
Sikre, at ingen ændringsforslag indeholdt i kataloget kan betegnes som ”uafviselige”
I det fremsendte ændringsforslag for Kulturpolitik kan følgende forslag betegnes som uafviselige:
- UNESCO i Syddanmark – medfinansiering af fyrtårnsprojekt, der skal sikre sammenhængende kultur- og turistoplevelser.
- Nicolai – ny profil
Budgettets konsekvenser for arbejds- og personaleforhold
Såvel tværgående strategiske projekter, personalepolitiske tiltag, generelt omstillingskrav og effektiviseringsmålet indeholder ændringer, der har betydning for arbejds- og personaleforhold.
Eventuelle personalereduktion søges opnås gennem optimering og effektivisering af den interne organisation. Det den enkelte konkrete indsats klart vil fremgå hvilke arbejdsgange, der effektiviseres og hvilke arbejdsgange, der ikke længere skal udføres med henblik på fortsat at sikre sammenhæng mellem opgaver og normering. forbindelse med dette arbejdet vil MED-udvalget blive inddraget i processen iht. MED-aftalens § 7.
”Medarbejdernes bemærkninger til budget 2017 fremlagt på MED-fællesmøde den 25. august 2016.
På trods af, at den budgetmæssige situation ser væsentlig bedre ud nu, end den gjorde før sommerferien, er vi alligevel bekymrede for det fremlagte budget.
Det er svært at gennemskue de samlede ændringer/besparelser i budgettet, idet de 0,6%, der var til drøftelse i juni måned, nu er indskrevet i basisbudgettet, som om det er vedtaget, og dermed fuldstændig usynlig for os i budgetoplægget.
Budgettet er, som det blev fremlagt, direktionens oplæg til et budget i balance, men vi har kunnet læse i avisen, at der bliver lagt op til, at der skal etableres et stort politisk råderum. I direktionens oplæg er der ikke indarbejdet et politisk råderum. Konsekvenserne af etablering af råderummet kan vi derfor ikke forholde os til på en objektiv måde.
Vi blev på mødet forelagt oplysninger om, at der skal ske besparelser ved reduktion af det korte fravær og ved en længere periode med ubesatte stillinger.
Vi er stolte af at være en forvaltning, hvor sygefraværet er meget lavt, under 3%. Dette lave fravær er også medvirkende til, at raske kollegaer ikke pålægges ekstraordinært arbejdspres ved sygefravær. Derfor er vi bekymrede for reduktionen i budgettet. Reduktionen vil betyde afskedigelser, idet vi aldrig har vikarer til dækning af sygefraværet. Der er derfor ikke noget at spare af ved det korte fravær.
En beslutning om at lade ledige stillinger stå åbne i 3 måneder vil ligeledes medføre et øget arbejdspres på tilbageblevne kollegaer.
Der er også beskrevet omplacering af biblioteker. Vores tanke er, at dette ikke kan ske, uden at der skal komme en ekstrabevilling til etableringsomkostninger. Det bør også indtænkes, hvad der skal ske med de øvrige funktioner, der er placeret på adresserne, også her vil medarbejdere blive berørt. Der tænkes især på rengøringspersonalet, som i dag gør rent på bibliotekerne.”
Sagsnr.: 16/2763
Resumé
Bevillingsstatus pr. 31. juli 2016 for Kulturpolitik sendes til orientering.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for Kulturpolitik, der er 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget.
Beløbet er reserveret til projekter under Kulturpolitik, som ikke når at blive udført i 2016. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2016 for Kulturpolitik.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
For Kulturpolitik er der pr. 31. juli 2016 en forbrugsprocent vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang på 68%, svarende til det forventede.
Der forventes på nuværende tidspunkt et regnskab for Kulturpolitik, der er 500.000 kr. mindre end det korrigerede budget. Beløbet vil blive overført til 2017 i forbindelse med behandlingen af regnskab 2016 og er reserveret til projekter under Kulturpolitik, som ikke er udført i 2016. Det er først muligt at opgøre det nøjagtige overførselsbeløb ultimo 2016 for Kulturpolitik.
For Kulturpolitik kan budgetrealiseringen pr. 31. juli 2016 vedrørende serviceudgifter med overførselsadgang opstilles således:
Tekst | Opr. Budget | Korrigeret budget | Forbrug | Forbrugs-procent | Forventet forbrugs-procent pr. 31.07.16 | Note |
Biblioteket | 38.188 | 38.186 | 22.418 | 59% | 59% | 1 |
| -1.994 | -2.074 | -989 | 48% | 48% | |
Museer | 17.965 | 18.770 | 18.508 | 99% | 99% | 2 |
| 0 | 0 | 0 | 0% | 0% | |
Teatre | 9.883 | 10.006 | 9.692 | 97% | 97% | 3 |
| -2.739 | -2.739 | -2.044 | 75% | 75% | |
Musikskole | 23.794 | 23.757 | 14.348 | 60% | 60% | 4 |
| -13.368 | -13.629 | -9.081 | 67% | 67% | |
Puljer | 2.215 | 2.219 | 1.652 | 74% | 74% | 5 |
| 0 | 0 | -6 | 0% | 0% | |
Andre kulturelle opgaver | | | | | | |
| | | | | | |
Institutioner | 15.220 | 18.084 | 9.202 | 51% | 51% | 6 |
| -2.245 | -2.548 | -1.184 | 46% | 46% | |
Øvrig kultur | 13.079 | 11.364 | 6.568 | 58% | 58% | 7 |
| -2.130 | -2.155 | -1.742 | 81% | 81% | |
| | | | | | |
I alt | 97.868 | 99.241 | 67.341 | 68% | 68% | |
Noter:
1. Forbruget er som forventet. Husleje er betalt for hele 2016.
2. Tilskud for 2016 er udbetalt.
3. Tilskud til Kolding Teater er udbetalt for hele 2016, Mungo Park er er udbetalt for 2016, statstilskud er modtaget for 3 kvartaler.
4. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år.
5. Kulturpuljen
Afsat | 726.000 kr. |
Forventet overført fra 2015 | -42.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 23.08.2016 | 604.508 kr. |
Der er disponeret til bl.a. | 79.492 kr. |
- Arrangementer udbetalt pr. 31.07.2016 | 277.466 kr. |
327.042 kr. |
6. Forbruget følger det forventede.
7. Der er modtaget statstilskud for Regionale spillesteder for 3 kvartaler. Der er betalt husleje vedrørende Søsterhuset for 1. halvår 2016.
Beslutning Kulturudvalget den 14-09-2016
Godkendt.
Bilag
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Bilag
Sagen behandles i
Forslag
By-og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet | Deltagere | Afbud |
| |