Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
12-06-2018 09:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Kulturudvalget |
Sted: |
Søstrehuset, Nørregade 14, Christiansfeld |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 18/11197
Resumé
Kulturudvalget kan under dette punkt komme med input til Musikskolen, der er i første fase af udarbejdelsen af en vision for Musikskolen.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Musikskolen er i øjeblikket ved at tage de første skridt mod en vision. Visionen for musikskolen tager blandt andet afsæt i det værdigrundlag, som Musikskolen bygger på i form af musikskolens grundfortælling fra 2015. Med visionen vil der blive udpeget nye veje for udviklingen af Kolding Musikskole.
Som en del af processen deltager Musikskoleleder Jens Bloch med en times workshop på udvalgets møde. Formålet er at få udvalgets input med i processen for udviklingen af en vision for Kolding Musikskole.
Sagsnr.: 18/144
Resumé
Forvaltningen har i perioden 1. februar 2018 til 20. maj 2018 modtaget 9 ansøgninger til den løbende kvik-uddeling om tilskud under 15.000 kr. Til kvartals-uddelingen med tilskud over 15.000 kr., med ansøgningsfrist den 1. maj 2018, er der indkommet 8 ansøgninger.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at der fra Kulturpuljen bevilges tilskud/underskudsgaranti til ansøgerne nr. 1, 2, 3, 4, 5 og 6 med i alt 151.000 kr.
at der gives afslag til ansøgerne nr. 7 og 8.
Sagsfremstilling
Ifølge Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål kan der bl.a. ydes tilskud/underskudsgaranti til kulturprojekter og kulturaktiviteter samt til deltagelse i stævner/konkurrencer, udstillinger, festivaler, kunst og lignende, ligesom der kan ydes sæsontilskud til musikformål og uddannelsestilbud til fx workshops og sammenspilsseminarer m.v. Der skal være offentlig adgang til arrangementer støttet af kulturpuljen.
Kulturpuljens formål er ligeledes at understøtte kulturpolitikkens 4 fokusområder.
Kvik-uddeling
Forvaltningen har i perioden 20. februar 2018 til 20. maj 2018 modtaget 9 ansøgninger til kvik-uddelingen.
For så vidt angår ansøgninger under kvik-uddelingen har Byrådet efter indstilling fra Kulturudvalget delegeret til By- og Udviklingsforvaltningen, at træffe afgørelse om bevilling.
Der er til de 9 ansøgere til kvik-uddelingen i perioden 20. februar 2018 til 20. maj 2018 tildelt tilskud/underskudsgaranti på samlet 43.647,50 kr. Der er givet tilsagn til 8 ansøgere og afslag til 1 ansøger.
Kvartals-uddeling
Hvad angår kvartals-uddelingen for tilskud over 15.000 kr., hvor der er annonceret i dagspressen og på kolding.dk med ansøgningsfrist den 1. maj 2018, er der indkommet 8 ansøgninger om tilskud fra puljen.
Fra kvartalspuljen anbefales tilskud på i alt 151.000 kr. (se bilag):
- Vamdrup Handelsforening: Tilskud på 30.000 kr. til Crazy Hours den 17. august 2018.
Crazy Hours er det største kulturelle arrangement, som afholdes i Vamdrup.
Crazy Hours 2018 understøtter de kulturpolitiske fokusområder ”Børnekultur – familiekultur” og ”Mødesteder og midlertidighed”.
(Crazy Hours søger om tilskud på 40.000 kr. til arrangementet.)
- Kristine Mandsberg: Tilskud på 25.000 kr. til Landscape, soloudstilling af Kristine Mandsberg i august-september 2018 i Nicolai Kultur.
Udstillingen vil fylde de 3 udstillingsrum hos Nicolai Kunst og Design. Hvert rum skal indeholde en installation, som skal være en taktil, visuel og sanselig oplevelse for børn & voksne i Kolding.
Kristine Mandsberg understøtter de kulturpolitiske fokusområder ”Børnekultur – familiekultur” og ”KulturKolding – et fælles løft”.
(Kristine Mandsberg søger om tilskud på 35.000 kr. til projektet.)
- Kolding Mandskor: Underskudsgaranti på 23.000 kr. til Kolding Mandskors 90 års fødselsdag den 16. september 2018.
For at fejre Kolding Mandskors 90 års fødselsdag gennemføres en koncert med deltagelse af nogle af Koldings amatørmusikere og professionelle solister.
Kolding Mandskor understøtter det kulturpolitiske fokusområde ”KulturKolding – et fælles løft”.
Forvaltningen oplyser, at Kolding Mandskor også har fået tildelt en gratis dag i teatersalen på Comwell til koncerten.
(Kolding Mandskor søger tilskud på 25.000 kr. til arrangementet.)
- Kolding Jazzklub: Tilskud på 30.000 kr. til sæson 2019 under forudsætning af, at der fortsat tilbydes underskudsgaranti fra Kolding Jazzklub til Kurt Nyhus, Frokost Jazz i Lunderskov.
Kolding Jazzklub afholder 10-12 koncerter årligt på spillestedet Godset. Alle koncerter er offentlige og annonceres via programmer, hjemmeside samt mailiste. Ud over koncerterne har klubben arrangeret musikforedrag og tangomusik med dans, og de har planer om at arrangere jazzkoncerter for børn og bedsteforældre. Derudover arbejder de med muligheden for at lave en workshop i samarbejde med Swing The Shoes (Lindy-Hop).
Kolding Jazzklub understøtter de kulturpolitiske fokusområder ”Borgeren som medskaber”, ”Børnekultur – familiekultur” og ”KulturKolding – et fælles løft”.
(Kolding Jazzklub søger tilskud på 30.000 kr. til arrangementet.)
- FOF Kolding-Vejen: Underskudsgaranti på 25.000 kr. til julekoncert med Søs Fenger den 30. november 2018.
En julekoncert med en blanding af julesange og -salmer i en fortolkning af Søs Fenger.
FOF Kolding-Vejen understøtter det kulturpolitiske fokusområde ”KulturKolding – et fælles løft”.
(FOF Kolding-Vejen søger underskudsgaranti til arrangementet.)
- Ole Pihl: Tilskud på 18.000 kr. til en husstandsomdelt lokalbog.
En husstandsomdelt lokalbog, som indeholder nutidige og gamle fortællinger og historier fra Brændkjær. Projektet skal ses som et lokalt Brændkjær - identitets projekt, hvor nutid, fortid og lokale arrangementer og steder kædes sammen og giver en følelse af og oplevelse af, at Brændkjær er et godt sted at være.
Ole Pihl understøtter de kulturpolitiske fokusområder ”Borgeren som medskaber”, og ”KulturKolding – et fælles løft”.
(Ole Pihl søger tilskud på 30.000 kr. til formålet.)
Forvaltningen anbefaler, at der gives afslag til 2 ansøgere:
- Sct. Michaels Kirke søger om tilskud på 20.400 kr. til Projekt Sri Lanka.
Sct. Michaels Kirke vil afholde en tamilsk Kulturdag den 8. september 2018.
Forvaltningen anbefaler afslag til Kulturdagen med baggrund i, at arrangementet har et velgørende formål, hvilket retningslinjerne for Kulturpuljen ikke understøtter.
- Jónas Ásgeir Ásgeirsson søger om tilskud på 20.000 kr. til koncerter med en accordeon-cello duo.
Jónas Ásgeir Ásgeirsson vil afholde koncerterne den 1. juni – 30. september 2018.
Forvaltningen anbefaler afslag til arrangementet med baggrund i, at der ikke er nogen lokal forankring, udover at de har kontaktet Volkerts Fylke.
Kulturpuljen har et budget i 2018 på 1.369.515 inkl. overførsler.
Såfremt forvaltningens anbefalinger følges, vil der på Kulturpuljen i alt restere ca. 495.000 kr. til uddelinger i 2018.
Næste ansøgningsfrist til Kulturpuljens kvartals-uddeling er 1. september 2018, i henhold til retningslinjer for tilskud til kulturelle formål. Ansøgningerne behandles på udvalgsmøde i oktober 2018.
Bilag
Sagsnr.: 16/7942
Resumé
Den eksisterende samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og foreningen MusikKolding udløber den 31. december 2019. Jf. beslutning i Byrådet den 30. oktober 2017 skal Kulturudvalget drøfte den nuværende 2-årige samarbejdsaftale med henblik på eventuelt at lade aftalen afløse af en ny 4-årig samarbejdsaftale.
Sagen behandles i
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og MusikKolding med henblik på at lade den 2-årige aftale afløse af en ny 4-årig aftale med ikrafttrædelse 1. januar 2019.
Beslutning Kulturudvalget den 12-06-2018
Sagen udsættes. Kulturudvalget beder forvaltningen om at tilrettelægge en temadrøftelse af musikaktiviteterne generelt i Kolding til september og herefter genoptages sagen.
Sagsfremstilling
Kolding Kommunes samarbejdsaftale med foreningen MusikKolding udløber ved udgangen af 2019.
Den nuværende aftale er en 2-årig samarbejdsaftale. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2018 til 31. december 2019. Aftalen afløste samarbejdsaftalen 2013-2016, der efterfølgende blev forlænget til og med 2017.
I forbindelse med forhandlingerne om den nuværende 2-årige samarbejdsaftale fremsatte MusikKolding bekymring omkring afkortningen af aftalens varighed fra 4 til 2 år. Foreningen fremhævede, at den korte aftale gør det svært for MusikKolding at leve op til Kolding Kommunes forventninger om et langsigtet udviklingsperspektiv. I udviklingen af nye tilbud og samarbejde med nye parter er der ofte en tidshorisont, der strækker sig over flere år og der kan gå år fra en aftale indgås til projektet realiseres fuldt. Når foreningen ikke har budgetsikkerhed mere end op til 2 år ind i fremtiden betyder det, at foreningen ikke kan indgå i nye aftaler med et længere tidsperspektiv og i højere grad alene på videreførelse af det eksisterende.
Den 2-årige samarbejdsaftale blev indgået på tærsklen til kommunalvalget i november 2017. Det daværende Kulturudvalg valgte at indgå en 2-årig samarbejdsaftale, da udvalget ikke ønskede at binde det kommende Kulturudvalg op på en 4-årig aftale, som dette ikke selv havde haft mulighed for at præge.
I behandlingen af samarbejdsaftalen i henholdsvis Kulturudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet blev det foreslået, at det nye Kulturudvalg fra udgangen af 2018 indgår en 4-årig aftale med MusikKolding. En sådan aftale vil løbe ind i den nuværende valgperiode med et enkelt år, hvorefter et nyvalgt udvalg igen kan tage stilling til en 4-årig aftale. Altså en 3+1 model.
På Byrådsmødet den 30. oktober 2017 blev forvaltningen pålagt at sikre, at Kulturudvalget drøfter muligheden for en ny 4-årig samarbejdsaftale med MusikKolding i 2018 – med start fra 2019.
Bilag
Sagsnr.: 18/11228
Resumé
Børne- og Uddannelsesforvaltningen samt By- og Udviklingsforvaltningen fremlægger forslag til procesplan for arbejdet med udvikling af ”Skoler i samspil med omverdenen”.
”Skoler i samspil med omverdenen” handler om at videreudvikle samarbejder mellem skoler og omgivende institutioner og foreninger. Formålet er at skabe professionaliserede undervisningsforløb til gavn for skoleelever i hele Kolding Kommune.
Sagen behandles i
Kulturudvalget, Fritids- og Idrætsudvalget samt Børne- og Uddannelsesudvalget.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren og By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Børne- og Uddannelsesudvalget, Fritids- og Idrætsudvalget og Kulturudvalget bad i marts 2017 Børne- og Uddannelsesforvaltningen og By- og Udviklingsforvaltningen om at udarbejde et oplæg til en Kolding-model for en læringsrygsæk, der skal gøre det nemt og overskueligt for skoler og daginstitutioner at bruge natur-, kultur- og idrætsoplevelser i den daglige planlægning. I juni 2017 bad Børne- og Uddannelsesudvalget og Kulturudvalget derudover om, at sagen vedrørende læringsrygsæk indgår i analyse vedrørende skoletjeneste.
I april 2018 behandlede de tre udvalg en sag indeholdende kortlægning af skoletjenester og andre eksterne læringsrum. Sagen blev i april 2018 godkendt i alle 3 udvalg med følgende tilføjelse i BUU: ”Drøftet, idet udvalget ønsker, at overvejelser vedrørende transport indgår i det videre arbejde”.
Udvalgene besluttede, at forvaltningerne skulle fremlægge endeligt oplæg for læringsrygsæk på udvalgsmøder i juni måned 2018.
Efterfølgende har der været holdt dialogmøde med henblik på nærmere afklaring af forventninger til det videre arbejde.
I forlængelse af dialogmødet blev det besluttet, at der fra forvaltningerne skulle udarbejdes et oplæg til proces for det videre arbejde. Procesplan skulle drøftes i udvalgene juni 2018.
Procesplanen for ”Skoler i samspil med omverdenen” indeholder aktiviteter og milepæle for det videre forløb.
Afsættet er, at der i Kolding allerede eksisterer en række samarbejder, hvor skoler i samspil med omverden, gennem læringsforløb, løfter læring, trivsel i skolerne og giver eleverne en mere alsidig og spændende skoledag.
Disse forløb kan give inspiration til modeller for udvikling af fremadrettede, nyudviklede og professionaliserede læringstilbud.
Principper for de modeller der skal arbejdes videre med vil bl.a. være:
- Læringsmål i alle forløb
- Forløb udvikles i samarbejde mellem skole og omverden (f.eks. skole og kulturinstitution, skole og forening mv.)
- Læringsforløbene skal bidrage til reduceret forberedelse i undervisningen.
- Læringsforløbene skal have til formål:
- at eleverne får en mere alsidig skoledag,
- at eleverne præsenteres for varierede læringsformer,
- at eleverne får bedre indblik i fritidstilbud og det omgivende samfund.
Nye og eksisterende læringstilbud beskrives og formidles digitalt af de enkelte udbydere – hver institution, forening, virksomhed m.v. beskriver egne forløb. Pædagogisk center sikrer platform til en samlet formidling af forløbene til skolerne for at sikre en større synlighed og dermed skabe afsæt for, at flere elever får glæde af tilbuddene.
Der afvikles i august workshop for repræsentanter fra skolerne samt for kulturinstitutioner, foreninger, fritids- og idræts aktører, virksomheder, ungdomsuddannelsestilbud mv. med henblik på at afdække muligheder for udvikling og professionalisering af flere læringstilbud.
Procesplan for arbejdet:
Juni:
Sag på udvalgsmøder
September - oktober:
Behovsafdækningsworkshop
- Politisk oplæg om ønske til model for fremtidens ”Skoler i samspil med omverdenen”.
- Eksempler på eksisterende modeller for samarbejde.
- Afklaring ved deltagerne af muligheder og udfordringer ved den skitserede model.
Deltagere på workshop:
- Repræsentanter fra de 3 involverede udvalg, Skoleledere og PLC’ere, konsulenter fra BUF og BF.
- Kulturinstitutioner, repræsentanter fra foreninger, uddannelsesinstitutioner, erhvervslivet, mv.
Oktober - november:
Udarbejdelse af modeller for ”Skoler i samspil med omverdenen” jf. behovsindsamling fra workshop. Realisering af nye samarbejdsforløb.
December:
Sagsorientering på udvalgsmøder
Yderligere afklaring:
Parallelt med procesplanen vil der i Børne- og Uddannelsesforvaltningen blive arbejdet med forslag til, hvordan de transportmæssige udfordringer bedst muligt imødegås.
Læringsrygsæk på Børneområdet:
Det vurderes, at det ikke vil være relevant at udvikle en læringsrygsæk til Dagtilbudsområdet på nuværende tidspunkt.
På dagtilbudsområdet er arbejdet med natur-, kultur- og idrætsoplevelser forankret i de faglige netværk som relaterer sig til læreplanstemaerne natur og naturfænomener, kultur og kulturelle værdier, sprog samt krop og bevægelse.
Et fagligt netværk består af en eller flere pædagoger fra hvert dagtilbud, de såkaldte kompetencepædagoger. Kompetencepædagogerne mødes 2-3 gange årligt i det faglige netværk, hvor de får ny viden og deler viden på tværs af dagtilbuddene. Til møderne i de faglige netværk deltager eksterne samarbejdspartnere som har særlig viden indenfor det konkrete område.
For eksempel har der med udgangspunkt i det faglige netværk omkring sprog været et tæt samarbejde med Kolding bibliotekerne omkring udvikling af en bogkanon for de 3-6 årige børn ”Børnenes bedste bøger”. Der er udarbejdet et kommissorium for alle de faglige netværk. Kommissoriet revideres en gang om året. Herudover understøtter temainstitutionerne Idrætsbørnehaven, Musikbørnehaven og Designbørnehuset Sanseslottet det pædagogiske arbejde indenfor disse områder. Til hver af de 3 temainstitutioner er der tilkoblet en række af Kommunens øvrige institutioner. Det er ”Rytmer på tværs”, ”Børnedesign på tværs” og ”Børneidræt på tværs”. Hvert andet år afholdes en status dag for hver af de tre samarbejdsfora. På status dagen deltager ledere og pædagoger samt eksterne samarbejdspartnere. Formålet med dagene er at, sikre fortsat udvikling og fremdrift i samarbejdet omkring det konkrete tema.
Som eksempel på et samarbejdsforum kan nævnes ” Børneidræt på tværs”, hvor 14 daginstitutioner indgår i et formaliseret og forpligtende samarbejde. Institutionerne mødes ugentligt eller hver 14. dag i Kolding hallerne, hvor man sammen og hver for sig udøver børneidræt. ”Børneidræt på tværs” har en overordnet styregruppe, hvor der ud over pædagoger og forvaltningsansatte også er repræsentanter for DGI og UC Syd. ”Børneidræt på tværs” arrangerer to gange årligt fælles idrætsdage for alle Koldings dagtilbud. Der er tilknyttet en bus til ”Børneidræt på tværs”, så også institutioner, der ligger langt væk fra Koldinghallerne har mulighed for at deltage.
Sagsnr.: 16/19031
Resumé
I 2017 blev der i budgetforliget afsat 250.000 kr. til en kunstnerisk markering af den gamle dansk-tyske grænse i anledning af 100-året for genforeningen.
Der er nu overblik over den samlede økonomi for projektet. En privat sponsor har bidraget med yderligere midler, men der mangler stadig en restfinansiering på 50.000 kr.
Søren Rasmussen (DF) stiller forslag om, at restfinansieringen findes i kulturpuljen for 2019.
Sagen behandles i
Forslag
By- og Udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager stilling til det af Søren Rasmussen (DF) stillede forslag om, at restfinansieringen for kunstnerisk markering af den gamle grænse findes i kulturpuljen for 2019.
Sagsfremstilling
Søren Rasmussen (DF) stiller forslag i Kulturudvalget om, at udvalget bidrager med 50.000 kr. fra kulturpuljen i 2019 til at færdiggøre den kunstneriske markering af den gamle dansk/tyske grænse.
Forvaltningen kan oplyse, at der i Budgetforliget 2017 blev afsat 250.000 kr. til etablering af en markering af den tidligere dansk/tyske grænse i anledning af 100-året for genforeningen.
Genforenings- og Grænsemuseet har indhentet tilbud fra kunstneren Flemming Jarle. Det samlede tilbud indeholder etablering af en bronzestribe tværs over vejen, hvor den gamle grænse lå, samt en skulptur, der er er inspireret af et gammelt foto, hvor en grænsesten symbolsk ligger knækket mellem to kilometersten.
Genforenings- og Grænsemuseet har indgået aftale med en privat sponsor, der støtter projektet med 75.000 kr.
Det samlede budget for projektet viser, at der mangler en restfinansiering på 50.000 kr. til etablering af en platform til skulpturen og nedlæggelse af bronzestriben i asfalten.
Kolding Kommune varetager arbejdet med projektledelse og etablering af skulpturerne. Arbejdet påbegyndes i år og forventes afsluttet i 2019 inden 100-års markeringen i 2020.
Såfremt udvalget fremmer det af Søren Rasmussen stillede forslag, foruddisponerer forvaltningen midlerne fra kulturpuljen 2019.
Sagsnr.: 18/11207
Resumé
Sydbank flytter fra Lilletorv, hvor banken har skulpturen ”Frihed” af Peter Brandes stående.
Banken tilbyder at overdrage skulpturen til Kolding Kommune. Skulpturen trænger til en større restaurering, og det er Sydbanks forventning, at udgifterne til denne, i tilfælde af en overdragelse, påhviler Kolding Kommune.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at udvalget tager stilling til om Kolding Kommune skal modtage skulpturen ”Frihed”.
Beslutning Kulturudvalget den 12-06-2018
Udvalget besluttede, at Kolding Kommune modtager skulpturen uden forbehold. Der udarbejdes et ændringsforslag til budgettet.
Sagsfremstilling
Sydbank på Lilletorv i Slotsgade har i 1988 fået opstillet skulpturen ”Frihed” af Peter Brandes. I forbindelse med at Sydbank flytter fra Slotsgade til nybyggede lokaler i Kolding Åpark, foreslår banken, at Kolding Kommune overtager skulpturen, der i så fald vil kunne blive på den nuværende placering.
Såfremt kommunen ikke ønsker at overtage skulpturen, vil Sydbank få den fjernet og reetablere belægningen på torvet.
Skulpturen ”Frihed” er placeret på en høj mørk stensokkel. Skulpturen er en abstrakt, halvt menneske, halvt dyrelignende figur. Kunstneren Peter Brandes er en anerkendt nulevende dansk kunstner. ”Frihed” er hans eneste værk i Kolding kommune.
Skulpturen er placeret midt på Lilletorv, på grænsen ud mod Slotsgade –foran Den Blå Cafe. I sommertiden er den som oftest tæt flankeret af caféborde og store parasoller, da den ligger i det areal, som cafeen anvender til udendørsservering.
Konserveringscentret i Vejle har foretaget en besigtigelse af skulpturen, som trænger til en gennemgribende renovering. Hvad selve skulpturen angår, er det primært en rensning, der er behov for, men fundamentet under soklen smuldrer synligt i alle hjørner, og sokkelbeklædningen er derfor ved at løsne sig. Et foreløbigt prisoverslag lyder på 150.000 kr. for en totalrenovering af skulpturen – herunder en udskiftning af soklen. Sydbank oplyser, at de forventer, at Kolding Kommune overtager skulpturen i den nuværende stand og således selv bekoster den forestående renovering.
Både stadsarkitekten i Kolding samt bydesigngruppen anser skulpturen som et værdifuldt element i bymidten og ser gerne, at den bevares på nuværende placering. På den baggrund anbefaler forvaltningen en kommunal overtagelse af skulpturen.
Forvaltningen kan oplyse, at der ikke er midler til renovering af skulpturen i eksisterende budget. Forvaltningen foreslår derfor, at der udarbejdes et forslag til budgetudvidelse såfremt udvalget ønsker at modtage skulpturen fra Sydbank. Forvaltningen foreslår dertil, at modtagelsen betinges af, at midlerne findes i forbindelse med budget 2019.
Sagsnr.: 17/6896
Resumé
Kolding Miniby fremsender årsrapport for 2017.
Regnskabet er revideret af den valgte revisor, og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten er godkendt på generalforsamling den 25. januar 2018.
Årsrapporten viser et underskud på 67.804 kr. Kolding Minibys egenkapital udgør 1.990.091 kr. Indtægter fra kontingenter udgør 47.000 kr.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten godkendes.
Beslutning Kulturudvalget den 12-06-2018
Beslutning Kulturudvalget den 08-05-2018
Sagsfremstilling
Kolding Miniby har i følge vedtægterne til formål at fremme opførelsen af Minibyen, at skabe økonomisk grundlag for Minibyen, at skabe udstillingsmuligheder for Minibyen og at oprette støtteforening til gavn for Minibyen.
Kolding Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Kolding Miniby gældende fra 1. januar 2017 til 31. december 2020. I aftalen forpligter Kolding Miniby sig til årligt at udarbejde en årsrapport gældende fra 2017.
Som det fremgår af samarbejdsaftalen skal der være fokus på de fire kulturpolitiske områder: Mødesteder og midlertidighed, Børne- og Familiekultur, Borgeren som medskaber samt KulturKolding – et fælles løft.
Regnskabet for 2017 blev godkendt på generalforsamlingen den 25. januar 2018. Regnskabet er revideret af den valgte revisor, og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten for 2017 udviser et underskud på 67.804 kr.
Kolding Miniby har ved udgangen af regnskabsåret 2017 en egenkapital på 1.990.091 kr.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Kolding Miniby modtog 145.000 kr. i kommunalt driftstilskud i 2017. Tilskuddet er i regnskabet en del af aktiverne sammen med anlægstilskud til byggeriet af nyt værksted under posten ”Kolding Kommune”
Bilag
Sagsnr.: 18/8119
Resumé
Den selvejende institution Dansk Legetøjsmuseum fremsender årsrapport for 2017.
Regnskabet er revideret af BDO, og revisionen har ikke givet anledning til bemærkninger.
Årsrapporten er godkendt på generalforsamling den 30. april 2018.
Årsrapporten viser et underskud på 29.796 kr. Dansk Legetøjsmuseums egenkapital udgør -152.316 kr.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at årsrapporten godkendes.
Sagsfremstilling
Dansk Legetøjsmuseums hovedaktivitet er ifølge vedtægterne at sikre den bestående samling af legetøj og udbrede kendskabet til legetøj, som har været anvendt gennem årerne, og derigennem bidrage til at styrke kulturformidlingen lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.
Den selvejende institution er finansieret gennem Slotsøbadets fond. I 2017 er mellemværende lavet om til et gældsbrev, som skal afdrages over 10 år. Der er indgået en toårig samarbejdsaftale med Kolding Kommune om tilskud på 100.000 kr. i 2018 og 2019. Tilskuddet er udbetalt i 2018.
Årsrapporten for 2017 udviser et underskud 29.796 kr.
Dansk Legetøjsmuseum har ved udgangen af regnskabsåret 2017 en egenkapital på -152.316 kr., som bl.a. skyldes et underskud i 2016 og 2017.
Bilag
Sagsnr.: 17/22370
Resumé
Kulturudvalget besluttede den 16. januar 2018 at udpege Jesper Elkjær og Tanya Buchreitz Løwenstein som kontaktpersoner for bestyrelsen i Kolding Musikskole.
Det foreslås, at Merete Due Paarup erstatter Tanya Buchreitz Løwenstein som kontaktperson for bestyrelsen i Kolding Musikskole.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Merete Due Paarup erstatter Tanya Buchreitz Løwenstein som kontaktperson for bestyrelsen i Kolding Musikskole.
Sagsfremstilling
Byrådet besluttede på mødet den 27. januar 2014, at der udpeges en kontaktperson til bestyrelsen til foreninger/institutioner i hvilke Kolding Kommune tidligere har været repræsenteret. Byrådet besluttede, at det er det pågældende stående udvalg, som den enkelte institution ressortmæssigt hører under, der konkret forestår udpegningen.
Kolding Musikskolens bestyrelse hører dels jf. styrelsesvedtægten og dels naturligt ressortmæssigt under Kulturudvalget.
Kulturudvalget besluttede den 16. januar 2018 at udpege Jesper Elkjær og Tanya Buchreitz Løwenstein som kontaktpersoner for bestyrelsen i Kolding Musikskole.
Der er nu et ønske om en mindre omrokering, således at Merete Due Paarup erstatter Tanya Buchreitz Løwenstein som kontaktperson for bestyrelsen i Kolding Musikskole.
Sagsnr.: 18/4230
Resumé
Pr. 31. maj 2018 er forventningerne til Kulturpolitik, serviceudgifter for 2018 følgende:
- Regnskabet forventes at være 0,5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Regnskabet for Kulturpolitik, serviceudgifter forventes at være 0,5 mio. kr. mindre end det korrigerede budget, og der forventes en overførsel til 2019 på 0,5 mio. kr.
Bemærkning til ØK: Den forventede overførsel vedrørende Kulturpolitik er et foreløbigt skøn.
Nedenfor er skematisk oversigt over status pr. medio maj 2018 for Kulturpolitikken.
Tekst | Opr. Budget | Korr. Budget | Forbrug pr 31.05.18 | Forbrugs-procent | Note |
Puljer | 3.216.365 | 3.465.365 | 2.022.390 | 58,36% | 1 |
Kulturinstitutioner | 59.710.774 | 60.815.774 | 21.796.156 | 35,84% | 2 |
Tilskud |
|
|
|
|
|
Museer | 20.056.106 | 20.028.106 | 19.448.501 | 97,11% | 3 |
Teatre | 7.235.577 | 7.335.577 | 8.470.767 | 115,48% | 4 |
Øvrige kulturtilskud | 5.061.528 | 5.028.528 | 3.964.816 | 78,85% | 5 |
Fælles puljer | - | -149.000 | - | 0,00% | 6 |
Fælles Kultur | 3.063.650 | 3.671.650 | 698.903 | 19,04% | 7 |
I alt | 98.344.000 | 100.196.000 | 56.401.533 | 56,29% |
|
Noter:
- Kulturpuljen
Afsat | 1.264.515 kr. |
Overført fra 2017 | 95.000 kr. |
Heraf disponeret pr. 06.06.2018 | 711.814 kr. |
| 657.701 kr. |
|
|
Der er disponeret til bl.a. |
|
|
|
Arrangementer udbetalt pr. 31.05.2018 | 327.641 kr. |
Yderligere disponeret | 384.176 kr. |
Der er yderligere givet tilskud til bl.a. Musik Kolding, Sønderjyllands symfoniorkester og Dr. Dorothea teatret.
- Biblioteket har bogført husleje samt katalogiseringsbidrag for hele 2018. MGK har modtaget statstilskud for 2 kvartaler 2018. Stadsarkivet har fået udbetalt tilskud fra A.P. Møller Fonden på 1.326.000 kr. som skal dække udgifter til et projekt med Efteruddannelse – nyt autentisk læringsmiljø og strækker sig fra 2017-2020.
Regionalt spillested har modtaget tilskud fra Kulturstyrelsen for 2 kvartaler.
- Udbetaling af tilskud.
- Mungo Park og Kolding Teater har fået udbetalt tilskud for hele år 2018, der er modtaget statstilskud for Mungo Park for 2 kvartaler 2018.
- Udbetaling af tilskud til bl.a. enkelte lokalhistoriske arkiver, Geografisk Have og Danmarkssamfundet m.m.
- Fælles pulje som styres centralt fra.
- Udgifter til bl.a. Skole- og Kulturpuljen samt Søsterhuset m.m.
I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2018 er der vedtaget en bevillingsnote og en række budgetposter for kulturudvalgets område.
Der sker en løbende ajourføring af bevillingsnoter på kolding.dk, og der vil ske en kvartalsvis orientering af Økonomiudvalget af de bevillingsnoter, hvor der er sket en statusændring.
Noten Tilbygning til Trapholt blev behandlet på Økonomiudvalget den 13. marts 2018 med følgende status ”Realiseret”.
Der henvises i øvrigt til sag nr. 9 på Kulturudvalgets møde den 20. februar 2018, hvoraf noter og budgetposter fremgår.
Bilag
Sagsnr.: 18/5877
Resumé
Budgetbidraget for Kulturpolitik svarer til vedtagne budgetramme for perioden 2019 - 2022 vedtaget af Økonomiudvalget den 4. juni 2018.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Budgetbidraget er udarbejdet i overensstemmelse med budgetprocedure 2019. Bidraget, der svarer til budgetrammen, betyder et uændret serviceniveau set i forhold til 2018. Rammerne er godkendt på Økonomiudvalgets møde den 4. juni 2018, men revideres løbende.
Bevillingsrammen for kulturpolitik er udnyttet således (i hele 1.000 kr.):
| 2019 | 2020 | 2021 | 2022 |
Bevillingsramme | 99.165 | 98.918 | 98.370 | 98.370 |
Budgetbidrag | 99.165 | 98.918 | 98.370 | 98.370 |
Difference | 0 | 0 | 0 | 0 |
Bidraget er i overensstemmelse med den korrigerede bevillingsramme for Kulturpolitik.
Sagsnr.: 18/10730
Resumé
Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, Akademiraadet, har fremsendt ”Akademiraadets tyve anbefalinger til et skønnere Danmark” til drøftelse i Kulturudvalget.
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at debatoplægget ”Akademiraadets tyve anbefalinger til et skønnere Danmark” drøftes.
Sagsfremstilling
”Akademiraadets tyve anbefalinger til et skønnere Danmark” er et debatoplæg, der handler om sammenhæng og æstetisk kvalitet inden for arkitektur, billedkunst, design og landskab - alle steder, hvor mennesker bearbejder og formgiver sammenhænge æstetisk.
Akademiraadet er statens rådgiver hvad angår kunst og arkitektur.
Med de tyve anbefalinger ønsker Akademiraadet at skabe fornyet opmærksomhed og debat om æstetikken i Danmark.
”Akademiraadets tyve anbefalinger til et skønnere Danmark” er fremsendt til drøftelse i Kulturudvalget. Publikationen bliver også sendt som orientering til Plan-, Bolig- og Miljøudvalget samt Teknik- og Klimaudvalget.
Forvaltningen sikrer desuden, at Akademiraadets skrivelse tilgår Stadsarkitekten samt arkitekturteamet i forvaltningen, således at begge parter får mulighed for at forholde sig til anbefalingerne.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Bilag
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at Kulturudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller et af Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Aktivitet:
Dato | Aktivitet | Deltagere | Godkendt af Kulturudvalget den: |
9. april 2018 | Rundvisning hos kulturinstitutioner fra 9.00-16.00
| Michael Stokholm Krogh El Hamlaoui Bahloul Tanya Buchreitz Løwenstein |
Resumé
På mødet orienteres om nyt fra By-og Udviklingsforvaltningen inden for udvalgets område.
Sagen behandles i
Kulturudvalget.
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Der kan ikke træffes beslutning under punktet, fordi det kun er et orienteringspunkt.
Bilag
Sagsnr.: 17/22370
Sagen behandles i
Forslag
By- og udviklingsdirektøren foreslår,
Sagsfremstilling
Som afslutning på udvalgets møde vil leder af Christiansfeldcentret Birgitte Lamp invitere udvalget på en times rundvisning i brødremenighedsbyen Christiansfeld.
Undervejs vil Birgitte fortælle om væsentlige nedslag i UNESCO-byen.