Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
15-01-2019 14:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Fritids- og Idrætsudvalget |
Sted: |
Idrætsbygningen |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 19/696
Resumé
Der gives orientering samt rundvisning i Idrætsbygningen, Brostæde 3-5.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 15/1 2019.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2019
Godkendt.
Sagsnr.: 18/2405
Resumé
På mødet fremlægges Eliteidrætsrådets strategi for talentudviklingen.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Børne- og Uddannelsesdirektøren foreslår, at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Eliteidrætsrådet har på deres møde i september måned vedtaget en ny strategi, som de ønsker at implementere. Strategien vil blive fremlagt for Fritids- og Idrætsudvalget til orientering.
Sagsnr.: 18/38246
Resumé
Spejdernes Lejr afholdes hvert femte år, og det er muligt for interesserede kommuner at ansøge om værtsskabet for 2022.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget.
Forslag
Børne- og Uddannelsesdirektøren foreslår,
at det drøftes, om Kolding Kommune skal ansøge om værtsskabet for Spejdernes Lejr 2022.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2019
Det blev besluttet, at Kolding Kommune ikke ansøger om værtsskabet for Spejdernes Lejr 2022.
Sagsfremstilling
Spejdernes Lejr afholdes hvert 5. år med et forventet deltagerantal på ca. 40.000 deltagere. Spejdernes Lejr blev i 2017 afviklet i Sønderborg.
Spejdernes Lejr har et samlet behov for arealer, der til svarer til mindst 210 hektar fordelt på lejrplads, aktiviteter, fællesarealer, samlingsplads, opbevaring af materiel samt parkering.
Der arbejdes i øjeblikket på at finde et egnet areal i Kolding Kommune for afvikling af spejdernes lejr.
Sønderborg Kommune har i forbindelse med afviklingen af Spejdernes Lejr i 2017 haft udgifter for ca. 33 mio. kr. Eksterne fonde har derudover bidraget med 7,9 mio. kr.
Der er investeret 11 mio. kr. i Kær Vestermark, hvor lejren blev afviklet, hvoraf 7,3 mio. kr. var nødvendige anlæg til lejren, mens 3,6 mio. kr. var ekstra anlæg muliggjort og bundet af fondsdonationer.
Spejdernes Lejr gav en direkte omsætning i Sønderborg Kommune på ca. 44 mio. kr., hvoraf de 13,2 mio. kr. kom fra kommunens egen lejrorganisation.
For at komme i betragtning som værtspartner, skal der afleveres til et partnerskabsoplæg senest den 22. februar 2019. Partnerskabsoplægget skal tage udgangspunkt i spejdernes ønsker og forventninger til en lejrplads for Spejdernes Lejr 2022. Oplægget skal indeholde en beskrivelse af:
Størrelse/brugbarhed
Lejrpladsens størrelse og placering, teltvenlighed, aktivitetsområder og parkeringsforhold.
Lejrpladsen
Jordbundsforhold, pladsfacon, brandfare, beplantning, levende hegn, veje og stier. Adgangsveje, tilkørselsforhold, veje på området og afstand til offentlig transport.
Teknik
Elforsyning, vandforsyning, toiletforhold, badefaciliteter, spildevand, renovation, faciliteter
til telefoni/data, IT og sceneteknik.
Samlingspladser
Lejrbålsplads (stor scene), lejrtorve og aktivitetspladser.
Bygninger/faciliteter
Fødevareterminal, lejrhospital, materielopbevaring, mødelokaler og -faciliteter, svømmehal,
bademuligheder, opbevaringsmuligheder for brænde og rafter.
Lokal opbakning
Kommunal velvilje og ambitioner, politi, Falck, brandvæsen/beredskabstjeneste, Naturstyrelsen og øvrige myndigheder, lån/leje af køretøjer, samarbejde med lokale foreninger – både spejdere og andre, muligheder for assistance til etablering og nedbrydning af lejr.
Aktivitetsmuligheder
Byaktiviteter, adgangsforhold til skov, hike/vandreture, sø/ vandaktiviteter, sejlads til og fra pladsen, orienteringsløb og særlige aktivitetsmuligheder.
Tidsplan for spejdernes udvælgelse af værtspartner ser således ud:
Uge 8 Tilbudsfrist for værtspartnere (22. februar 2019).
Uge 9-11 Gennemgang og vurdering af modtagne oplæg. Evt. korte afklaringsmøder med enkelte kommuner.
Uge 12 Udvælgelse af kommuner til evaluering, meddelelse til alle om det videre forløb, herunder besøgsplan.
Uge 13-19 Besøg i udvalgte kommuner.
Uge 20-22 Valg af værtspartner. Evt. opfølgningsmøder.
Uge 23-33 Udarbejdelse af kontrakt.
Uge 34-36 Godkendelse i organisationer (værtspartner og Spejderne).
Uge 37 Kontraktunderskrivelse og officiel udmelding.
Bilag
Sagsnr.: 17/6145
Resumé
Ifølge § 204 – 205 i Sundhedsloven skal Sundhedskoordinationsudvalget udarbejde udkast til den sundhedsaftale, der jf. sundhedslovens § 205, skal indgås mellem regionsrådet og de enkelte kommunalbestyrelser i regionerne. Der udarbejdes én aftale i hver region. Sundhedsaftalen omfatter både somatik og psykiatri. Udkast til Sundhedsaftale i Syddanmark 2019 – 2013 er sendt i høring i perioden 11. december 2018 til 4. februar 2019.
Udkast til Sundhedsaftalen 2019-2023 sendes til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Seniorudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget samt Fritids- og Idrætsudvalget med henblik på at kommentere og kvalificere høringssvaret fra Social- og Sundhedsudvalget. På baggrund af udvalgenes bemærkninger præsenteres Social- og Sundhedsudvalgets for et samlet høringssvar til endelig godkendelse den 23. januar 2019.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget, Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget (19. december 2018), Seniorudvalget (8. januar 2019), Arbejdsmarkedsudvalget (10. januar 2019), Fritids- og Idrætsudvalget (15. januar 2019), Børne- og Uddannelsesudvalget (16. januar 2019) og Social- og Sundhedsudvalget (23. januar 2019).
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at høringsudkastet til Sundhedsaftalen 2019-2023 sendes til Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Seniorudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Fritids- og Idrætsudvalget samt Børne- og Uddannelsesudvalget med henblik på at kommentere og kvalificere høringssvaret fra Social- og Sundhedsudvalget,
at Social- og Sundhedsudvalget præsenteres for et samlet høringssvar til endelig godkendelse den 23. januar 2019 på baggrund af udvalgenes bemærkninger.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 19-12-2018
Godkendt.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 19-12-2018
Udvalget kan tilslutte sig og har ingen bemærkninger til høringssvaret.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 10-01-2019
Godkendt.
Beslutning Seniorudvalget den 08-01-2019
Seniorudvalget kan tilslutte sig og har ingen bemærkninger til høringssvaret.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2019
Fritids- og Idrætsudvalget kan tilslutte sig høringssvaret og vil samtidig foreslå en tilføjelse i 3. afsnit, således at afsnittet kommer til at lyde: Det fælles fokus på sundhedsindsatser, arbejdsmarkedsområdet og uddannelsesområdet giver i høj grad mening og det er indsatser, hvor vi i fællesskab kan udvikle langt bedre løsninger for borgerne. Det ligger godt i tråd med visionen i Fritids- og Idrætsudvalgets nye Fritids- og Idrætspolitik: ”Aktive fællesskaber gennem hele livet”.
Sagsfremstilling
Sundhedskoordinationsudvalget har udarbejdet et udkast til den sundhedsaftale, der efter sundhedslovens § 205 skal indgås mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen, og som vil være gældende i perioden 2019-2023.
Sundhedsaftalen udgør den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde på Sundhedsområdet. Formålet med Sundhedsaftalen er at bidrage til en forbedret sundhed blandt syddanskerne og til at skabe rammer for bedre sammenhæng og sømløse overgange på tværs af sygehuse, kommuner og praktiserende læger.
Det er denne gang besluttet at opdele sundhedsaftalen i en politisk (vedlagte høringsudkast) og en administrativ del (tillæg til sundhedsaftalen). Tillægget vil blive udarbejdet i foråret 2019 og vil blandt andet beskrive de konkrete indsatser mv., der skal indfri de politiske visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen 2019-2023. Det administrative tillæg sendes ikke i politisk høring.
Kommunerne har i højere grad end tidligere været inddraget i udarbejdelsen af Sundhedsaftalen, bl.a. på et opstarts møde ultimo april 2018 med Sundhedskoordinationsudvalget og med deltagelse af politiske repræsentanter fra hver af de 22 syddanske kommuner samt på Social- og Sundhedsudvalget møde med Sundhedskoordinationsudvalget den 17. september 2018 som en del af Sundhedskoordinationsudvalgets kommunerundtur, hvor forslag til visioner og målsætninger samt lokale fokusområder blev drøftet for Sundhedsaftalen 2019-2023.
På mødet var Social- og Sundhedsudvalget særligt optaget af det fælles ansvar for forebyggende indsatser indenfor rygning, overvægt, alkohol og mental sundhed. Udvalget tilkendegav endvidere, at man kunne tilslutte sig visionerne i Sundhedsaftalen.
De udfordringer Social- og Sundhedsudvalget gav som input i Sundhedsaftalen er i høj grad at genkende i høringsudkastet idet forebyggelse, mental trivsel og indsatser i forhold til overvægt er indeholdt.
Det vurderes positivt, at høringsudkastet bygger videre på den nuværende Sundhedsaftale, og at den kommende aftale er stærkt forenklet.
I Sundhedsaftalen peges der på følgende udfordringer, der skal håndteres og findes løsninger på:
- Flere ældre borgere
- Flere borgere med en eller flere kronisk sygdomme
- Flere borgere med psykiske lidelser
Der er fokus på udviklingen af det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, hvor parterne:
- Afprøver og udbreder integrerede samarbejdsmodeller
- Bruger sundhedsteknologi til at samarbejde smartere og tilbyde mere til flere
- Styrker kompetencerne med fokus på tidlig opsporing og koordinering
- Tilrettelægger nære sundhedstilbud, der tilgodeser lokale udfordringer og forhold.
Sundhedskoordinationsudvalget peger på følgende visionsområder, hvor udvalget på baggrund af dialogen med kommunerne og de praktiserende læger ønsker at gøre en særlig indsats i perioden 2019-2023:
- Vi samarbejder om forebyggelse
- Vi arbejder for et røgfrit Syddanmark
- Vi skaber mental trivsel og sundhed bandt børn og unge
- Vi arbejder for at færre børn og unge er overvægtige
- Vi arbejder for sømløse overgange
- Vi sikrer sammenhæng til uddannelsesområdet og arbejdsmarkedet
De punkter, der blev drøftet på det lokale møde mellem Social- og Sundhedsudvalget og Sundhedskoordinationsudvalget, er i høj grad at genfinde i høringsudkastet, idet forebyggelse er skrevet ind som et fælles ansvar, og indsatser mod overvægt og dårlig mental trivsel (og sygdom) er vægtige fokusområder i udkastet til den kommende Sundhedsaftale. Det kan dog tydeliggøres, at det kan være ønskeligt, hvis der i det efterfølgende arbejde er fokus på at undgå stigmatisering af alle målgrupper.
Sundhedskoordinationsudvalget har besluttet at opdele sundhedsaftalen i en politisk (vedlagte høringsudkast) og en administrativ del (tillæg til sundhedsaftalen). Tillægget vil blive udarbejdet i foråret 2019, og vil blandt andet beskrive de konkrete indsatser mv., der skal indfri de politiske visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen 2019-2023. Det administrative tillæg sendes ikke i høring.
Den videre proces frem mod endelig godkendelse
Sundhedsaftalen er i høring fra den 11. december 2018 til den 4. februar 2019.
Sundhedskoordinationsudvalget vil tilrette Sundhedsaftalen 2019-2023 på baggrund af de indkomne høringssvar, og vil godkende et tilrettet aftaleudkast på et møde den 24. april 2019. Herefter sendes aftalen til godkendelse i regionsråd og kommunalbestyrelser. Sundhedsaftalen skal indsendes til Sundhedsstyrelsen til godkendelse senest den 1. juli 2019 og træder i kraft umiddelbart herefter.
Sundhedskoordinationsudvalget vil efterfølgende én gang årligt gennem aftaleperiode udarbejde en status, som vil blive drøftet på årlige fællesmøder med Sundhedskoordinationsudvalget, kommunale udvalgsformænd samt repræsentanter for PLO Syddanmark.
Bilag
Sagsnr.: 19/88
Resumé
Udvalgets deltagelse i aktiviteter.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 15/1 2019.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at udvalget på mødet drøfter, om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale hverv.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2019
Udvalget deltager i arrangement vedrørende underskrivelse af visionsaftale ”Bevæg dig for livet” den 23. januar 2019 i Alminde/Viuf Hallen.
Sagsfremstilling
Det fremgår af Kolding Kommunes Regulativ om Vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelsen sker efter anmodning fra Byrådet eller fra Byrådets udvalg på grund af en protokolleret beslutning.
Som eksempler på andre kommunale hverv kan bl.a. nævnes:
- Forelæggelse af sag for statslig myndighed
- Deltagelse i forhandling med andre kommuner
- Besigtigelse i en bestemt sag
- Deltagelse i borgermøder
- Venskabsbybesøg
Beslutning i forbindelse med dette dagsordenspunkt har alene til formål, at tilvejebringe dokumentation for de af udvalgets medlemmer, der får udbetalt erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Beslutningen, herunder oplistning på oversigten, er således ikke udtryk for tilmelding til aktiviteten.
Bilag
Sagsnr.: 19/78
Resumé
Børne- og uddannelsesdirektøren giver på mødet en orientering om udvalgt nyt på Fritids- og Idrætsudvalgets område.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 15/1 2019.
Forslag
Børne- og uddannelsesdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Dagsordenspunktet er alene et orienteringspunkt, hvorfor der ikke kan træffes beslutninger under punktet, idet dette i hver enkelt sag vil kræve forudgående optagelse af et punkt på dagsordenen.
Der orienteres om:
- Aktuel status for realisering af beslutninger for Fritids- og Idrætsudvalget.
- Orientering om status vedrørende tids- og handleplan for Fritids- og idrætspolitik 2019-21.
Bilag
Sagsnr.: 19/99
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Fritids- og Idrætsudvalget den 15/1 2019.
Beslutning Fritids- og Idrætsudvalget den 15-01-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.