Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
21-02-2018 08:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Social- og Sundhedsudvalget |
Sted: |
Forsorgshjemmet Overmarksgården |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 18/3217
Resumé
VIVE’ s rapport ”Hjemløshed i Danmark 2017” er den sjette landsdækkende kortlægning af hjemløshed i Danmark, baseret på hjemløsetællingen i uge 6, 2017.
Formålet med kortlægningen er at følge udviklingen i hjemløsheden, både på landsplan og i de enkelte kommuner. Samtidig giver kortlægningen en viden om hjemløshedens karakter og ændringen i profilen af de hjemløse borgere.
Kortlægningen giver også en viden om årsagerne bag hjemløsheden og om, hvilke sociale indsatser de hjemløse borgere modtager.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Orienteringen om hjemløshed i Kolding Kommune blev taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Ifølge rapporten er antallet af hjemløse steget generelt. Herunder også i Kolding Kommune.
I 2013 var antallet 63 borgere – 43 % indskrevet på Overmarksgården
I 2015 var antallet 47 borgere – 67 % indskrevet på Overmarksgården
I 2017 var antallet 67 borgere – 42 % indskrevet på Overmarksgården
Blandt andet ses en stigning blandt de unge, som er særligt udfordret på boligmanglen. Der er mangel på boliger til unge, som ikke er i uddannelse, men som modtager kontante ydelser. Disse unge sofasurfer eller har lange ophold på forsorgshjemmet Overmarksgården.
Endvidere er der en stigning i antallet af borgere med svære psykiatriske lidelser, hvor behandlingsmulighederne er uprøvede, mangelfulde eller udtømte. Borgerne fremstår ofte svært syge og med få evner til at klare sig i egen bolig.
I 2017 blev forsorgshjemmet Overmarksgården opnormeret med henblik på en styrkelse af ophold, udredning og udslusning.
Et udredningsophold har til formål at øge fokus på den nødvendige sociale, økonomiske, helbreds-, beskæftigelses- og boligmæssige udredning.
Opholdet er et aktivt forløb, hvor borgere og medarbejdere i fællesskab arbejder på, ikke blot at stabilisere borgernes tilstand, men også udrede borgernes historik og ressourcer med henblik på planlægning af det videre forløb for borgerens vej ud af hjemløshed. Stabilisering af borgernes tilstand er en væsentlig del af og et middel til denne udredning.
En udredning forudsætter et samarbejde mellem forskellige faggrupper og systemer, hvis den skal give et billede af borgerens samlede livssituation. Udredningen skal foregå systematisk og helhedsorienteret.
I forlængelse af udredningen udformes der en individuelt tilpasset plan for det videre forløb, som skal være med til at sikre en permanent bolig- og livssituation. Denne plan tager udgangspunkt i udredningen og udarbejdes i samarbejde med borgeren.
Udredningen udføres af et team af medarbejdere, der skal italesætte, respektere og arbejde ud fra borgerens valg og guide, motivere og støtte med at realisere planen. Det er vigtigt, at målet for samarbejdet og den omfattende sociale og praktiske støtte, medvirker til at borgeren i sidste ende kan klare sig selv.
Kolding Kommune har siden 2014 deltaget i Housing First projekter, hvor indsatsen har været forankret på forsorgshjemmet Overmarksgården.
Først som en del af Implementerings- og forankringsprojektet, hvor anerkendte metoder blev forankret i arbejdet med hjemløse borgere. Arbejdet med Housing First er fortsat i Udbredelsesprojektet, hvor der blev indgået samarbejdsaftale om endelig forankring og drift af Housing First.
I den sidste projektperiode har Socialstyrelsen understøttet fortsat fremdrift og forankring af Housing First og bostøttemetoderne CTI (Critical Time Intervention) og ICM (Intensive Case Management) via halvårlige rejseholdsbesøg, kompetenceudvikling af nye medarbejdere og afholdelse af Housing First seminar.
Ud af 24 deltagende kommuner er Kolding Kommune den kommune, der gennem de 2 år har haft flest Housing First forløb, og som er i stand til at dokumentere effekten heraf.
Bilag
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
På udvalgsmødet præsenteres Senior- og Socialforvaltningens vision og leveregler for samarbejdet med borgerne. Vision og leveregler er udviklet i 2017 med udgangspunkt i en designproces, hvor mere end 320 borgere og medarbejdere har været involveret.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at Social- og Sundhedsudvalget godkender det fortsatte arbejde med Selvværd og Sammenhæng,
at Social- og Sundhedsudvalget underskriver folderen, som beskriver visionen og strategien samt arbejdet hermed.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Social- og Sundhedsudvalget besluttede;
at arbejdet med Selvværd og Sammenhæng kan fortsætte,
at underskrive folderen, som beskriver visionen og strategien samt arbejdet hermed.
Sagsfremstilling
I december 2016 godkendte det tidligere Seniorudvalg samt Social- og Sundhedsudvalg projektgrundlaget for gennemførelse af en designproces med henblik på at udvikle Senior- og Socialforvaltningens nye vision og strategi for, hvordan vi udvikler samarbejdet med borgerne.
I løbet af 2017 er designprocessen blevet gennemført med involvering af mere end 320 borgere og medarbejdere. På baggrund af de indsigter, som designprocessen frembragte, er der udviklet en vision og 5 leveregler samt en model for, hvordan forvaltningens ansatte aktivt kan arbejde med at realisere vision og leveregler.
På udvalgsmødet fremlægges indsigterne fra designprocessen, vision, leveregler og eksempler på, hvordan forvaltningen arbejder med at realisere det. Samtidig er medsendt en folder som bilag, som kort beskriver indholdet.
Bilag
Sagsnr.: 17/61
Resumé
Senior- og Socialforvaltningen har siden efteråret 2016 haft fokus på, hvordan det er at være pårørende til en person der modtager hjælp fra Senior- og Socialforvaltningen.
Med udgangspunkt i interviews med pårørende, borgermøder og workshops har Senior- og Socialforvaltningen udarbejdet udkast til model for pårørendesamarbejde.
Modellen bygger på fire temaer, der rammesætter de behov, man som pårørende kan have.
Model for pårørendesamarbejde fremgår af bilaget.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget (21.02.2018), Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget (21.02.2018), Seniorudvalget (06.03.2018), Handicaprådet (08.03.2018 - høring), Ældrerådet (15.03.2018-høring), Udsatterådet (høring), Seniorudvalget (03.04.2018-godkendelse), Social- og Sundhedsudvalget (18.04.2018-godkendelse), Socialøkonomi- Handicap- og Hjælpemiddeludvalget (18.04.2018-godkendelse).
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at model for pårørendesamarbejde drøftes og sendes i høring.
Beslutning Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget den 21-02-2018
Godkendt.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Godkendt.
Sagsfremstilling
Udviklingen af model for pårørendesamarbejde
Senior- og Socialforvaltningen har siden efteråret 2016 haft fokus på, hvordan det er at være pårørende til en person, der modtager hjælp fra Senior- og Socialforvaltningen. Forvaltningen har blandt andet interviewet pårørende til borgere, der bor på plejecenter, modtager sygepleje eller hjemmehjælp, er handicappet eller er tilknyttet misbrugs- eller psykiatriområdet.
Indsigterne fra interviews med de pårørende dannede rammen for en temadag i marts 2017, med deltagelse af Seniorudvalget, Social- og Sundhedsudvalget, Ældrerådet, Handicaprådet og Udsatterådet.
På baggrund af temadagen i marts og workshops og borgermøde i august og oktober 2017 har forvaltningen udarbejdet udkast til pårørendemodel.
Model for pårørendesamarbejde
Model for pårørendesamarbejde bygger på de fortællinger og indsigter, som de pårørende har bidraget med i udvikling af modellen. Modellen er bygget op om fire temaer, som de pårørende har peget på:
- På med iltmasken for at kunne hjælpe: Iltmasken hjælper til, at de pårørende tillader at have fokus på sig selv
- Værktøjskassen til hjælperrollen: For at kunne påtage sig hjælperrollen, er det vigtigt at man har adgang til en værktøjskasse med nyttige redskaber
- Pusterummet: Som pårørende har man brug for at tage en pause fra rollen og lade batterierne op
- Fællesskaber for pårørende: Pårørende kan have brug for at have meningsfulde fællesskaber
Temaerne i modellen skal bruges i det fremadrettede arbejde med at udvikle pårørendesamarbejdet i Kolding Kommune.
Virkeliggørelse af model for pårørendesamarbejde
I budget 2018 er der afsat midler til at ansætte en pårørendeguide. Pårørendeguiden skal have fokus på at hjælpe pårørende i Kolding Kommune. Det kan være alt fra hjælp til at udfylde formularer, en samtale om det, der er svært i familien, eller støtte til den pårørende, der har brug for et pusterum. Pårørendeguiden skal også understøtte den politiske ambition om, at det skal være nemmere for pårørende at navigere rundt i de konkrete tilbud, der allerede findes i kommunen og udvikle fremtidige indsatser på pårørendeområdet.
Pårørendeguiden skal være bindeleddet, der sammen med samarbejdspartnere skaber sammenhæng og selvværd for den pårørende. Modellen for pårørendesamarbejde vil løbende blive evalueret med deltagelse af pårørende.
På www.kolding.dk/pårørende kan alle interesserede følge med i pårørendesamarbejdet og de konkrete initiativer, der iværksættes for at styrke pårørendesamarbejdet i Kolding Kommune.
Bilag
Sagsnr.: 17/1865
Resumé
Senior- og Socialforvaltningen har siden februar 2017 arbejdet på et nyt tilbud til mennesker med overvægt. Tilbuddet bygger på det nye indhold i sundhedsbegrebet i Kolding Kommune, hvor afsættet er en helhedsorienteret tilgang til sundhed, hvor der både arbejdes med den fysiske, psykiske og sociale dimension. Tilbuddet blev præsenteret på Social- og Sundhedsudvalgets møde den 20. december 2017, hvor det blev besluttet, at der arbejdes videre med tilbuddet med den tilføjelse, at brugerne høres om de foreslåede tilbud, og at tilbuddene tilrettelægges således, at de også kan benyttes uden for arbejdstid.
Forvaltningen har efterfølgende hørt udvalgte borgere om deres holdning til tilbuddet. Tilbuddet, med de indsigter borgerne er kommet med, præsenteres på mødet af Tina Sauvr, Teamleder i Sundhedsfremme og Forebyggelse.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at udvalget godkender, at det nye tilbud for mennesker med overvægt testes i 2018-2019.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Godkendt med den tilføjelse, at Social- og Sundhedsudvalget får en status på det nye tilbud efter de første 12 uger af testforløbet.
Sagsfremstilling
Social- og Sundhedsudvalget drøftede den 22. februar 2017, hvorvidt der i Kolding Kommune eksisterer tilstrækkelige tilbud til borgere med overvægt, herunder mennesker med spiseforstyrrelse, som ikke diagnosticeres. Det blev besluttet, at tilgangen i eksisterende tilbud skal revideres, og at der skal foreligge forslag til nye tilbud/indsatser med henblik på at få knækket kurven med overvægt.
På den baggrund har forvaltningen gennemført en designproces for bedre at forstå, hvordan vi kan udvikle indsatser rettet mod overvægt, som er effektfulde og meningsfulde for borgerne. Samtidig er der gennemført en grundig undersøgelse af den førende forskning indenfor området. Med afsæt i den indsamlede viden er der blevet udviklet et nyt tilbud til mennesker med overvægt, som også inkluderer et tilbud til mennesker med spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder, på dansk kaldet tvangsoverspisning) af let til moderat grad. Det er blevet til tilbuddet ”Ligevægt”. ”Ligevægt” tager afsæt i borgerens centrum og det nye indhold i sundhedsbegrebet i Kolding Kommune.
I tilbuddet ”Ligevægt” er indsatsen baseret på, at et ensidigt fokus på vægttab i sig selv ikke nødvendigvis er løsningen hos borgere, som ikke har yderligere komplikationer i forbindelse med deres overvægt – tværtimod er der bedre resultater forbundet med at øge aktivitetsniveauet hos borgere med overvægt, snarere end at fokusere ensidigt på vægt. Dertil kommer, at overvægt handler om langt mere end blot indtag og (manglende) forbrænding af kalorier. Fysiologiske, hormonelle, og ernæringsmæssige faktorer spiller en stor rolle, og især psykologiske, sociale og samfundsmæssige mekanismer menes at være centrale for, hvorvidt man har et grundlæggende positivt billede af sig selv, trives i sin krop og oplever at kunne fungere godt i sin dagligdag med andre. Derfor er sigtet med det nye tilbud til mennesker med overvægt at øge deltagernes fysiske, sociale og mentale aktivitetsniveau, og at styrke deres trivsel og selvværd.
Målgruppen for tilbuddet er borgere fra 16 år og opefter, som oplever, at overvægt udgør en begrænsning i forhold til fysisk, psykisk og social aktivitet og trivsel. For nogle borgere udfordrer dette også en tilknytning til arbejdsmarkedet.
Virkeliggørelse af tilbud til mennesker med overvægt
I dag er der ikke et tilbud rettet mod overvægt i Kolding Kommune. Ved oprettelsen af tilbuddet vil ressourcerne gå fra eksisterende indsatser. Gennemførelse af et tilbud for et hold på 30 personer kræver ressourcer svarende til ét årsværk. Ressourcerne til tilbuddet sammensættes på tværs af forvaltningen med 15 timer fra Team for Spiseforstyrrelse og 22 timer fra Sundhedscenter Kolding og Udviklingsafdelingen. Det har følgende konsekvenser:
- Team for Spiseforstyrrelse finder det forsvarligt at omprioritere indenfor eget driftsområder, hvilket vil betyde, at fremfor nuværende 3 afklaringssamtaler ved nyhenvendelser, vil det fremadrettet være 2.
- Prioritering af tilbuddet til overvægtige i Sundhedscenteret og Udviklingsafdelingen vurderes ligeledes af kunne realiseres fagligt forsvarligt igennem en reducering af timer til tilbuddet "Virksomhed med overskud" og "Gang i knæene", samt ved at nogle af de medarbejdere i Kolding Kommune, der i dag deltager på “Store Skridt” under kommunens Sundhedsordningen, fremover inkluderes i det nye tilbud til borgere med overvægt.
Sundhedsområdet kan begynde at markedsføre og rekruttere til den nye indsats umiddelbart ultimo uge 8 med opstart af samtaler i uge 12.
Der arbejdes på, at den nye tilgang til sundhed markeres ved, at der medio april arrangeres en temadag i Sundhedscentret. Temadagen vil omhandle Kolding Kommunes nye tilgang til sundhedsbegrebet og synet på, hvordan man som overvægtig får et liv i bedre balance med udgangspunkt i borgerens centrum. Vi ønsker, at fokus skal væk fra regler og kontrol vedrørende sundhed, da det kan medføre sundhedsstress og lavt selvværd. Det nye indhold i sundhedsbegrebet handler om at have det godt med sig selv og sin krop.
Sagsnr.: 14/2770
Resumé
Der gives en status for indsatsen ”Tandpleje for udsatte”.
Projektet ”Tandpleje for udsatte” blev etableret i 2014 i samarbejde mellem Tandplejen og Jobcentret. Projektet gennemføres i samarbejde med frivillige privatpraktiserende tandlæger, personale fra økonomisk rådgivning og Tandplejen samt Folkekøkkenet.
I efteråret 2016 blev det konstateret, at der ikke var så stor søgning til projektet længere, hvilket gav anledning til at overveje, om andre grupper kunne få gavn af tandplejetilbuddet. På den baggrund godkendte både Social- og Sundhedsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget i marts 2017, at gruppen af deltagere blev udvidet. Det har resulteret i, at projektet er udvidet med borgere opsøgt af og henvist via jobcentret.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Orienteringen om tandpleje til udsatte blev taget til efterretning med den tilføjelse, at Social- og Sundhedsudvalget får en status om indsatsen i starten af 2019.
Sagsfremstilling
I 2014 blev projekt Tandpleje for udsatte etableret i samarbejde mellem Tandplejen og Jobcentret. Projektet gennemføres i samarbejde med frivillige privatpraktiserende tandlæger, personale fra økonomisk rådgivning, Tandplejen samt Folkekøkkenet.
Formålet er at fremme udsatte borgeres tandsundhedstilstand. Via opsøgning, rådgivning og støtte har man søgt at gøre det nemmere for udsatte borgere at benytte eksisterende muligheder for tandpleje og tandbehandling.
Der er udarbejdet en rapport, som viste, at borgerne benytter tilbuddet og er glade for rådgivningen, selvom lovgivningen opleves som vanskelig at gennemskue. Rapporten viste også, at der er barrierer i form af initial egenbetaling og behov for støtte til at komme afsted, som endnu ikke er afklaret. Det arbejdes der fortsat på.
Projektet er godkendt til at fortsætte til udgangen af 2017, eventuelt længere, hvis midlerne ikke er brugt. Nogle af projektets midler er anvendt til ekstra timer til specialtandplejen som følge af flere indskrevne via projektet. Pr. 1. februar 2018 er der 423.665,94 kr. tilbage af den oprindelige bevilling.
Borgerne bliver gjort opmærksomme på tilbuddet, dels via opslag på alle kommunens væresteder og institutioner for udsatte borgere, dels via uddeling af pjecer de samme steder samt via Jobcenteret.
I alt 135 borgere har opsøgt rådgivningen i Folkekøkkenet i perioden september 2014 til udgangen af 2016. Efterspørgslen i Folkekøkkenet faldt markant i efteråret 2016, hvorfor der kun har været to åbne konsultationer i foråret 2017 og to i efteråret 2017. Søgningen til tilbuddet i Folkekøkkenet er fortsat på det niveau.
Jobcenteret har, siden målgruppen blev udvidet i marts 2017, henvist 63 borgere til rådgivning i Tandplejen (opgjort ultimo januar 2018).
Cirka halvdelen har efterfølgende været ved tandlæge og fået et overslag, og størstedelen heraf er behandlet eller i behandling. Rådgivningen for denne gruppe har fundet sted i Tandplejen på Riis Toft, og er varetaget af tandlægekonsulenterne og økonomisk rådgivning. I forbindelse med rådgivningen er der, som et forsøg, blevet udleveret en voucher på 600 kr., der har kunnet anvendes ved privat tandlæge for at imødekomme den initiale egenbetaling, idet denne har været oplevet som en barriere for at komme til tandlæge og få den nødvendige tandbehandling.
Der er samlet stor søgning til projektet, ligesom der blandt de borgere, der er mødt frem, har været et omfattende behov for nødvendig og helbredsmæssigt velbegrundet tandbehandling.
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Forslag til forretningsorden for Social- og Sundhedsudvalget for perioden 2018 – 2021.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- Socialdirektøren foreslår,
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Godkendt.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 24-01-2018
Sagsfremstilling
Forretningsorden for stående udvalg skal godkendes i 2 på hinanden følgende ordinære møder.
Bilag
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Partierne i det nye Byråd har aftalt et overordnet politisk grundlag for de næste 4 års arbejde.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at grundlaget for Byrådets arbejde 2018-2021 drøftes for så vidt angår Social- og Sundhedsudvalgets ansvarsområder.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Social- og Sundhedsudvalget godkendte grundlaget for Social- og Sundhedsudvalgets ansvarsområder 2018-2021.
Sagsfremstilling
Grundlaget for Byrådets arbejde 2018-2021 er politiske tilkendegivelser, som partierne vil arbejde for i form af konkrete tiltag, analyser og indsatser. Det kan f.eks. betyde, at der skal analyseres eller undersøges nærmere, før der kan træffes en politisk beslutning. Hvert udvalg skal sikre, at emnerne tages på i de relevante udvalg.
For Social- og Sundhedsudvalgets område er de politiske målsætninger i henhold til grundlaget følgende:
Med borgerens centrum ønsker Kolding Kommune at anlægge en helhedstænkning med udgangspunkt i borgerens situation. Borgeres problemstillinger har ofte flere facetter.
Vi tager udgangspunkt i borgerens centrum, og det der fylder i livet. Vi vil gentænke mange af tilbuddene og arbejde mod rehabilitering, hvor der ikke kun fokuseres på, at vejen til selvværd er at kunne mest muligt selv, men at der også skal være sammenhæng i borgernes liv. Med fokus på forebyggelse, skal vi hjælpe borgerne tilbage i balance, frem for at de kommer ud i langvarige sygeforløb. Vi skal gå forrest i en ny forståelse af sundhed, som i langt højere grad arbejder med fokus på den mentale balance.
Der skal tænkes i helhedsløsninger for børnefamilierne, hvilket sker ved indsats og samarbejde imellem fagområder. Der rettes opmærksomhed mod ensomme unge, hvor der arbejdes med netværk, rammer og miljøer med andre unge. Der skal etableres et ungehus, der ”fyldes” af aktiviteter, som de unge selv peger på skaber mening, selvværd og fællesskab i deres liv.
På tværs af udvalgene skal der være opmærksomhed på plejekrævende ældre og handicappede i vores botilbud, samt borgere, der har mange udfordringer i livet, og derfor modtager et betydeligt omfang af ydelser fra både beskæftigelses-, social- og sundhedsområdet.
Her skal vi udnytte et langt større samarbejde på tværs af politikområderne, hvor vi har fokus på helhedsløsninger. Borgerne skal opleve en samstemmende og målrettet hjælp i samarbejdet med Kolding Kommune, der sætter dem i stand til at kunne klare mest muligt selv.
Bilag
Sagsnr.: 17/13507
Resumé
Sygehus Lillebælt etablerer fra januar 2018 4 udgående funktioner til gavn for den ældre medicinske patient i Kolding Kommune.
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Orienteringen om udkørende teams blev taget til efterretning.
Beslutning Seniorudvalget den 30-01-2018
Sagsfremstilling
Sygehus Lillebælt har fået midler til at etablere teams til gavn for den ældre medicinske patient. I Kolding Kommune er det nedenstående fire teams, der etableres fra januar 2018.
Mobil røntgen
Mobil røntgen er til den ældre og svækkede borger, og er et tilbud til borgere bosiddende på plejehjem eller anden institution med plejepersonale til stede, hvor en transport til sygehuset kan betyde en forværring af deres tilstand, desorientering og/eller angst.
Der kan foretages liggende røntgen i tidsrummet kl. 10-16 på hverdage.
Kom trygt hjem
Målgruppen er den ældre medicinske patient, som har særlige behov og brug for støtte i forbindelse med en udskrivelse og med stor risiko for at blive genindlagt.
Kerneopgaven er, at følge den svage ældre medicinske patient med særlige behov for støtte helt hjem i forbindelse med udskrivelse fra Medicinsk afdeling, og indgå i et tæt samarbejde omkring borgeren med kommunens sygepleje.
Optimeret iltbehandling af patienter med iltbehandling i eget hjem
Målgruppen er patienter med iltbehandling i eget hjem, som melder afbud til kontrol i ambulatoriet grundet deres tilstand.
Sygehuset udvælger de patienter, der vil blive tilbudt kontrol i eget hjem hvert halve år af en sygeplejerske fra lungeambulatoriet sammen med kommunens sygeplejerske.
Fokus er rettet på tryghed i overgangen mellem sygehus og plejehjem, når patienter med hoftenære brud udskrives efter sygehusindlæggelse.
Tidlig opsporing og behandling af komplikationer hos patienter med brud på hoften på plejecentre
Projektet er et tværfagligt samarbejde mellem Kolding Sygehus, plejecentre og akut team omkring borgere fra plejecentre, der har været indlagt med hoftebrud.
Formålet med projektet er, at undersøge om et udvidet samarbejde mellem kommunale akut team, læger og sygeplejersker på Kolding Sygehus og kommunens plejecentre bl.a. kan;
· Forebygge komplikationer i form af infektioner, fald og dehydrering
· Øge den sundhedsrelaterede livskvalitet
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Karina Lorenzen (F), anmoder i mail den 2. februar 2018 om en redegørelse for, hvorvidt SSP ser nogle udfordringer i Seest-området.
Baggrunden for anmodningen er følgende sag:
https://www.jv.dk/kolding/Legeplads-plaget-af-loemler/artikel/2582281
Sagen behandles i
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Orienteringen om udfordringerne i Seest-området, og at der ikke er behov for iværksættelse af større initiativer som en følge heraf, blev taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Udviklingskonsulent Kim Hansen giver en mundtlig redegørelse på mødet.
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter, medlemmer af Social- og Sundhedsudvalget.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at Social- og Sundhedsudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer af udvalget varetager andre kommunale erhverv.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 21-02-2018
Tobias Jørgensen, Trille Nikolajsen samt Pernille Øhlenschlæger Pedersen, deltager i markeringen af ombygningen af Det mentale Sundhedscenter Låsbyhøj.
Sagsfremstilling
Jf. Kolding Kommunes regulativ om vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer, punkt 2, fremgår det, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelse sker efter anmodning fra Byrådet eller Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.