Dagsorden eller referat
Liste med Dato, udvalg, sted samt pdf udgave af dagsordenen til download.
Dato: |
23-01-2019 08:00:00 |
---|---|
Udvalg: |
Social- og Sundhedsudvalget |
Sted: |
Udvalgslokalet |
Pdf: |
|
Sagsnr.: 16/22450
Resumé
I 2016 begyndte etableringen af Terapihaven Møllebæk, og i august 2016 blev Terapihaven taget i brug.
Terapihaven Møllebæk er et resultat af et samarbejde mellem Kolding Kommune og Københavns Universitet om at omsætte viden fra terapihaven Nacadia. Nacadia er Københavns Universitets terapihave. I Nacadia foregår der forskning i effekten af naturbaseret terapi gennem behandling af forskellige målgrupper. Det kan f.eks. være mennesker med stress, PTSD og overspisning (BED). Kolding Kommune er den første kommune i Danmark, der etablerer en forskningsbaseret terapihave.
På baggrund af fondsbevilling fra Trygfonden på 1.790.000 kr. er der nu mulighed for at udvide Terapihaven Møllebæks kapacitet og kvalificere behandlingsprogrammerne. Dermed kan flere målgrupper tilbydes forløb, og de forebyggende indsatser kan styrkes.
Sundhedskoordinator Britta Vestermark Husfeldt giver på Social- og Sundhedsudvalgets møde en orientering om udviklingen af Terapihaven Møllebæk.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.
Sagsfremstilling
Stress koster samfundet dyrt bl.a. i form af sygedage, tidlige dødsfald og udgifter til sundhedsvæsenet. Den seneste sundhedsprofilundersøgelse viser bl.a., at i Kolding Kommune oplever 24,4 % af de adspurgte et højt stressniveau og at stressniveauet er markant højere blandt ledige, førtidspensionister og andre udenfor arbejdsmarkedet. Samtidig er andelen af borgere, der meget ofte eller ofte føler sig nervøse eller stressede i alle erhvervsgrupper, steget siden 2013.
Dette kalder på både behandlende og forebyggende indsatser, der kan være medvirkende til at bremse denne udvikling, og der er gode argumenter både fra praksis og fra forskning, for at inddrage naturmiljøer i rehabilitering og forebyggelse af stress.
Terapihaven Møllebæk ligger i forbindelse med Amfiscenen og er afgrænset af Dalby Møllebæk og med Geografisk Have og Naturskolen Perlen som nærmeste naboer.
I 2016 blev området lokalplansgodkendt til etablering af Terapihaven Møllebæk. Formålet var at tilbyde forløb for borgere med stress eller stressrelaterede symptomer og udfordringer samt stressforebyggende indsatser i naturen.
Terapihaven Møllebæk er baseret på forskning fra bl.a. Nacadia, som er Københavns Universitets terapihave. Forskningsresultater fra Nacadia viser, at deltagere med stress og stressrelaterede lidelser via forløb i Nacadia opnåede:
- at den selvvurderede mentale og fysiske sundhed viste en signifikant stigning fra begyndelsen til afslutningen af det 10 ugers program og var fastholdt 12 mdr. efter
- at deltagernes sygefravær faldt signifikant fra begyndelsen af behandlingen og til 12 mdr. efter
En del af Terapihaven Møllebæk er nu udviklet som en bevidst designet ”terapiskovhave” med et naturmiljø, der understøtter de præferencer, som forskningen har vist, at stressramte har. Nøglemedarbejdere fra både Jobcenter og Sundhedsfremme og Forebyggelse i Kolding Kommune er uddannet på masterniveau for at udvikle og implementere Naturbaseret terapi/rehabilitering på et højt niveau.
De indsatser, der foregår i Terapihaven Møllebæk, kvalificeres løbende, og der er med fondsmidler fra Tryg bl.a. skabt mulighed for at udvide samarbejdet med Københavns Universitet til gavn for borgeren i Kolding Kommune. Københavns Universitet vil vejlede/supervisere medarbejdere i forhold til naturbaseret terapi og vejlede i forhold til udvikling af haveaktivitetsområde og nye adgangsforhold.
Der har i Terapihaven Møllebæk været afholdt og evalueret forløb for sygemeldte borgere med stress og stressrelaterede lidelser, kræftramte med risiko for at udvikle angst og depression samt borgere med senhjerneskade. Der har ligeledes været forebyggende indsatser i form af workshops for private og kommunale arbejdspladser med henblik på at styrke det mentale overskud i arbejdslivet.
Der er positiv effekt af forløbene. Bl.a. ses højere trivsel efter afsluttet forløb, og udsagn fra borgere indikerer klar forbedring i forhold til arbejdsmarkedsparathed, bedre håndtering af vanskelige livsomstændigheder og deltagelse i meningsfulde fællesskaber.
Der er søgt om midler fra Trygfonden til:
- at styrke den mentale sundhed for flere borgere i Kolding Kommune. Via forløb i Terapihaven opnår deltageren redskaber til at håndtere oplevelser med mistrivsel både hos sig selv og i sit netværk
- at flere borgere med alvorlig stress eller andre mentalt udfordrende livsomstændigheder, som f.eks. borgere, der lever med kronisk sygdom, herunder også kronisk komplekse smerter og kræftsygdom, får et bedre hverdagsliv og oplever øget livskvalitet
Midlerne muliggør, at der etableres fysiske faciliteter og grønne forandringer, der understøtter aktiviteterne. Konkret er der søgt om midler til:
1) Etablering af en bygning, der understøtter aktiviteterne
- Dette kan sættes i gang 1. april 2019, da alt forarbejde er gjort og entreprenør valgt på baggrund af udbudsrunde. Bygningen medfinansieres af anlægsmidler.
2) Etablering af nye adgangsforhold, så den fysiske og psykiske tilgængelighed styrkes
- Dette arbejde kan påbegyndes medio 2019 og finansieres af fondsmidler.
3) Etablering af et haveaktivitetsområde, hvor meningsfulde, forståelige og håndterbare haveaktiviteter kan indgå i Møllebæks naturbaserede terapi/rehabilitering.
- Dette arbejde kan påbegyndes medio 2019 og finansieres af fondsmidler.
Projektets varighed er berammet til tre år og forløber frem til ultimo 2021. Budget for projektets faser og væsentligste aktiviteter samt fordelingen af Kolding Kommunes egenfinansiering og fondsfinansieringen fremgår af bilag.
Bilag
Sagsnr.: 18/28422
Resumé
I forbindelse med budget 2019 besluttede Social- og Sundhedsudvalget den 29. august 2018, at den pålagte reduktion af serviceudgifter realiseres under Selvværd og Sammenhæng.
Udvalget besluttede, at udvalget månedsvis forelægges, tager stilling til og godkender fremtidige initiativer og effekt under Selvværd- og Sammenhæng.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes,
at udvalget godkender fremtidig initiativer og effekt under Selvværd og Sammenhæng jævnfør vedhæftede bilag.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Social- og Sundhedsudvalget godkendte de fremtidige initiativer og effekt under Selvværd og Sammenhæng jf. vedhæftede bilag.
Sagsfremstilling
I forbindelse med budget 2019 besluttede Social- og Sundhedsudvalget den 29. august 2018, at den pålagte reduktion af serviceudgifter realiseres under Selvværd og Sammenhæng.
Udvalget besluttede, at udvalget månedsvis forelægges, tager stilling til og godkender fremtidige initiativer og effekt under Selvværd- og Sammenhæng.
På den baggrund har forvaltningen udarbejdet et skema, som viser en afrapportering af budgetreduktioner ud fra Selvværd og Sammenhæng. Skemaet er vedhæftet som et lukket bilag, da det kan indeholde personhenførbar oplysninger.
Sagsnr.: 18/33292
Resumé
Medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Kristina Jørgensen (O), anmoder i mail af 5. november 2018 om optagelse af følgende punkt på dagsordenen:
”I forbindelse med projekt Systematisk Helhedsorienteret Indsats, som siden 1. Januar 2017 har været implementeret og senere udrullet til hele Familieafdelingen, er jeg nysgerrig på hvornår den endelige projektevaluering fra Deloitte forventes færdig (jf. dagsorden 16. August 2017).
Såfremt evalueringen ikke forventes færdig snarest, så ønsker jeg at udvalget får en evaluering indeholdende følgende:
- Det aktuelle sagsgennemsnit pr. socialrådgiver fordelt mellem egne sager og kollegers sager, jf. at der ikke aflyses møder og man derfor må tage sine kollegers sager ved sygemeldinger o.lign.
- Mængden af kvartalsvise opfølgningsmøder, herunder fordelingen mellem egne og kollegers sager
- Trivslen for de berørte børn og unge bl.a. vægtet ud fra faktorer som fravær i skole/uddannelse og deltagelse i fritidsaktiviteter
- Trivslen for medarbejderne, herunder sygefravær og medarbejderomsætning
- Udviklingen af foranstaltninger (mere eller mindre indgribende)
- Udviklingen i familiernes tilknytning til arbejdsmarkedet
- Antallet af hjemgivelser og mængden af anbringelser”
Tilføjelse til resumé
Medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Kristina Jørgensen (O), anmoder i mail af 8. januar 2019 om at nedenstående punkter ligeledes indgår i forvaltningens opfølgning:
” - Rådgivernes anciennitet og ansættelsestid i henholdsvis afsnit for unge og i afsnit for børn (eksklusiv visitationen og familieplejekonsulenterne) fra 2017 til i dag (gerne med tilføjelse af den gennemsnitlige anciennitet for en kommunalansat i Social- og Sundhedsforvaltningen eller bare for hele Kolding kommune, hvis et sådan tal findes).
- Rådgivernes sygefravær i henholdsvis afsnit for unge og i afsnit for børn (eksklusiv visitationen og familieplejekonsulenterne) fra 2017 til i dag (gerne med tilføjelse af det gennemsnitlige sygefravær for en kommunalansat i Social- og Sundhedsforvaltningen eller bare for hele Kolding kommune, hvis et sådan tal findes).
- Bagvagter: Konsekvenser ved en ordning, hvor der er 1-2 faste bagvagter, fremfor at skiftende rådgivere tager bagvagter.
- Kolding Kommunes løntrin til nyuddannede rådgivere, til nyansatte rådgivere med efteruddannelse og det gennemsnitlige løntrin nuværende ansatte (over 1 år) i Familierådgivningen i Kolding sammenlignet med nabokommuner (Haderslev, Vejle m.fl.).
- Hvor mange medarbejdere i afsnit for børn er på deltid lige nu i dag? Og hvor længe har disse været på deltid?”
På mødet vil Social- og Handicapchef Bettina Brøndsted redegøre for historikken og de tiltag samt indsatser, som er iværksat i Familierådgivningen, og besvare de rejste spørgsmål.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes.
Nyt forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes.
Nyt forslag 23-01-2019
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 19-11-2018
Social- og Sundhedsudvalget besluttede at optage sagen på dagsordenen.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 19-12-2018
Social- og Sundhedsudvalget drøftede sagen og tog redegørelsen til efterretning og besluttede, at forvaltningen kommer med en opfølgning på næste møde.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Idet Social- og Sundhedsudvalget anerkender vigtigheden af et godt arbejdsmiljø pålægges forvaltningen:
at der foretages en anonym trivselsundersøgelse i Familierådgivningens afsnit for børn, som forelægges udvalget i 1. kvartal 2019,
at udvalget forelægges en månedlig specificeret opfølgning på sygefraværet i Familierådgivningen og medarbejderomsætningen samt øvrig relevant opfølgning herunder trivslen i afdelingen,
at Familierådgivningen, herunder særligt afsnit for børn, får et særligt fokus i udmøntningen af Budget 2019 bevillingsnote 0,3 vedrørende øget decentralisering samt den forestående analyse af øvrige velfærdsområder (jf. Budget 2019’ s serviceudgifter).
Sagsfremstilling
Projektevalueringen fra Deloitte fra projekt ”Helhedsorienteret indsats for udsatte familier” blev udgivet i november 2017. Evalueringen kom næsten et år efter projektafslutningen.
Af de delevalueringer, der er indgået i projektperioden, peges der på større resultater, når myndighedsfunktionen er en del af socialrådgiverens arbejde. Derudover blev der sideløbende med projekt ”Helhedsorienteret indsats for udsatte familier” lavet et internt projekt vedrørende helhedsorienteret sagsarbejde kaldet ”Systematiske helhedsorienteret myndighedssagsbehandling for udsatte børn og unge”.
Med baggrund i de positive erfaringer fra projekterne omlagde Familierådgivningen den 1. oktober 2017 sagsbehandlingen i hele afdelingen, således at der arbejdes efter metoden om systematisk helhedsorienteret myndighedssagsbehandling, som opfylder målsætningen om at tage udgangspunkt i barnet, den unge og forældrenes centrum.
Ved omlægningen blev der fastsat et gennemsnitligt sagstal pr. socialrådgiver på 20–25 sager.
Den 1. november 2018 var det samlede sagstal i Familierådgivningens afsnit børn og afsnit unge 654 sager. Disse sager fordelte sig på 31 fuldtidsstillinger og udgør et sagsgennemsnit på 21,8 pr. medarbejder.
Det betyder, at der som hovedregel skal afholdes 21,8 opfølgningsmøder pr. rådgiver pr. kvartal, ca. 7 om måneden. Dertil kommer møder i forbindelse med underretninger, udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser mv.
Socialrådgiverne indgår også i en bagvagtsfunktion, hvor de skal dække hinandens møder ved sygdom eller lignende. Der er ingen statistik på, hvor mange møder den enkelte socialrådgiver dækker i bagvagtsfunktion. Opstår der en akut situation i en syg kollegas sag, forsøges denne håndteret i Visitationen før den går til bagvagten.
Generelt har Familierådgivningen en god trivsel og sygefraværet udgør 2,97%.
Familierådgivningen har i den ene afdeling været hårdt ramt af langtidssygemeldinger dette efterår. Det drejer sig om flere forhold, graviditetsgener, hjemlige forhold og arbejdsbetingede forhold. Derudover har afdelingen 3 på barsel, hvilket medfører nyuddannede vikarer, som naturligt har behov for både tættere kollegial og ledelsesmæssig sparring.
Situationen har stor bevågenhed, og håndteres i tæt samarbejde mellem medarbejdere, ledere og HR, ligesom der er ansat vikarer til de stillinger, hvor en kollega er sygemeldt.
I 2018 er 15 medarbejdere ophørt i Familierådgivningen, dette tal skal holdes op mod en samlet afdeling på i alt 73 medarbejdere.
8 af de i alt 15 medarbejdere, der er fratrådt, er fra ovennævnte afdeling, hvor der for tiden er udfordringer med langtidssygemeldinger. For 8 af de i alt 15 medarbejder, der er fratrådt, er årsagen, at 1 er startet på videregående uddannelse, 4 er rejst grundet nye arbejdsområder eller funktioner og/eller tættere på bopæl, 3 har været ansat som barselsvikarer og naturligt ophørt.
Der har været fratrædelsessamtaler med alle fratrådte medarbejdere, og disse samtaler har ikke givet anledning til bekymring.
Familierådgivningen har ikke generelle målinger på faktorer som fravær i skole/uddannelse eller deltagelse i fritidsaktiviteter. Dette er dog områder, der på alle niveauer af Familierådgivningens arbejde, har et stort fokus. Det er vigtigt at have en god skolegang og tilknytning til et aktivt fritidsliv. Såfremt der har været et udækket behov på disse områder, vil der være udarbejdet konkrete mål, og en effektmåling af disse vil fremgå af den individuelle handleplan.
Over de seneste 5 år er antallet af anbringelser faldet fra 222 helårspersoner i 2014 til 158 helårspersoner i 2018, hvorimod antallet af forbyggende foranstaltninger steget. Det er en del af en bevidst strategi om at yde en forebyggende og tidlig målrettet sammenhængende støtte og indsats over for børn og unge i udsatte positioner og deres familier.
Der foretages ikke systematiske registreringer af forældrenes tilknytning til arbejdsmarkedet, dette område fremgår udelukkende af barnets eller den unges handleplan, såfremt det er et udækket behov der skal arbejdes med. Er dette tilfældet vil der være samarbejde med beskæftigelsesområdet.
Bilag
Sagsnr.: 18/104
Resumé
Folketinget vedtog i 2017 ’Aftale om bedre veje til uddannelse og job’, som bl.a. indebar etablering af den Forberedende Grunduddannelse (FGU) og en sammenhængende kommunal ungeindsats.
Kolding Kommune skal beslutte, hvordan den kommunale ungeindsats skal se ud. Derfor opstilles et forslag til en fælles tilgang til de unge som udgangspunkt for den kommunale ungeindsats. Dertil kommer to forslag vedrørende tilpasning af den kommunale ungeindsats på tværs af forvaltningerne i Kolding.
Der anbefales en model, hvor Ungdommens Uddannelsesvejledning og jobcentrets Ungerådgivning samles i en ny enhed på beskæftigelsesområdet, der i tæt samarbejde med skoleområdet og socialområdet, skal understøtte de unge fra 15-25 år i at blive livsduelige og klar til uddannelse og/eller beskæftigelse.
Det bliver næste skridt på vejen, og den kommunale ungeindsats kan tilpasses løbende efter de unges behov.
Sagen behandles i
Børne- og Uddannelsesudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Social- og Sundhedsudvalget samt Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren, Beskæftigelses- og Integrationsdirektøren samt Børne- og Uddannelsesdirektøren indstiller:
At Børne- og Uddannelsesudvalget godkender forslaget om en fælles tilgang til de unge, og vælger model 1 til udmøntning af den kommunale ungeindsats,
At Arbejdsmarkedsudvalget godkender forslaget om en fælles tilgang til de unge, og vælger model 1 til udmøntning af den kommunale ungeindsats,
At Social- og Sundhedsudvalget godkender forslaget om en fælles tilgang til de unge,
At Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget godkender forslaget om en fælles tilgang til de unge.
Beslutning Børne- og Uddannelsesudvalget 12-12-2018
Udvalget indstillede ikke model 1 til udmøntning af den kommunale ungeindsats.
Udvalget anbefaler en 3. model med udgangspunkt i en inddragende proces som omfatter
alle relevante forvaltningsområder.
Udvalget anbefaler afholdelsen af et Byrådsseminar om emnet eller alternativt et fællesmøde
mellem de relevante udvalg.
Udvalget tilkendegav, at en fremtidig ungeindsats bør forankres i Børne- og
Uddannelsesforvaltningen.
Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget den 10-01-2019
Udvalget har drøftet sagen, og det væsentligste er indholdet og mødet med de unge. Udvalget ønsker en bredere vurdering af muligheder på tværs af områder og indsatser for unge.
Udvalget følger Børne- og Uddannelsesudvalgets beslutning med en åbenhed om og ønske om at få forslag til placering af opgaverne.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Social- og Sundhedsudvalget følger Børne- og Uddannelsesudvalgets beslutning.
Sagsfremstilling
Folketinget vedtog i 2017 ’Aftale om bedre veje til uddannelse og job’, som bl.a. indebar etablering af den Forberedende Grunduddannelse (FGU) og en sammenhængende kommunal ungeindsats på tværs af skoleområdet, det specialiserede socialområde og beskæftigelsesområdet.
Generelt vurderes det, at Kolding Kommune er godt på vej med at hjælpe kommunens unge mod uddannelse og job. Der er blandt andet igangsat en række politiske initiativer på områderne. Men det er fortsat muligt at forbedre hjælpen til de unge.
Det er vigtigt, at holde fokus på de unges behov - og ikke blot fokusere på organisationer, da strukturændringer ikke nødvendigvis er løsningen. Netop derfor foreslås en fælles tilgang, som grundlaget for den kommunale ungeindsats, og for bedst muligt at kunne udmønte denne tilgang i Kolding, så anbefales en organisatorisk tilpasning.
En fælles tilgang til de unges ønsker og behov
Det foreslås, at Koldings kommunale ungeindsats tager udgangspunkt i de unge gennem en fælles tilgang, som bygger på ”Borgerens Centrum”. De unge er allerede blevet involveret i designprocesserne i ’Selvværd og sammenhæng’, ’Talentudviklingskonceptet’ og ’Unge og fællesskaber’.
På baggrund af indsigterne herfra, foreslås det, at den kommunale ungeindsats vil bygge på en fælles tilgang: De unge skal mødes, hvor de er. De skal modtage en tværfaglig koordineret og forebyggende indsats. De skal mødes med et fokus på deres kompetencer og potentialer, og de skal mødes af kontaktpersoner, der søger at opbygge relationer og tillid. Derudover skal indsatserne give mening for de unge, og deres forløb skal pege mod uddannelse og beskæftigelse. Målet skal være, at de unge bliver livsduelige og selvforsørgende.
Hvis den foreslåede tilgang skal udmøntes, så kan det være nødvendigt at lave nogle tilpasninger i praksis på tværs af områderne. De foreslåede tilpasninger uddybes her.
2 modeller for tilpasninger
Der opstilles to forskellige modeller for en sammenhængende kommunale ungeindsats i Kolding:
Model 1: Der etableres en ny ungeenhed, som samler de eksisterende funktioner, opgaver og ressourcer fra jobcentrets ungerådgivning og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU). Ungeenheden placeres på beskæftigelsesområdet, og UU opløses i sin nuværende form. Dog forbliver 4 årsværk på skoleområdet til den kollektive vejledning.
Model 2: Alle organisatoriske enheder opretholdes i deres nuværende form og der arbejdes med udgangspunkt i Borgerens centrum gennem fælles tilgang og relationer.
Model 1: Ændret opgavefordeling
Den foreslåede ungeenhed skal hjælpe de unge, der vurderes ikke-uddannelsesparate i grundskolen eller som ikke kommer i gang med en uddannelse eller beskæftigelse efter grundskolen.
Det gøres ved i højere grad at koordinere og skabe sammenhæng i de forløb, der i dag går på tværs af UU og jobcentrets ungerådgivning.
Ungeenheden skal således løfte UUs nuværende funktioner, herunder den individuelle uddannelsesvejledning i grundskolerne. Dog vil den kollektive vejledning af de unge varetages af 4 årsværk, som forbliver på skoleområdet. Det vil ske helt i overensstemmelse med lovgivningen om kommunens vejledningsforpligtelser og beslutningen i Kolding Kommunes budget 2018 om vejledningen.
Enheden vil ligeledes skulle varetage funktionerne i jobcentrets ungerådgivning, og forestå de opgaver, som den nye lovgivning beskriver. Det gælder bl.a. målgruppevurdering til FGU, koordinere uddannelsesplan og –pålæg samt opsøge virksomhedspraktikker.
Denne model understøtter organisatorisk arbejdet med en fælles tilgang og udgangspunkt i Borgerens Centrum.
Det er vigtigt, at medarbejderne er tæt på de unge og sidder placeret i relevante ungemiljøer.
Model 2: Ingen ændringer
Alle eksisterende organisatoriske enheder og opgavefordelinger opretholdes, men der arbejdes på tværs ud fra Borgerens Centrum.
Denne løsning indeholder ikke en organisatorisk understøttelse af det tværgående arbejde, men overlader i højere grad ansvaret for den tværgående koordination til relationer, og indsigt og tilgang på tværs af områderne. Der vil dog være behov for at finde nogle nye måder at koordinere indsatserne på, da den nye lovgivning kræver bedre koordinerede forløb.
Mere konkret så betyder det, at de nye elementer i lovgivningen om en sammenhængende kommunal ungeindsats, skal omsættes på andre måder i Kolding. Målgruppevurderingen til FGU vil blive placeret i UU, mens den opsøgende opgave ift. virksomhedspraktikker formentlig fortsat vil være opdelt, så både UU og Ungerådgivningen løser opgaven, alt efter den unges alder og placering.
Kontaktpersonordningen vil formentlig blive implementeret ved at den unges primære kontaktperson i en af forvaltningerne vil få ansvaret for at sikre koordination på tværs. Det vil stille højere krav til den enkelte medarbejder.
Modellernes fordele
Samlet set vurderes det, at model 1 giver det bedste afsæt for at hjælpe de unge på deres præmisser og bedst lever op til intentionerne i lovgivningen.
Det skyldes, at model 1 forstærker de positive udviklinger, som allerede er i gang på ungeområdet. Model 1 gør det muligt, at skabe bedre og færre overgange for de unge. De vil også opleve færre skift i kontaktpersoner, da den nye ungeenhed kan følge den unge hele vejen fra grundskolen og op til 25 år.
Det er også i overensstemmelse med intentionerne i lovgivningen, hvor forenkling, fokus på beskæftigelse og bedre koordinerede indsatser er i fokus.
Ved at placere enheden på beskæftigelsesområdet, så kan de unge få hurtigere kontakt med virksomhederne, og de kan få mere viden om deres muligheder og alternative veje til uddannelse og beskæftigelse.
Derudover kan en ny ungeenhed hurtigere understøtte etableringen af en fælles tilgang til de unge.
Fordelen ved model 2 er især, at UU’s tilknytning til uddannelsesområdet kan fastholde et fokus på uddannelse, som vejen for de unge. Derudover skal der ikke foretages flytninger af opgaver og medarbejdere.
Uanset hvilken model der vælges, så bliver den det næste skridt på vejen, og den kommunale ungeindsats kan løbende tilpasses til de unges behov.
Bilag
Sagsnr.: 16/10497
Resumé
Social- og Sundhedsudvalget behandlede den 17. august 2016 en henvendelse fra henholdsvis SF og Enhedslisten om mulighed for etablering af en heroinklinik i Kolding.
Senior- og Socialforvaltningen har bl.a. rettet henvendelse til Sundheds-og Ældreministeriet og undersøgt rammebetingelserne for oprettelse af heroinklinik, herunder finansiering. De 5 eksisterende klinikker finansieres af en statslig satspuljebevilling.
Endvidere er der rettet henvendelse til Fredericia, Vejle og Haderslev kommuner i forhold til, om der var interesse for at indgå et samarbejde om at etablere en heroinklinik i trekantområdet. Alle tre kommuner har meldt tilbage, at de ikke ser et behov, og derfor ikke ønsker at indgå i et samarbejde om dette.
Efter en dialog med Odense Kommune, som er den primære samarbejdspartner med Kolding Kommune i forhold til de borgere, der allerede er i heroinbehandling, er det blevet klart, at de er interesseret i et samarbejde.
Odense Kommune har ansøgt Sundheds- og Ældreministeriet om oprettelse af flere pladser på heroinklinikken, hvilket er efterkommet.
Da behandling på en heroinklinik er en ”fritvalgsordning”, kan det ikke afvises, at borgere fra omkringliggende kommuner på sigt vil kunne benytte sig af tilbuddet, hvilket der også allerede er erfaring for i den øvrige misbrugsbehandling.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget.
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes med henblik på etablering af en heroinklinik i Kolding Kommune,
at der udarbejdes et udvidelsesforslag til budget 2020 – 2023 vedrørende finansiering af en heroinklinik i Kolding Kommune.
Nyt forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes med henblik på etablering af en heroinklinik i Kolding Kommune.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 19-11-2018
Sagen blev udsat med henblik på, at der udarbejdes udvidelsesforslag til budget 2020-2023. Udvidelsesforslagene skal indeholde en økonomisk beregning på et herointilbud både med og uden døgndækning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Et flertal i Social- og Sundhedsudvalget, med undtagelse af Tobias K. J. Jørgensen, besluttede, at udvalget forelægges en konkret udmøntning af det beløb, som blev afsat til etableringen af en heroinklinik i forbindelse med fordelingen af økonomisk råderum.
Et mindretal i Social- og Sundhedsudvalget, Tobias K. J. Jørgensen, stemte imod.
Sagsfremstilling
Odense Kommune har undersøgt muligheden for, om heroinen kan leveres i Kolding Kommune fremfor at skulle transportere den mellem henholdsvis Odense og Kolding misbrugscentre. Det har vist sig, at det godt kan lade sig gøre.
På den baggrund er der arbejdet videre med placering af heroinklinikken på Låsbyhøj i sammenhæng med den øvrige stofmisbrugsbehandling.
Overslag på forventede udgifter til etablering af sikringsrum med sikringsskab, til opbevaring af heroin, samt etablering af rum, til indtag af heroin i henhold til sikringsniveau 60, vil udgøre en etableringsudgift svarende til 385.000 kr.
Tilbuddet, som det vil se ud i Kolding:
- Visitationskompetence og medicinsk/sundhedsfagligt ansvar varetages af Odense Kommunes heroinklinik
- Det anslås, at der vil være 10-12 borgere som kan benytte tilbuddet om heroin i en satellit afdeling i Kolding Kommune
- Formålet med heroinbehandling i Kolding er at kunne inkludere både de dårligst og bedst fungerende i behandling. De dårligste kan eksempelvis være forhindret i at komme til Odense af fysiske årsager. De bedst fungerende kan eksempelvis være forhindret i at komme til Odense, hvis der er et arbejdsliv, der skal fungere
- Som udgangspunkt vil tilbuddet være åbent 1 gang om dagen (formiddag) 365 dage om året. Hvis nogle borgere gerne vil have heroin 2 gange, må anden gang eller hele tilbuddet være i Odense
Heroinbehandlingen foreslås varetaget af sygeplejersker fra Heroinklinikken i Odense samt sygeplejerske fra stofmisbrugsbehandlingen Kolding Kommune, hvilket indebærer følgende merudgifter årligt:
Forventede udgifter til Odense kommune 104.000 kr. om året
Forventede udgifter til Kolding kommune 589.000 kr. om året
Udgifterne til sygeplejerske og læge er baseret på de udgifter, der vil være udover Kolding Kommunes Misbrugscentrets åbningstider, altså sygeplejerske og lægebemandingen lørdag og søndag.
Samlet set forventes udgifterne til heroinklinikken i år 1. at udgøre 1.078.000 kr. og de efterfølgende år 693.000 kr.
Tilføjelse til sagsfremstilling
Der er udarbejdet 2 ændringsforslag til budget 2020 – 2023 omhandlende henholdsvis 1 eller 2 daglige udleveringer af heroin. Forslaget omkring de 2 daglige udleveringer omfatter følgende:
Tilbuddet vil være åbent 2 gange om dagen (formiddag og eftermiddag) 365 dage om året.
Heroinklinikken i Odense finansierer 37 timer til en sygeplejerske, som flyttes til den foreslåede satellit i Kolding. Derved undgås transportudgifter og spildtid, hvilket der er taget højde for i forslaget med 1 daglig udlevering.
Heroinklinikken i Odense vil afholde udgifterne til:
- 37 timer sygeplejerske
- Bestilling af heroin
- Betaling af heroin
- Uddannelse af sygeplejerske/sparring
- Transport af borgere
- Inspektion
Det vil sige, at heroinbehandlingen varetages af sygeplejersker fra stofmisbrugsbehandlingen i Kolding Kommune, hvilket indebærer følgende merudgifter årligt:
Forventede udgifter til Kolding kommune: 726.000 kr. om året
Udgifterne til sygeplejerske og læge er baseret på de udgifter, der vil være udover Kolding Kommunes Misbrugscentrets åbningstider, altså sygeplejerske og lægebemandingen lørdag og søndag.
Samlet set forventes udgifterne til heroinklinikken i år 1. at udgøre 1.111.000 kr. og de efterfølgende år 726.000 kr.
Bilag
Sagsnr.: 18/14545
Resumé
Ankestyrelsen har ændret sin praksis vedrørende beregning af pensionsbidrag til tabt arbejdsfortjeneste og har tillagt afgørelsen tilbagevirkende kraft. Det betyder, at kommunen skal gøre borgere, der har fået bevilget tabt arbejdsfortjeneste efter 1. marts 2010, opmærksom på muligheden for at få genoptaget deres sag med henblik på beregning af pensionsbidrag og evt. efterbetaling af restpensionsbidrag.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at forvaltningen annoncerer om muligheden for at få genoptaget beregningen af pensionsbidrag.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Personer, der i tilknytning til den seneste lønindtægt havde en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning, har ret til bidrag til pensionsordning i forbindelse med udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.
Ankestyrelsen har i principafgørelsen P 4-18 fastslået, at bidrag til pensionsordning skal beregnes på baggrund af borgerens satsregulerede bruttoløn, så længe bidraget ikke er større end det hidtidige arbejdsgiverbidrag i kroner og ører. Det hidtidige arbejdsgiverbidrag i kroner og ører udgør dermed et loft for, hvor meget der kan modtages i pensionsbidrag.
Det har været udbredt praksis i kommunerne – herunder Kolding Kommune – frem til Ankestyrelsens afgørelse i P 4-18, at pensionsbidraget blev beregnet af bruttolønnen ved overgang til tabt arbejdsfortjeneste og således uden satsregulering. Det betyder, at indbetaling til pensionsbidraget har været for lav, da man har taget udgangspunkt i en lavere bruttoløn.
Ankestyrelsen har i forbindelse med principafgørelsen meddelt, at kommunerne skal genoptage sager afgjort efter 1. marts 2010 af egen drift med henblik på efterbetaling af pensionsbidrag. Ankestyrelsen har også oplyst, at hvis det er forbundet med meget betydelige administrative vanskeligheder for kommunen at finde frem til sagerne, kan kommunen ”informere om muligheden for genoptagelse på kommunens hjemmeside”.
Forvaltningen vurderer, at det vil være forbundet med betydelige administrative vanskeligheder at finde frem til sagerne, samt efterfølgende at konstatere om Ankestyrelsens praksisændring er relevant i den konkrete sag. Praksisændringen vedrører både de faste månedlige bevillinger på tabt arbejdsfortjenester og bevillinger på enkeltdage samt afsluttede sager inden for de seneste 3 år. Forvaltningen fører ikke i forvejen en oversigt over disse sager eller pensionsindbetalinger, men vurderer umiddelbart, at der kan være tale om mellem 200 og 300 sager i alt.
På den baggrund vil forvaltningen annoncere om muligheden for at få genoptaget sin pensionsberegning, hvis man har modtaget tabt arbejdsfortjeneste. I forbindelse med annonceringen vil ligeledes blive oplyst om, at efterbetalingen på pension kan være forældet samt at genoptagelse og genberegning ikke nødvendigvis vil medføre efterbetaling, f.eks. fordi det hidtidige arbejdsgiverbidrag i kroner og ører udgør et loft for, hvor meget der kan modtages i pensionsbidrag.
Det har været praksis i flere andre kommuner at annoncere, herunder i Vejle Kommune.
Sagsnr.: 17/6145
Resumé
Udkast til Sundhedsaftalen 2019-2023 er sendt i høring i Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Seniorudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget og Fritids- og Idrætsudvalget, med henblik på at indsamle input til et samlet høringssvar fra Kolding Kommune. Høringssvarene samles på Social- og Sundhedsudvalgets møde den 23. januar 2019.
Tilføjelse til resumé
Udkast til Sundhedsaftale 2019 – 2023 har været i høring i Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Seniorudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget. Alle udvalg kan tilslutte sig høringssvaret. Fritids- og Idrætsudvalgets foreslår, at der i 3. afsnit indarbejdes en tilføjelse, således at afsnittet kommer til at lyde: Det fælles fokus på sundhedsindsatser, arbejdsmarkedsområdet og uddannelsesområdet giver i høj grad mening og det er indsatser, hvor vi i fællesskab kan udvikle langt bedre løsninger for borgerne. Det ligger godt i tråd med visionen i Fritids- og Idrætsudvalgets nye Fritids- og Idrætspolitik: ”Aktive fællesskaber gennem hele livet”.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget, Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget (19. december 2018), Seniorudvalget (8. januar 2019), Arbejdsmarkedsudvalget (10. januar 2019), Børne- og Uddannelsesudvalget (16. januar 2019), Social- og Sundhedsudvalget
(23. januar 2019).
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at høringsudkastet sendes til høring i Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget, Seniorudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget med henblik på indsamling af input til et samlet høringssvar fra Kolding Kommune.
Nyt forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at høringsudkastet til Sundhedsaftale 2019 – 2023 godkendes,
at høringssvaret fra Kolding Kommune godkendes med den foreslåede tilføjelse.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Godkendt.
Sagsfremstilling
Sundhedskoordinationsudvalget har udarbejdet et udkast til den Sundhedsaftale, der efter sundhedslovens § 205 skal indgås mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen, og som vil være gældende i perioden 2019-2023.
Sundhedsaftalen udgør den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde på sundhedsområdet. Aftalen har til formål at bidrage til en forbedret sundhed blandt syddanskerne og til sammenhæng og sømløse overgange på tværs af sygehuse, kommuner og praktiserende læger.
Social- og Sundhedsudvalget drøftede på det lokalpolitiske møde med Sundhedskoordinationsudvalget den 17. september 2018 forslag til visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen 2019-2023.
På mødet var Social- og Sundhedsudvalget særligt optaget af det fælles ansvar for forebyggende indsatser inde for rygning, overvægt, alkohol og mental sundhed.
Udvalget tilkendegav endvidere, at man kunne tilslutte sig visionerne i Sundhedsaftalen.
I forlængelse af Sundhedskoordinationsudvalgets møderunde med alle 22 kommuner er der udarbejdet et udkast til den politiske del af Sundhedsaftalen. Udkastet er sendt i høring efter Sundhedskoordinationsudvalgets møde med formænd for kommunernes sundhedsudvalg, PLO Syddanmark samt formandskabet for Patientinddragelsesudvalget den 10. december 2018.
På mødet blev høringsversionen af Sundhedsaftalen 2019-2023 præsenteret. Sundhedsaftalen er i høring fra den 11. december 2018 til den 4. februar 2019. Social- og Sundhedsudvalget finder at høringsudkastet til Sundhedsaftale 2019 – 2023 i høj grad afspejler det, det der er vigtigt for Social- og Sundhedsudvalget og som er blevet drøftet i processen.
Politiske visioner og målsætninger
Det fokus, der er i den kommende Sundhedsaftale, ”at skabe mere lighed i sundhed, og i fællesskab udvikle det nære og sammenhængende sundhedsvæsen” finder Social- og Sundhedsudvalget positivt og relevant i forhold til de udfordringer der er inden for sundhedsområdet og i sundhedssamarbejdet. Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen udvikler sig hastigt og tager i højere grad afsæt borgerens centrum. Der er ingen tvivl om, at det giver mening at flere opgaver varetages i kommunerne og almen praksis som der lægges op til i udkastet– det er dog vigtigt, at den udvikling foregår aftalt og planlagt sådan, at vi i kommunerne kan honorere de faglige krav udviklingen medfører. Derfor er det vigtigt, at udviklingen monitorers og at almen praksis forpligter sig i samarbejdet.
Social- og Sundhedsudvalget finder at det i høj grad er ”de rigtige” visionsområder, der er fokus på i aftale perioden 2019-2023:
- Vi samarbejder om forebyggelse
- Vi arbejder for et røgfrit Syddanmark
- Vi skaber mental trivsel og sundhed bandt børn og unge
- Vi arbejder for at færre børn og unge er overvægtige
- Vi arbejder for sømløse overgange
- Vi sikrer sammenhæng til uddannelsesområdet og arbejdsmarkedet
Social og Sundhedsudvalget finder det positivt, at den kommende sundhedsaftale er enklere end den nuværende. Det giver større mulighed for, følge effekterne af de tiltag, der iværksættes i samarbejdet kan følges undervejs. Social- og Sundhedsudvalget finder det positivt at Sundhedskoordinationsudvalget én gang årligt gennem aftaleperiode vil udarbejde en status, som vil blive drøftet på årlige fællesmøder med kommunale udvalgsformænd samt repræsentanter for PLO Syddanmark.
Den videre proces frem mod endelig godkendelse
Sundhedskoordinationsudvalget vil tilrette Sundhedsaftalen 2019-2023 på baggrund af de indkomne høringssvar, og vil godkende et tilrettet aftaleudkast på et møde den 24. april 2019. Herefter sendes aftalen til godkendelse i regionsråd og kommunalbestyrelser. Sideløbende med denne proces vil der blive udarbejdet en administrativ aftale. Sundhedsaftalen skal indsendes til Sundhedsstyrelsen til godkendelse senest den 1. juli 2019 og træder i kraft umiddelbart herefter.
Bilag
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Karina Lorentzen (F), anmoder i mail af 22. december 2018 om optagelse af følgende sag på dagsordenen;
”Fertilitet:
Hvert 12. barn fødes ved hjælp af fertilitetsbehandling. Blandt mange risikofaktorer for ikke at kunne få de børn, man ønsker, er tidligere klamydiainfektioner, underlivsbetændelser, overvægt og en alder over 35 år, mens det for mange mænd er klamydia, overvægt, men også gonorre, der kan udgøre problemet. Dertil kommer, at rygning, koffein og alkohol også er risikofaktorer. Der er derfor potentiale for at forebygge, at par kommer til at stå i en ulykkelig situation. Det foreslås derfor, at der igangsættes et arbejde, som sætter fokus på fertilitet, og at det samtænkes med det arbejde, som udvalget har sat i gang omkring klamydia, rygning og alkohol.
Baggrund:
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Social- og Sundhedsudvalget besluttede, at forebyggelse af fertilitet indarbejdes og samtænkes med den indsatsplan, der forelægges udvalget i marts/april måned omkring forebyggelse af kønssygedomme, overvægt, rygning samt alkohol.
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Trille Nikolajsen (V), anmoder i mail den 9. januar 2019 om optagelse af følgende sag på dagsordenen;
”Regeringen ønsker med en ny reform, at styrke indsatsen mod ungdomskriminalitet.
Reformen træder i kraft den 1. januar 2019 og hedder “Alle handlinger har en konsekvens”.
Som en del af reformen oprettes ungdomskriminalitetsnævn i alle politikredse. Disse nævn skal træffe afgørelse i sager, hvor børn og unge mellem 10 og 17 år er mistænkt eller dømt for alvorlig kriminalitet.
Formålet med nævnet er, at de skal kunne handle hurtigt og have mandat til at idømme barnet eller den unge en straksreaktion af opdragende karakter - eksempelvis at vaske brandbiler eller - mødepligt og afhentning ved udeblivelse.
Ansvaret for at behandle sådanne sager løftes herved fra kommunerne og over i Ung- domskriminalitetsnævnet. Kommunerne vil herefter være ansvarlige for at fuldbyrde Ungdomskriminalitetsnævnets afgørelser, og en nyoprettet afdeling hos Kriminalforsorgen, kaldet “Ungekriminalforsorgen”, skal føre tilsyn hermed.
Indsatsen i kommunerne skal løftes. Det skal ske gennem skræddersyede og længerevarende indsatser på grundlag af den eksisterende sociale værktøjskasse, hvor barnets eller den unges udvikling følges tæt, og der skal være en hurtig reaktion, hvis barnet eller den unge igen kommer på afveje. Det skal sikres, at kommunerne iværksætter de nødvendige indsatser, så de unge kommer ud af kriminalitet.
Ungekriminalforsorgen vil gennem sit tilsyn dels sikre, at barnet eller den unge gennem- fører sit forbedringsforløb, dels sikre at kommunen iværksætter de foranstaltninger, som forbedringsforløbet indebærer.
Jeg ønsker at udvalget får en orientering om Kolding kommunes arbejde med at implementer reformen. Herunder svar på nedenstående:
1) Hvordan håndteres denne opgave i Kolding kommune, hvor et nævn træffer afgørelsen omkring et konkret barn og hvor kommunen inden for meget kort tid, skal iværksætte de nødvendige indsatser?
2) Der er afsat midler på finansloven, - men kommer disse midler Kolding kommune tilgode eller skal vi løse opgaverne inden for egne rammer?
3) Hvilken betydning får det for Kolding Kommunes børn og unge indsats?
4) Ungekriminalitetsnævnet består af en dommer og en fra kommunerne i politikredsen, samt en fra politiet. Betyder det at, det kan ende med at sager, der omhandler unge fra Kolding kan blive afgjort af medlemmer der ikke er udpeget af Kolding Kommune? Eller skal der udpeges medlemmer fra Kolding som kan træde til, ligesom Ungeudvalget?”
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Udvalget besluttede at optage sagen på dagsordenen.
Sagsnr.: 19/1667
Resumé
Medlem af Social- og Sundhedsudvalget, Trille Nikolajsen (V) ønsker følgende sag optaget på Social- og Sundhedsudvalgets dagsorden.
”Folketinget har vedtaget en ny lov om forsøg med et socialt frikort. Loven trådte i kraft 1. januar 2019, og i de næste to år afprøves det sociale frikort som forsøgsordning.
Frikortet giver de mest socialt udsatte mulighed for at tjene op til 20.000 kr. skattefrit pr. kalenderår ved ordinært arbejde. Indtægten fradrages ikke i forsørgelsesydelser som kontanthjælp, førtidspension eller andre indkomstafhængige offentlige ydelser, fx boligsikring.
Det sociale frikort skal således give de mest udsatte borgere i samfundet, bedre muligheder for at deltage i samfundets fællesskaber, bidrage og opleve værdi i hverdagen. Vi skal sikre at målgruppen har kendskab til muligheden om et socialt frikort.
Derfor ønsker jeg på mødet at drøfte nedenstående:
- At udvalget får en orientering om det sociale frikort til de mest socialt udsatte
- Kolding kommunes strategi for implementering af socialt frikort til de mest social udsatte, - hvordan sikrer vi, at vi når ud til målgruppen så de får kendskab til muligheden. Herunder hvordan klæder vi væresteds- og gadeplansmedarbejdere på, så de kan formidle mulighederne i det sociale frikort samt praktiske detaljer omkring ansøgning, kontakt til mulige arbejdsgivere m.v.”
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at sagen drøftes
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Social- og Sundhedsudvalget besluttede, at Direktøren for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen giver en orientering om strategien for implementeringen af det sociale frikort til de mest socialt udsatte i Kolding Kommune.
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Deltagelse i kommunale aktiviteter, medlemmer af Social- og Sundhedsudvalget.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at Social- og Sundhedsudvalget drøfter om der er behov for, at et eller flere medlemmer
af udvalget varetager andre kommunale erhverv.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Ingen aktiviteter for udvalgets medlemmer i januar måned.
Sagsfremstilling
Jf. Kolding Kommunes regulativ om vederlag og godtgørelse til Byrådets medlemmer,
punkt 2, fremgår det, at der kan tillægges erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for varetagelse af andre kommunale hverv, når deltagelse sker efter anmodning fra Byrådet
eller Byrådets udvalg, på grund af en protokolleret beslutning.
Bilag
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Orientering fra formanden.
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Orienteringen blev taget efterretning.
Sagsnr.: 17/21630
Resumé
Orientering fra Social- og Sundhedsområdet;
- Afslag på ansøgning i Socialstyrelsen om tilskud til projekt samarbejde mellem plejefamilier og døgninstitutioner
- Fællesmøde vedrørende sag om indsatser for familier med børn med angst
- Status vedrørende ventetidsgarant på genoptræning
- Resultater fra gennemgang af kommunernes revisionsberetninger for regnskabsåret 2016
Sagen behandles i
Social- og Sundhedsudvalget
Forslag
Senior- og Socialdirektøren foreslår,
at orienteringen tages til efterretning.
Beslutning Social- og Sundhedsudvalget den 23-01-2019
Orienteringen blev taget til efterretning.