Kolding Kommune har vedtaget en indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo. Målet med indsatsplanen er at hindre spredning af planten fra 2011 og udrydde planten i hele Kolding Kommune inden 2020.
Alle ejere af offentlige eller private arealer i indsatsområde 1 (se kort), hvorpå der findes kæmpe-bjørneklo, har pligt til effektivt at bekæmpe planten i 2012. Denne pligt gælder også forvaltere af bortforpagtede arealer. I indsatsområde 2 og 3 skal planten bekæmpes fra hhv. 2013 og 2015.

Kolding kommune er inddelt i 3 indsatsområder
Kæmpe-bjørneklo er en hårdfør plante, og store bestande kan være sejlivede at få bugt med. Erfaringer viser dog, at de fleste bestande kan bekæmpes indenfor en kortere årrække med en målrettet og vedholdende indsats.
De mest anvendte bekæmpelsesmetoder er skærmkapning, rodstikning, slåning, afdækning med sort plastik, sprøjtning, græsning og jordbehandling. Antallet af planter er afgørende for hvilken metode der bekæmper planterne mest effektivt. Ofte vil det være en fordel at kombinere flere metoder. Det vigtigste er at forhindre yderligere spredning via frøsætning. Dette kan gøres ved at foretages skærmkapning inden planten sætter frø.
I Kolding Kommunes indsatsplan kan du finde gode råd om valg af bekæmpelsesmetode, og en gennemgang af hvordan de enkelte bekæmpelsesmetoder kan udføres i praksis.
Hvis kæmpe-bjørneklo bekæmpes på arealer med beskyttet natur, skal man være opmærksom på ikke at gøre skade på arealets øvrige plante- og dyreliv. Man må ikke anvende plantebekæmpelsesmidler som f.eks. Round-up på arealer med beskyttet natur eller indenfor 2-meter bræmmen ved vandløb, vandhuller og søer uden en dispensation fra kommunen. Ved brug af sprøjtemidler anbefales det desuden at holde mere end 25 meter afstand til drikkevandsboringer.

Får er gode til at bekæmpe kæmpe-bjørneklo, især på arealer med beskyttet natur som f.eks. enge eller overdrev. Fårenes græsning plejer samtidig arealets øvrige vegetation.

Rodstikning er også en god og miljøvenlig måde at komme planterne til livs på. Roden skæres over med en spade cirka 5-10 cm under jordoverfladen.
Pas godt på dig selv
Saften fra planter i bjørneklo-slægten indeholder giftige stoffer (furocoumariner), som kan forårsage forbrændinger på huden i kombination med sollys. Det er derfor vigtigt at dække sig til med gummihandsker, langt tøj, lange støvler og evt. beskyttelsesbriller eller visir, når planten skal bekæmpes.