Skip til hoved indholdet
    Hjem Politik Politikker og strategier Strategi for Uddannelse og Opkvalificering

Strategi for Uddannelse og Opkvalificering

I Social og Arbejdsmarked tror vi på en ambition om et arbejdsliv til alle. Udgangspunktet for det er, at mennesker er unikke, og når vi møder hinanden med fokus på det enkelte menneskes muligheder og potentialer, kan meget ske og blive skabt. Vores arbejdsliv er en stærk markør for vores livsidentitet. Det løfter livet som helhed og giver os stolthed, selvværd, fællesskabsfølelse og sammenhængskraft med det samfund, der omgiver os. Derfor er der også brug for at lære igennem hele livet, og få den nødvendige opkvalificering for at blive ved med at have et godt arbejdsliv.

Med en strategi for uddannelse og opkvalificering sættes der retning på den indsats, der skal sikre, at de lediges kompetencer matcher behovet på arbejdsmarkedet – match mellem ledig og virksomhed.

Strategien skal samtidig sikre fokus på at udnytte midlerne til uddannelse og opkvalificering bedst muligt – hvor behovene lokalt er størst, og der skabes størst effekt for pengene. Til gavn for ledige borgere, virksomhederne og for Kolding. Arbejdsmarkedet er omskifteligt, og forandringer og nye behov kan ske pludseligt. Derfor skal strategien også rumme, at der kan være behov for at skifte fokus over på andre brancher, som pludselig står overfor at mangle hænder og har ledige job, de ikke kan få besat med de rette kompetencer.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje