Høring
Et mere bæredygtigt fødevaresystem i Kolding
Et mere bæredygtigt fødevaresystem i Kolding
Kolding Kommune har i samarbejde med Koldings Fødevareråd og lokale fødevareaktører udarbejdet en helhedsorienteret fødevarestrategi, som sætter retning for, hvordan vi kan igangsætte og skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem i Kolding.
Den overordnede mission for det fødevaresystem vi ønsker at skabe i Kolding er:
Kolding er spydspids i det danske madlandskab, fremmer en sund og bæredygtig madkultur, som sætter et positivt aftryk i hverdagen og miljøet med afsæt i lokal, klimavenlig og regenerativ produktion og forbrug, som inkluderer hele værdikæden og alle samfundslag
Med en helhedsorienteret tilgang til fødevaresystemet, som dækker hele værdikæden fra ’jord til bord, bidrager fødevarestrategien til flere af kommunens store dagsordener, og målsætningen er at:
- Skabe et CO2 neutralt fødevaresystem
- Fremme sundhed og trivsel
- Opbygge styrkeposition og robuste lokale værdikæder for fødevarer
Fødevarestrategien er bygget op omkring fire strategiske arbejdsspor, som er blevet udpeget som grundstenene for den bæredygtige forandring vi tager ansvar for og ønsker at skabe.
Arbejdssporene er:
- Viden omkring bæredygtig madkultur og maddannelse
- Bæredygtig produktion og forbrug
- Sunde og klimavenlige offentlige måltider
- Samskabt styring og partnerskaber
Fødevarer er noget der vedrører os alle, og strategien i sig selv skaber ingen forandringer. Der skal handling bag, og vi kan alle være med til at gøre en forskel. Strategien peger derfor på behovet for et bredt samarbejde mellem repræsentanter på tværs af forvaltninger og fagområder, samt med aktører fra hele fødevaresystemet.
Borgermøde
Den 06. november kl. 16.00-19.00 på Designskolen Kolding holdes et offentligt arrangement, hvor Fødevarestrategien præsenteres, og hvor der er mulighed for at komme med spørgsmål og input.
Hold øje med Kolding Kommunens hjemmeside, hvor der inden længe bliver mulighed for at tilmelde sig til arrangementet.
Ved spørgsmål
Kontakt projektleder for Food2030, Helle Vilsbøll, tlf. 21 56 26 46, mail: helvi@kolding.dk
Informationer
Dokumentation & Tilladelser
Abonnér på Høringsportalen
Har du lyst til at få opdateringer på høringer direkte i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende holder dig opdateret