Skip til hoved indholdet

Bylivspuljen

    Hjem Borger Kultur, fritid, frivillighed Kultur Bylivspuljen

Har du en idé, som kan være med til at skabe liv og oplevelser i Kolding midtby? Så har du mulighed for at søge støtte til din idé ved Bylivspuljen.

Bylivspuljens støtter alle, der har lyst til at laver aktiviteter som for eksempel arrangementer og midlertidig byrumsudsmykning, som skaber en levende og aktiv midtby.

Hvis du gerne vil søge støtte på op til 15.000 kr. kan du søge løbende ved en såkaldt kvik-uddeling. Ansøgninger til kvik-uddelingen behandles administrativt i Kultur og Event. Hvis du i stedet vil søge mere end 15.000 kr., er der frist fire gange årligt: 1. januar, 1. april, 1. august, 1. november. Bemærk at fristen for første uddeling i 2025 dog er den 10. januar.

Ansøgninger behandles ved Kulturudvalgets ordinære møder i henholdsvis februar, maj, september og december.

Retningslinjer for uddeling fra bylivspuljen

Puljen skal opmuntre til og støtte en levende bymidte i Kolding. Det sker ved at uddele støtte eller underskudsgarantier til ansøgere, der vil skabe events, arrangementer eller byrumsudsmykning, som skaber liv, mødesteder og inspirerer til samarbejder om aktiviteter og udvikling i bymidten. Det er et særskilt formål med puljen at engagere borgere, erhvervsdrivende og kulturaktører i midtbyens udvikling.

Alle med gode ideer, der kan skabe liv i Kolding Midtby, kan søge om støtte fra bylivspuljen. Det kan både være foreninger og organisationer, enkeltaktører og virksomheder.

Tilskud eller underskudsgaranti gives til aktiviteter eller midlertidig byrumsudsmykning, der kommer byens brugere og gæster til gavn, og som normalt ikke vil kunne gennemføres uden tilskud.

Ved aktiviteter, hvor der med rimelighed kan forventes indtægter såsom entréindtægter eller salg af mad- og drikkevarer, gives støtten som udgangspunkt som en underskudsgaranti.

Såfremt ansøgere får midler til f.eks. midlertidig byrumsudsmykning, vil Kolding Kommune have ejerskabet til de indkøbte genstande.

Ansøgningerne til Bylivspuljen vil blive vurderet ud fra følgende kriterier:

  • Aktiviteter, projekter og byrumsudsmykning skal understøtte visionen for Kolding Bymidte
  • Der lægges vægt på, at aktiviteterne bliver skabt i samarbejde mellem flere aktører
  • Der forventes en rimelig egenfinansiering – som udgangspunkt minimum 50 pct. Egenfinansiering kan for eksempel være fondsmidler eller anden økonomisk medfinansiering. Egenfinansieringen kan i et vist omfang også bestå i frivillige timer, der er lagt i projektet, kørsel, produktion m.v. Denne beregnes til en takst på 150 kr. pr. time. Anden kommunal støttes kan ikke regnes ind som medfinansiering
  • Projekterne skal være offentligt tilgængelige og skal kunne benyttes af en bred målgruppe.
  • Ved arrangementer, skal der være offentlig adgang, og der kan opkræves entré
  • Projekterne skal som udgangspunkt foregå i Kolding Midtby, defineret som de 8 kvarterer, der er beskrevet i Handlingskatalog for byliv og byrum
  • Arrangører skal prioritere at markedsføre aktiviteten og forpligter sig derudover til at være i dialog med Bylivsplaymakeren om fælles årshjul og fælles markedsføring.

I forbindelse med markedsføring af aktiviteten skal det fremgå, at arrangementet er støttet af Kolding Kommune. Logo og designlinje.

Der ydes som udgangspunkt ikke støtte fra bylivspuljen til følgende:

  • Aktiviteter der ikke er åbne for offentligheden
  • Private aktiviteter
  • Aktiviteter, der på ansøgningstidspunktet er under afholdelse eller er afholdt
  • Ansøger kan ikke søge støtte til egen løn eller køb af varer eller opgaver leveret af egen virksomhed
  • Løbende driftsudgifter.

Fristen for at søge afhænger af, om du søger et beløb under eller over 15.000 kr.

Kvikuddeling

For ansøgninger på op til 15.000 kr. kan der søges løbende ved kvik-uddeling. Ansøgninger til kvik-uddelingen behandles administrativt.

Der gives normalt svar senest 2 uger efter ansøgningen er modtaget.

Kvartalsuddeling

For ansøgninger om tilskud fra Kulturpuljen på over 15.000 kr. er der frist fire gange årligt:

  • Januar
  • April
  • August
  • November

Vær opmærksom på, at fristen for at søge i januar 2025 er 10. januar. Øvrige ansøgningsfrister er altid den 1. i de nævnte måneder

Ansøgningerne behandles på Kulturudvalgets ordinære møder som foregår i henholdsvis februar, maj, september og december.

Ansøger modtager svar hurtigst muligt efter den politiske behandling af ansøgningen.

Bylivspuljen skal søges via det digitale ansøgningsskema, og det skal indeholde de oplysninger, som fremgår af skemaet. Herudover bedes der vedlagt samlet budget inkl. finansieringsplan. Kolding Kommune har udarbejdet et Budgetskema-til-bylivspulje.xlsx, som skal anvendes.

Husk også at vise i din markedsføring, at projektet er støttet af Kolding Kommune. Du kan hente kommunens logoer på Kolding Kommunes hjemmeside.

Afrapportering og regnskaber

Regnskab sendes til Kultur og Event senest to måneder efter afslutning af aktiviteten. Det skal være direkte sammenligneligt med ansøgningsbudgettet og det sendes til Kultur og Event

Herudover kan billedmateriale fra arrangementet indsendes. Billederne kan anvendes af Kolding Kommune til markedsføring af kommunens bylivsindsats.

Når du søger støtte (både over og under 15.000 kr.) skal du benytte vores budgetskema i Excel Budgetskema-til-bylivspulje.xlsx, som du skal vedhæfte ansøgningen.

Tilskud modtages normalt 1-2 uger efter at der er givet svar om bevilling.

Ved underskudsgaranti udbetales evt. tilskud 1-2 uger efter regnskab er modtaget i Kultur og Event.

Kontakt

Kultur og Event
Bylivskoordinator: Kristina Ladager
Nytorv 11
, 6000 Kolding

Du skal ikke sende følsomme eller fortrolige personoplysninger til en almindelig mailadresse.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Genveje