Skip til hoved indholdet

Koldingstolene

fredag 30. august Klokken 16.00 - 20.00 Banegårdspladsen

Koldingstolene - et fællesskabsværk, der forener og fortæller

Forestil dig, at du designer en stol. Ikke alene, men sammen med hele dit lokalsamfund. Det er præcis, hvad vi på Designskolen Kolding har gjort med ‘Koldingstolene’. 

Designskolen Kolding og Kolding Kommune har sammen skabt Koldingstolene, et unikt fællesskabsprojekt. Projektet er skabt, da design gennemsyrer den måde, vi arbejder på i både Kolding Kommune og på Designskolen Kolding, hvorfor vi gerne vil vise, hvad designprocessen egentlig kan, når den får lov til at udfolde sig.

En simpel idé

Vores projekt begyndte med en simpel idé: Alle bruger og har en stol, så hvorfor ikke lade folk hjælpe med at designe dem? Vi ville vide, hvad der gør Kolding som kommune speciel for dem, der bor her. Fra fortællinger om vores industrihistorie til de daglige små møder på byens busser, har hver historie bidraget til designet af vores stole.

Brudstykker af en helhed

Med input fra borgerne i kommunen gik vi på opdagelse i, hvilke historier, vi fortæller om os selv? Er der temaer, som går igen fra fortælling til fortælling? Og kan vi måske bruge disse temaer som platform for vores videre arbejde. Vi tænkte over materialer, former og funktioner. Vi skitserede, byggede prototyper og diskuterede, hvad der virkede, og hvad der kunne gøres bedre. Med Koldingstolene har vi forsøgt, at indfange brudstykker af den helhed, vi i fællesskab kalder for Kolding - en helhed, der omfavner Koldingensernes liv, hverdag og omgivelser.

Resultatet? Tre unikke stole, der er mere end bare siddepladser: De er små kunstværker, der fortæller historier.

At dele og skabe sammen

Én stol bærer præg af vores stolte industrielle fortid, en anden fejrer de korte møder, der binder os sammen i hverdagen, og den tredje fanger skønheden i vores omgivelser. Alt sammen noget vi deler med hinanden, og som er med til at få vores fælles kommune til at føles som “hjemme”. Koldingstolene viser, at design handler om mere end æstetik: Det handler om fællesskab, om at dele og skabe sammen.Tak til Kolding Kommune for uvurderlig støtte til projektet samt alle bidrag og stemmer fra såvel borgere som fageksperter.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje