Skip til hoved indholdet

Betaling for firmabiler på genbrugspladserne

Virksomheder, der frembringer affald i Kolding Kommune, er velkomne til at benytte genbrugspladserne. I 2025 koster hvert besøg på genbrugspladsen 160 kr. ex. moms. Desuden skal du betale 7 kr. ex. moms pr. kilo farligt affald, du afleverer. Du kan benytte fire genbrugspladser i kommunen til genanvendeligt og farligt erhvervsaffald. Besøger du pladsen uden for åbningstiden, skal du være registreret med Genbrug 24-7 Erhverv for at åbne bommen. 

Søg om fritagelse for betaling mens du er på genbrugspladsen Tilmeld nummerpladebetaling

Det koster 160 kr. ex. moms at aflevere erhvervsaffald 

Afleverer du erhvervsaffald, skal du altid betale for at benytte genbrugspladserne. Du kan benytte fire genbrugspladser i kommunen til genanvendeligt og farligt affald. Besøger du pladsen uden for åbningstiden, skal du være registreret med Genbrug 24-7 Erhverv for at åbne bommen. 

Kolding Kommune tilbyder virksomheder at benytte genbrugspladserne, men det er ikke et krav. Som alternativ kan din virksomhed lave en aftale med en godkendt affaldsindsamler. 

Benytter din virksomhed Kolding Kommunes genbrugspladser gælder det, at hver besøg koster 160 kr. ex. moms, uanset om du afleverer lidt eller meget erhvervsaffald.

Opkrævning sker automatisk ved, at vi scanner din nummerplade, når du kører ind på genbrugspladsen – det er samme teknologi, som du måske kender fra Storebæltsbroen og nogle parkeringspladser.

Nummerpladen bliver tjekket med data hos Motorregisteret, Skattestyrelsen og CVR. Hvis bilen er tilknyttet et CVR-nummer, vil der automatisk blive sendt en faktura til virksomhedsejeren. Vi sender dog ikke en faktura til biler, som er indregistreret til privat personkørsel. 

Vi skanner din nummerplade, når du kører ind på genbrugspladsen. Kører du i en firmabil, får du automatisk tilsendt en faktura. 

Kører du privat i køretøjet, er det dit ansvar at dokumentere, at affaldet er privat. Søg om fritagelse og send billeddokumentation, imens du er på genbrugspladsen. Er bilens brug indregistreret som privat personkørsel, sender vi ikke en regning.

Hvide nummerplader


Private køretøjer faktureres ikke. Nogle ejere har et CVR-nummer tilknyttet deres biler, men så længe brug af bilen er indregistreret som privat personkørsel, sender vi ikke en regning.

Afleverer du erhvervsaffald i en privatbil med hvide plader, har du pligt til at tage fat i en genbrugsvejleder eller sende en mail til erhvervsaffald@kolding.dk, hvor du oplyser bilens nummerplade.

Det er aldrig tilladt at aflevere erhvervsaffald uden at betale.

Oplever du at være blevet fejlopkrævet, skal du rette henvendelse til erhvervsaffald@kolding.dk 

Du får først udsendt en faktura for dit besøg på genbrugspladsen i den følgende måned. 

Hvis du gerne vil betale for dit besøg på genbrugspladsen noget før, kan du tilmelde dig nummerpladebetaling. Så bliver pengene trukket med det samme på det kort, du har tilmeldt.

Genbrug 24-7 Erhverv giver dig mulighed for at aflevere erhvervsaffald udenfor åbningstiderne på genbrugspladserne.

Du skal registrere dig som bruger med MitID

Derefter har du mulighed for at åbne bommen ind til genbrugspladsen med SMS.

Adgang med SMS til genbrugspladserne

Når du er registreret som bruger af Genbrug 24-7 Erhverv, og du holder foran bommen ved genbrugspladsen, skal du sende en sms med teksten '247' til: 

  • Kolding Nord Genbrugsplads: 20 15 15 84
  • Kolding Syd Genbrugsplads: 20 15 85 64 
  • Vamdrup Genbrugsplads: 20 16 27 34
  • Christiansfeld Genbrugsplads: 20 16 44 74 

Bemærk, at Lunderskov Genbrugsplads er forbeholdt private borgere. 

Skatkammeret bliver flittigt besøgt af mange erhvervsdrivende, herunder humanitære genbrugsbutikker, og her skal brugerne køre ind på Kolding Nord Genbrugsplads.

Hvis du kører i en erhvervsbil, men ikke har affald med, kan du blive fritaget for betaling

Ret henvendelse til personalet i Skatkammeret under dit besøg.

Du kan søge om fritagelse for automatisk betaling for dit besøg på genbrugspladsen, hvis du afleverer privat affald i en erhvervsbil.

  • Kører du med gule plader, kan du KUN søge om fritagelse for betaling, hvis du har et dagsbevis fra Motorstyrelsen, der viser, at du kører privat i bilen den pågældende dag. Du skal desuden tage billeder af dit private affald. Se reglerne for gule plader
  • Kører du med papegøjeplader kan du søge om fritagelse for betaling ved at tage billeder af dit private affald, som du vil aflevere på genbrugspladsen.

Billederne og evt. dagsbevis fra Motorstyrelsen skal vedlægges din ansøgning, som du også skal sende, imens du er på pladsen.

Du må gerne spørge om hjælp hos en genbrugsvejleder.

Brug Genbrugsbilen hvis det er bøvlet at aflevere privat affald i en firmabil

Kører du privat i din firmabil, skal du have telefonen en ekstra gang op af lommen for at tage billeder af dit affald og søge om fritagelse for betaling. Det skal du gøre, for at Redux – Affald og Genbrug kan se, at der faktisk er tale om privataffald. Det tager måske fire minutter første gang, de næste gange kan det klares på to minutter.

Men hvis du ikke har lyst til at tage billeder og sende en ansøgning om fritagelse for betaling, når du besøger genbrugspladsen, har du som borger i Kolding Kommune mulighed for at gøre brug af Genbrugsbilen Du kan fx samle papstykker og blød plast i hver sin plastsæk, men også mange andre materialer kan du stille frem til Genbrugsbilen. Når du vil have hentet, udfylder du formularen på Genbrugsbilens hjemmeside eller i vores AffaldsApp, så henter Genbrugsbilen sækkene hos dig. Du har mulighed for at få hentet 12 gange frem til januar 2026, hvor ordningen ophører.

Du kan søge om fritagelse for automatisk betaling  for dit besøg på genbrugspladsen, hvis I som boligforening afleverer affald, der er efterladt af en fraflyttet lejer.

Du skal tage billeder af affaldet, imens du er på genbrugspladsen. Billederne skal vedlægges din ansøgning, som du også skal sende, imens du er på pladsen.

Du må gerne spørge om hjælp hos en genbrugsvejleder. 

Dine personoplysninger behandles efter bestemmelserne i databeskyttelsesforordningen, og behandles af vores databehandler Optidata A/S.

De data der behandles er:

  • Tidspunkt for indkørsel
  • Nummerplade
  • Bilejers postnummer, by og kommune
  • Anvendelsen (privat, privat/erhverv, erhverv)
  • Bilmærke og model
  • Firmanavn, CVR-nummer og P-nummer (ved erhverv)

Oplysningerne, som hentes i Motorregisteret og CVR, bruges til at fakturere køretøjer tilknyttet erhvervsmæssige aktiviteter og til anonymiseret statistik.

Opbevaring af data

Erhvervskøretøjer: Data og billeder for erhvervskøretøjer gemmes i henhold til Regnskabsloven i fem år.

Private køretøjer: For private køretøjer slettes billeder efter 24 timer, og vi gemmer ikke personhenførbare oplysninger om ejer. Til brug for statistikformål gemmes udelukkende oplysninger om bilejers postnummer, by og kommune sammen med indkørselstidspunkt og lokalitet.

Priser i 2024 for at benytte genbrugspladserne

Priserne er eksklusiv moms

  • Gebyr pr. besøg i firmabil på genbrugspladserne: 160 kr. 
  • Gebyr for aflevering af farligt erhvervsaffald pr. kg. på genbrugspladserne: 7 kr./pr. kg
  • Gebyr for afhentning af asbest: 1.460 kr. pr. bigbag
    Udenlandske virksomheder betaler genbrugspladsgebyrer som danske virksomheder.
  • Regler, priser og politik for erhvervsaffald

Ordensregler for genbrugspladserne

  • Anvisninger fra Kolding Kommunes personale, skilte og sorteringsguide skal følges
  • Emballeret affald skal afleveres i klare sække
  • Tomgang i max. 1 minut (jf. Kolding Kommunes tomgangsregulativ)
  • Placer bilen hensigtsmæssigt
  • Hold børn i bilen eller i hånden
  • Komprimatorer og tekniske hjælpemidler må kun betjenes af pladsens personale 
  • Ryd op efter dig selv, hvis du taber/spilder affald på pladsen 
  • Pladsen skal forlades, når du har læsset dit affald af 
  • Ophold i og ved loppestationen er kun tilladt, imens du afleverer ting til genbrug
  • Affald, der er afleveret på genbrugspladserne, er Kolding Kommunes ejendom og ansvar
  • Fjernelse af genstande fra genbrugspladserne uden tilladelse fra Kolding Kommune betragtes som tyveri. 

Overtrædelse af genbrugspladsens ordensregler kan medføre, at du bortvises fra pladsen, og/eller udelukkes af ordningen for Genbrug 24-7.

Bemærk at færdselsloven også gælder på genbrugspladsen, og der er en hastighedsgrænse på max. 20 km/t – pas på dig selv og din nabo.

Når du bruger genbrugspladserne gælder blandt andet følgende:

  • Du skal altid betale for at aflevere erhvervsaffald. Hvert besøg koster 160 kr. ex moms. Desuden skal du betale 7 kr. pr. kilo farligt affald, som du skal sørge for at veje ind ved farligt affald-lugen.
  • Dit køretøj må max have en tilladt totalvægt på 3.500 kg for at have adgang til pladserne. Køretøjet kan dog medbringe en påmonteret trailer.
  • Affaldet skal være sorteret, og personalets anvisninger samt ordensreglementet for pladsen skal følges. Læs alle ordensregler for brug af genbrugspladserne
  • Som virksomhed kan du kun aflevere affald, der er omfattet af producentansvar (elektronikaffald, lyskilder m.m.) i mængder, der svarer til en almindelig husstand.

Sådan kontakter du os

Redux – Affald og Genbrug
Bronzevej 3
, 6000 Kolding

Telefontider:

Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-16.30

Følg vores nyhedsbrev

Selvbetjening:

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Genveje