Alle virksomheder kan skabe bæredygtige jobs – uanset størrelse!
Michael Madsen, ejer af M.M. Murer
Hos M.M. Murer får mennesker med forskellige udfordringer muligheden for et springbræt ind på arbejdsmarkedet, hvilket har stor betydning for den enkelte. Derfor modtog virksomheden også prisen SammenomJOB 2023 for arbejdet med bæredygtige jobs.
Midt i murbrokker, bare vægge og værktøj viser SammenomJOB prismodtageren M.M. Murer og ejer Michael Madsen, hvordan også håndværkervirksomheder kan skabe bæredygtige jobs, der hjælper mennesker med forskellige udfordringer i arbejde. Som en ægte jyde er Michael Madsen ydmyg og mener ikke, at de hos M.M. Murer gør en særlig forskel, hvis man skal se på det store billede.
”Der er mange mennesker, som gør ting, der er større og bedre, end det vi bidrager med, men for den enkelte bliver vi et springbræt videre ind på arbejdsmarkedet. Det bedste er, hvis jeg kan hjælpe dem godt videre,” fortæller Michael Madsen.
Det vigtigste for en virksomhed som M.M. Murer er dog ifølge Michael Madsen, at det skal give mening. Men hvis det rigtige match er der, så får virksomheden også dygtige medarbejdere ind. ”Det er flinke mennesker, som virkelig gør deres bedste,” fortæller Michael Madsen, som pointerer, at der selvfølgelig også vil være tilbageslag, når man har medarbejdere, der døjer med forskellige udfordringer i livet.
”Man skal vurdere, om det er bedre, at medarbejderne bliver hjemme en dag eller uge ekstra for så at være mere friske til at arbejde. Men det er jo en lille ting i det store billede, hvor der er flere plusser end minusser ved at have dem tilknyttet os som arbejdsplads,” forklarer Michael Madsen.
Hjælp, støtte og ingen forskelsbehandling
At tage sårbare mennesker ind i virksomheden kræver for Michael Madsen ikke mange ressourcer. Her handler det om, at virksomheder sætter de nødvendige rammer og ikke gør forskel på medarbejderne.
”Det er lidt ligesom at have en lærling. Vi skal hjælpe dem til at blive bedre og holde dem i gang, men vi skal også relatere til dem og deres situation. Der er vilkårene ikke anderledes end hos de andre medarbejdere. Ellers tager vi det en dag ad gangen,” fortæller Michael Madsen.
Det er også vigtigt, at mennesker, som gennem jobcenteret kommer ind til M.M. Murer, ikke går rundt alene. De følges altid med en fast medarbejder, der hjælper medarbejderen med at løse den enkelte opgave.
”Jeg tror, at alle mennesker er indstillet på at hjælpe dem, som har behov for hjælp. Jeg tror, det kommer naturligt til de fleste medarbejdere, uanset hvilken virksomhed det er,” fortæller Michael Madsen.
Virksomhedens størrelse har ingen betydning
En virksomheds størrelse er på ingen måde en forhindring for skabelsen af bæredygtige jobs. Så længe der er mulighed for sparring fra jobcenteret, og virksomhederne finder det rette match, så er Michael Madsen ikke i tvivl om, at både små og store virksomheder kan hjælpe mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet i job, fortæller Michael Madsen:
“Vi kan ikke alt, hvad større virksomheder kan, men for den enkelte, kan det være en fordel at ende hos en mindre virksomhed, fordi der ikke er ligeså mange mennesker at forholde sig til. Så længe det giver mening for alle parter, og at vi har mulighed for sparring med jobcenteret, når vores egne ressourcer ikke slår til.”