Rundt om i Kolding kommune sprudler og bobler landsbylivet.
Lokale initiativer samler og styrker fællesskabet – og hvad samler mennesker bedre en god musik?
Der er ikke langt fra tanke til handling hos initiativtagerne bag musikfestivalen Blue Bridge. Blue Bridge afholdes hver sommer i sdr. Bjert – en landsby på Stenderuphalvøen med ca. 2.000 indbyggere.
- Det begyndte med, at to af mine musikglade venner fik en idé om at skabe en lokal festival. Den skulle være med musik, som alle kan samles om – børn, unge, ældre og alle dem, der er midt imellem. Til at begynde med, ville vi bare gerne samle 50-100 mennesker om lokale bands. Men til vores første arrangement kom der mere end 700, og siden da er opbakningen kun blevet større, fortæller Leon Jensen, som er en af iværksætterne bag festivalen. Ambitionerne for festivalen er steget i takt med opbakningen, og i dag afholder Blue Bridge flere musikarrangementer i løbet af året. Selv i 2020, hvor corona har sat en stopper for meget, har Blue Bridge afholdt både virtuelle og levende musikarrangementer, som har samlet landsbyen og andre interesserede om musikken.
En af forudsætningerne for, at man kan invitere en hel landsby og de nærmeste venner til en musikfestival, er, at man har styr på sikkerheden og diverse myndighedsgodkendelser. For at overholde lovgivningen, skal Blue Bridge have godkendelser fra intet mindre end seks forskellige instanser, hvilket bl.a. omfatter godkendelser af sikkerheden fra politi og beredskab og diverse tilladelser til at bruge kommunens lokaler og områder til festivalens aktiviteter.
- Vi har ikke lyst til at holde festivalen uden kommunens opbakning og samarbejde. Hele grundideen er, at det skal være en fest for alle, som vi kan samles om, og ikke en privatfest for nogle særligt udvalgte. Derfor betyder det også meget for os, at Kolding Kommune gør sig umage for at gøre det nemt for os. De har blandt andet lavet ét samlet ansøgningsskema, og de spørger os, hvad vi har brug for, for at gøre det endnu nemmere, så vi ikke skal drukne i det administrative.
Og druknedøden er da også langt væk fra Blue Bridge, som nu nemt samler omkring 1.500 mennesker og bakkes op af 120 frivillige til den årlige festival.
- Vi har nået et punkt, hvor festivalen er med til at trække tilflyttere til landsbyen og fællesskabet, fortæller en glad Leon Jensen. Udover festivalen er Blue Bridge også med til at styrke mulighederne for at samles om musik resten af året. Overskud fra festivalen er blandt andet blevet brugt på at købe musikinstrumenter til den lokal daginstitution og skole.