Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Ny, grøn oase i Kolding giver plads til leg, læring og bynær natur

Ny, grøn oase i Kolding giver plads til leg, læring og bynær natur

Åhaven set fra oven med bålhytte, gangbroer og vandhuller. Foto: BlueKolding.

Bålhytte, gangbroer, nye stier, infotavler, træningscontainere og platforme med plads til at slå sig ned og nyde den bynære natur. Det er nogle af de nye faciliteter i et grønt område i Kolding Åpark, der har fået navnet Åhaven. Det ligger i området mellem BlueKolding, HF & VUC, retsbygningen og åen.

Bålhytte, gangbroer, nye stier, infotavler, træningscontainere og platforme med plads til at slå sig ned og nyde den bynære natur. Det er nogle af de nye faciliteter i et grønt område i Kolding Åpark, der har fået navnet Åhaven. Det ligger i området mellem BlueKolding, HF & VUC, retsbygningen og åen.

Bag det rekreative område står BlueKolding, UCSyd, Kolding HF & VUC og Kolding Kommune og firkløveret markerer, at de nye faciliteter er klar til brug med en indvielse fredag den 14. juni kl. 14. Alle interesserede er velkomne til at deltage i arrangementet, hvor der blandt andet vil være taler og rundvisning i området.

Undervisning, håndtering af regnvand, træning og opholdsrum

De fire samarbejdspartnere ser hver især frem til mulighederne i Åhaven. De to undervisningsinstitutioner glæder sig især til at kunne benytte området som et læringsrum under åben himmel.

- Vi ser Åhaven som en fantastisk base for udelivs-undervisning, hvor vi kan invitere lokale daginstitutioner og skoler ned i området, og deltage i læringsaktiviteter med de studerende, fortæller studieleder Lars Wahlun Pedersen fra UCSyd.

På samme måde ser rektor Anja Pedersen fra Kolding HF & VUC også Åhaven som en helt ny mulighed, der kan sættes i spil i de naturvidenskabelige fag.

- Åhaven giver os en nem adgang til at inddrage den bynære natur i forskellige fag. Fx kan de studerende tjekke vandkvaliteten i områdets vandhuller og undersøge Åhavens flora og fauna. Derudover forventer vi også, at Åhaven bliver et attraktivt sted for de studerende at holde pauser og finde ro, fortæller Anja Pedersen. Hun vurderer også, at området i det hele taget kommer til at spille en central rolle i kobling til skolens samlede trivsels-set up, bl.a. i arbejdet med fysisk og mental sundhed

BlueKolding vil bruge Åhaven til at fortælle om selskabets arbejde med at klimatilpasse Kolding og udnytte ressourcerne i regn- og spildevand. Og for at vise, at teknik og natur kan hænge sammen.

- Åhaven er en oplagt mulighed for BlueKolding til at kommunikere vores løsninger, og områdets regnvandsbassiner er et smukt eksempel på, hvordan man forener en teknisk løsning med opbevaring af vand med beskyttelsen af et stykke bynær natur, hvor biodiversiteten kan blomstre, fortæller bestyrelsesformand for BlueKolding, Tobias Jørgensen (V).

I Kolding Kommune glæder Thomas Thinghuus sig over, at borgere og turister får nye bynære muligheder for at nyde naturen tæt på bymidten.

- Med Åhaven har vi fået en bynær, grøn oase, der ligger ud til å-stien, mellem campus og marinaen. Det er en sti, der benyttes dagligt af mange mennesker, som nu har fået et nyt tilbud til både aktivitet og ophold, fortæller Thomas Thinghuus, der har været projektleder på Åhaven.

Området gemmer på en særlig historie

Hele området syd for åen, hvor Åhaven ligger, var tidligere et vådområde. Det blev fyldt op med roeaffald fra en tidligere saftstation, som de Danske Sukkerfabrikker etablerede i området i 1899. Saftstationen lå der, hvor krydset Skamlingvejen/Østerbrogade ligger i dag, frem til 1971 og affaldet fra sukkerroerne, sand og mudder, blev deponeret nord og øst for saftstationen, og var på den måde med til at ændre bykortet over Kolding.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje