Skip til hoved indholdet

Fødevarestrategi

Sammen dyrker vi Kolding – kommunens første fødevarestrategi

Den 25. februar 2025 vedtog Kolding Byråd sin første kommunale fødevarestrategi. Det er samtidig også Danmarks første kommunale fødevarestrategi, som forholder sig til hele fødevaresystemet – fra jord til bord.

Fødevarestrategien er resultatet af et tæt samarbejde mellem Kolding Kommune, Syddansk Universitet og Kolding Fødevareråd og en omhyggelig proces, hvor borgere og en lang række fødevare-aktører har været inddraget.

Overordnede mål

Fødevarestrategiens overordnede mål er:

  • Skabe et bæredygtigt fødevaresystem
  • Fremme sundhed og trivsel
  • Opbygge styrkeposition og robuste lokale værdikæder for fødevarer

Fire arbejdsspor

For at realisere målene, er der udlagt fire arbejdsspor, som fremtidige indsatser vil udspringe af:

  • Viden om bæredygtig madkultur og maddannelse
  • Bæredygtig produktion og forbrug
  • Sunde og bæredygtige offentlige måltider
  • Samskabt styring og partnerskaber

Arbejdet med at iværksætte handlinger i arbejdssporene er i gang, blandt andet med to store projekter:

  • Den nationale indsats Smag Dig Frem, som Kolding er blevet en del af.
  • Kompetence forløb for udvalgte kommunale køkkener i samarbejde med Meyers Madhus.
  • Bæredygtig fødevarepulje

Vil du høre mere om fødevarestrategien eller spille ind i et eller flere af de fire arbejdsspor, kan du kontakte konsulent for bæredygtige fødevarer, Helle Vilsbøll tlf. 21 56 26 46.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Genveje