Fødevarestrategi

Sammen dyrker vi Kolding – kommunens første fødevarestrategi
Den 25. februar 2025 vedtog Kolding Byråd sin første kommunale fødevarestrategi. Det er samtidig også Danmarks første kommunale fødevarestrategi, som forholder sig til hele fødevaresystemet – fra jord til bord.
Fødevarestrategien er resultatet af et tæt samarbejde mellem Kolding Kommune, Syddansk Universitet og Kolding Fødevareråd og en omhyggelig proces, hvor borgere og en lang række fødevare-aktører har været inddraget.
Overordnede mål
Fødevarestrategiens overordnede mål er:
- Skabe et bæredygtigt fødevaresystem
- Fremme sundhed og trivsel
- Opbygge styrkeposition og robuste lokale værdikæder for fødevarer
Fire arbejdsspor
For at realisere målene, er der udlagt fire arbejdsspor, som fremtidige indsatser vil udspringe af:
- Viden om bæredygtig madkultur og maddannelse
- Bæredygtig produktion og forbrug
- Sunde og bæredygtige offentlige måltider
- Samskabt styring og partnerskaber
Arbejdet med at iværksætte handlinger i arbejdssporene er i gang, blandt andet med to store projekter:
- Den nationale indsats Smag Dig Frem, som Kolding er blevet en del af.
- Kompetence forløb for udvalgte kommunale køkkener i samarbejde med Meyers Madhus.
- Bæredygtig fødevarepulje
Vil du høre mere om fødevarestrategien eller spille ind i et eller flere af de fire arbejdsspor, kan du kontakte konsulent for bæredygtige fødevarer, Helle Vilsbøll tlf. 21 56 26 46.