I Kolding arbejder vi målrettet med at fremme den grønne omstilling, styrke livskvaliteten for vores borgere og vækstbetingelserne for erhvervslivet.
Den indsats fortsætter vi, men nu hæver vi barren og skruer op for ambitionerne i Kolding Kommunes nye bæredygtighedsstrategi ’Kolding2030 – Sammen skaber vi fremtidens bæredygtige samfund’, som er gældende i perioden 2020-2023. ¨
Arbejdet med bæredygtighed er med til at realisere Kolding Kommunes overordnede vision ’Sammen designer vi livet’.
Hvad er det vi vil – ambitionen
Kolding2030 – Sammen skaber vi fremtidens bæredygtige samfund. I samarbejde med borgere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner går vi forrest og skaber et nyt niveau af livskvalitet og bæredygtig vækst baseret på en cirkulær økonomi. Sammen omstiller vi vores samfund og skaber øget sundhed og trivsel for alle, et klima i balance, en mangfoldig natur, et øget fokus på vand som en ressource og nye innovative forretningsmodeller, som holder vores ressourcer i kredsløb og skaber arbejdspladser. For at lykkes mødes vi i bæredygtige fællesskaber i by og på land.
Hvad vil vi have fokus på – indsatsområderne
For at skabe fremtidens bæredygtige samfund har vi udvalgt seks indsatsområder, hvor vi mener, der skal gøres en ekstra indsats, for at skabe et samfund som ikke kompromittere fremtidens generationers muligheder for et godt liv.
- Sundhed og trivsel for alle
- Klima i balance
- Mangfoldig natur
- Vand som ressource
- Ressourcer i kredsløb
- Bæredygtige fællesskaber
Alle indsatsområderne bygger på FN’s 17 verdensmål (se bilag 1), og alle er forbundet på tværs. Derfor er det vigtigt, at indsatsområderne ses i en helhed, og at løsningerne under hvert indsatsområde findes i samspil og i relation til de andre indsatsområder.
Hvordan vil vi arbejde – fem cirkulære designprincipper
Retningen er sat – via de seks indsatsområder skaber vi fremtidens bæredygtige samfund. Hvordan indfrier vi så ambitionen i praksis?
For at nå i mål skal vi grundlæggende omstille vores nuværende samfund fra et lineært til et cirkulært samfund. Det betyder, at vi skal retænke og redesigne den måde vi har indrettet vores samfund på, hvilket kræver et skift i vores mindset. Til det formål har vi udviklet fem cirkulære designprincipper, som skal sikre at de løsninger vi søsætter under indsatsområderne understøtter et cirkulært mindset.