Skip til hoved indholdet

Udsatterådet inviterer til Jul i Fællesskab for første gang

Oprettet 06. december 2022
Jule pynt i Kolding by
Jul i Kolding

Til lyden af ”Dejlig er den himmelblå”, udsyn til et juletræ og luciaoptog arrangeret af skoleklasser og et julelotteri inviterer Udsatterådet nu for første gang til "Jul i Fællesskab" d. 13. december. En ny tradition der er skabt for at bringe mennesker sammen i en tid, hvor alle skal have muligheden for at mærke julehyggen helt ind i kroppen.

"Jul i Fællesskab" er for udsatte borgere, som ikke har det samme netværk og mulighed for at holde jul, ligesom mange andre. Og for Udsatterådet har det været vigtigt at skabe et rum, hvor alle kan tage del i juleglæden, fortæller Udsatterådets næstformand Rikke Steppat Damkjær Nielsen:

- De mennesker, som er inviteret, fortjener at være en del af et fællesskab. Her er der plads til alle, og i stedet for at sidde alene får de nu også lov til at være en del af et fællesskab og mærke hjertevarmen, der hører julen til.

Udover at der på aften vil være luciaoptog, julesalmer og den traditionelle julemad, så vil der også være julegudstjeneste, gaver, julekager og meget mere. Alle ingredienserne til at skabe en fantastisk julestemning for de op imod 200 borgere, der forventes at deltage.

Erhvervslivet og frivillige organisationer står sammen og bidrager til "Jul i Fællesskab"

Julearrangementet er et samarbejde på tværs af alle væresteder. Derudover vil medarbejdere og frivillige hjælpe med at dække borde, servere og sikre, at alle har en god aften. Mange virksomheder i Kolding Kommune har også prioriteret at støtte ’Jul i Fællesskab’ på trods af, at flere ikke har de samme muligheder som normalt for give en ekstra økonomisk hånd i julen.

Blandt andet har De hjemløses Landsorganisation Sand doneret 200 kuverter julemad, Oles Chokolade donerer chokolade til alle gæsterne, Seestbageren juleklejner og Udsatterådet selv bidrager til gaven, som deltagerne får på selve aftenen.

- Det betyder meget, at erhvervslivet støtter op om det, fordi det betyder, at der faktisk er mennesker, der ser og lytter til os og hjælper os. Der er folk udefra, som lægger mærke til os. Det håber jeg, at alle mærker, når de kommer til Jul i Fællesskab, fortæller Rikke Steppat Damkjær Nielsen.

Erhvervsliv og frivillige organisationer bidrager dermed til, at vi sammen kan gøre en forskel for udsatte mennesker i juletiden. Det er et godt eksempel på, hvordan vi i Kolding Kommune arbejder med flere former for fællesskaber. Det fortæller udvalgsformand for Social- og Arbejdsmarked Villy Søvndal:

- Jul i fællesskab er et unikt eksempel på, hvordan det er muligt at sætte fællesskabet i spil og skabe et sammenspil imellem erhverv, kommune og frivillige organisationer. Det giver et betydningsfuldt tilbud til borgerne, når vi sammen finder løsningerne. 

Hvad er udsatterådet?

Udsatterådet er de udsatte borgeres talerør. De sikrer, at udsatte borgere bliver hørt i den lokalpolitiske debat og inddrages i beslutninger om udsatte borgeres forhold.